Ali Erkan Aktaşgül 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Merhaba. Ben profilimde de yazdığı gibi 2011 Focus 3 HB 1.6 benzinli bir araç sahibiyim. Hem dizele geçmek hem de daha geniş bir araç almak için aracımı satılığa çıkardım. Dizel ve geniş bir araba istediğim için aklımdaki ilk araba da 2011-12 C-Max dizel idi. Arabamı henüz satmadığım için internet üzerinden arayışlarım da sürüyor.. 50-55bin tl aralığında araçlara bakıyorum ve ararken gözüme Superb'ler de takıldı. 2011 1.6 TDI Elegance modelleri 50-65 aralığında bulunabiliyor anladığım kadarıyla. Önce internetten baktım, daha sonra da canlı olarak gittim aracı inceledim. D segmenti Dizel bir araç için fiyat/fayda oranı gayet iyi gibime geldi. İnceleyince en başta arka diz mesafesine hayran kaldım. Arkadakiler yaylada gibi hissediyorlar kendisini. Bagajı da benim istediğim sınırların üzerinde. Malzeme kalitesini beğendim. Donanımları da Elegance'larda baya dolu. Elektrikli koltuklar, sensörler, dijital klima gibi birçok özellik standart ve bazı modellerinde ayrıca dokunmatik ekranlı ses sistemi, sunroof, 4 koltuk ısıtma, otomatik park gibi özellikler de bulunuyor. Halen C-Max mi Superb mi karar vermiş değilim. Superb alırsam piyasasının C-Max'e göre az olduğunu ve şehiriçi kullanımının zorluklarını bilerek alacağım ama zaten kısa vadede araba değiştirmeye niyetim yok. Zaten o yüzden de almışken donanımları mümkün olduğunca bol olsun diyorum. Superb açısından kafamı karıştıranlar; 1- Büyük boyutu. Benim için olmasa da aracı kullanacak olan eşim (şoförlüğü ortalamanın üzerindedir) açısından sıkıntı olup olmayacağı, 2- Kullanmadığım için bilmediğim, göremediğim kronik arızaları, sıkıntıları olup olmadığı, 3- Yedek parça, servis ücretleri Forumda bu araçla ilgili parça parça bilgilere rastlamak mümkün ama benim vesilemle de olsa biraz daha derli toplu bir başlık açmak istedim. Katkılarınızı bekliyorum. Not: İnternette gördüğüm birkaç örnek ilanı da aşağıya kopyalıyorum. En sondaki Comfort, diğerleri Elegance donanım seviyesi. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-gumus-galeriden-2011-superb-1.6tdi-elegance-hatasiz-tek-elden-121351891/detay/ http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-skoda-superb-kusursuz-full-plusfull-102458603/detay/ http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-tv-dvd-navigasyon-geri-gorus-full-superb-116281541/detay http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2012-model-31.000-de-cok-temiz-118522969/detay/ Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Hanım kullanacaksa ve şehir içi ağırlıkta kullanım fazlaysa c-max alın derim. Süperb uzun yol konfor arabası sayılır. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 (düzenlendi) Şahsen SuperB hayran olduğum bir araçtır. Dizel Comfort jetta kullandım, benzinli boş SuperB'nin verdiği keyfi vermedi. SuperB'nin vitesi, debriyajı yağ gibi. 1- Araç uzun. Park esnasında sıkıntı alışana kadar çekilebilir. Arka park sensörü şart. Otomatik park ne kadar verimli destek sağlayabilir, bilmiyorum. Fiesta'dan focusa geçmeye alışmak ne kadar zorsa focustan Superb'e geçmek az biraz daha zor olacaktır. 2- Kayınbiraderimde var TSI, bugüne kadar birşeyini duymadım. Gerçi kilometreside 20 binlerde, 2,5 yaşında. 