Mustafa Kayaalp1 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Evet ben de öyle hatırlıyorum. Aslan besleyen yemine bakmaz deyip katlanıyoruz şehir içi oburluğuna. Ama D Segment ve bir hayli ucuza alınabiliyor üstelik ustası parçası bulunuyor bir de böyle bakmak lazım. Sizinkinde ESP de var. Daha iyisi can sağlığı bence... Yorum bağlantısı
Murat Gök 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Aynen oyle... Sehiricindeki acigi uzun yolda kapatiyoruz abi... Bu arada aracta Esp yok benim... 2006 ilk yarisina denk gelmis... Deri koltuk ve isitma mevcut ekstradan... Yorum bağlantısı
İsmail Öztürk 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Merhaba, Yakın zamanda 2004 Mondeo 2.0 Trend A/T aldım. Yakıt tüketiminde aracım bahsedilen rakamlarının yanına bile yaklaşamıyor. Aldığımda LPG enjektörlerini, bujilerini, yağını, filtrelerini değiştirdim. Şuan yol bilgisayarım mümkün olduğunca ekonomik kullamaya gayret etmeme ve günlerdir sıkışık trafiğe girmeme rağmen 21LT/100km gösteriyor. Aracımın performansı da beklediğimin çok altında. Motordan gelen normalin dışında bir ses, titreşim, tekleme vs. yok, Şanzımanda kaçırma vuruntu vs. yok. Gaz ayarı da yaptırdım. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Ankara' da beni yönlendirebileceğiniz test edip sorunu anlayabilecek bir ustaya yönlendirebilirseniz sevinirim. Sayın ustalarımın ve kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Merhaba, Yakın zamanda 2004 Mondeo 2.0 Trend A/T aldım. Yakıt tüketiminde aracım bahsedilen rakamlarının yanına bile yaklaşamıyor. Aldığımda LPG enjektörlerini, bujilerini, yağını, filtrelerini değiştirdim. Şuan yol bilgisayarım mümkün olduğunca ekonomik kullamaya gayret etmeme ve günlerdir sıkışık trafiğe girmeme rağmen 21LT/100km gösteriyor. Aracımın performansı da beklediğimin çok altında. Motordan gelen normalin dışında bir ses, titreşim, tekleme vs. yok, Şanzımanda kaçırma vuruntu vs. yok. Gaz ayarı da yaptırdım. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Ankara' da beni yönlendirebileceğiniz test edip sorunu anlayabilecek bir ustaya yönlendirebilirseniz sevinirim. Sayın ustalarımın ve kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. Bu bahsettiginiz tuketim cok ciddi ve derhal kontrol altina alinmasi gerektiginin isaretini veriyor. Otomatik mondeo benzinli kullandigim donemlerde(lpg yoktu aracimda) ortalama 9.9lt/100km tuketim yakaladigim icin saglikli bir motorun referans degerinin +-%10 bu civarda kabul ediyorum. Araciniz sehir icinde 15lt/100km'den fazla lpg yakiyorsa;× Otomatik vites kullanimizda sorun var, adaptasyon donemi sinunda degerleri kontrol etmek lazim. x Aracinizin lpg tesisatinda ciddi bir sorun var. Bunu anlamamin en kolay yolu bir sure benzinli kullanip benzin tuketim degerlerini kontrol etmek. Benzin degerleri de yuksek ise paralel olarak lpg tuketim degeri artiyordur. Benzinli degerlerinizi kontrol etmeden araci elletmeyin, parca degisimine gitmeyin. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
