İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Mehmet...her yola göre bi tarifen var...

Abi çok farkediyor.Uzun yolda 100 km geçmezsen 9-9.5 litre yakıyor mesela.

Dün akşam Kızılay'dan Panora Avm'ye gitme gafletinde bulundum. Cuma trafiğinin ve nispeten daha boş olan Cinnah güzergahını seçmemin etkisi ile benim zavallı Cordoba'nın yol bilgisayarında 15,6lt/100km'yi gördükten sonra acaba Mondeo olsa ne yakardık diye düşünmeden edemedim.

Eve gidiş güzergahım yaklaşık 23 km normalde ve aracı maksimum noktada sıkıştırsam da 8.2lt/100km'nin üstüne çıktığını görmedim desem yeridir. Ancak Çankaya, dikmen, or-an taraflarındaki rampası bol güzergahlar mesafe kısa bile olsa yakıt tüketimini olumsuz etkiliyor. Tabi aynı yolun dönüşünde aracın cut off'a girerek yakıt yakmaması da dengeleyici unsur olabilir ama sadece tek yön rampa çıkmanın etkisini sağa doğru hızla inen benzin ibresinden görmek mümkün:)

Saygılarımla.

Hakan Kurt'a sormak lazım :) Kızılay trafiğinde ne yaktığını. MK2 ile 15 litre LPG'nin altına düşemiyor :)

Erzurumdan az önce döndüm. Aracı Ankaradan alıp gelmemi saymazsak (arabaya acemilikten dolayı) ilk uzun yolum idi. Yakıt değerleri şu şekilde.

Fatsa-Tirebolu ( düz karadeniz sahil yolu) Ortalama hız 110 km. lpg tüketimi 9,2 lt.

Tireboludan sonra sürekli virajlı ve tırmanma yolları mevcut. Sahilden 2400 mt rakıma çıktım. Burada yakıt ortalamam (inişe geçmeye başladıktan sonra doldurdum) 12 lt lpg hız ortalaması 75 km.

Dönerken hem Kop dağına (1800 den 2400 mt) tırmanma hem iniş karışık 10.1 lt lpg. Ortalama hız 84 km.

Ölçümler hep 60 lt brüt tanka ötmeye başladığı anda dolumu bırakmakla yapıldı (48 lt lpg)

Bu arada 9,2 lik değer hariç diğer bütün değerlerde maalesef dip gazlar mevcut ara ara. Yol virajlı ve 2 şerit olunca ani sollamalarda mecbur kalınıyor.

Bence değerler süper. Olması gereken değerler bunlar.

Yorum bağlantısı
Erzurumdan az önce döndüm. Aracı Ankaradan alıp gelmemi saymazsak (arabaya acemilikten dolayı) ilk uzun yolum idi. Yakıt değerleri şu şekilde.

Fatsa-Tirebolu ( düz karadeniz sahil yolu) Ortalama hız 110 km. lpg tüketimi 9,2 lt.

Tireboludan sonra sürekli virajlı ve tırmanma yolları mevcut. Sahilden 2400 mt rakıma çıktım. Burada yakıt ortalamam (inişe geçmeye başladıktan sonra doldurdum) 12 lt lpg hız ortalaması 75 km.

Dönerken hem Kop dağına (1800 den 2400 mt) tırmanma hem iniş karışık 10.1 lt lpg. Ortalama hız 84 km.

Ölçümler hep 60 lt brüt tanka ötmeye başladığı anda dolumu bırakmakla yapıldı (48 lt lpg)

Bu arada 9,2 lik değer hariç diğer bütün değerlerde maalesef dip gazlar mevcut ara ara. Yol virajlı ve 2 şerit olunca ani sollamalarda mecbur kalınıyor.

Bence gayet güzel. Uzun yolda 10lt/100km ortalama lpg tüketimi 2.0 araç için normal, otomatik 2.0 araçlar için ise çok çok iyi.

Saygılarımla.

Cinnah yokuşunda sol arka kapımın hizasında bir audi a4 ile yokuşu çıktık:) ikinci vites 6000d/d'yi gördük. Yanlız her zaman belirttiğim gibi; eğer 15.6lt/100km yakıt tüketimi değerini gördüğüm noktadan sonra düz bir yola çıkıp devam etsem hızla düşerdi. Küçük motor aracın güzelliği düz veya trafik yoğunluğu azaltılmış güzergahta ortalam tüketim inanılmaz hızlı düşüşe geçiyor, Mondeo'da bu şekilde olmaz hiçbir zaman. 15lt'yi gördükten sonra 11-12lt'nin altına düşmesi hayal oluyor Mehmet Bey.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Serhat Işık
(düzenlendi)

Şehir içi mi şehir dış mı?

