Akan Belen 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Bu arada Karabük'e giderken şehir içi trafiğinde kırmızıda beklerken arkadan vuran kartal sürücüsüne de sevgilerimi iletiyorum. Allahtan sert vurmadı da kırmadı tamponu çok hafif sürtme izi bıraktı saolsun Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Dün ailem yurtdışına gideceği için Esenboğa'ya gittim.Hayatımın en sabırlı yolculuğu oldu ama baştan söylemem lazım Tam bir uzun yol ölçümü yapabilmek için oldukça çaba sarfettim.Hatta bu yüzden Karabük'de aracı fulledim.110 km hızı neredeyse hiç geçmedim.Genelde cc çok kullandım.Araç 3 kişi yaklaşık 80 kilo da bagaj vardı.Buna rağmen havalimanına kadar asla 5 li değerler görmedim. Havalimanında son değer 6.7 gibi birşeydi.Dönüş Ereğli olacağı için güzergah büyük ölçüde değişti.Yine 100-110 km aralığını neredeyse hiç geçmedim.Ancak 200 km gibi bir yol yaptıktan sonra 6 gibi oldu.En son düşebildiğim değer ise 5.9 km şu an.Uzun bir sürede bu değer de sabit kaldı.Eve geldiğimde son değer 5.9 durumda.Ortalama hız 77 km.Yapılan km 580.Kalan mesafe da 280 km gösteriyor ama bu mümkün değil sanırım 100 km sonra ışık yanar şehir içine girdiğim için. Şimdi bu konudan anladığım ve jatko kullananlara baktığım kadarıyla bu değer bile yüksek bence.En azından kullandığım hıza göre.Sizce bu değer ne kadar yüksek.Tamam enjektörde sıkıntı var bu kadar etkiler mi acaba.Bana sanki 1 litre falan fazla gibi geliyor yakıt.Birde çok uzun sürede bu değeri yakaladım sonuçta baştan itibaren hiç şehir içi yok.Bir ara Karabük-Ankara arasında 7,5-8 arasında bile oldu.Rampa çıkışlarında bile zorlamadım aracı hiç. Fazla yaktığı aşikar. Tam anlamak için imkanınız varsa deponuzu fulleyin ve gerçek yakıtı görün. Sizin 6,7 gördüğünüz değer pompada 7,5 bile çıkabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Akan bence senin araçta enjektör sorunu var gibi geliyor. Geçen gün açtığın konuya istinaden ve Celalettin hocamın yaşadıkalarını görünce sende de enjektör hata kodlaması veya enjektör sorun var gibi geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Akan bence senin araçta enjektör sorunu var gibi geliyor. Geçen gün açtığın konuya istinaden ve Celalettin hocamın yaşadıkalarını görünce sende de enjektör hata kodlaması veya enjektör sorun var gibi geliyor. Enjektör de kesin sorun var.Bir tanesinin kaçırdığını net olarak biliyorum.Ama acaba yakıt artışı kesin bundanmıdır.yada farklı bir sebeb olabilir mi bilemiyorum. Enjektör kodlamayı servis yapıyor mu acaba.Yada kontrolünü bilmem koda baktırmaya gerek varmıdır bu konuda. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Enjektör de kesin sorun var.Bir tanesinin kaçırdığını net olarak biliyorum.Ama acaba yakıt artışı kesin bundanmıdır.yada farklı bir sebeb olabilir mi bilemiyorum. Enjektör kodlamayı servis yapıyor mu acaba.Yada kontrolünü bilmem koda baktırmaya gerek varmıdır bu konuda. Bu konuda pek bir bilgim yok. Ama Celalettin hocam usta oldu. Yorum bağlantısı
Akan Belen 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Burdaki servisi tanıyorum zaten.Olmazsa sorarım bakalım ne diyecekler Yorum bağlantısı
Zafer Kısır 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Bende aracın yakıt tüketiminden memnunum. Her gün Ümraniye Küçükyalı arası ani hızlanma olmadan devirli kullanım ile 6,3 lt mazot tüketimi var. Uzun yolda 100-120 arası 5.2 lt, hatta 110 u geçmezseniz 4,9 ları bulabiliyor. ( Aynı sürüş tarzı ile 2013 dci Clio tüketimim şehir içi 4,5-5 arası) Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Yaklaşık 2000km tamamı şehir içi ortalaması 9.6 olarak gerçekleşti. Cordoba da 6.9'du uzun dönem ortalaması. Bu bir tesadüf mü acaba? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Akan.. En az % 10-15 fazla yakıyorsun.. Safranbolu yolculuğu : Bölünmüş yollar 120, otoyollar 130 km hız ile, genelde klima açık, iki yetişkin iki çocuk ve üç günlük valizler hatta bir takım bilgisayar, kavun karpuz, bilimum hediyeler ile.. ortalama tüketimim 6 litre idi.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Kasım 2013 Paylaş 9 Kasım 2013 Yaklaşık 2000km tamamı şehir içi ortalaması 9.6 olarak gerçekleşti. Cordoba da 6.9'du uzun dönem ortalaması. Bu bir tesadüf mü acaba? Saygılarımla. Biri manuel 1.4 ve 1 ton ağırlığında diğeri 2.0 otomatik 1.5 ton ağırlığında. Peki kullanım şeklinizi değiştirdiniz mi? Yani mondeoya geçince daha sakin ve az trafikte mi kullanıldı Ben o değerleri uzun yolda göremiyorum (120-130 ) Gerçi bir defa Yozgat Ankara arası 7.8 ortalama ile gelmiştim Yorum bağlantısı
Misafir 10 Kasım 2013 Paylaş 10 Kasım 2013 Biri manuel 1.4 ve 1 ton ağırlığında diğeri 2.0 otomatik 1.5 ton ağırlığında. Peki kullanım şeklinizi değiştirdiniz mi? Yani mondeoya geçince daha sakin ve az trafikte mi kullanıldı Ben o değerleri uzun yolda göremiyorum (120-130 ) Gerçi bir defa Yozgat Ankara arası 7.8 ortalama ile gelmiştim Kullanım şeklim sabahları aynı Mehmet Bey. Akşamları ise Cordoba varken henüz yeni yol açılmamıştı, daha çok dur kalkımız vardı. Yine de bu dur kalklı yol ortalama 3-4 km'lik bir menzilde zaman zaman ışık ya da araç trafiğinden mütevellit bir güzergahtı. Sabahları 70km hız sabitleyici, akşamları da trafikli güzergahtan çıkıp, yeni çiftlik bulvarına geçince 90 ya da 100km'ye sabitleyip geliyorum. Tabi ki arada dip gazlar, güzç vermeler, o/d kullanımım var. Bunlar olmadığında 9.2 civarı oluyor tüketim. İstatistiğin doğru olması için 9.6'da uzun süredir sabitlendiğini gözlemledikten sonra yazdım:) Dün 150tl'lik benzin aldım, 31lt. Bilgisayarda kalan menzil 80km'ye yakındı ama ışık yanmamıştı. 404km menzil ölçtü bilgisayar. Genel olarak gözlemlediğim 100tl, 21lt benzinle 225 km civarı menzile sahip. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Kasım 2013 Paylaş 10 Kasım 2013 Çiftlik bulvarı şahane ama dikkat et Evren abi sürekli radar var bazen gezici bazen sabit. Gündüz 70'i geçmiyorum, akşamları ışıklı tabelalarda Yeni Yolunuz Hayırlı olsun yazarken vatandaşa radar cezası kesmezler diye düşünüyorum:) Hem belediye başkanı hem de başbakan el sallarken ceza keserlerse ayıp olur, oy kaybı da olur Bahtiyarcım:) Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Kul 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Herkese iyi akşamlar. Forum'a yeni üye oldum. Doğru yere mi yazıyorum bilemiyorum. Yanlış ise bağışlayın. Bir kaç sorum olacak cevap bulabilirsem müteşekkir olurum. Aracım 2007 Mondeo Mk III 2.0 Trend OV. Atiker LPG dönüşüm sistemi var. İstanbul şehir içi yakıt tüketimi yol bilgisayarı 11 lt benzin gösterirken yaklaşık 15 lt lpg tüketimi var. Şehirler arası ise şu ana kadar göerdüğüm en iyi yakıt tüketimi 10.6 lt lpg. Şehirler arası sürat 100-140 arası. Sorum şu, bu yakıt tüketimleri normal mi. Standart %20 kuralı mondeo için geçerli değil mi. yoksa LPG bakımı mı gerekli. Yada ATİKER mi beni üzen. Saygılarımla ... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Herkese iyi akşamlar. Forum'a yeni üye oldum. Doğru yere mi yazıyorum bilemiyorum. Yanlış ise bağışlayın. Bir kaç sorum olacak cevap bulabilirsem müteşekkir olurum. Aracım 2007 Mondeo Mk III 2.0 Trend OV. Atiker LPG dönüşüm sistemi var. İstanbul şehir içi yakıt tüketimi yol bilgisayarı 11 lt benzin gösterirken yaklaşık 15 lt lpg tüketimi var. Şehirler arası ise şu ana kadar göerdüğüm en iyi yakıt tüketimi 10.6 lt lpg. Şehirler arası sürat 100-140 arası. Sorum şu, bu yakıt tüketimleri normal mi. Standart %20 kuralı mondeo için geçerli değil mi. yoksa LPG bakımı mı gerekli. Yada ATİKER mi beni üzen. Saygılarımla ... Uzun yol değerleri normal. Şehir içinde o %20 tutmuyor. Ancak uzun yolda nasıl? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Herkese iyi akşamlar. Forum'a yeni üye oldum. Doğru yere mi yazıyorum bilemiyorum. Yanlış ise bağışlayın. Bir kaç sorum olacak cevap bulabilirsem müteşekkir olurum. Aracım 2007 Mondeo Mk III 2.0 Trend OV. Atiker LPG dönüşüm sistemi var. İstanbul şehir içi yakıt tüketimi yol bilgisayarı 11 lt benzin gösterirken yaklaşık 15 lt lpg tüketimi var. Şehirler arası ise şu ana kadar göerdüğüm en iyi yakıt tüketimi 10.6 lt lpg. Şehirler arası sürat 100-140 arası. Sorum şu, bu yakıt tüketimleri normal mi. Standart %20 kuralı mondeo için geçerli değil mi. yoksa LPG bakımı mı gerekli. Yada ATİKER mi beni üzen. Saygılarımla ... Hesap hatanız yoksa kalibrasyon hatası var gibi. Şehirler arası tüketim normal gözüküyor. Kullanım tarzınıza göre 15lt lpg tüketilebilir ama yol bilgisayarının daha yüksek göstermesi gerekli bu durumda. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Hesap hatanız yoksa kalibrasyon hatası var gibi. Şehirler arası tüketim normal gözüküyor. Kullanım tarzınıza göre 15lt lpg tüketilebilir ama yol bilgisayarının daha yüksek göstermesi gerekli bu durumda. Saygılarımla. Evren Bey bazen bende değer yüksek bazen düşük çıkıyor. Şehir için net sonuç vermiyor. En doğru sonuç uzun yolda çıkıyor.Yaptığım tüm testlerde bu sonuca vardım. Hatta birgün Mehmet Özyürek abime sordum. Şehir içinde dur kalk ışıkta bekleme (Heleki otomatikte) değerler saçmalıyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 O zaman benzin tüketimi de yol bilgisayarına göre değil, depo hesabına göre ölçümlenmeli. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Evren Bey bazen bende değer yüksek bazen düşük çıkıyor. Şehir için net sonuç vermiyor. En doğru sonuç uzun yolda çıkıyor.Yaptığım tüm testlerde bu sonuca vardım. Hatta birgün Mehmet Özyürek abime sordum. Şehir içinde dur kalk ışıkta bekleme (Heleki otomatikte) değerler saçmalıyor. 19u gördüğüm oluyor Bazen 12 leri kesinlikle ş.içi çok dur kalkta sapıtıyor... Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Geçen sabah da benim kalan menzil meşrutiyette ışıklarda dururken 3 kere kendini revize etti. En sonunda durmadan önceki değerin üstüne 40km ilave etti. Mutlu oldum, evden 25 km gelip üzerine 40 km ilave edince benzin yakmamış gibi hissettim:) Şu anda çok iyi anlaşıyoruz kendisiyle. Şehir içi trafiğinde çok kalmazsam o da bana az yakarak teşekkür ediyor:) Bu arada yol bilgisayarı 9.5lt/100km'ye düştü. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Ben de aynı görüşteyim.. Her halukarda, gerçekten az gösteriyor.. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Temiz 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Istanbul şehir içi bir depo (60 lt ) ile 900 km gidiyorum son 3 depo tecrübeyle sabit Sonuç 6.6 lt / 100 km Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Benim araç 100 km de en az 1 lt az gösteriyor. Hatta fark 1 lt çıkınca seviniyorum. Çünkü genelde 1 lt'den fazla fark çıkıyor şehir içinde. Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Kul 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Uzun yol değerleri normal. Şehir içinde o %20 tutmuyor. Ancak uzun yolda nasıl? Uzun yolda normal kullanımda 32 lt ile yaklaşık 300 km gidebiliyorum. Biraz agresif kullanımda bu 260 km ye kadar düşüyor. Şehir içinde ise 32 lt ile yol bilgisayarı 10.9 iken 240 km, 13 iken 200 yol kat edebiliyorum. Şehir içi %20 kuralı kafamı karıştırıyor. Tavsiye edilen bir LPG bakımcısı varsa uğrayabilirim. saygılarımla. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Uzun yolda normal kullanımda 32 lt ile yaklaşık 300 km gidebiliyorum. Biraz agresif kullanımda bu 260 km ye kadar düşüyor. Şehir içinde ise 32 lt ile yol bilgisayarı 10.9 iken 240 km, 13 iken 200 yol kat edebiliyorum. Şehir içi %20 kuralı kafamı karıştırıyor. Tavsiye edilen bir LPG bakımcısı varsa uğrayabilirim. saygılarımla. Değerler benim araçla aynı. Yakıt değeleride aynı. Bence sorun yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Kul 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Uzun yolda normal kullanımda 32 lt ile yaklaşık 300 km gidebiliyorum. Biraz agresif kullanımda bu 260 km ye kadar düşüyor. Şehir içinde ise 32 lt ile yol bilgisayarı 10.9 iken 240 km, 13 iken 200 yol kat edebiliyorum. Şehir içi %20 kuralı kafamı karıştırıyor. Tavsiye edilen bir LPG bakımcısı varsa uğrayabilirim. saygılarımla. Gerçi bu hesaplarla %20 kuralına yakın değerler çıkıyor. Ancak şehir içinde süreklilik arz etmiyor. Birde enteresan gelebilir ama LPG şirketine görede aracın performans ve menzili değişiyor. Değerler benim araçla aynı. Yakıt değeleride aynı. Bence sorun yok. Teşekkürler. Bu beni rahatlattı. Bundan sonraki hedefim az trafik çok yol, tabi mümkün olursa. Yorum bağlantısı
Recommended Posts