İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Ersin Bahar

Tamamı şehir içi 710 km'de 53,5 LT Shell V-Power (7,5 lt/100km) Depoyu Shell GTL ile doldurdum ilk defa bakalım bu depo ne olacak.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy
Tamamı şehir içi 710 km'de 53,5 LT Shell V-Power (7,5 lt/100km) Depoyu Shell GTL ile doldurdum ilk defa bakalım bu depo ne olacak.

Istanbulda 1 depoyla 650kmyi gecemedim daha...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Otomatik mi araç.Ayrıca İstanbul trafiğinde 650 km bence iyi :D Ben burda yapamıyorum o kadar km

Yorum bağlantısı
Ersin Bahar

Depoyu ne kadar dolduruyorsunuz? Pompa attıktan sonra yakıtı görene kadar doldurttuğumda yaklaşık 10 litre daha alıyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yok ben pompa atınca bitiriyorum.Yada belki küsüratı tamamlamak için devam ediyorum ama oldukça az

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Otomatik mi araç.Ayrıca İstanbul trafiğinde 650 km bence iyi :D Ben burda yapamıyorum o kadar km

Otomatik:)

Depoyu ne kadar dolduruyorsunuz? Pompa attıktan sonra yakıtı görene kadar doldurttuğumda yaklaşık 10 litre daha alıyor.

55 lt kadar doluyor.

Yorum bağlantısı
Ersin Bahar

Otomatik:)

55 lt kadar doluyor.

55 lt ile 650 km yapıyorsanız bence istanbul için gayet iyi. Ortalama 8,5 lt yapar 100 km'de. İstanbul ile Mersin arasında da 1 lt oynası artık ortalamada dimi :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

55 lt ile 650 km yapıyorsanız bence istanbul için gayet iyi. Ortalama 8,5 lt yapar 100 km'de. İstanbul ile Mersin arasında da 1 lt oynası artık ortalamada dimi :D

Yanlis anlasilma olmasin; 650km sehir icinde en az yaktigim sefer, genelde bir depo ile 600km civari gidebiliyorum. 9.1 ile 9.3 arasinda degisen degerlerim oluyor.

Havalar isindi, trafik de rahat bu aralar, suan ortalamam 8.4 gosteriyor. Bakalim yaz nasil gecicek.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

36 litre yakıt aldım.Kalan menzil 30 km iken :D İki ilçe arasında 250 km genelde duble yol ancak bunun 150 km kadarı sabit hıla gidebilmişimdir.Gerisi sürekli hızlanma yavaşlama solllama şeklinde geçti.Sonra Ereğli içinde 130 km daha kullandım.Bu aralarda Ereğli de ana kavşakta ciddi bir çalışma var ciddi tarifik sıkıntısı var.

Toplamda yani bu şekilde kullanım la 370 km de ışık yeniden yandı 80 km gösterirken.Ortalama hız 22 ,Ortalama tüketim yoldan geldiğmde 7.5 du şimdi 8.9 oldu. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

36 litre yakıt aldım.Kalan menzil 30 km iken :D İki ilçe arasında 250 km genelde duble yol ancak bunun 150 km kadarı sabit hıla gidebilmişimdir.Gerisi sürekli hızlanma yavaşlama solllama şeklinde geçti.Sonra Ereğli içinde 130 km daha kullandım.Bu aralarda Ereğli de ana kavşakta ciddi bir çalışma var ciddi tarifik sıkıntısı var.

Toplamda yani bu şekilde kullanım la 370 km de ışık yeniden yandı 80 km gösterirken.Ortalama hız 22 ,Ortalama tüketim yoldan geldiğmde 7.5 du şimdi 8.9 oldu. :unsure2:

Fazla yakıyor, şanzımana alıştıkça daha az yakabilir, ben şu an ş.içi trafiğinde 8.1 lt yakıyorum,uzun yol tüketimim klima açık,5 kişi,bagaj dolu olarak 6.5 lt, sakin kullanırsam 5.2 ye kadar düşüyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben zaten fazla yakıyorum onda şüphe yok :D Ama ne kadar fazla onu bulamadım.Uzun yol dediğiniz otoban mı

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Erzurumdan az önce döndüm. Aracı Ankaradan alıp gelmemi saymazsak (arabaya acemilikten dolayı) ilk uzun yolum idi. Yakıt değerleri şu şekilde.

Fatsa-Tirebolu ( düz karadeniz sahil yolu) Ortalama hız 110 km. lpg tüketimi 9,2 lt.

Tireboludan sonra sürekli virajlı ve tırmanma yolları mevcut. Sahilden 2400 mt rakıma çıktım. Burada yakıt ortalamam (inişe geçmeye başladıktan sonra doldurdum) 12 lt lpg hız ortalaması 75 km.

Dönerken hem Kop dağına (1800 den 2400 mt) tırmanma hem iniş karışık 10.1 lt lpg. Ortalama hız 84 km.

