İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel - Benzin Yakıt Tüketimi

Tunç Akyol

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Bundan sonra yenge kullansın :D

Az kaldı. Farları bekliyor :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Sen moralini bozma :D Emmi şu anda deneme sürecinde. O süreç bitsin görürüm ben. LPG ile uzun yolda benimle aynı yakan kişiden bahsediyoruz :D

Bu arada ben ne yapayım. Hanım hafta sonu arabayı aldı şehrin diğer ucuna gitti geldi.(ilk defa yalnız gitti) Ben 12.5 litre ortalamada bırakmışım (Bu nasıl oldu anlamadım 14-15 litrelerde genelde) Eve geldi.

"Bakkkk ! ben aldığımda 12.5 litreydi. Şehrin en kalabalık tarafına gittim geldim ve ortalama 12.2. Ona göre....." dedi. Ne diyorsun bu duruma ?

Demek ki yengemden öğreneceğin şeyler var :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Demek ki yengemden öğreneceğin şeyler var :D

Kesinlikle. Bugün sabah benim sürüşümü kontrol ediyor.

Aynı hızlarda gidiyoruz. ben 50-60 km hızı geçmiyorum geçemiyorum :D

Ancak ben sert kullaıyorum. Aralara giriyorum çıkıyorum. Ani hızlanmalarım oluyor falan. Bu yüzden bende yakıt artıyor. dedim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ne oluyor demeyin.:D Mesajlarınızı ilgili konuda alıntılayayım dedim.

Gidilen km ye bakacaksan fuel save kullan, gtl ile v-power arasında az bir güç farkı var ve gtl daha az km yapıyor (gtl= bildiğin v-power a çok az miktarda doğal gazdan dönüşüm yakıt katılmış hali), bp ultimate ise gtl ile aynı güçte ve fuel save ile aynı menzilde, sen isterse geçme...

Ultimate gtl gücünde ve fuel save menzilinde olan bir yakıt, para senin karar senin :D

Bundan önce BP almıştım.Ancak hem menzil az , ses olarak bana biraz fazla gibi geldi aslında.

Şimdi gtl aldım bakalım nasıl olacak.Ama ses sanki daha az gibi :unsure2:

shell gtl...sıfır aracım olsa başka yakıt almam... Düzeltme ... :biggrin: sıfır olmasada shell gtl... ;) bariz fark var...en azından benim aracımda...ses..çekiş...akış...

Süreklimi gtl alıyorsun (Düşünce similesi) Deneme amaçlı 100 tl lik attım depoya bakalım artık(gülme similesi)

Yönetime not : Ne yapacağız gardaşım böyle milletin mesajlarından alıntı yapınca da simile sayısını yiyor (dilçıkarıyorum burdada )Bazılarını da sildim mecburen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)
Ne oluyor demeyin. :D Mesajlarınızı ilgili konuda alıntılayayım dedim.

Bundan önce BP almıştım.Ancak hem menzil az , ses olarak bana biraz fazla gibi geldi aslında.

Şimdi gtl aldım bakalım nasıl olacak.Ama ses sanki daha az gibi :unsure2:

Süreklimi gtl alıyorsun (Düşünce similesi) Deneme amaçlı 100 tl lik attım depoya bakalım artık(gülme similesi)

Yönetime not : Ne yapacağız gardaşım böyle milletin mesajlarından alıntı yapınca da simile sayısını yiyor (dilçıkarıyorum burdada )Bazılarını da sildim mecburen.

Onların smyile sil :D tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yeni depo 156. km'deyim.. Hepsi şehir içi, bazısı uzun bazısı kısa mesafe... (Hiç köye gitmedim :p ) Şu an ekranda 9,2 görüyorum...

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

depoyu dolduralı 16 gün ve 500 km oldu, yol bilg. 4,6 gösteriyor(bu da gerçek pompa değeri 5,0 litreye denk geliyor, havalar 25-30 derece bandına geldiğinde artık 5 litreleri bir daha görmek istemiyorum) :tongue:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben yarın bi aksaray yapıp geleyim.. 9 litre çok yüksek bir rakam :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

4 gün oldu yakıt alalı sanırım.Ortalama hız 27 km.Yolbilgisayarı şu an 12 litre gösteriyor.Kontağı aç 5 km git şeklinde.Yaklaşık 3 km si de bölünmüş yol.Çok dimi :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben o yolda 7,5 yakardım heralde :p

