Mehmet Kaya 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 O nasıl bir tüketim yahu öyle.Çok düşük değil mi Gıskandım baş şimdi. Ruhan hoca yazmış zaten.O gidilecek mesafe alayı acayip abi.Dediği pek tutmuyor gibi geliyor bana yakıt azaldıkça daha hızlı düşüyor.Ben en son depoyla ışık yandığında 520 km civarı yapmıştım.Bakalım turbo olayından sonra nasıl olacak tüketim.Yakıtı düşürme olayını ona bağladım artık Sen daha dur araba Mehmet Abinin kullanımına alışmadı. Alışsın sen ondan sonra gör Bu değerleri emmi ondan sonra rüyasında görür Jatco canlı Mehmet hocam... düşünüyor, hissediyor ve uyguluyor... Özeti bu Ona takılmıyorum zaten... ama şu gerçekki.. Ben bu araba ile istersem bir depo ile 1000 km giderim Abi 55 litre depo var ve 52 litresini harcasan ve 4.5 ortalama yaksan 1100 km bile yaparsın. Hasan Basri Hocamın rekoru var. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Jatco canlı Mehmet hocam... düşünüyor, hissediyor ve uyguluyor... Özeti bu Ona takılmıyorum zaten... ama şu gerçekki.. Ben bu araba ile istersem bir depo ile 1000 km giderim Jatco candır...hoşgeldin...olmayanlar ayrılın lenn... ben 1090 km gitmiştim ...rekor bende... 2 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 O nasıl bir tüketim yahu öyle.Çok düşük değil mi Gıskandım baş şimdi. Ruhan hoca yazmış zaten.O gidilecek mesafe alayı acayip abi.Dediği pek tutmuyor gibi geliyor bana yakıt azaldıkça daha hızlı düşüyor.Ben en son depoyla ışık yandığında 520 km civarı yapmıştım.Bakalım turbo olayından sonra nasıl olacak tüketim.Yakıtı düşürme olayını ona bağladım artık yol bilg. hassas değil, bazen ort. tüketim düşmesine rağmen o toplamda düşüyor Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 58,5 litre deposu var...boğazına kadar basarsan 60 olur... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 (düzenlendi) Jatco candır...hoşgeldin...olmayanlar ayrılın lenn... ben 1090 km gitmiştim ...rekor bende... yokuş aşağı mı? :D şaka şaka, biliyorum rizeden gelirken ne yaktığını, nazar değmesin diye söylemiyom 7 Nisan 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 yokuş aşağı mı? :D Olum git focus sayfasına yazı yaz... Burada araba sahipleri yazı yazıyor teneke sahipleri değil... Uyyy kavga da söylenmez... Az yaktıracam diye yakında alacan eline turboyu motoru... Oyalamayın beni yatacam yarın Tireboluya gidip gelicem erken kalkmam lazım... 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Olum git focus sayfasına yazı yaz... Burada araba sahipleri yazı yazıyor teneke sahipleri değil... Uyyy kavga da söylenmez... Az yaktıracam diye yakında alacan eline turboyu motoru... sen benim aracı clio ile karıştırdın herhalde, hayır tenekeden bahsettin de :D olm zaten focus sayfasını kilitledim, daha kimse yazamıyo, yeni yeni kendilerine geliyorlar, bırak biraz yazsın çocuklar. acemi dizelci, az yakmaktan turbo mu gidermiş, bak akan çok mu az yakıyordu da turbo pufladı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 O nasıl bir tüketim yahu öyle.Çok düşük değil mi Gıskandım baş şimdi. Kıskanma ne olur, dediklerimi yap, senin de olur... Jatco candır...hoşgeldin...olmayanlar ayrılın lenn... ben 1090 km gitmiştim ...rekor bende... Hımm.. Hedef belli oldu... Yaparım 58,5 litre deposu var...boğazına kadar basarsan 60 olur... Bugün bilgisayar 40 km gidersin dediğinde 58 litre yakıt aldım.. 2 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Oyalamayın beni yatacam yarın Tireboluya gidip gelicem erken kalkmam lazım... anaaa, senin külüstür oraya kadar gidebiliyo mu hararet falan yapmadan, eferin len Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 anaaa, senin külüstür oraya kadar gidebiliyo mu hararet falan yapmadan, eferin len Yok la göze alamadım mondeo ile gitmeyi..corollayla gidicem... Hımm.. Hedef belli oldu... Yaparım Bugün bilgisayar 40 km gidersin dediğinde 58 litre yakıt aldım.. yok la biz gidemeyiz o kadar Ruhanın arbası bizi çekerse anca... gerçi bi focus çekemez ama neyysee.. 58 litre mi ? ne yaptın lan arrabbayya... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 58 litre mi ? ne yaptın lan arrabbayya... Pompa 55 litrede atmıştı.. Ahmet kiriş tıka basa doldurdu Yorum bağlantısı
Akan Belen 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Kıskanma ne olur, dediklerimi yap, senin de olur... Hımm.. Hedef belli oldu... Yaparım Bugün bilgisayar 40 km gidersin dediğinde 58 litre yakıt aldım.. 1-Bişi demedin ki yapak 2-Alla alla ben ışık yandıktan 20 km falan sonra almışımdır 53 litre de doldu.Ben 55 sanıyordum depoyu Yorum bağlantısı
Adil Derici 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 benim faytonda her dolumda max 40lt gaz alıyor.lt fiyatı 2.59x40=103.6tl hergün ş.içi rutin aynı yolda 320km yol alıyorum.103.6/320=0.32375krş; lt hesabıylada 40/320=0.125 yani 100km de 12.5lt gaz yakıyor. sürekli dur kalk,ışıklar,trafik,hızlı kalkış,yarı tam gaz kısacası bildiğiniz ş.içi.. ve tabii araç SW.. ş.dışı henüz test edicek fırsatım olmadı ama otobana çıkıp deponun yarısını otoyolda harcadığımda o depoda 37krş yakıtı gördüm......ortalama hız 160-210km arası Yorum bağlantısı
İlker Yılmaz 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Bendeki manuel LPGli emektar da şehir içi 5km gidiş ve 5km dönüş, bol kasisli ve gayet ağır bir trafikte 14 lt LPG yakıyor. Bu değer, bir depo (36-37 lt) kullanımı süresince 2-3 defa boş şehir içi yolda toplam 40-50 km gibi bir mesafe katedilirse 12lt gibi bir değere düşüyor. Şehirlerarsında, Ankara-Sinop arası çokça katettiğim bir mesafe ve rakımları 1450m civarında 3 adet boğaz geçilerek ve biraz virajlı yolarda 110-120km hızla LPG ile 9lt gibi değerleri görüyorum. Ankara-İzmir istikametinde de genelde 8-8.5lt gibi rakamlar yine 110-120 km/sa hızlarla elde edilebiliyor. Boşluk bulduğumda bazen basıyorum. Bir de lastik tabanı 225, bu da 205 olsa sanırım yakıt tüketimim biraz daha düşerdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Şehir içi tüketimi merak ettiğim için ortalama tüketimi bu akşam eve gelirken sıfırladım.. bakalım ne olacak.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Şehir içi tüketimi merak ettiğim için ortalama tüketimi bu akşam eve gelirken sıfırladım.. bakalım ne olacak.. Yandın!!!!!, geçen sene bu zamanlar ben de aynı durumlardaydım. Sürekli sıfırlayıp ölçüm yapıyordum. Düplüden dizele geçmiş biri olarak şöyle bir tespitimi aktarayım. Dizel motorlor (hele de senin araçtaki gibi bir motor) şehir içi kullanımda çok farklılık gösteriyor. Sıkışık trafik ve agresif kullanım durumlarında sakin kullanıma göre yakıtta anormal farklılıklar oluyor. LPG'de kesinlikle bu kadar farklı değil. Keza şehir içi ve şehir dışı kullanımda da LPG'den çok daha farklı oluyor. Bir de bunu ölçebilmek için sürekli kullanmak gerekiyor Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Şehir içi tüketimi merak ettiğim için ortalama tüketimi bu akşam eve gelirken sıfırladım.. bakalım ne olacak.. Hayırlı işler.Soğuk motor kısa mesafe bakalım ne olacak.En gıcık kısmıda