Ölçümler hep 60 lt brüt tanka ötmeye başladığı anda dolumu bırakmakla yapıldı (48 lt lpg)

Bu arada 9,2 lik değer hariç diğer bütün değerlerde maalesef dip gazlar mevcut ara ara. Yol virajlı ve 2 şerit olunca ani sollamalarda mecbur kalınıyor.

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bence 6.5 olurdu, 7.5 olmuş, bu yollar düz mü? çıkışlı mı? hız 110 altına düştü mü? tırmanışta?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

bence 6.5 olurdu, 7.5 olmuş, bu yollar düz mü? çıkışlı mı? hız 110 altına düştü mü? tırmanışta?

Düz de var tırmanmada bazı yerler ciddi tırmanış.Genelde 90 altına hiç düşmedim diyebilirim.Ayrıca Zonguldak İçinden geçtim ki o yolu bilenler bilir şehir içi hem sıkışık hemde duble yola ulaşana kadar yaklaşık 25 km kadar da araç sollamak bile ciddi sıkıntı..130 üstünede çıkmadım.Bebek olduğu için ve yollardaki çalışma hemde bozuk asfalt olduğu için.

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Geldim geldim.bende yeni taktırdım .70 tl lik lpg aldım ve sonuç =235 km 70/235km=0.298 krş

bu değerler nasıl acaba ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Geldim geldim.bende yeni taktırdım .70 tl lik lpg aldım ve sonuç =235 km 70/235km=0.298 krş

bu değerler nasıl acaba ?

-Şehir içimi şehir dışımı.

-Araç manuelmi otomatikmi?

-Şehir dışıysa hız ortalamanız ne?

-Şehir içiyse trafik yoğunluğu ne?

-LPG kaç liradan alıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

litre hesabı ile düz vites için 12 litreyi geçmiyorsa normal. otomatil için 14 litreye kadar normal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

litre hesabı ile düz vites için 12 litreyi geçmiyorsa normal. otomatil için 14 litreye kadar normal.

Trafik yoğunluna bağlı olarak.

Ankarada 11-12 litre yakarken. Maraş'ta 14-15 litre. Ankara Kızılayda 16-17 litre

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

tunceli de 4 vitesi zor gördüğüm bir şehirde 30 litre LPG 260km. manuelde... yol bilgisayarı 10,7 gösteriyor ama 12lt civarı yakıyor...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Mehmet...her yola göre bi tarifen var...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Dün akşam Kızılay'dan Panora Avm'ye gitme gafletinde bulundum. Cuma trafiğinin ve nispeten daha boş olan Cinnah güzergahını seçmemin etkisi ile benim zavallı Cordoba'nın yol bilgisayarında 15,6lt/100km'yi gördükten sonra acaba Mondeo olsa ne yakardık diye düşünmeden edemedim.

Eve gidiş güzergahım yaklaşık 23 km normalde ve aracı maksimum noktada sıkıştırsam da 8.2lt/100km'nin üstüne çıktığını görmedim desem yeridir. Ancak Çankaya, dikmen, or-an taraflarındaki rampası bol güzergahlar mesafe kısa bile olsa yakıt tüketimini olumsuz etkiliyor. Tabi aynı yolun dönüşünde aracın cut off'a girerek yakıt yakmaması da dengeleyici unsur olabilir ama sadece tek yön rampa çıkmanın etkisini sağa doğru hızla inen benzin ibresinden görmek mümkün:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

-Şehir içimi şehir dışımı.

-Araç manuelmi otomatikmi?

-Şehir dışıysa hız ortalamanız ne?

-Şehir içiyse trafik yoğunluğu ne?

-LPG kaç liradan alıyorsunuz?

Dün akşam Kızılay'dan Panora Avm'ye gitme gafletinde bulundum. Cuma trafiğinin ve nispeten daha boş olan Cinnah güzergahını seçmemin etkisi ile benim zavallı Cordoba'nın yol bilgisayarında 15,6lt/100km'yi gördükten sonra acaba Mondeo olsa ne yakardık diye düşünmeden edemedim.

Eve gidiş güzergahım yaklaşık 23 km normalde ve aracı maksimum noktada sıkıştırsam da 8.2lt/100km'nin üstüne çıktığını görmedim desem yeridir. Ancak Çankaya, dikmen, or-an taraflarındaki rampası bol güzergahlar mesafe kısa bile olsa yakıt tüketimini olumsuz etkiliyor. Tabi aynı yolun dönüşünde aracın cut off'a girerek yakıt yakmaması da dengeleyici unsur olabilir ama sadece tek yön rampa çıkmanın etkisini sağa doğru hızla inen benzin ibresinden görmek mümkün:)

Saygılarımla.

1,4 Cordobayla 15,6 mı :shok:

Abiler benim bir önceki sayfada paylaştığım değerler nasıl?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...