De get yahu :biggrin: .Hırs yaptım ilk defa bu kadar sakin kullanıyorum zaten.İşin ilginç tarafı aynı güzergah değişen hiçbirşey yok.Bundan önceki yakıt Bp idi bu kadar bile düşmemişti.Şimdiki gtl daha fazla yakması lazım ama şu an daha düşük.Toplam yaptığım km de 37 şuana kadar

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Ben yarın bi aksaray yapıp geleyim.. 9 litre çok yüksek bir rakam :D

4 gün oldu yakıt alalı sanırım.Ortalama hız 27 km.Yolbilgisayarı şu an 12 litre gösteriyor.Kontağı aç 5 km git şeklinde.Yaklaşık 3 km si de bölünmüş yol.Çok dimi :D

Siz dizel arabaya bindiğinize eminmisiniz... :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yeni depo 156. km'deyim.. Hepsi şehir içi, bazısı uzun bazısı kısa mesafe... (Hiç köye gitmedim :p ) Şu an ekranda 9,2 görüyorum...

Benim ekranda da 9,2 yazıyor :p

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Mehmet abi Ereğli'ye bir gelde bakalım şu tüketim olayına nasıl olacak.Yada ben mi Nevşehir'e gelsem :p

Yorum bağlantısı
Ercan Murat KISACA

Aracım otomatik vites 2004 mondeo ghia

120 km sabit hızım, yer yer karşıma çıkan rampalarda ise yardırmak sureti ile

9,3 ile 9,5 arası değişen yakıt tüketimi hesapladım yaptığım 1200 km yolda geçen hafta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracım otomatik vites 2004 mondeo ghia

120 km sabit hızım, yer yer karşıma çıkan rampalarda ise yardırmak sureti ile

9,3 ile 9,5 arası değişen yakıt tüketimi hesapladım yaptığım 1200 km yolda geçen hafta.

Evet değerler çok iyi.

LPG değerleri ise.

Benim ekranda da 9,2 yazıyor :p

Seninki de normal yakıyor manuel için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Siz hava yakıyorsunuz, biz petrol :p

O yüzden yakıta para verirken zoruma gidiyor ya.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Perşembe günü yeniceye gittim.Ereğli'den çıkarken ortalamam 12.9 du.Özellikle sıfırlamadım vardığımda 8.3 e inmişti.Bugün de Yenice'den çıkarken sıfırladım Ereğli'ye geldiğimde 6.8 oldu.Genelde duble yol.Ara ara sıkışık trafiğe girdim Zonguldak bölgesinde.Belirli bölgeler de sabit hızla gelmek oldukça zor buralarda.Hızlanma yavaşlama şeklinde.Bence halen daha biraz fazla bu değerler.Egzoz manifoltundan kaçırma var bu etkilermi acaba.Parça gelmiş cumartesi günü.Anca hafta içi taktıraiblirim sanırım.Bakalım herhangi bir değişim olacak mı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim araç 31 litre gazla 220 km gitti. Bu şekilde yakmaya başladıktan sonra uzun yola çıkmadım. inşallah haftaya İskenderuna gideceğim ne yakacak merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu arada gazı 2.18 tlden alıyorum.

Yani 14 litre gaz yakıyor buda 30 kuruş yapar :)

Gaz şu anda 2.08 TL oldu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Perşembe günü yeniceye gittim.Ereğli'den çıkarken ortalamam 12.9 du.Özellikle sıfırlamadım vardığımda 8.3 e inmişti.Bugün de Yenice'den çıkarken sıfırladım Ereğli'ye geldiğimde 6.8 oldu.Genelde duble yol.Ara ara sıkışık trafiğe girdim Zonguldak bölgesinde.Belirli bölgeler de sabit hızla gelmek oldukça zor buralarda.Hızlanma yavaşlama şeklinde.Bence halen daha biraz fazla bu değerler.Egzoz manifoltundan kaçırma var bu etkilermi acaba.Parça gelmiş cumartesi günü.Anca hafta içi taktıraiblirim sanırım.Bakalım herhangi bir değişim olacak mı.

egzoz manifoldundan kaçırırsa fazla yakar. ancak 6,8 e fazla demişsin ama, bence fazla değil. ortalama tüketimi sıfırladığın km ye göre değişir bu...sıfırlayıpta ş.içinde kullandığım km ne kadar fazla ise, uzun yolda o kadar az düşer ortalama, bence iyi gibi...keşke yola çıkarken sıfırlasaydın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...