3- Üzmeyeceği kanaatindeyim. SuperB ile (bence) C-Max pazar olarak zor satılabilir araçlar. Ancak C-Max'in ülkemizde, station algısına benzer bir algısı var. SuperB, arka stoplarının, tasarımının çirkinliğine rağmen arkada inanılmaz geniş bir yaşam alanı sunuyor yolculara, zorlasan 3. sıra koltuğu koyacaksın Arkada oturmayı sorun etmediğin, hatta arkaya oturmak için çabalayacağın bir araç. Yılda 10 binlerce kilometre yapmıyor olsaydınız TSI Elegance alın 10-15 bin TL'niz cebinizde kalsın derdim. Bütün bunlara rağmen C-Max'e de kıyamıyorum. İkisi aynı fiyatta aynı donanımda olsa, aracı benimle kullanacak yolcuların fikrini de alır sonra yazı-tura atardım Platin gri çok yakışıyor bu balinaya http://www.dod.com.t...-125-HP-COMFORT 14 Nisan 2013 tarihinde Bilal Nazlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Bende kesinlikle c-max derim bir c-max sever olaraktan yalnız c-max lerdeki direksiyon kutusu problemi beni bu araçtan soğuttu, sitedeki c-max çilere ayrılan bölümdeki sorunları okudunuzmu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül 14 Nisan 2013 Yazar Paylaş 14 Nisan 2013 Platin gri çok yakışıyor bu balinaya http://www.dod.com.t...-125-HP-COMFORT Detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı oldu benim için. Verdiğiniz linkteki araca bakınca garipsedim yine. Millet Fiesta, Polo'lara 45-50bin tl veriyor. 1 yaşında D segmenti dolu sayılabilecek bir araç 44bin tl'den satılıyor.. Bende kesinlikle c-max derim bir c-max sever olaraktan yalnız c-max lerdeki direksiyon kutusu problemi beni bu araçtan soğuttu, sitedeki c-max çilere ayrılan bölümdeki sorunları okudunuzmu bilmiyorum. Okumadım. Bir bakayım.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Araca maksimum kaç kişi bineceğiniz, ne kadar km uzun yola gideceğiniz, eşinizin ne kadar kullanacağı, bu sorulardan hangisinin daha önemli olduğu sizin bileceğiniz şeyler. C-Max : Pratik Alışık olduğunuz Ford Sportif Zor Satılır Ford Kalitesi SuperB : Zahmetli Yeni bir heyecan Prestijli Daha Zor Satılır VW Kalitesi ve Benzincide YSB'nin dediği gibi "hoşgeldiniz beyefendi" denilecek bir araç : ) Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 iki iş arkadaşımda var. ikisi de performansından şikayetçi. onun dışında memnunlar. ikisi de dizel ve iki sürücü de erkek. biri satmaya çalıştı bir ara; yanlış hatırlamıyorsam c180 alacaktı (geçen sene). ful modeliydi ve bir türlü satamadı. fiyatını bir kaç defa revize de etti aslında ama olmadı. sonrasında satmaktan vzegeçti ve bir polo gti aldı. hani neye niyet ne kısmet denir ya Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Eşiniz de kullanacaksa bence c-max alın..Superb kullanan bayan görmedim gibi birşey Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Valla Ben size gidin bir scorpio alın arkaya 3 tane bebek koltuğu bile sığdırırsınız derdim ama,bu aracın hem bakımı hemde maliyeti gerçekten yüksek çıkacak vede temizini nerden bulacaksınız,temizi türkiyede 5 i geçmez biride bende kaldı 4 superb güzel araç lakin amplemi skoda değilde ford olsaydı gidin alın derdim. 3-4 ay önce formda birisi sıfır c-max almıştı motor yemişti heralde o konuyu okuduktan sonrada c-max lardan soğudum, Benim size tavsiyem gönlünüze bir araç koyun sonra bekleyin hala onu alma arzusu varsa içinizde gidip alın. Umarım yeni aracınız sizi üzmeyecek bir model olur,neticede ne kadar ararsan ara nasipte hangisi varsa o olacak. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Benim görüşüm SuperB'den yana. İkinci el alacaksınız. Dolayısıyla ikinci el değer kaybını sizden önceki sahibi zaten bertaraf etmiş olacak. Çok hızlı ikinci eli yok doğru ama aldığınız fiyatta bundan dolayı düşük olacak. Golf Jetta parasına SuperB. Konfor, sessizlik, sağlamlık, güven, kalite.. Kendini kanıtlamış 1.6 TDi motor.. E bir de prestij.. Ben olsam Skoda Yeti 1.6 Tdi Greenline Elegance alırdım ama, sizin seçeneklerde yok diye SuperB diyorum. Şunuda söyleyim, Skoda vw'den daha kalitesiz değildir. Aksine vw'de olmayan bir çok skoda'ya özgü konfor ekipmanı ve çeşitlilik vardır. 