İsmail Öztürk 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Sabah işe benzinde geldim. Ölçü olmamakla beraber referans sayılabilir. Evden çıkarken sıfırladığım yol bilgisayarım 18lt. gösterdi. Yolun üçtebirlik bölümünün yokuş aşağı, üçtebirlik bölümünün ise ortalama 60km hızla akan trafikte olduğu düşünülürse LPG tükettimi ile aşağı yukarı aynı gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Sabah işe benzinde geldim. Ölçü olmamakla beraber referans sayılabilir. Evden çıkarken sıfırladığım yol bilgisayarım 18lt. gösterdi. Yolun üçtebirlik bölümünün yokuş aşağı, üçtebirlik bölümünün ise ortalama 60km hızla akan trafikte olduğu düşünülürse LPG tükettimi ile aşağı yukarı aynı gibi görünüyor. Aracınızın LPG sisteminde sorun yok gözüküyor. Lpg normal benzin tüketiminin %20 kadar fazlası olur. 21lt lpg tüketimi bu şeklide bakıldığında örtüşüyor. Aracınızın ateşleme sisteminden başlayarak kontrolünde fayda var. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 23 Nisan’da Ankara/Antalya yaptım. Burdur üzerinden gidip, Isparta üzerinden döndüm. Antalya–Isparta arası bölünmüş olmayan virajı ve rampası bol dağlık yolu da bitirip ölçüm yapmak üzere yakıtı Antalya’da almayıp dönüşte özellikle Isparta’da aldım. Araçta 3 kişi, bagaj tam dolu, klima hiç açılmadan yolculuk yapıldı. Dağlık yollar dışında 120 km altına neredeyse hiç inilmedi. Zaman zaman çok yüksek hızlara da çıkıldı. Ayrıca dağlık yollardaki rampa çıkışlarında aracın tüm limitleri zorlandı. Ölçüm yapılan yol 725 km. Lt’si 4 TL’den 40 lt yakıt aldı araç. 100 km’de 5,5 lt, 0,22 krş yakmış oldu. Yol durumunu ve kullanım tarzımı düşününce 5,5 lt mükemmel sonuç diyebilirim. Eskiye göre araçta 2 farklı durum var. Birincisi yuvarlanma direnci mükemmel olan Goodyear egp lastikler, ikincisi de uzun yol öncesi yaptırdığım cc işlemi. Yorum bağlantısı
Mehmet YILMAZER 3 Mayıs 2015 Paylaş 3 Mayıs 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar yeni yaptığım uzun yol ve defalarca test ettiğim şehir içi tüketim değerlerimi paylaşmak istiyorum. Uzun Yol (otoman ve normal yol şeklinde): Araç: 2005 Mondeo 2.0 otomatik. (benzin + lpg) Araç yük durumu: 3 kişi ve bagaj. Yolculuk gece ve klima kullanılmadı. Yol durumu: Otoban (Mersin-Gaziantep arası) Hız ortalama: 89 (genelde 120 ile gittim. 3000 devirde gitmeye çalıştım. Çok nadir 140 ve 100 görüldü ama bir iki yerde durunca ve 20 km şehir içi kullanınca ortalama 89 gösterdi) Alınan lpg: 30.4 litre (MOGAZ lpg litresi 2.11 den alındı) Gidilen yol: 301 km Bilgisayar yakıt ortalaması: 7.8 (sıfırlamıştım) ..... Otabandan çıkıp normal duble yola saptım ve bilgisayarı yeniden sıfırladım. Genelde 90-110 arası. Virajlı, inişli-çıkışlı, arada bir tek şeride inen yolda ortalama 7.4 gösterdi. (lpg bitmeyince kaç km gittiğini hesaplayamadım ama ortalamadan tahmin edilebilir) Şehir içi kullanımlarımın defalarca denenmiş hali şu şekildedir: Araç: 2005 Mondeo 2.0 otomatik. (benzin + lpg) Araç yük durumu: Genelde tek kişi Yol durumu: Çok yoğun olmayan, şehir içi güzergah. 4-5 ışık geçiliyor. Yol düz. Hız ortalama: 32-35 Alınan lpg: 32 litre (POGAZ lpg litresi 2.40 den alınıyor) Gidilen yol: 240- 250 km arası Bilgisayar yakıt ortalaması: 10.4 Durum bu. Yakıt durumum hakkında manuel ve özellikle otomatik 2.0 kullanıcıları karşılaştırma yapabilir. Yakıt konusunda dikkat ettiğim tek şey: ani hızlanmamak. 3 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet YILMAZER tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mayıs 2015 Paylaş 3 Mayıs 2015 Bence yakıtınız oldukça iyi. Mersin Antep arasında, aşağı yukarı aynı hızda 2005 model otomatik Civic 7,5 lt lpg yakıyordu. Şu anki aracım da aynı şartlarda 5,2 yakar diye tahmin ediyorum. Böylece yakıtımız TL bazında hemen hemen aynıya geliyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 2006 manuel 2,0 TCDI * Şehirler arası 100 km / 5.0 - 5.5 LT yüksüz ve ortalama hız 100 / 130 km arası sakin kullanım. ( Ankara - Trabzon) * Şehir içi sakin kullanım 6.5 / 7 LT sakin kullanım. ( ankara) Yorum bağlantısı
