İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Akan Belen

Evet kolay ısınmıyor motor.Hele ki son dönemde çok fazla yol yapıyorum.Yenice'den çıkıp zonguldak yoluna giriyorum direk.Düz yol basmadan sakin gidiyorum vites de çok oynamıyor 5 vites 1700-1800 devir gibi olunca ısınması cidden daha uzun sürüyor resmen rampa falan görmezse araç

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Evet kolay ısınmıyor motor.Hele ki son dönemde çok fazla yol yapıyorum.Yenice'den çıkıp zonguldak yoluna giriyorum direk.Düz yol basmadan sakin gidiyorum vites de çok oynamıyor 5 vites 1700-1800 devir gibi olunca ısınması cidden daha uzun sürüyor resmen rampa falan görmezse araç

Adana ici en az 10km yapacagim ki isinacak pehhh :D ömrümü yedi ömrümü abi niye 6 yi kullanmiyosun uzun yolda daha az yakar

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Adana ici en az 10km yapacagim ki isinacak pehhh :D ömrümü yedi ömrümü abi niye 6 yi kullanmiyosun uzun yolda daha az yakar

Benim ki otomatik ve otomatikler 5 ileri :)
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Benim ki otomatik ve otomatikler 5 ileri :)

Ozaman hayırlı yolcuklarr hayat sanaa güzel abi :D

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Merhaba arkadaşlar aracim 2005 model mondeo dizel ov sehir ici suan 6.9 yakiyor supermissss =)

Yorum bağlantısı

Dizelin ısınma süresi uzun, bir de motor hacmi büyük olunca bu süre daha da uzuyor doğal olarak. 1.3mjet bile sabah düz yolda 5.km'de hararet göstergesine ilk hareketi veriyor. Tam ısınması 15km'yi buluyor. Gerçi ben 1 km sonra ana yola çıkıp,çhız dabitleyiciyi devreye aldığım için devir 1.500-2000 aralığında kalıyor. Bnzinli de dahi devir yükselişi olmadığında süre uzuyor. Rampaya geldiği anda biraz devirle beraber hararet göstergesinin artışı hızlanıyor:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

18,3 LT LPG (50 Tl)  185 km şehir içi seri kullanım. (ş.içi: 27 krş) Deponun dibinide sünnetlemedim ona göre :):) :)

tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Yakıt:Bp Otogaz

Yapılan Yol:440 km

Ortalama hız:48 km

Alınan Yakıt:43 lt

Lt Fiyatı:2,65(Çarşamba Opet)

Ort. Lpg Tüketimi:9,77 lt

Güzergah:Sinop-Ordu Arası uzun yol (ort.hız:90-110 km/sa aralıkları full cc kullanım),en az 100 km'si 5 km'lik mesafede git-gel şehiriçi)

Tüketim gayet ideal geldi bana.Şehiriçine girince içmeye başlıyor benim mondi. :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Dizelin ısınma süresi uzun, bir de motor hacmi büyük olunca bu süre daha da uzuyor doğal olarak. 1.3mjet bile sabah düz yolda 5.km'de hararet göstergesine ilk hareketi veriyor. Tam ısınması 15km'yi buluyor. Gerçi ben 1 km sonra ana yola çıkıp,çhız dabitleyiciyi devreye aldığım için devir 1.500-2000 aralığında kalıyor. Bnzinli de dahi devir yükselişi olmadığında süre uzuyor. Rampaya geldiği anda biraz devirle beraber

hararet göstergesinin artışı hızlanıyor:)

Saygılarımla.

Benimde mondeo da başıma gelen durum.Demek ki normal miş bu.Bende diyorum neden ısınmıyor bu motor ancak yük bindiğinde gösterge yükseliyordu.

Son yapılan uzun yol değerimi yazayım bende kabaca.Depo fullendi.Genelde duble ve otoban kullanımı.Sobra yaklaşık 100.km kadar şehir içi trafik Uzun yolda 140.km gecilmedi.Genelde 110-130 arası.750.km yaptım 6.5 yol bilgisayari kalan menzil 150km iken yeniden yakıt aldım

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benimde mondeo da başıma gelen durum.Demek ki normal miş bu.Bende diyorum neden ısınmıyor bu motor ancak yük bindiğinde gösterge yükseliyordu.

Son yapılan uzun yol değerimi yazayım bende kabaca.Depo fullendi.Genelde duble ve otoban kullanımı.Sobra yaklaşık 100.km kadar şehir içi trafik Uzun yolda 140.km gecilmedi.Genelde 110-130 arası.750.km yaptım 6.5 yol bilgisayari kalan menzil 150km iken yeniden yakıt aldım

Dün gece 6,5 litreye İstanbul' dan geldim, en yakın rakibimden bir yarım saat önce geldim...   :blush:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Dün gece 6,5 litreye İstanbul' dan geldim, en yakın rakibimden bir yarım saat önce geldim... :blush:

Ne denek şimdi bu :p
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ne denek şimdi bu :p

Padişah falcı çağırmış, falcı 4 oğlun var hepsi senden önce ölecekler demiş kelleyi vermiş cellada...Sonra bir başkası da aynı kaderi paylaşmış, en sonuncu 4 oğlun var hiçbiri senin acını görmeyecek demiş bir kese altını kapmış kaçmış...:p:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çok açıklayıcı oldu bu hahah.

Satılık mondeo var

Benim araç bilgisine baktın mı profilin altında yazan ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Telefondayim.Burdan görünmüyor direk profile bakmam lazım sanırım

Abovvvv

Simdi gördüm ne oluyor yahu

2 gündür foruma bakamordum ben bir konu mu kaçırdım ben.Bir süredir telden baglaniyorum zaten

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sonunda...Serkanim bir tur verin demii...hayirli olsun...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sonunda...Serkanim bir tur verin demii...hayirli olsun...

Problem değil verebilirim arabayı ama mazot parasını alırım baştan söyleyim... :D:p

Acaba düşündüğüm araç mı bu

Lokman abinin arabayı aldım... ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Tamam tahmin ettim son anda zaten.Tabi artık çok yakan araba alınca mazot parasını düşünürsun.Hayırlı olsun.Focus satıldığını gormemisim kusura bakma.:) Artık parça için seni ararım nasıl olsa aynı araç var

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Renodan artan mazotu veririm dert değil...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Dün bir arkadas arabama bindi daha once nemosu vardı takla atıp pert oldu araç arıyor simdi.Buraların yolları malum virajlı 100km yakın yol yaptık.Abi ben nemo olsaydı şimdiye kadar 3 kere takla atmıştım dedi.Nasıl dönüyor bu böyle diyor.İçimden alla alla o kadar hızlı mi giriyorum diye düşündüm kaldiki bana normal geliyordu.Birkez daha sevdim aracımi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yakup Kadri Kuşcu

Ankara - Çorum, Çorum Ankara, Ankara - Maraş - Adıyaman, Adıyaman - Maraş - Ankara Toplam 2200 km. 8.3 l/100km araç bilgisayarı, 9.3 l/100 km fiili LPG tüketim. Klima tüm yolculukların   %25-30 luk kısmında açık. 4 yolcu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Gayet iyi degerler..ov mi arac?

Ov olması gerek. Değerler ov değerleri.

Manuel normal kullanımda 8-8.5 litre LPG pek geçmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Mendi

Ankara Niğde arasi (320 km) 5.vites 90 km sabit hiz, arada ufak 110 120 ler ile ortalama yakit 4.2 lt/100km oldu. Ceyrek depo yakti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...