1 Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Eski skoda satış danışmanından bilgilier Araç birebir audi a6 karoseridir, A6 da bir kornik problem varsa Superbde de vardır Bagaj kapağını incelediniz mi? twindoor denilen patenti sadece skoda da olan bir sistemi var. Dehşet konfor ve kullanım kolaylığı sağlar. Sol arka kapı üzerinde şemsiyeniz için özel bir göz vardır, Hatta orjinal skoda şemsiye ile birlikte gelir. Yakıt tüketimi 1500 kg ağırlığına rağmen gayet başarıldır, tıpkı kardeşi passatta olduğu gibi. Passata artı olarak ön iki koltuk full elektrik kontolludur ve hafızalıdır. Hafızalar aynı zamanda dikiz aynalrının konumunu da hafızaya alarak büyük konfor sağlar. 4 yönlü xenon farlar, far yıkama ile birlikte standarttır. Kendi kendine park edebilir (park assist) Arka diz mesafesi sınıfında erişelemez bir boyuttadır. Yine arka klima çıkışları passatdaki orta altta değil, konforu maksimize etmek için sol ve sağ orta direktedir. Köşe dnönüşlü gündüz farları , yağmurda park halınde bile olsa sunroofu otomatik kapama gibi kendisi için basit özellikleri saymaya gerek yok Sizden ricam bir skoda bayisine giderek test edin, ve müsait yol şartı var ise , 150 üzeri bir hızda iken , Ellerinizi direksiyondan ayırarak freni kökleyin ! sadece arabanın nasıl durduğunu ve direksiyon dahil herşeyi nasıl kontrol ettiğini gözlemleyin. Exktra bilgi vs ihtiyacınız olursa bir skoda fanı olarak tüm bilgiler bende mevcut , ulaşabilirisiniz. 3 Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı oldu benim için. Verdiğiniz linkteki araca bakınca garipsedim yine. Millet Fiesta, Polo'lara 45-50bin tl veriyor. 1 yaşında D segmenti dolu sayılabilecek bir araç 44bin tl'den satılıyor.. Okumadım. Bir bakayım.. confort boş olanı, ya da active. bu donanımda 4 hava yastıgı , abs klima vardır başkada abidik gubidik özleliklerin dışında birşey yoktur. Büyük dizel araba isteyen müşteriler hedeflenmiştir. Elegence D sınıfının tavanıdır. VW grubunun şov araçlarından birisidir. Hele ki yurt dışındaki elegancelar tırpansız olduklarından dolayı bizde elegancea opsiyon olarak eklenebilen birçok özellik orada standarttır. Ayrıca Dsnıfıları değer kaybeder, Dün mondeo baktık, 2000 dizel trend 3 parç boyalı 2009 model 140000 de 39.000 tl idi. Bugün sıfırı rahat bi 70 vardır o aracın. Yorum bağlantısı
İlker Yılmaz 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Benim görüşüm SuperB'den yana. İkinci el alacaksınız. Dolayısıyla ikinci el değer kaybını sizden önceki sahibi zaten bertaraf etmiş olacak. Çok hızlı ikinci eli yok doğru ama aldığınız fiyatta bundan dolayı düşük olacak. Golf Jetta parasına SuperB. Konfor, sessizlik, sağlamlık, güven, kalite.. Kendini kanıtlamış 1.6 TDi motor.. E bir de prestij.. Ben olsam Skoda Yeti 1.6 Tdi Greenline Elegance alırdım ama, sizin seçeneklerde yok diye SuperB diyorum. Şunuda söyleyim, Skoda vw'den daha kalitesiz değildir. Aksine vw'de olmayan bir çok skoda'ya özgü konfor ekipmanı ve çeşitlilik vardır. Benim kuzenim Superb 2013 comfort modelini aldı. Ondan bile çok memnun. Kendisi Sinop'ta ikamet ediyor ve bizim yollar biraz dik yokuşlu ve virajlı olmasına rağmen performans olarak pek bir sıkıntı çekmediğini söylüyor. Elegans modeli ise Mert beyin dediği gibi VW'de highline modeline ek donanım özellikleri sunuyor. VW bu aracın