Murat Birinci 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 2006 manuel 2,0 TCDI * Şehirler arası 100 km / 5.0 - 5.5 LT yüksüz ve ortalama hız 100 / 130 km arası sakin kullanım. ( Ankara - Trabzon) * Şehir içi sakin kullanım 6.5 / 7 LT sakin kullanım. ( ankara) Ankara içinde şu değerlere bir türlü inemedim ya Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Ankara içinde şu değerlere bir türlü inemedim ya Sakin kullanımda bu değerleri elde edebiliyorsun ama ankara mesai trafiğinde veya normal trafikte çıldırıp sert kullanmamakta ta pek mümkün değil kasınca oluyor normalde 8 lt aşağıya düşmez. Yorum bağlantısı
Murat Gök 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 2006 manuel 2,0 TCDI * Şehirler arası 100 km / 5.0 - 5.5 LT yüksüz ve ortalama hız 100 / 130 km arası sakin kullanım. ( Ankara - Trabzon) * Şehir içi sakin kullanım 6.5 / 7 LT sakin kullanım. ( ankara) Degerler 2bin motor icin gayet normal.. Umarim pompa degeri olarak hesaplanmistir.. Benim jatkoda yaklasik ayni degerlere ulasiyorum... Kisliklari bi cikartayim da Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 son ölçüm değerleri istanbul cumartesi trafiği 23 lt gaz ( 2.46 litre fiyatı ) 225 230 km . şehir içi lpg tüketimim yaklaşık 10 litre son 1000 km de ki yol bilgisyarı ortalaması ise 8.7 litre Yorum bağlantısı
Murat Gök 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 son ölçüm değerleri istanbul cumartesi trafiği 23 lt gaz ( 2.46 litre fiyatı ) 225 230 km . şehir içi lpg tüketimim yaklaşık 10 litre son 1000 km de ki yol bilgisyarı ortalaması ise 8.7 litre Sehirici icin cok iyi degerler. Uzun yolda dusuyor o zaman 7-8 litreye? Yorum bağlantısı
Hüseyin Demir 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Geçen hafta Batman-Diyarbakır arası git gel yaptım. Toplam 190 km. 120km/h hızı geçmedim Batmanda LPG fulleyip dönüşte yine aynı pompadan tekrar fulleyince 20,8 Lt. LPG aldı Basit bir hesapla 100 de 20,8/1,9 =10,94 Neredeyse 11 lt. LPG çok değil mi sizce. Gayet de sakin kullandım giderken 2 kişi bir valiz, dönüşte tek kişi geldim klima falan da kapalıydı. Eğer çok ise neden kaynaklanabilir ki Bu arada Araç MK3 2002 model 175.000 km de LPG (LPG Tomasetto marka Beyin yeni değişti) 1 Yorum bağlantısı
Murat Gök 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Bence normal degerler.. Arac oto oldugundan bu civarlarda yakabilir. Bi hava filtresini degistirin olmadi. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Kullanım sert ve rampa varsa 11 normal. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Bugün Ank.Ist yaptim yakitim vardi Ankarada yol bilgisayarıni sifirladim Istanbul Halkalida 4.9 gösteriyordu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Bugün Ank.Ist yaptim yakitim vardi Ankarada yol bilgisayarıni sifirladim Istanbul Halkalida 4.9 gösteriyordu.Uykum gelir o tüketim i yapacam diye. Ciğerli makina pedal ister 2 Yorum bağlantısı
Enver Kılıç 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Kayseri ankara arasi 330 km cruze kontrol ile 105 km/h hizla 0rtalama 8.7 lt lpg tuketti. Ancak yol bilgisayari 6.3 gosteriyordu Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Kayseri ankara arasi 330 km cruze kontrol ile 105 km/h hizla 0rtalama 8.7 lt lpg tuketti. Ancak yol bilgisayari 6.3 gosteriyorduOv mi, manuel mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts