Akan Belen 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Bugün ışık yandı yol bilgisayarı 80 km gösterdi kalan menzili.Direk BP ye gittim yine denemek amaçlı 100 tl mazot aldım.Herşeyi sıfırladım bakalım şehir içi ne kadar yol yapacak.Tam sonuç vermez bu şekilde ama yaklaşık bir sonuca ulaşırım sanırım 1 Yorum bağlantısı
Oktay Temiz 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 285 TL yakıt ile (Shell V-pover Diesel litre fiyatı 4,15 TL) 900 km yol. 7,6 lt ortalama yakıt tüketimi, tamamı şehir içi trafiğidir.2005 Mondeo TDCİ Jatco Ersin bey aracınızın deposu 70 lt mi? 285 tl \ 4,15 tl =68,6 olur.. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Ersin bey aracınızın deposu 70 lt mi? 285 tl \ 4,15 tl =68,6 olur.. Depo elbette 70 lt değil. Ölçüm şu şekilde yapıldı; depo ağzına kadar dolduruldu ve km sayacı sıfırlandı, çeyrek depoya düşünce 100 TL'lik yakıt alındı araç km sayacı ellenmeden kullanılmaya devam edildi. Çeyrek deponun altına inince bu sefer depo tekrar ağzına kadar dolduruldu 185 TL'lik yakıt aldı ve km sayacı 900 de idi. Hesapta var mı bir hata? 285 TL ile 900 km Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Depo elbette 70 lt değil. Ölçüm şu şekilde yapıldı; depo ağzına kadar dolduruldu ve km sayacı sıfırlandı, çeyrek depoya düşünce 100 TL'lik yakıt alındı araç km sayacı ellenmeden kullanılmaya devam edildi. Çeyrek deponun altına inince bu sefer depo tekrar ağzına kadar dolduruldu 185 TL'lik yakıt aldı ve km sayacı 900 de idi. Hesapta var mı bir hata? 285 TL ile 900 km Bence çeyrek depo kısmında bir hata var. Çeyrek depoyu 0 noktası olarak kabul ediyorsunuz anladığım kadarı ile ama benzin göstergesi milimetrik olamaz. Tabi ki yaklaşık bir sonuç verir ama deponuz çeyrek depo gösterirken bir öncekine göre 4lt fazla ya da eksik mazotunuz varsa bütün hesap değişir. Yakıt tüketimini hesaplamak için karmaşık yönteme gerek yok. Depoyu ister ful, ister yarım, ister çeyrek lt'ye gelecek şekilde doldurun. Ancak bu işlemi ilk ışık yandığı anda yaparsanız ölçüm sağlıklı olacaktır. Işık yandığı zaman aracınızın içersinde 7-8lt yakıt vardır. Km sayacınızı "0" layın ve yol yapmaya başlayın. Yakıtınız azalıp, tekrar ışık yandığı noktada yapılan km'yi baz alarak, yakıt fişinizle hesap yapın. İstanbul şehir içi trafiğinde yakaladığınız değerler gayet güzel, yaklaşık olarak aracınızın +-%10 çevresinde dolaşması normal gibi trafik durumuna göre. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Oktay Temiz 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Depo elbette 70 lt değil. Ölçüm şu şekilde yapıldı; depo ağzına kadar dolduruldu ve km sayacı sıfırlandı, çeyrek depoya düşünce 100 TL'lik yakıt alındı araç km sayacı ellenmeden kullanılmaya devam edildi. Çeyrek deponun altına inince bu sefer depo tekrar ağzına kadar dolduruldu 185 TL'lik yakıt aldı ve km sayacı 900 de idi. Hesapta var mı bir hata? 285 TL ile 900 km Doğrudur ersin bey zaten başka türlü olma ihtimali kalmıyor yalnız evren beyin dediği gibi net bi sunuç teşkil etmeyebilir yinede yaklaşık olarak değerler güzel... Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Bence çeyrek depo kısmında bir hata var. Çeyrek depoyu 0 noktası olarak kabul ediyorsunuz anladığım kadarı ile ama benzin göstergesi milimetrik olamaz. Tabi ki yaklaşık bir sonuç verir ama deponuz çeyrek depo gösterirken bir öncekine göre 4lt fazla ya da eksik mazotunuz varsa bütün hesap değişir. Yakıt tüketimini hesaplamak için karmaşık yönteme gerek yok. Depoyu ister ful, ister yarım, ister çeyrek lt'ye gelecek şekilde doldurun. Ancak bu işlemi ilk ışık yandığı anda yaparsanız ölçüm sağlıklı olacaktır. Işık yandığı zaman aracınızın içersinde 7-8lt yakıt vardır. Km sayacınızı "0" layın ve yol yapmaya başlayın. Yakıtınız azalıp, tekrar ışık yandığı noktada yapılan km'yi baz alarak, yakıt fişinizle hesap yapın. İstanbul şehir içi trafiğinde yakaladığınız değerler gayet güzel, yaklaşık olarak aracınızın +-%10 çevresinde dolaşması normal gibi trafik durumuna göre. Saygılarımla. Evren Bey yanlış anlamışsınız, çeyrek depoyu sıfır noktası olarak kabul etmiyorum. Sıfır noktam deponun ağzına kadar dolu olan hali. Tekrar depoyu ağzına kadar doldurmadan 100 TL'lik yakıt ekledim arada ve sonra doldurdum depoyu. Yani 900 km'de 285 TL Bu arada yaşadığım yer mersin, İstanbul şehir içi değerleri değil. İstanbul'da bu değerleri yakalamak çok zor. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Devir 2000'lerdeyken manuele alıp gaza basınca, koltuğa yapıştırıp devir 4000'lere yaklaşmıyor mu? Bizim araçlarda yüksek devirde yanan bir lamba var sizde o yok mu? Abi var mi böyle bir lamba? Varsa nasıl birşeydir? Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Abi var mi böyle bir lamba? Varsa nasıl birşeydir? Serkan bizim c-max'larda 4500 devri geçince yanan bir lamba var, mondeo'larda da vardır diye düşünmüştüm. Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Serkan bizim c-max'larda 4500 devri geçince yanan bir lamba var, mondeo'larda da vardır diye düşünmüştüm. Ben hiç görmedim ışık falan.Bizim araçda tapa gaz yapmadan ara viteslerde zor görürsün 4500 devri abi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Serkan bizim c-max'larda 4500 devri geçince yanan bir lamba var, mondeo'larda da vardır diye düşünmüştüm. Naziktir seninki ondan,Mondeoda ışık mışık yok Basabildiğin kadar bas,bişi olmaz diyor Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Ben hiç görmedim ışık falan.Bizim araçda tapa gaz yapmadan ara viteslerde zor görürsün 4500 devri abi Vay be, makinaya bak, her şeyi kendi ayarlıyor. Naziktir seninki ondan,Mondeoda ışık mışık yok Basabildiğin kadar bas,bişi olmaz diyor Bizimki mi nazik Mondi mi nazık acaba? Akan ne diyor bak, 4500' devire nasıl gelecen diyor. Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 250 km ye çıkmayacaksan eğer gerek yok 4500 devire Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 (düzenlendi) 250 km.mi? de get. Hangi yolda, hangi mazotla, hangi lastikle? 16 Nisan 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 250 km.mi? de get. Hang yolda, hangi mazotla, hangi lastikle? Hasan hoca gidiyomuş diyola Ben gidemem o kadar korkarım Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 he valla, hasan gidiyomuş diyolaaa, hatta uzun yolda da 4,1 yakmış diyolaaa Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Diyolaa diyolaa, şahidim ama dediğine şahidim Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Diyolaa diyolaa, şahidim ama dediğine şahidim bak bana, böyle olunca şahide gerek kalmıyor, samsun ş.içi :D Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 bak bana, böyle olunca şahide gerek kalmıyor, samsun ş.içi :D Ankaraya gelde,görelim o zaman değerlerini Noluyo Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 (düzenlendi) Ankaraya gelde,görelim o zaman değerlerini Noluyo heee, taşa vurdun, angara benim 2.memleket, orda da pek farklı yakmıyorum, baldız ve kayınvalide orda, senede 1-2 garanti oradayım yazın batıkentten beypazarına 2 araç gittik, 75-80 le gittik, yol bilg. 2,7 idi, resim çekmeye lüzum görmedim(kimseyi inandıramam diye) 16 Nisan 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 heee, taşa vurdun, angara benim 2.memleket, orda da pek farklı yakmıyorum, baldız ve kayınvalide orda, senede 1-2 garanti oradayım yazın batıkentten beypazarına 2 araç gittik, 75-80 le gittik, yol bilg. 2,7 idi, resim çekmeye lüzum görmedim(kimseyi inandıramam diye) Çekmiş olsan yeminle inanacaktım abi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 heee, taşa vurdun, angara benim 2.memleket, orda da pek farklı yakmıyorum, baldız ve kayınvalide orda, senede 1-2 garanti oradayım yazın batıkentten beypazarına 2 araç gittik, 75-80 le gittik, yol bilg. 2,7 idi, resim çekmeye lüzum görmedim(kimseyi inandıramam diye) Batıkent-Beypazarı, Ankara mı oluyor? Benim ortalamam o dediğin yolda 3,9'a iniyor. Hem de 110-120 Batıkent-Kızılay desen, Keçiören-Balgat desen, Demetevler-Dikmen desen amenna. 20 Km. yol 55 dakika diyorum. 55 Dakika rölantide çalıştırsan ne yakar ki? Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Ben Ankara'ya havaalanına çok giderdim bir dönem işim olmazsa şehir içine girmiyordum.Şimdi yine gitsem ankara şehiriçi tüketim desem olur mu Yorum bağlantısı
Serkan Danış 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Serkan bizim c-max'larda 4500 devri geçince yanan bir lamba var, mondeo'larda da vardır diye düşünmüştüm. Anladım Abi ben geçen sene yazın kötü lastiklerle 230'u gördüm Gerede otobanından yeni çıkmıştım bi Lancer'la kapıştık, ibreye bakabildim önce bi de arkamda kalan Beyaz Lancer'a Işık mışık dikkatimi çekmedi yolada odaklanınca insan Ben hiç görmedim ışık falan.Bizim araçda tapa gaz yapmadan ara viteslerde zor görürsün 4500 devri abi Gören yoktur sanırım ışık o devirlerde beyaz ışık gelir gider arada insanın gözünün önünde di mi 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 (düzenlendi) Batıkent-Beypazarı, Ankara mı oluyor? Benim ortalamam o dediğin yolda 3,9'a iniyor. Hem de 110-120 Batıkent-Kızılay desen, Keçiören-Balgat desen, Demetevler-Dikmen desen amenna. 20 Km. yol 55 dakika diyorum. 55 Dakika rölantide çalıştırsan ne yakar ki? dediğin güzergahlarda 6 civarı yakarım abi, bir yolunu bulur yakarım, sadece biraz taktik geliştirmeye ihtiyacım var, bir iki git-gelden sonra hallederim. samsunda hiç kimsenin dikkat etmediği ince detaylarla kullanıyorum. her kavşaktaki lambanın ne zaman yandığını ezberledim. bazı iki kavşak arası 60 la, bazı iki kavşak arası 75 ile gidip yeşil dalgayı emellerime alet ederim bazende o kavşağı geçince 40 a inerim ki, yeşil dalgam devam etsin 16 Nisan 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts