İçeriğe Yönlendir

Bu Parça Ne Işe Yarar?

Aytaç Dursun

Recommended Posts

Aytaç Dursun

Merhaba arkadaşlar aşağıda resimde belirttiğim parça ne işe yarıyo genelde bu motorlar C-max larda kullanılıyor bende 1.6 hb ghiada aynı motor acaba içinizden bilen varmı ?

dhrrk.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Siz onu bunu boşverin de bu parçayı kayıp mı ettiniz :) ondan haber verin :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytaç Dursun

yok yağ soğutucusu arızalnmıştı motor suyuna yağ karışmıştı o zaman servis iptal etti o parçayı elinde olmadıkları için merak ediyorum bende 1 yıldır iptal ama neden servis iptal etti yada ford bunu neden koydu diye

motor suyukabından ince hortumla su o parçaya gidiyor ordanda t şeklinde bir boru var ona şimdi direk t şeklinde boruya gidiyor...

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

filitre gibi birşey olmalı diye düşünüyorum çünkü o boru geliyor oradan devam ediyor.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Evet doğru solenoid valf. Gece gece üstten bakınca motordan gelen su ile radyatöre giden suyun debisini kontrol ediyor gibi. Ama Ford TIS bulup bakmak lazım. Servis de elinde yoksa geçici olarak iptal etmeliydi bunu. Yerine yenisi takılmalı. Çağlar Abi, Sabri Usta ya da Yaşar Usta daha iyi anlar onlara sormalı...

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

selenoid valf genleşme deposuna giden soğutma sıvısını ayarlamak için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytaç Dursun

Evet doğru solenoid valf. Gece gece üstten bakınca motordan gelen su ile radyatöre giden suyun debisini kontrol ediyor gibi. Ama Ford TIS bulup bakmak lazım. Servis de elinde yoksa geçici olarak iptal etmeliydi bunu. Yerine yenisi takılmalı. Çağlar Abi, Sabri Usta ya da Yaşar Usta daha iyi anlar onlara sormalı...

Çağlar abi bu parçadan hiç görmemiş...

Acaba hiç takmasak nasıl olur fiyatları tahmini 90- 100 tl civarı 1 yıldır onsuz çalışıyor olmasa ne olur acaba ?
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

bir problem olacağını sanmıyorum, dolayısıyla bir yıldır kullanıyorsunuz

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Aydın Perçem

Şükür konuyu bulduk.. Benim de bu parçaya ihtiyacım var.. hortumun girdiği uç kırık bende, tamir edildi ama sağlam olmadı gibi.. ayrıca genleşme deposundaki su sürekli azalıyor, kapağı açınca su nerden geliyorsa çoğalıp taşmaya başlıyor.. sebebin bu parça olduğunu düşünüyorum..

Yorum bağlantısı

Şükür konuyu bulduk.. Benim de bu parçaya ihtiyacım var.. hortumun girdiği uç kırık bende, tamir edildi ama sağlam olmadı gibi.. ayrıca genleşme deposundaki su sürekli azalıyor, kapağı açınca su nerden geliyorsa çoğalıp taşmaya başlıyor.. sebebin bu parça olduğunu düşünüyorum..

Yok öyle... hemen teşhisi koymuşsun :(

1. Genleşme deposundaki su (aslında soğutma sıvısı) sistemde kaçak olmadığı sürece hiç bir şekilde azalmaz. Uzun sürelerle belki buharlaşma nedeniyle (sistem kapalı devre olduğu için aslında buharlaşma da olmaz, bir miktar oluşur ancak tekrar yoğuşur) çok az bir miktar azalabilir, bunu da genleşme/büzüşme nedeniyle biz fark edemeyiz. Öncelikle kaçağı bul ve gider. Hortumun girdiği ucun kırık olduğunu yazmışsın. Oraya yoğunlaş muhtemelen kaçak oradadır.

2. Kapağı açınca sistemde bulunan basınç nedeniyle büzüşmüş su (ve hava) normal hacmine ulaşıyor ve (muhtemelen sen eksilme nedeniyle sıvı seviyesini sürekli max. noktasının üzerinde tuttuğun için) oldukça kısıtlı olan genleşme boşluğunu dolduruyor ve taşıyor.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Yok öyle... hemen teşhisi koymuşsun :(

1. Genleşme deposundaki su (aslında soğutma sıvısı) sistemde kaçak olmadığı sürece hiç bir şekilde azalmaz. Uzun sürelerle belki buharlaşma nedeniyle (sistem kapalı devre olduğu için aslında buharlaşma da olmaz, bir miktar oluşur ancak tekrar yoğuşur) çok az bir miktar azalabilir, bunu da genleşme/büzüşme nedeniyle biz fark edemeyiz. Öncelikle kaçağı bul ve gider. Hortumun girdiği ucun kırık olduğunu yazmışsın. Oraya yoğunlaş muhtemelen kaçak oradadır.

2. Kapağı açınca sistemde bulunan basınç nedeniyle büzüşmüş su (ve hava) normal hacmine ulaşıyor ve (muhtemelen sen eksilme nedeniyle sıvı seviyesini sürekli max. noktasının üzerinde tuttuğun için) oldukça kısıtlı olan genleşme boşluğunu dolduruyor ve taşıyor.

abi cümleyi düzeltiyorum.. eksik bilgi verdim..

parça kırıktı tamir edildi, kaçak yok, tekrar kırılma riski var. sistemdeki suda eksilme yok. sadece kapak kapalıyken genleşme deposundaki su seviyesi az görünüyor (muhtemelen dahili basınçtan dolayı), kapağı açınca su nerden geliyorsa çoğalıp taşmaya başlıyor.. çok az taşıyor. bir süre sonra kapak açıkken su normal seviyeye iniyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Aydın Perçem
(düzenlendi)

+1

Parçacı parçayı bulamadı, ben geçtim ekranın karşısına, ileri geri yaparken parçayı diğer parçaların arasından ben yakaladım.. selenoid valf diye geçiyor.

Çağlar abi bu parçadan hiç görmemiş...

Acaba hiç takmasak nasıl olur fiyatları tahmini 90- 100 tl civarı 1 yıldır onsuz çalışıyor olmasa ne olur acaba ?

Çağlar abiye safranboluda bu parçayı ben de sordum, hepsinde yok dedi.. Ama ne oldğunu tam çözememiştik..

Fiyatı da öyle 100 falan değil.. 300 küsür TL.. Ben almaktan vaz geçtim şimdilik..

Bu arada parça iptal edildiğinde arıza ışığı yakmadı mı? Zira üzerinde elektrik bağlantısı var. Akışı kontrol eden bir sensör olmalı içinde..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Aytaç Dursun

Merhaba yeni gördüm mesajınızı biraz geç oldu ama hala yok parca tamemen iptal hatta arıza ışıgı falanda yakmadı ne işe yarar ki acaba bu parça yeni araçların yada trend , titanyumların çoğunda yok...

+1

Parçacı parçayı bulamadı, ben geçtim ekranın karşısına, ileri geri yaparken parçayı diğer parçaların arasından ben yakaladım.. selenoid valf diye geçiyor.

Çağlar abiye safranboluda bu parçayı ben de sordum, hepsinde yok dedi.. Ama ne oldğunu tam çözememiştik..

Fiyatı da öyle 100 falan değil.. 300 küsür TL.. Ben almaktan vaz geçtim şimdilik..

Bu arada parça iptal edildiğinde arıza ışığı yakmadı mı? Zira üzerinde elektrik bağlantısı var. Akışı kontrol eden bir sensör olmalı içinde..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...