Arkadaşlar araç otomatik, 145 bg şehir içi,yumuşak sıkıştırmadan kullanım,2500 -3000 devirde kullanım(110-120 km hız) değerleri;

70 tl /235 km =0,298 krş( deponun tamamen bitmiş hali)benzin hariç .

Lpg litre fiyatı 2,46 tl

tarihinde Serhat Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ankara-Konya arası Shell den aldığım LPG ile, ortalama hızım 95 civarı, arada dip gazlar mevcut=8,9 lt/100 km

Konya-Ankara arası Opet ten aldığım LPG ile, ortalama hızım 95 civarı, arada dip gazlar mevcut=8,7 lt/100 km

Çok mu? 8 mi olması lazım? Ne dersiniz?

Daha az olamaz herhalde. Bu değerleri görmedim daha :) Gerçi 95 km hız iyi sabır :)

Arkadaşlar araç otomatik, 145 bg şehir içi,yumuşak sıkıştırmadan kullanım,2500 -3000 devirde kullanım(110-120 km hız) değerleri;

70 tl /235 km =0,298 krş( deponun tamamen bitmiş hali)benzin hariç .

Lpg litre fiyatı 2,46 tl

Şehir içi değil uzun yol değerleri gibi olmuş :) Gayet iyi.

Not: Otomatiklerde yapılan her dip gaz, gittiğiniz mesafenin 10 katının yakıtını yakıyor. Çünkü dip gazda 6000 devir çeviriyor ve o deviri yola tam anlamıyla aktaramıyor ve gereksiz yakıt harcaması yapıyor.

Yorum bağlantısı
Burak Yaşar Gül

Araç Manuel Platinca Marka lpg kiti dolum istasyonları Shell ve Total yola çıkmadan önce Bosch lpg bujilerini taktırdım.

Erzincan İstanbul arası 2 yetişkin ful+ful bagaj ortalama hız 110 düzenli bir şekilde hız sabitleme kullanımı sonucu 8,2lt yazıyordu. Pompalarda aldığı gaz tutarıyla yapmış oldum km tutarı hesaplamasında yanlış hatırlamıyorsam 0,22 krş çıkıyordu. Dönüş biraz acele olduğundan hız çoğunlukla 140-180 arası bir yolculuk sonunda 8.8lt gösterdi.

Geçen hafta ortalama 3500 km uzun yol yaptım. Mondeo almadan önce avensis ve accord üçü arasında çok kararsız kalmıştım. Mk3 için genel anlamda görüşüm araç x paket Konfor, güvenlik, sürüş zevki, ferah ve geniş iç hacim ve yakıt tüketimi araç her yönüyle fiyatına göre son derece tatmin edici. Kapı fitillerinden gelen rüzgar sesinine çözünce hiç gerek yok başka araçlara 50,60 bin vermeye diyerek herkese hayırlı sürüşler diliyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Bugün de 80 tl lik gaz aldım 2,34 tl den shell.bakalım ne olacak .ben genellikle şehir içi kısa mesafede kullanıyorum.aslında bana 2.0 motor gerek yok ama aile geniş olunca mecbur kalıyorum .

Bundan önceki arabam Mazda 626 98 otomatik 115 bg. bir deposu ile 350 km yol gittim .depo 43 lt.litre fiyatı 2.31 tl idi kadoil.

buna göre bakalım mondeo nasıl olacak?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Pazartesi günü Adanaya gittim...

258 km..

2 saatte gittim.. 2 saat 10 dakikada geldim.. Ortalama 6.4 litre yaktı..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

258 km..

Ortalama 125 km/s hız için 6,4 L :unsure2: Sanki biraz fazla mı ne?. Yükün fazla mıydı?

Keşke sen de Tunap alaydın :biggrin:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Fazla mı.Ben 6.5 görüntüsünü birtek İstanbula giderken görmüştüm. :D Ondan sonra yüzüne hasret kaldık :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

iyi gitmişsin,bende izmire gidince,afyona 2saatte giriyorum :D

258 km..

Hakan seninde yakıtının çok olmasının sebebide işte bu :D

Ortalama 125 km/s hız için 6,4 L :unsure2: Sanki biraz fazla mı ne?. Yükün fazla mıydı?

