Mehmet Kaya 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Kömbe olsa da yesek... Adresi gönder Evde ramazan bayramında kalma var. Biz yiyoruz bilirsin kömbeye uzun süre birşey olmaz. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 Yeni gördüm başlığı, hayatta anlamam bu işlerden ... maşallah 17 sayfa olmuş, bu forumda kesinlikle daha da uzar bu konu Yorum bağlantısı
Misafir 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 Hakan'cığım ilk resimdekini kendi ellerimle yapıyorum.Süper oluyor. Kesinlikle yağda kızartma olacak. Kaynatılmış olmaz. İkinci resimdeki bayram kömbesi. Bunu annemler yaparlar. Ama ben pastahaneye sipariş veriri alırım. Buda ayrı bir güzel oluyor. Çayın-kolanın yanında çok güzel gidiyor. Beğenirsen bu ramazan bayramında paketini getiririm Hep kendine,hep kendine Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Bayrama günler kala etin en güzel yeri neresi ve nasil pişirilir yardima ihtiyacim var..konu hakkinda forumda bir çok üstadımız var,o eşsiz bilgilerini bizden esirgemesinler lütfen... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Eyvallah abicim, teklifin yeter. Çayla da güzel gidiyor da bu, kolayla ayrı bi uyumu var. Üniversiteyi 2. öğretim geçiren biri için gecenin 4ünde yenen Kömbe ile kolanın tadı bir başka.. Olsa da yesek Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Üniversiteyi 2. öğretim geçiren biri için gecenin 4ünde yenen Kömbe ile kolanın tadı bir başka.. Olsa da yesek İyimiş Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Kurban Eti Kavurması Biyükçe bir tavanın içine önceden kıyıp da hazırladığımız hayvanın iç yağından (kuyruk yağı değil) koyarız. Biraz bu eridikten sonra üzerine bol miktarda tahminen 2-3 kilo kul başı kıyılmış eti koyarız. Ağzını kapatırız. hiç açmadan bu sulanır. Kapağını açmadan iyice suyu çeker. (İçi görülebilen bir cam kapakla) Kızarana kadar kavrulur. İnmeden önce tuz atılır. Servis tabağında kekik, kırmızı biber, karabiber atılır. Kurban Eti HaşlamasıDüdüklüye kemikli etlerden koyduktan sonra kısık ateşte etler iyice kavrulur. Etlerin yağları çıkar. Bir baş soğan dörde bölünüp üstüne konur. Tuz eklenir. Bir kaşık salça ilave edilir. Üstü basmadan sıcak su konur. Düdüklünün ağzı kapatılır. Düdüklü kaynadıktan sonra ağır ateşte yarım saat – kırbeş dakika kaynatılır. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Kurban Eti Kavurması Biyükçe bir tavanın içine önceden kıyıp da hazırladığımız hayvanın iç yağından (kuyruk yağı değil) koyarız. Biraz bu eridikten sonra üzerine bol miktarda tahminen 2-3 kilo kul başı kıyılmış eti koyarız. Ağzını kapatırız. hiç açmadan bu sulanır. Kapağını açmadan iyice suyu çeker. (İçi görülebilen bir cam kapakla) Kızarana kadar kavrulur. İnmeden önce tuz atılır. Servis tabağında kekik, kırmızı biber, karabiber atılır.Kurban Eti HaşlamasıDüdüklüye kemikli etlerden koyduktan sonra kısık ateşte etler iyice kavrulur. Etlerin yağları çıkar. Bir baş soğan dörde bölünüp üstüne konur. Tuz eklenir. Bir kaşık salça ilave edilir. Üstü basmadan sıcak su konur. Düdüklünün ağzı kapatılır. Düdüklü kaynadıktan sonra ağır ateşte yarım saat – kırbeş dakika kaynatılır. Maşallah Barış sende ne hünerler varmış Güzel tarifler Bayrama günler kala etin en güzel yeri neresi ve nasil pişirilir yardima ihtiyacim var..konu hakkinda forumda bir çok üstadımız var,o eşsiz bilgilerini bizden esirgemesinler lütfen... Bilmeyene bak diyecem sucuk bastırmadan sonra ama onuda diyemedim, mantı ve arabaşı işin içine girince et sanki ikinci sıraya düşüyor gibi geldi ( Yemek saatide nerden aklıma geldi ya Arabaşı ) Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Bilmeyene bak diyecem sucuk bastırmadan sonra ama onuda diyemedim, mantı ve arabaşı işin içine girince et sanki ikinci sıraya düşüyor gibi geldi ( Yemek saatide nerden aklıma geldi ya Arabaşı ) Abi sen ne yaptın yaaa Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Abi sen ne yaptın yaaa Yaaa bende bilmiyom ki ne yaptım arıyorum ama bulamıyorum Arabaşını, sen görebiliyormusun oralarda Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Yaaa bende bilmiyom ki ne yaptım arıyorum ama bulamıyorum Arabaşını, sen görebiliyormusun oralarda Et olsunda çamurdan olsun abi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 (düzenlendi) Et olsunda çamurdan olsun abi Balık olsun, tavuk olsun, et olsun, ne biliyim bi söğürme olsun, bi çevirme olsun, ağzımızın suyu aksın.. 2 Ekim 2013 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Balık olsun, tavuk olsun, et olsun, ne biliyim bi söğürme olsun, bi çevirme olsun, ağzımızın suyu aksın.. Buyur burdan yak Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Ben yemeğe gidiyorum yaa Bugün pazartesi ve fabrikada kuru pilav a talim Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Bugün pazartesi ve fabrikada kuru pilav a talim Pazartesimi ? orası nere ya,türkiyede günlerden çarşamba Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Yanlış menüye bakmışım. Eylülde kalmış takvim Yaşasın davuk budu varmış Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Bu neya konuyu yine hortlatmışsınız öğlen vakti. La bi gidin işinize. Öğretmen yatıyor diyorsunuz. Benden (bilgisayar öğretmeni ve mod) çok forumdasınız. İşiniz gücünüz yokmu sizin. :D Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Yanlış menüye bakmışım. Eylülde kalmış takvim Yaşasın davuk budu varmış Bu neya konuyu yine hortlatmışsınız öğlen vakti. La bi gidin işinize. Öğretmen yatıyor diyorsunuz. Benden (bilgisayar öğretmeni ve mod) çok forumdasınız. İşiniz gücünüz yokmu sizin. :: :D Yok yardım etsene şu eti haşlıyalım Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Hocam bu caizmidir peki Geçen cumartesi akşamı bizzat indiregandi Tuzda çupra.. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Yok yardım etsene şu eti haşlıyalım Önce kavurmayı yapalım Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Mehmet hoca da Eti terbiyelemeden vermez şimdi Yorum bağlantısı
Recommended Posts