İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Evet fazla yakıyorum ben.Enjektörlere bakım yaptırmam lazım.Ancak burda bu işi adam gibi yapacak kimse yok maalesef.Denk getirip İstanbul taraflarına geçtiğimde halledeceğim mecburen.

Akan şehir içi dediğin nasıl şehir içi? Yani kaç km.yi kaç dakikada gidiyorsun. Ortalama hızın ne? Meselâ ben 20 km.yi 55 dakikada gidiyorum ve böyle olunca da 7,5 Litreyi buluyor. Sen şehir içi değil de 90 km sabit hızla bi 100 km. yap ve net ölç bakalım ne olacak? Bu ölçüm sonucunda yakıtın araç standartlarının üstünde çıkarsa o zaman çare ara.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan şehir içi dediğin nasıl şehir içi? Yani kaç km.yi kaç dakikada gidiyorsun. Ortalama hızın ne? Meselâ ben 20 km.yi 55 dakikada gidiyorum ve böyle olunca da 7,5 Litreyi buluyor. Sen şehir içi değil de 90 km sabit hızla bi 100 km. yap ve net ölç bakalım ne olacak? Bu ölçüm sonucunda yakıtın araç standartlarının üstünde çıkarsa o zaman çare ara.

Abi benim işe gidiş gelişim toplam 9 km kadar.Yani gidiş 4,5 km.6 ışık var.Bu 4.5 km nin 2 km trafiksiz duble yol gibi düşün.Gerisi normal mahalle yolu gibi.Dönüşte aynı şekilde.Nerdeyse komple düz yol.Zaten araç ısınmadan işe varıyorum genelde.Çok az rampa var.Burada merkez haricindeki heryer ciddi rampa.Şehir içi de genelde sıkışık oluyor sürekli akıp giden bir trafik yok mesafelerde kısa olduğu için.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Abi benim işe gidiş gelişim toplam 9 km kadar.Yani gidiş 4,5 km.6 ışık var.Bu 4.5 km nin 2 km trafiksiz duble yol gibi düşün.Gerisi normal mahalle yolu gibi.Dönüşte aynı şekilde.Nerdeyse komple düz yol.Zaten araç ısınmadan işe varıyorum genelde.Çok az rampa var.Burada merkez haricindeki heryer ciddi rampa.Şehir içi de genelde sıkışık oluyor sürekli akıp giden bir trafik yok mesafelerde kısa olduğu için.

Akan, duman sorunun yoksa sabahları marşta da sorun yapmıyorsa enjektör bakımı riskli iş, hiç girişme sonuç seni tatmin etmeyebilir, masrafına yazık. Senin bu mesafede yakıtının 11-12 lt olması normaldir. Tecrübe ile sabit ;)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan, duman sorunun yoksa sabahları marşta da sorun yapmıyorsa enjektör bakımı riskli iş, hiç girişme sonuç seni tatmin etmeyebilir, masrafına yazık. Senin bu mesafede yakıtının 11-12 lt olması normaldir. Tecrübe ile sabit ;)

Biraz duman atıyorum ben.Turbo revizyonundan sonra azaldı ancak halen daha var.Ama kullanım durumum evet fazla yakmam sebeb oluyor.Uzun yolda genelde ortalama kullanım ile 6-6.5 arasında oluyorum ben.Daha sakin kullansam daha da düşer zaten.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Biraz duman atıyorum ben.Turbo revizyonundan sonra azaldı ancak halen daha var.Ama kullanım durumum evet fazla yakmam sebeb oluyor.Uzun yolda genelde ortalama kullanım ile 6-6.5 arasında oluyorum ben.Daha sakin kullansam daha da düşer zaten.

Uzun yol ortalaman gayet iyi, motor sıcakken de duman atıyor mu, rölantide dalgalanma var mı ona bakmak lazım. öm attım. Revizyon yerine orjinal olmak kaydıyla sıfırını almanı tavsiye ederim çok büyük fiyat farkı yok.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Uzun yol ortalaman gayet iyi, motor sıcakken de duman atıyor mu, rölantide dalgalanma var mı ona bakmak lazım. öm attım. Revizyon yerine orjinal olmak kaydıyla sıfırını almanı tavsiye ederim çok büyük fiyat farkı yok.

