İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Murat Birinci

Bu değerlere nasıl ulaşabiliyorsunuz anlamıyorum.  :nazar:  Maşaallah. 

Bende geçenlerde motoru bakıma soktum ama sanki bakımdan sonra fazla yakmaya başladı. 8.4 ş.içi ve ş.dışı olarak. Sorun nerede olabilir?

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Bu değerlere nasıl ulaşabiliyorsunuz anlamıyorum. :nazar: Maşaallah.

Bende geçenlerde motoru bakıma soktum ama sanki bakımdan sonra fazla yakmaya başladı. 8.4 ş.içi ve ş.dışı olarak. Sorun nerede olabilir?

Sakin kullanim,ideal lastik basinci,cc kullanimi, temiz hava filtresi,kaliteli yakit,rampalarda hizi korumak yerine yavaslayarak tirmanmak,camlari acmamak,klimayi etkili kullanmak vs... Arac ne? Ov mi? Hava filtresi ve basinclar cok onemli... Gaz pedalina kibar davranmak cok onemli... Kalkislarda agirdan almak cok onemli...

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Sakin kullanim,ideal lastik basinci,cc kullanimi, temiz hava filtresi,kaliteli yakit,rampalarda hizi korumak yerine yavaslayarak tirmanmak,camlari acmamak,klimayi etkili kullanmak vs... Arac ne? Ov mi? Hava filtresi ve basinclar cok onemli... Gaz pedalina kibar davranmak cok onemli... Kalkislarda agirdan almak cok onemli...

Hava filtresi yakın zamanda değişti. Lastik basınçlarına bakmam lazım. Yakıtı opetten alıyorum. Yokuşlarda hızı koruyorum :) Araç o.v gaz pedalına da pek kibar davranmıyorum. Kalkışlarda ağırdan alıyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Hava filtresi yakın zamanda değişti. Lastik basınçlarına bakmam lazım. Yakıtı opetten alıyorum. Yokuşlarda hızı koruyorum :) Araç o.v gaz pedalına da pek kibar davranmıyorum. Kalkışlarda ağırdan alıyorum.

Hava filtresini 4000-5000 km'de bir değiştirin.Motor yağını kaliteli kullanın...Basınçlar çok önemli,hele ki bu kış günlerinde betonda inebilir...Yokuş etkeni çok önemli,onun yerine yokuşu hafif hafif yavaşlayarak çıkın...O.v ise,uzun yolda sakin sürüşte 5-6 lt yakması lazım...Ani hızlanmalardan,gaza bas-bırak yapmalardan kaçının.. Yakıt olarak da TP'yi deneyin... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Yeni test edebildim 2.0 TDCI Manuel CR
Depo 60 lt.
200 TL mazota 750 km
Mazot: 3,71 x54 lt. bunun 300 kmsi ş.içi ortalama 21 km/h - 450 km ş.dışı 140-160 km/h arası karma kullanımda 26 krş tüketimi var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Depo 60 lt.

200 TL mazota 750 km

Mazot: 3,71 x54 lt. bunun 300 kmsi ş.içi ortalama 21 km/h - 450 km ş.dışı 140-160 km/h arası karma kullanımda 26 krş tüketimi var.

Cok iyi degerler...
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

Arkadaşlar   benim araç  2000 motor benzinli Tüplü..

Araç yaklaşık 38 Lt Gaz alıyor..  Fiyat oalrak ta bulunduğum yerde 85 88 tl ye doluyor..   Ve bununla ortalama 250 km yol yapıyor..

Hesapladığımda araç  1 lt ile   6-- 6.5 km      gidiyor..      1 lt de 300 350 kr yakıyor...  Değerler fazla değil mi ?  Ne gibi bakımlar yapılmalı?

Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu

şener bey değerleriniz biraz fazla gibi.manual vites mondimle . en son ölçümüm. 2.10 tlden 33 litre gaz ile 330 km yaptım. ağırlıklı olarak şehir içi. hadi çık 20 km sini benzin diyelim. 33 litre gaz ile 310 km. genel ölçümlerim hep böyle. bugüne kadar maksimum bakkal hesabı 26 kuruş yaktırdım...

Depo 60 lt.
200 TL mazota 750 km

alper kardeşim hani çok yakıyordu :D

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Arkadaşlar   benim araç  2000 motor benzinli Tüplü..

Araç yaklaşık 38 Lt Gaz alıyor..  Fiyat oalrak ta bulunduğum yerde 85 88 tl ye doluyor..   Ve bununla ortalama 250 km yol yapıyor..

Hesapladığımda araç  1 lt ile   6-- 6.5 km      gidiyor..      1 lt de 300 350 kr yakıyor...  Değerler fazla değil mi ?  Ne gibi bakımlar yapılmalı?

Yaklaşık 100 km'de 15 lt tüketiminiz var...Güzergah rampalı inişli çıkışlı dur kalklı  ise ov benzinli bu değerlerde dolaşabilir...Eğer bakım gerekiyorsa da,temiz filtreler ideal lastik basıncı vs buji kablolar yakıt kalitesi vs. bakmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yaklaşık 100 km'de 15 lt tüketiminiz var...Güzergah rampalı inişli çıkışlı dur kalklı  ise ov benzinli bu değerlerde dolaşabilir...Eğer bakım gerekiyorsa da,temiz filtreler ideal lastik basıncı vs buji kablolar yakıt kalitesi vs. bakmak lazım.

Kesinlikle doğru.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Tüpün ayarında da bir sorun olamaz mı ?

Elbette olabilir..Gaz sisteminin bakımı da önemlidir..Gaz filtresi değişimi önemlidir..Kontrolde fayda var..

Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

İnternetten  bulduğum telefon numarası ile ankarada bir tüp servisini aradım,  konuyu anlattım, araç modeli sordu 2007 dedim.. O yakar artık diyo araba yaşlı diyo.. Sen dedim ne diyon ya adam 90 model arabada tüp var  memnun.. Sinir etti beni.. Bela adamı buluyor..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Temiz

Bu aralar havalardan kaynaklı olsa gerek yakıtım arttı biraz 100km/6.7 lt

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu aralar havalardan kaynaklı olsa gerek yakıtım arttı biraz 100km/6.7 lt

Araç ne ?

İnternetten bulduğum telefon numarası ile ankarada bir tüp servisini aradım, konuyu anlattım, araç modeli sordu 2007 dedim.. O yakar artık diyo araba yaşlı diyo.. Sen dedim ne diyon ya adam 90 model arabada tüp var memnun.. Sinir etti beni.. Bela adamı buluyor..

Sizin tüp ayarında sorun var. Yakıtınız normal değil. Iyi bir usta ayar yapsın.
Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu

ağırlıklı şehir içi . 21 litre lpg ile 210 km yol katettim. 10 km /lt gaz

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracın manuel veya otomatik olduğunu ve şehir belirtirsek daha Iyi anlaşılır [emoji4]

Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Araç ne ?

dizel 2.0 tdci manuel vites daha önceleri yol bilgisayarı 6.0 gösterirken pompada 6.3 lt oluyordu ama bu aralar yol bilgisayarında 6.7 gösteriyor pompa ölçümü yapmadım daha

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

haklısınız mehmet hocam :)

manual

kocaeli

Çok iyi [emoji106][emoji106]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Ne yaparsam yapayım 7.8 altına düşmüyor. Sorun olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Ov mi araç?Yoğun şehiriçi kullanımda ve bu soğuklarda normaldir diye düşünüyorum..Uzun yolda durum nedir?

Yorum bağlantısı
Misafir

7.8 lt yolunuzun durumuna bağlı. Benim aracın yakıtıyla belki kıyaslama yapabilirsiniz.

Benim araç 9 lt yakıyor. 16 km ortalama hız, kısa mesafe, soğuk hava.

6 km git, 6 km gel, dönüş 3 km rampa. 100 km'yi 16 defa soğuk motoru çalıştırarak yapıyorum ve tam ısınmadan yol bitiyor. 

9 lt ortalamanın bu şartlarda az bile olduğunu düşünüyorum. Manuel olmasının yakıta çok etkisi var.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Ov mi araç?Yoğun şehiriçi kullanımda ve bu soğuklarda normaldir diye düşünüyorum..Uzun yolda durum nedir?

araç o.v uzun yolda henüz denemedim. Trafik bazen yoğun bazen açık oluyor.
Yorum bağlantısı
Murat Gök

araç o.v uzun yolda henüz denemedim. Trafik bazen yoğun bazen açık oluyor.

Bence gayet normal sıkıntı yok..Uzun yola gittiğinizde en sağlıklı ölçümü yapabilirsiniz..O zaman anlaşılır sıkıntı var mı yok mu?

7.8 lt yolunuzun durumuna bağlı. Benim aracın yakıtıyla belki kıyaslama yapabilirsiniz.

Benim araç 9 lt yakıyor. 16 km ortalama hız, kısa mesafe, soğuk hava.

6 km git, 6 km gel, dönüş 3 km rampa. 100 km'yi 16 defa soğuk motoru çalıştırarak yapıyorum ve tam ısınmadan yol bitiyor. 

9 lt ortalamanın bu şartlarda az bile olduğunu düşünüyorum. Manuel olmasının yakıta çok etkisi var.

Rampa kısmı hariç,benim de güzergah aynı mesafe aynı şartlarda abi... 8-8.5 arasında dolanıyor ortalama.. 3 tane de ışık var yolda..Soğukken dizel araba içiyor yakıtı,ötesi yok...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...