İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Erdinç AKKAYA

Aynen bana da çok iyi geldi tüketim ayrıc ortalama hız 67 km olarak gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Aynen bana da çok iyi geldi tüketim ayrıc ortalama hız 67 km olarak gösteriyordu.

Kocaman mondeo icin hicbir sey :) Varsin yaksin.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kocaman mondeo icin hicbir sey :) Varsin yaksin.

Ben onu hesaplamayı bırakalı çok oldu.

Konfor özellik güven geniş Hacim fiyat hepsi beni Mutlu ediyor.

Bırakın yaksın. LPG sağolsun [emoji6]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Ben onu hesaplamayı bırakalı çok oldu.

Konfor özellik güven geniş Hacim fiyat hepsi beni Mutlu ediyor.

Bırakın yaksın. LPG sağolsun [emoji6]

Once guvenlik abi. Lpg imis dizelmis,iyi kotu araclarimiz var. Allah kaza gostermesin. Gerisi cok da onemli degil bence :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdinç AKKAYA

Ben Tuncay ustaya gittikten sonra daha keyif almaya başladım ve gerçekten mondeoya bindiğimi anladım. Yakıt, konfor, güvenlik hepsi halloldu ve gerçekten uzun yıllar binebileceğim duruma geldi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Konu canlansın gayri  :)

Alınan Litre:52 litre (3.79 tl/lt)

Yapılan yol:1075 kilometre

Güzergah:Samsun-Trabzon-Sinop-Samsun (En az 150 km'si çayır çimen,dağ bayır )

Yb Ortalama Tüketim:4.5 litre/100 km

Gerçek Pompa Değeri:4,83 litre/100 km (18.33 tl/100 km)

Ortalama Hız:69 km/sa

Araç Durumu:06 Jatko,iki kişi,klima yok,100 km/sa sabit hız,lastikler 35 psi.

Hızım 90-100'den aşağı düşmedi.Sinop şehir içinde kısa mesafe ve rampalı kullanım yapıldı. Sürekli uzun yol olsaydı,bilgi ekranı toplamda 1250 km gidebileceğimi söylüyordu.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Konu canlansın gayri :)

Gerçek Pompa Değeri:4,83 litre/100 km (18.33 tl/100 km)

Hızım 90-100'den aşağı düşmedi.Sinop şehir içinde kısa mesafe ve rampalı kullanım yapıldı. Sürekli uzun yol olsaydı,bilgi ekranı toplamda 1250 km gidebileceğimi söylüyordu.

Hakikaten kıskanmıyor değilim. Pazar günü tatilden döndüm. Genel hız 110 civarı. Arada daha yavaş gidildi. araç ov. Dizel ve araç full dolu. Bagaj ağzına kadar dolu. Klima yarıya açık. Bu şekilde 6.8 den aşağıya düşmedi. 215 liraya doldu. Yaklaşık 750 km yol gittik
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Hakikaten kıskanmıyor değilim. Pazar günü tatilden döndüm. Genel hız 110 civarı. Arada daha yavaş gidildi. araç ov. Dizel ve araç full dolu. Bagaj ağzına kadar dolu. Klima yarıya açık. Bu şekilde 6.8 den aşağıya düşmedi. 215 liraya doldu. Yaklaşık 750 km yol gittik

Klima ve yük dolayısıyla tüketim normal gibi.Ben olabildiğince sakin kullanırım.Artı güzergahımda çok da rampa olmaması menzilimi uzatıyor.Yarın yine Trabzon'a gideceğim.Sonucu tekrar yazacağım buraya.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Trabzon'a gitmişken benim için bi Akçaabat köfte yiyin. Memleketi özledim

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Trabzon'a gitmişken benim için bi Akçaabat köfte yiyin. Memleketi özledim

Yerim tabi...Seve seve :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Konu canlansın gayri  :)

Gerçek Pompa Değeri:4,83 litre/100 km (18.33 tl/100 km)

Nasıl dayandınız 90-100 km ortalama ile :biggrin: , Ancak sinop-trabzon arası inişi / çıkışı olmayan düz bir yol dolayısı ile az yakması normal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Gök
(düzenlendi)

Yollara devam :)

Katedilen yol 1085 km... Kalan 60 km...alinan 56 litre.. Ortalama yakit 4,5... Pompa degeri 5,1... Guzergah samsun-trabzon arasi gitgel seklinde.. 150 km samsun sehirici... Gerisi uzun yol..500 km yogun yagmur altinda alindi.. Ortalama hiz 69 km/sa.. 100'un altina inilmedi... Sakin suruste jatkoyla 1150 km gidilebilir.. En azinda karadenizde :) Aha bu da 999,9. Kmde depo gorunumu :)

1d4870d6673ae8335db6ae0ed95f1243.jpg

3ec77d4050094fe1d1e2886df5ee6450.jpg

tarihinde Murat Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Feriz AY
(düzenlendi)

İyi akşamlar.arkadaşlar.2002 model MONDEO 2.0 benzin+Lpg bakımları yapıldı,katalizatörde sorun yok,buji kablosu sıfır motorcraft,bujiler Bosch,Lpg ayarı yapıldı,ama aracım şehir içi 100km ye 13 lt Lpg altına düşmüyor ve 100km lik kısa mesafe şehir dışı seyahatlerinde de yine 13lt Lpg tüketimi söz konusu.nedeni ne olabilir?aklıma tek gelen oksijen sensörleri değişmesi gerektiği sizce ne olabilir.(aracımı 3000 devirde kullanıp 3500-4000 devirlerde vites değiştiriyorum.)

tarihinde Feriz AY tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Karaman
(düzenlendi)

benimki dünkü ölçümüme göre 324 kuruş yakmış. sabah marşa basıp 1 dk. rölanti çalışması,2 km kadar düşük hız yol,sonra 90-100 km hızlara çıkıp 12 km kadar daha gidiyorum. akşam da aynı güzergahtan aynı şekilde dönüş.normal midir?112 TL dizel ile 345 km gitmişim. araç otomatik

tarihinde Erhan Karaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Erhan Bey.

Litre bazında hesaplasaydınız daha iyi olurdu. 112 TL yakıtı litresi kaç liradan almıştınız?

Alınan litre/yapılan km her zaman daha iyi sonuç verir. Zamlardan etkilenmez. :)  

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

Erhan Bey.

Litre bazında hesaplasaydınız daha iyi olurdu. 112 TL yakıtı litresi kaç liradan almıştınız?

Alınan litre/yapılan km her zaman daha iyi sonuç verir. Zamlardan etkilenmez. :)  

3,88'den fullemiştim öncesinde. dünde yanlış hatırlamıyorsam litresi 3.78den fulledim tekrar.litre hesapları biraz karışık geliyor bana çarp böl :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Aşağı yukarı 29,6 lt yakıt almış aracınız. Bu da demektir ki 29,6lt / 345km= 100 km de 8,57 lt yakmışsınız.

Yol durumunu bilmiyorum ancak 2 km düşük hız (dur-kalk değil galiba), 12 km 90-100 arası hıza göre 1 lt fazla yakmış gibi geldi bana.  

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

Evet dur kalk değil 20-50 km/sa arası ara sokakta ilerleme hızı 2 km. Sonrasında çevre yoluna çıkış. Çevre yolunda da toplam 4 trafik lambasi var gerçi.neticede çok da abartılı bir fazla yakma olayım yok gibi tespitinize göre

Yorum bağlantısı
Misafir

Yolu görmeden veya en azından ortalama hız bilgisi olmadan bir şey söylemek doğru olmaz aslında.

O yüzden yakıtınız normal bile olabilir.  

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uluhan Uygun

Merhabalar,

Aranıza yeni katılmıştım.Aracım 2005 mondeo ov ghia modeli.256bin km'de şuan.

2 haftalık gözlemimde 100 km'de 8.5-8.6 lt arası yakıt sarfiyatım olduğunu farkettim.Açıkcası bana biraz fazla gibi geldi bu rakam...

Günlük kullanma şeklim;

- 3 dk rölantide bekleme,

- 2.viteste 1 km gidip anayola bağlanma,

- 2 km gidip tekrar ara yola bağlanma,

- 3 km yokuş çıkma,

- 1 km normal yolda iş yerime ulaşma,

Toplamda ortalama 7 km gibi bir yol söz konusu.Akşam dönüşte bunun tam tersi :) gayet monoton yani...

Takdir edersinizki yüksek hıza çıkma ihtimalim pek yok.Gaza öyle köküne kadar da basmam.En fazla 80-90 km hıza; o da çok kısa süreli olarak ulaşabiliyorum. 

Bu arada araç bakıma 5bin km önce girmiş daha 10bin km var bakımına.

Araç hakkında bilgilerim bu kadar...

Bana bu konuda tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Merhabalar,

2 haftalık gözlemimde 100 km'de 8.5-8.6 lt arası yakıt sarfiyatım olduğunu farkettim.Açıkcası bana biraz fazla gibi geldi bu rakam...

Günlük kullanma şeklim;

- 3 km yokuş çıkma,

Toplamda ortalama 7 km gibi bir yol söz konusu.Akşam dönüşte bunun tam tersi :) gayet monoton yani...

Takdir edersinizki yüksek hıza çıkma ihtimalim pek yok.Gaza öyle köküne kadar da basmam.En fazla 80-90 km hıza; o da çok kısa süreli olarak ulaşabiliyorum.

Teşekkürler...

O kadar yakması mümkün değil. Bence hava filtrelerine falan baktırın. Ben Ankara içi trafikte 7.1 görüyorum.

Yorum bağlantısı
Uluhan Uygun

Dediğim gibi araç bakımlarını yeni yaptırmış ve aldığından beridir aynı ustaya götürmüş aracı.Usta şaşmazda onunlada görüştüm yakıt normal dedi anlamadım gitti...

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Bence siz Tuncay ustanın yanına bi uğrayın. Ben arabamı aldım alalı hiç bir zaman o değerleri görmedim. Yine de daha iyi bilgisi olanlar yorum yapacaktır.

Yorum bağlantısı

Merhabalar,

Günlük kullanma şeklim;

- 3 km yokuş çıkma,

Teşekkürler...

Bence tüketim normal gibi. 2.000cc hacmindeki dizel motor 7 km'de randımanlı tüketecek kadar ısınmaz. 1.3 motor bile 5km'de ancak ısınırken kısa mesafede dizel ekonomisi almanız çok kolay değil.  3dk rolanti aracın buzunu çözmek için yeterli ısı sağlar ama dizel motorun hızlı ısınması kolay değildir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Uluhan Uygun

Nerdedir bu meşhur Tuncay usta :) birkaç forum konusunda da adını duydum.siz gittinizmi?memnun musunuz?

Bence tüketim normal gibi. 2.000cc hacmindeki dizel motor 7 km'de randımanlı tüketecek kadar ısınmaz. 1.3 motor bile 5km'de ancak ısınırken kısa mesafede dizel ekonomisi almanız çok kolay değil.  3dk rolanti aracın buzunu çözmek için yeterli ısı sağlar ama dizel motorun hızlı ısınması kolay değildir.

Saygılarımla.

Yorumunuz için teşekkürler...

Isı göstergesinde alçalmalarda yaşıyorum.Mesela bazen 90'a çıkıyor.Giderken daha aşağılara düşüyor.Motor soğuyor gibi.Sizce bu bir sorun mudur?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...