Yok rolentide dalgalanma sorunum falan yok.Gayet stabil.Sıcakken oldukça az sadece ani yüklenmelerde oluyor ki buda zaten normal sayılabilecek bir durum sanırım.Olmadı sadece enjektörleri ölçümünü yaptıracağım durumları ne alemde diye.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yol bilgisayarı 8,4 litre diyor, gittiğim kilometre 410, gidebileceğim 290..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Yol bilgisayarı 8,4 litre diyor, gittiğim kilometre 410, gidebileceğim 290..

Ortalaman iyiymiş. şehiriçi 700 km menzil pek mümkün değil. Sana blok ısıtıcı lazım, yoksa donarsın Nevşehir'de demedi deme.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Muhtemelen 290 km zaten gitmez.Bundan sonra hızlı düşüşler olabilir kalan menzilde.Bekleyelim görelim bakalım. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mondeotketim.jpg

Testlerde kullanılan araçlar standart donanımlıdır. Oprisyonel donanım ve aksesuarlar, jantlar ve lastikler yakıt tüketimini farklı etkileyebilir.

Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.

Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değşsken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir

Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ortalaman iyiymiş. şehiriçi 700 km menzil pek mümkün değil. Sana blok ısıtıcı lazım, yoksa donarsın Nevşehir'de demedi deme.

Popoya odaklandım.. elektrikli minderlerden alacağım. :)

Servet ile de çılgın bir projemiz var. Tutarsa...

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Popoya odaklandım.. elektrikli minderlerden alacağım. :)

Servet ile de çılgın bir projemiz var. Tutarsa...

Popoyu kurtardın diyelim, vücudun kalanı ve yakıt ekonomisi için arabayı nasıl ısıtacaksın?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Popoyu kurtardın diyelim, vücudun kalanı ve yakıt ekonomisi için arabayı nasıl ısıtacaksın?

Blok ısıtıcı aslında kılavuzlarda da geçiyor ama nereden nasıl alınır, kaça yapılır hiç fikrim yok ne yazıkki...

İç havalandırmaya rezistans takacağız.. Muhtemelen işe yarayacak.. Ayağımı ısıtsa yeter düşüncesindeyim...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

E zaten yardımcı ısıtıcı için tesisat vs olması lazım. önce orjinaline bak. Adem abide rezistansda vardı sanki cmax için mesela.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Opsiyon listesinde varsa bencede tesisat vardır illaki.Emmi araştırır bunu yahu :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Opsiyon listesinde varsa bencede tesisat vardır illaki.Emmi araştırır bunu yahu :)

Niye.. Zonguldak da mı soğuk :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Niye.. Zonguldak da mı soğuk :D

Soğuk tabi.Mesafelerde kısa olunca totomuz donuyor işe gidene kadar.Yakıta faydası olmuyormu bu blok ısıtmanın ki

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-MONDEO-MK4-HEATER-RADIATOR-PART-NO-6G91-18K463-DA-2008-2012-/370743542552?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5652098318

4 de var III de göremedim ben. III de park ısıtıcı diyor webasto var ama elektrikli değil bunlar gibi.

http://www.ebay.co.uk/itm/PEUGEOT-407-CITROEN-C6-INTERIOR-HEATER-ELECTRIC-HEATING-ELEMENT-4PUH-18K463-BC-/400424523909?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d3b295885

şu ucuzmuş :p uyudurulur belki :D

Emmi benim dediğim ilave elekrikli havalandırmas ıstıcısı. blok mlok yok işin içinde.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bunlar direk aracın içini ısıtmak için sanırım.Yanılıyormuyum acaba.Olacaksa motoruda ısıtmalı ki işe yarasın.Yani öyle bişi oluyorsa :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

motor ısıtıcısı ben duymadım hiç. yakıt hattını ısıtını bile gördüm ama motoru ısıtanı yok :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

motor ısıtıcısı ben duymadım hiç. yakıt hattını ısıtını bile gördüm ama motoru ısıtanı yok :D

Mustafa kullanma kılavuzunda tarifi var, MK3 Mondeo parça kataloguna baktın mı?

Blok ısıtıcı aslında kılavuzlarda da geçiyor ama nereden nasıl alınır, kaça yapılır hiç fikrim yok ne yazıkki...

İç havalandırmaya rezistans takacağız.. Muhtemelen işe yarayacak.. Ayağımı ısıtsa yeter düşüncesindeyim...

İsveç'teki üyemiz Tolgay'a sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mkIII de benim bahsettiğim tipte yok gözüküyor. webasto var. yani o da motoru çalıştırıp ısıtıyor önceden sanırım. yada ayrı bi motoru var. ama blok ısıtıcı tabirini görmedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...