İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Misafir

Revizyondan sonra 15-20 km dolaşıp yeni kodların Ecu tarafından hafızaya alınıp

alınmadığının da teyidi yapıldıysa sorun olacağını zannetmiyorum. Bozuk enjektör

kod da alamıyor neticede. Sorun burada değil o zaman.

Bir de yakıt aldığınız istasyonu değiştirip deneyin.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2

Selamlar,

Revizyon sonrası kodlama yapılmıştı fakat bir defa yapıldı. Yani biraz yol yapılıp tekrar kontrol edilmedi. Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir ozaman

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şehir içi olayı farklı zaten.Benim şehir içi değerlerimi yazdığımda genel olarak oldukça yüksek olduğu söyleniyor.Ama uzun yolda gayet düşük değerler görebiliyorum.Bu hafta sonu yaptığım yol da.Birkaç defa sıfırladım yol boyunca değerleri almak için.3.5 bile gördüm yani bayır aşağı 110 km hızla :D 

Ortalama düz yolda 100-110 arasında 4.5-5 litre arasında oynuyor.100 km yoluda tapa gaz gittim ne kadar yükselecek diye bu hız 170-210 arasındaydı 8.5 gördüm max değer olarak.Sonra normal hızlara düşüp 110-120 hızlarla zaman zaman sollama hızlarını saymazsak eve geldiğimde 5.9 olarak geldim.

Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

Şehir içi olayı farklı zaten.Benim şehir içi değerlerimi yazdığımda genel olarak oldukça yüksek olduğu söyleniyor.Ama uzun yolda gayet düşük değerler görebiliyorum.Bu hafta sonu yaptığım yol da.Birkaç defa sıfırladım yol boyunca değerleri almak için.3.5 bile gördüm yani bayır aşağı 110 km hızla :D

Ortalama düz yolda 100-110 arasında 4.5-5 litre arasında oynuyor.100 km yoluda tapa gaz gittim ne kadar yükselecek diye bu hız 170-210 arasındaydı 8.5 gördüm max değer olarak.Sonra normal hızlara düşüp 110-120 hızlarla zaman zaman sollama hızlarını saymazsak eve geldiğimde 5.9 olarak geldim.

Iyiymiş :) Muğla'ya giderken hiç sıfırlamadık 3,6 ltyi görmüştük :) ama hızımız da 90ı geçmemişti :D yol bitmedi abi . 650 km de depo göstergesi 1/2 ile 3/4 arasındaydı :D
Yorum bağlantısı
Misafir

Selamlar,

Revizyon sonrası kodlama yapılmıştı fakat bir defa yapıldı. Yani biraz yol yapılıp tekrar kontrol edilmedi. Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir ozaman

Şöyle bir toparlayalım sizin durumu.

Enjektör kodlaması tek başına yeterli değil.

Kodlamadan sonra cihazla Ecu'ya bu kodlar teker teker girildi mi?

Girilmediyse zaten büyük problem. Eğer girdiklerini gördüyseniz 15-20 km dolaşıp

tekrar cihaza bağlanıp bu kodların Ecu tarafından hafızaya alınıp alınmadığının kontrol edilmesi gerekirdi.

O yüzden aynı yere gidin ve kodların hafızaya alınıp alınmadığına baksınlar. 5 dakikalık bir işlem.

Araban uzun yolda hep böyle miydi? Yoksa revizyon farkı mı bu?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bence revizyonun yakita çok fazla etkisi olmadı.Revizyon yapılmadan once de bir ıstanbul dönüşü eve geldiğimde 5.9 litre ile gelmiştim.Şehir içi tüketim yine 11 leri rahat görüyor.belki yarım litre oynamıştır.Bana en büyük etkisi yüksek hızda oldu.Ben aracı sıkıştırdığım zaman buji işareti yakıp araç cekisten düşüyordu.Sindi ise böyle bir sorunum kalmadı hiçbir şekilde.

Yorum bağlantısı
Misafir

Niye la bu 1.2 mi :)

Allahından bul mk :D

Binecem olm bu arabaya bi gün.

Bakıcam nasıl gittiğine :)

Seninki benimkinin yanında,kalkışta,ara hızlanmalarda  zayıf kalıyor.

Bunu merak ediyorum ama ben...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Allahından bul mk :D

Binecem olm bu arabaya bi gün.

Bakıcam nasıl gittiğine :)

Seninki benimkinin yanında,kalkışta,ara hızlanmalarda zayıf kalıyor.

Bunu merak ediyorum ama ben...

Sen Manuel dizel kullan gör.

Ov 220.

Benzinli ov 210 son.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bence revizyonun yakita çok fazla etkisi olmadı.Revizyon yapılmadan once de bir ıstanbul dönüşü eve geldiğimde 5.9 litre ile gelmiştim.Şehir içi tüketim yine 11 leri rahat görüyor.belki yarım litre oynamıştır.Bana en büyük etkisi yüksek hızda oldu.Ben aracı sıkıştırdığım zaman buji işareti yakıp araç cekisten düşüyordu.Sindi ise böyle bir sorunum kalmadı hiçbir şekilde.

Aslında eski enjektörler sorunluysa, revizyondan sonra yakıtta fark etmesi gerekirdi.

Duman olayında eskiye nazaran bariz bir fark oldu mu?

Yorum bağlantısı
Misafir

havaların ısınmasıyla yakıt sarfiyatı ciddi oranda düştü, lt fiyatı 2,77 krş tan 37 lt lpg full şehir içi dur kalk yoğun ışıklı yolda,360 km yaptı. km ye 2.8 krş yaktı. yani 10,3lt şehir içinde tüketimim var.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aslında eski enjektörler sorunluysa, revizyondan sonra yakıtta fark etmesi gerekirdi.

Duman olayında eskiye nazaran bariz bir fark oldu mu?

Evet duman da bariz bir azalma oldu.Tüketimin biraz daha fazla düşer diye tahmin etmiştim ama çok çok büyük fark yok gibi geldi bana

200 ü görüyorsan,tamamdır :D

Kasmadan hemde :D
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bugün depomuzu fulledik, yapılan km. 1188, arada 50 tl. lukoil, 50 tl. total deneme amaçlı alındı. bunun 500 km. şehir dışı geri kalanı şehir içi. depomuz toplamda 355 tl. yakıtla 1188 km yapmış oldu. bugün fullediğimde 59.44 lt. yakıt aldı. km. olarak 34 km. gider diyordu. 

355/1188= 0.298 kuruş yakmış. 

0.298X100=29.8 

29.8/4.29=6.946 yüz km. de tüketilen yakıt ortalaması, araba 6.6 lt. gösteriyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

50 tl lik benzinle (5,11lt) 30 km  iniş çıkış ş.içi, 40 km tırmanma 110 km düz yol 105-110 km hız ile ışık yanarken aldığım halde hala ışık yanmamıştı. CR-Z hybird :p:D 

Konuyu sabote edeyim dedim :) 

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

bugün depomuzu fulledik, yapılan km. 1188, arada 50 tl. lukoil, 50 tl. total deneme amaçlı alındı. bunun 500 km. şehir dışı geri kalanı şehir içi. depomuz toplamda 355 tl. yakıtla 1188 km yapmış oldu. bugün fullediğimde 59.44 lt. yakıt aldı. km. olarak 34 km. gider diyordu. 

355/1188= 0.298 kuruş yakmış. 

0.298X100=29.8 

29.8/4.29=6.946 yüz km. de tüketilen yakıt ortalaması, araba 6.6 lt. gösteriyordu.

Mondeo mk3 yakıt deposu 58.5 lt. 34 km gider diyorsa en az 2-3 lt yakıt olması gerekir, onunla beraber 62 lt yi geçer. Ben ışık yandıktan sonra 70-80 km gider derken, depoyu doldurduğumda 52 lt alıyor, şimdiye kadar en fazla 54 lt yakıt alabildim. Acaba sizin aracın depo farklımı yoksa aldığınız pompa arızalımı.

Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

Mondeo mk3 yakıt deposu 58.5 lt. 34 km gider diyorsa en az 2-3 lt yakıt olması gerekir, onunla beraber 62 lt yi geçer. Ben ışık yandıktan sonra 70-80 km gider derken, depoyu doldurduğumda 52 lt alıyor, şimdiye kadar en fazla 54 lt yakıt alabildim. Acaba sizin aracın depo farklımı yoksa aldığınız pompa arızalımı.

Valla bizim de arada 59-60 litre aldığı oluyor. Ya pompa yanlış ölçüyor ya depoda bir sıkıntı var çünkü bende 58,5 litre diye biliyorum.

Valla bizim de arada 59-60 litre aldığı oluyor. Ya pompa yanlış ölçüyor ya depoda bir sıkıntı var çünkü bende 58,5 litre diye biliyorum.
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

daha önce 58 lt. aldığım olmuştu, depomuz 61 lt. yakıt alıyormuş. benzinlik bana 10 km uzakta, evden çıkarken gideceği km 65 di. oraya vardığımda 34 gösteriyordu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Genleşme için bir boşluk olabilir. Bazen depo çok dolunca genleşme bölümü de depoya dahil oluyor:) muhtemelen bu nedenle pompa attıktan sonra zorluyorlarsa fazla yakıt alıyordur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aynen 58,5 litre aldığımı biliyorum hatta garip gelip forumda da yazmıştım bu durumu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Bahar

Depoyu fulleyip (pompa ilk attığı anda dolumu bıraktırdım) kilometreyi sıfırladım. 751 km yol yaptım 500 km otoyol 100-120 km/h hız ile, 250 km mersin şehir içi. Dün tekrar aynı istasyon ve pompada tekrar fulledim, kalan menzil 60 km idi. 47,62 litre yakıt aldım litresi 4,41 TL'den. Gene aynı şekilde pompa ilk attığında dolumu bıraktırdım.

Ortalama 6,34 lt/100km. Yol bilgisayarı 6,4 gösteriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Şimdi bir kısım ışık yanınca 58-59 lt yakıt alıyor, bir kısım da ışık yanınca 50-52 lt yakıt alıyor, verilerde mondi deposu 58.5 lt olarak geçiyor ve ışık yanınca 50-52 lt arası alanlar da sorun yok hesap doğru, fakat 57-59 lt alanlarda sorun var, ya aracın depoları farklı üretildi ya da aldığınız pompalarda hata var.

Yorum bağlantısı
Misafir

Işık yandıktan sonra 20 km daha şehir içinde kullanmıştım.

Daha sonra fulledim 55 lt almıştı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Akan Belen

Son 850 km kullanım ortalaması 8.1 oldu benimde.Hiç otoban yok zonguldak karabük arası ve şehir içi kullanım mevcut.

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Yakıt:Bp Otogaz

Yapılan Yol:480 km

Ortalama hız:110 km

Alınan Yakıt:45 lt

Lt Fiyatı:2,61(19 mayıs Bp)

Ort. Lpg Tüketimi:9,3 lt(Bana çok iyi geldi,rampa düz 110-120 den hiç aşağı düşmedim)

Güzergah:Ankara-Samsun

Yük durumu:5 Kişi,çakılı bagaj,klima yok,camlar kapalı,gece yolculuğu)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...