uygun fiyat ve ek donanımları sebebiyle Passatla rekabet gücünü düşürmek amacıyla uzun süreler Superb modelinin düşük motor gücüne sahip araçlarına (1.4 TSI ve 1.6TDI) DSG şanzıman koymasını Türkiye'de engeleyip otomatik vites arac isteyen kullanıcılar için seçenekleri Passata daralttı ve Superb biraz da bu yüzden piyasada biraz silik kaldı. Ama yenilenecek kasası ve yeni modellerde sunulan DSG ile birlikte populer bir arac olacaktır ve marka bilinirliği artacaktır. Yine Mert Bey'in söylediği gibi aracın ikinci el alınması sebebiyle sıfır alındığındakine göre değer düşümü derdi olmayıp ileriki yıllarda da artacak populerligi sebebiyle de satarken çok sıkıntı çekilmeyecek diye düşünüyorum. Bir de büyük araba yani D segmenti bir kere tadıldı mı bir daha bırakılmıyor. Alıp da kullanmaya başlandı mı bir daha Cmax'in aklınızın ucundan bile geçmeyeceğini göreceksiniz. Aracın boyutları gözünüzü korkutmasın. Eşinizin bu araca alışmakta çok sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Ben ilk sürüş deneyimimi mondeo ile yaşadım ve kısa sürede alıştım, ki eşiniz aktif bir sürücü ve ortalama üstü yeteneğe sahipse kolay alışabilir diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Şehir içinde kullanımdan çok park yeri bulmak sorun yaratabilir.Onun haricinde tam binilecek araba Yorum bağlantısı
Akan Belen 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Skoda sever biri olarak bence alınası bir araç.Büyük mü büyük bu doğru ancak rahatlığı konforu donanımı bunları unutturmaya yeter bence.Eşiniz kullanacak olsa bile bence kısa sürede alışabilir bu araca.Olmadı geri görüş kamerası olan bir sistem takılır mis gibi olur 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 ileride parayı bulunca tek geçeceğim arabalardan biridir superb Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül 15 Nisan 2013 Yazar Paylaş 15 Nisan 2013 Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Hepsinin inanılmaz faydası olacak. Anlaşılan o ki Superb ile ilgili kafada soru işareti oluşturacak en önemli başlık zor satılması, fiyatını düşük verme ihtimalim. Daha sonra da büyük boyutları sebebiyle yaşanabilecek park sorunları. Bir de belki 1.6 dizelin o kasaya ağır gelip gelmeyeceği konusu var. Kalitesi, donanımı ile ilgili hemen herkes olumlu yorum belirtmiş. Bu güzel birşey. Olumsuzluklarına bakacak olursam; - Zor satılması riskini baştan iyi düşünüp karar vereceğim. Daha önce 2005 Megane II HB aracım vardı sıfır aldığım ve 3 sene kullanıp sattım. 3 senede 20bin km yol yapmış, "nokta boya/değişen olmayan" tertemiz aracımı 27.600tl'ye alıp 18.500tl'ye satmıştım. Zarar neredeyse 10bin tl.. O zaman çok fena içime oturmuştu. Şimdiki fark aracı ikinci el alacak olmam. Sıfırının 70bin tl civarı olduğunu ve benim alacağım aracın maksimum 55-56bin tl olacağını sayarsak zaten 15-20bin tl bana gelirken erimiş olacak demektir. - Ağır kalmasının bana bir zararı yok. Hatta iyi bile olabilir. İzmir'in dik yokuşlarını çıkabilsin yeter.. - Otomatik park veya en azından arka park sensörlü bir modelini alırsam parkta sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum. Evn önünde kendi park yerimiz var, işyerinin orada da var.. Bakalım hala karar vermiş değilim. Versem bile daha aracı satmış da değilim zaten C-Max de Superb de cezbedici araçlar. Son ana kadar gel gitler devam edecek gibime geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Ali Bey büyük sınıf araba isteğinizi dikkate alarak. 2011 1.6 dizel mondeo aracımız var düşünürseniz.... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Hepsinin inanılmaz faydası olacak. Anlaşılan o ki Superb ile ilgili kafada soru işareti oluşturacak en önemli başlık zor satılması, fiyatını düşük verme ihtimalim. Daha sonra da büyük boyutları sebebiyle yaşanabilecek park sorunları. Bir de belki 1.6 dizelin o kasaya ağır gelip gelmeyeceği konusu var. Kalitesi, donanımı ile ilgili hemen herkes olumlu yorum belirtmiş. Bu güzel birşey. Olumsuzluklarına bakacak olursam; - Zor satılması riskini baştan iyi düşünüp karar vereceğim. Daha önce 2005 Megane II HB aracım vardı sıfır aldığım ve 3 sene kullanıp sattım. 3 senede 20bin km yol yapmış, "nokta boya/değişen olmayan" tertemiz aracımı 27.600tl'ye alıp 18.500tl'ye satmıştım. Zarar neredeyse 10bin tl.. O zaman çok fena içime oturmuştu. Şimdiki fark aracı ikinci el alacak olmam. Sıfırının 70bin tl civarı olduğunu ve benim alacağım aracın maksimum 55-56bin tl olacağını sayarsak zaten 15-20bin tl bana gelirken erimiş olacak demektir. - Ağır kalmasının bana bir zararı yok. Hatta iyi bile olabilir. İzmir'in dik yokuşlarını çıkabilsin yeter.. - Otomatik park veya en azından arka park sensörlü bir modelini alırsam parkta sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum. Evn önünde kendi park yerimiz var, işyerinin orada da var.. Bakalım hala karar vermiş değilim. Versem bile daha aracı satmış da değilim zaten C-Max de Superb de cezbedici araçlar. Son ana kadar gel gitler devam edecek gibime geliyor. Hocam ağır kalması gibi bir olay yok inanın. Son hızı düşük aracın sadece (190km/h). Tork gayet yüksek olduğu için rampada sıkıntı olmayacaktır. Bir de şunu söyleyim Vw grubu araçlarda gittiği hızı göstermeme gibi bir durum var. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama kabin yalıtımı çok iyi olması ve ön cam açısından dolayı gidilen hızdan 20-30km daha düşük gibi geliyor. Ben Yeti ile 150-160 civarı seyrederken hanım 120 ile gidiyoruz sanmıştı (Anlaşmamıza göre 120Km/h üstüne çıkmayacaktım ) Ayrıca şunu söyleyim skodanın ikinci eli yavaş deniyor ama ben Yeti'yi satmakta zorlanmadım nedense. 15 Nisan 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Superb benim sevdiğim bir araç, ikinci el alındığında satarken çok zarar ettirmeyeceğini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Ali Erkan hocam, buradaki yorumlardan ve senin değerlendirmelerinden sonra oyumu SuperB'den yana kullanıyorum. O kadar para veriyorsan, patron arabası alacaksın. SuperB, max sıfatını C-max'den daha çok hak ediyor. Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül 15 Nisan 2013 Yazar Paylaş 15 Nisan 2013 Ali Bey büyük sınıf araba isteğinizi dikkate alarak. 2011 1.6 dizel mondeo aracımız var düşünürseniz.... Teşekkür ederim. C-Max yeni kasayı çok seviyorum ama eski kasa Focus ve Mondeo'ları bir türlü sevemedim ben. Özellikle içlerindeki tasarımda gözüme hoş gelmeyen unsur çok. Yoksa güzel arabalar.. Ford olursa C-Max olacak gibi. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Bu para verilecekse Lancia Delta derim kesinlikle yayla. Arka koltukta yayılıyorsun. Cam tavan müthiş keyifli hem spor hem ağır abi. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Bu para verilecekse Lancia Delta derim kesinlikle yayla. Arka koltukta yayılıyorsun. Cam tavan müthiş keyifli hem spor hem ağır abi. Lanci delta, alfa romeo jülyet dışarıdan süper estetik araçlar. Ancak içi neredeyse punto. Yani dışı seni içi beni yakar durumları C-max'i, SuperB'i zor elden çıkarttığımız bir durumda Lancia Delta'yı naparız pek kestiremiyorum? Yorum bağlantısı
Recommended Posts