Keşke sen de Tunap alaydın :biggrin:

Abi ortalama 125 km hıza ulaşmak için emmi çoğu yerde 150 km hızla gitmiştir. Ben bir defa 145 km hızı yakalamak için 160-170 km hızla gittim.Hızını düşürüp yükselttiğin zaman daha çok yakıyor. Yani 125 km hız ortalaması için çoğu yerde 150-160 km hızlarda gitmiştir. Rampalar çok.

Dün Adanaya giderken 120-130 ile gittik 10.5 litre lpg yaktı.

Adana-G.ante-Maraş arasında 140-150 ile geri döndük. Çok rampa var bilen bilir. 12 litre yakmışım.(32 litre lpg ile 270 km gitmişim)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Rampa mı :p

Beni durduran tek şey ışıklar :)

Havan batmasın senin :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Adana-G.ante-Maraş arasında 140-150 ile geri döndük. Çok rampa var bilen bilir. 12 litre yakmışım.(32 litre lpg ile 270 km gitmişim)

Burada lpg 2.10.. Motorin 4.20..

Tam % 50..

Sen 12 ben 6.4 yakmışız.. Dolayısı ile tüketilen benzini saymaz isek lpg daha ekonomik...

Havan batmasın senin :D

Hava atacak kadar var ama :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tam % 50..

1-Sen 12 ben 6.4 yakmışız.. Dolayısı ile tüketilen benzini saymaz isek lpg daha ekonomik...

2-Hava atacak kadar var ama :D

1-uzun yolda benzin yakmıyor :)

2-Biliyoruz. Bi abimiz arabamızı satsa bizde o havaya sahip olacağız :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Tam % 50..

Sen 12 ben 6.4 yakmışız.. Dolayısı ile tüketilen benzini saymaz isek lpg daha ekonomik...

Hava atacak kadar var ama :D

O kadarcık ekonomik olsa ne olur,olmasa ne olur.

Yardırarak gitmenin zevki başka :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Hafta sonu kayınbirader'den eski aracımı (2004 mk3 Mondeo Trend Otomatik Still) Eskişehir'den alıp Ankara gezisi yaptım. Dönüş yolunda depoyu doldurup ölçüm yaptım. 220 km yolu 110 km sabit hızla 18.5 lt gaz ile tamamladım. Hız sabitleyici ile ve yokuşlarda kapatarak... Bosch LPG bujisi ve değişen orjinal buji kablolarının faydası var sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hafta sonu kayınbirader'den eski aracımı (2004 mk3 Mondeo Trend Otomatik Still) Eskişehir'den alıp Ankara gezisi yaptım. Dönüş yolunda depoyu doldurup ölçüm yaptım. 220 km yolu 110 km sabit hızla 18.5 lt gaz ile tamamladım. Hız sabitleyici ile ve yokuşlarda kapatarak... Bosch LPG bujisi ve değişen orjinal buji kablolarının faydası var sanırım.

Abi o yolu ben 4 kişiyle aynı hızlarda 9 -9.5 litre ile gidip geri dönmüştüm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O kadarcık ekonomik olsa ne olur,olmasa ne olur.

Yardırarak gitmenin zevki başka :D

Yardırmaktan kasıt ne 140-150 ise bende yardırıyorum. Ama 180-200 ise yolunuz açık olsun :D

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Abi o yolu ben 4 kişiyle aynı hızlarda 9 -9.5 litre ile gidip geri dönmüştüm.

Benimki de 8.4 lt ye geliyor. Benzinde fabrika verisi 7.2'ydi.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benimki de 8.4 lt ye geliyor. Benzinde fabrika verisi 7.2'ydi.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Abi ben buji kablolarını değiştirmedim daha. :(

Alalı 2.5 yıl oldu ve 60bin km oldu. Kablo değiştirmedim. Belki benden önde de değişmemiş olabilir.Orjinal kabloyu bir alayım birde öyle deniyeyim.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yardırmaktan kasıt ne 140-150 ise bende yardırıyorum. Ama 180-200 ise yolunuz açık olsun :D

Düz yolda anca gidersin.Rampada ne olacak.Ben orda da yardıyorum deyipte yeme beni ama :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Düz yolda anca gidersin.Rampada ne olacak.Ben orda da yardıyorum deyipte yeme beni ama :D

Sen kullanmayı bilmiyorsan ben ne yapayım :)

Tekir 140-150 ile çıkıyorum. :) Sorun yok :)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sen kullanmayı bilmiyorsan ben ne yapayım :)

Tekir 140-150 ile çıkıyorum. :) Sorun yok :)

Dizel mondeo seni çekerken biraz zorlamış ama gene de 150 km ye ulaşmış... :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...