yeni sıfırladığın için değerler tam oturana kadar rolantide bile beklesen tüketimin yükseldiğini göreceksin. Bu arada çağlar abi söylemiştir.Takılı mı çekili mi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Hayırlı işler.Soğuk motor kısa mesafe bakalım ne olacak.En gıcık kısmıda yeni sıfırladığın için değerler tam oturana kadar rolantide bile beklesen tüketimin yükseldiğini göreceksin. Bu arada çağlar abi söylemiştir.Takılı mı çekili mi Çekili Yandın!!!!!, geçen sene bu zamanlar ben de aynı durumlardaydım. Sürekli sıfırlayıp ölçüm yapıyordum. Düplüden dizele geçmiş biri olarak şöyle bir tespitimi aktarayım. Dizel motorlor (hele de senin araçtaki gibi bir motor) şehir içi kullanımda çok farklılık gösteriyor. Sıkışık trafik ve agresif kullanım durumlarında sakin kullanıma göre yakıtta anormal farklılıklar oluyor. LPG'de kesinlikle bu kadar farklı değil. Keza şehir içi ve şehir dışı kullanımda da LPG'den çok daha farklı oluyor. Bir de bunu ölçebilmek için sürekli kullanmak gerekiyor Işıklarda falan yükseliveriyor... Sabah park ettiğimde 7.1 idi.. Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Çekili Işıklarda falan yükseliveriyor... Sabah park ettiğimde 7.1 idi.. Alla alla kaç km yaptın ki 7 .1 e düştü o.Ben sıfırlıyorum işe gidene kadar 11 civarına anca düşüyor 9 km yol.5 ışık var.Yaklaşık 5 km side 70-80 km hızla gidiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Alla alla kaç km yaptın ki 7 .1 e düştü o.Ben sıfırlıyorum işe gidene kadar 11 civarına anca düşüyor 9 km yol.5 ışık var.Yaklaşık 5 km side 70-80 km hızla gidiyorum. Akan, adam Nevşehir'de yaşıyor, Bir uçtan diğer uca gitmeye kalksan en fazla 20 dakikanı alır, bir de ilçelere gidip geldinmi tabi ki düşer ortalama 7'lere. Şimdi dizeli tanıma zamanı, turbo ne zaman açar, hangi vitese hangi devirde atlar, hangi yokuşu kaçıncı vites ile iner-çıkar bunları tespit zamanı. Yani o aracın tekerleri yere değmiyordur şimdi. Esas değerleri iki ay sonra alırız. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Akan, adam Nevşehir'de yaşıyor, Bir uçtan diğer uca gitmeye kalksan en fazla 20 dakikanı alır, bir de ilçelere gidip geldinmi tabi ki düşer ortalama 7'lere. Şimdi dizeli tanıma zamanı, turbo ne zaman açar, hangi vitese hangi devirde atlar, hangi yokuşu kaçıncı vites ile iner-çıkar bunları tespit zamanı. Yani o aracın tekerleri yere değmiyordur şimdi. Esas değerleri iki ay sonra alırız. küçük şehirde daha sıkıntı abi. dakka başı ışık, dur kalk. Birde mesafe kısa olunca ister istemez daha da yükseliyor tüketim. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 (düzenlendi) küçük şehirde daha sıkıntı abi. dakka başı ışık, dur kalk. Birde mesafe kısa olunca ister istemez daha da yükseliyor tüketim. Ertan her sabah kızımı okula bırakıp işyerime geliyorum. Toplam 20 km. yol tam 50 dakika sürüyor. 5. vitesi hiç görmüyorum ve genelde 2-3 vitesler. Yine de ortalamam 6,5 larda geziniyor. Kısa mesafe konusunda haklısın. Emmi şimdi arabayı tanımak için çok geziyordur. Onun için ortalaması iyi gibi. 9 Nisan 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Akşam garaja sıfırladım.. eve gittim.. Yolda sigara almak için durdum... Düşündüm de, sigarayı garajın yanındaki bakkaldan almak daha mantıklı, dur kalk stop et çalıştır olmayacak Sabah evden çıktım, garaja geldim.. Ortak geldi teste çıktık.. Ara hızlanma, manuel kullanım testleri falan yaptık.. tekrar garaja girdiğimde 7,1 idi.. Bakacağız 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts