İçeriğe Yönlendir

Çizik Giderme :)

Barış Kalkan

Recommended Posts

Barış Kalkan
(düzenlendi)

Arabanın sağ çamurluk sinyali ve kapıyı kaldırım kenarındaki babaya sürterek ezik ve cizik oluşmasına sebeb oldum

densizin biri ters yöne girmek istedi yol verdim ve aşağıdaki fotorğraflra görünen sekilde araba çizildi bana gçre %90 cizik gitti

az bir ezik kaldı onuda kaporta çekici alet ile musait bir zamanda düzelticem

sinyalin olduğu kısım iki avuç içi kadar yer göçüktü hafta içi iş çıkışı hava kararana kadar büyük kısmını düzelttim

işlem sırasında kullandığım malzemeler

1- en incesinden zımpara

2- carpex pasta

3- formula carnuba wax cila

4- sonax nano siyah cila

5- basit kaporta düzeltme aparatı

6- temileme bezi

ve el emeği :)

ln51r.jpg

ln557.jpg

ve işlem sonrası :)

ln57k.jpg

ln58v.jpg

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Guest Levent Akg&#246z

ellerinize sağlık..gayet güzel olmuş..

rütüş boya kulanmadınız mı?

polisaj makinesi kullanıldı mı?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

teşekkür ederim

rötüş boyası kullanmadım

pastayıda elle yaptım polisaj makinası kullanmadan

Yorum bağlantısı
Emre Tutak

Ters yönden gelen bir ..... yüzünden bu hasarın oluşması can sıkıcı ama yaptığınız işlem gayet başarılı olmuş bence , elinize sağlık ... :nazar:

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Hocam valla ellerinize sağlık ne kullandınız bizede söylerseniz bizde yapalım boya komple gitmiş gibi gözüküyor nasıl eski haline gelebildi benimde öyle bir çiziğim var nedir bu işin sırrı. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çizik boya üstünde ise, yani karşı tarafın boyası sizikine geçmişse, pastaile çıkar, boya kazınmış alttan astar gözüküyor ise boyanması gerekir

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

çizik boya üstünde ise, yani karşı tarafın boyası sizikine geçmişse, pastaile çıkar, boya kazınmış alttan astar gözüküyor ise boyanması gerekir

Ozaman bu arabadaki beyaz astar değil karşı beyaz arabanın boyası doğrumudur.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Karşı arabayla temas yok.. Kaldırımdaki babaya sürtmüş..

Geçmiş olsun..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Fotografta hiç fark edilmiyor ama az miktarda çizik hala var, çizigin yuzeysel olanlari gitti, sonax siyah cila kullanmam ciziklerin görünmemesinde etkili oldu sanırım

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Açıkcası zımpara yiyen yer matlaşmış. yüksek ihtimalle vernik tükenmiştir orda. Yine de eski haline göre çok başarılı bir sonuç almışsınız. Ellerinize sağlık ve geçmiş olsun :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Açıkcası zımpara yiyen yer matlaşmış. yüksek ihtimalle vernik tükenmiştir orda. Yine de eski haline göre çok başarılı bir sonuç almışsınız. Ellerinize sağlık ve geçmiş olsun :good1:

polisaj makinesi ile girilmedikçe, zımpara izi /matlık kaybolmaz

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
Siyah cila mi?Renkli cila ilk defa duyuyorum.Lacivert renkli cila da varmi acaba.Bu arada profesyonel is cikarmissiniz gercekten tebrik ederim.Hemde makina kullanmadan.Sure olarak ne kadar surdu acaba ?Ben bu ciziklerin 10 da biri icin boya attirmayi dusunuyordum.Gocukleri halledince de resim cekermisiniz?Benim arabada da 4-5 gocuk var sinirimi cok bozuyor.internette aniden sogutup isitarak tamir ediyorlardi o yontemi denemeyi dusunuyorum.

Snaxın farklı renklerde cilası vardı ama hangi renkler var hatırlamıyorum. iişlem yaklaşık bir saat sürdü.

zımpara izi azda olsa var çok dikkat edilirse belli oluyor, zımparayı en incesinden kullandım ve çok abartmadan yaptım.

daha önce forumda ızmpara ile çizik giderme yapan SAVAŞ DEĞİŞLİ'nin yazısını okuduktan sonrra bende yapmaya karar verdim

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/232726-cizik-giderme-hikayesi/

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Teşekkür ederim erman malzemeyi hazırla yardımcı olurum :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Öncelikle geçmiş olsun....

Ortaya çok güzel bir iş çıkarmışsınız,ellerinize sağlık :bravo:

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Barış bey bence siz daha önce mutlaka bu işleri yapmışsınız.Yani malzeme seçiminden el işçiliğine ilk seferde yapılacak iş değil bence.Hele benim için 10 kere yapsam yine beceremem gibi geliyor.Göçüklere de al atacağınızı söylemişsiniz.Resim paylaşırsanız ve nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim.

Nephan bey daha önce elle pasta ve cila yapmıştım el ile forumda başka yapan arkadaşların yorumlarınıda okumuştum ilk defa yaptım :)

ilk çizik fotoğrafta belli olmuyor ama göçükde oldukca vardı bir kısmını düzelttim 15 liraya satılan göçük düzeltme aleti ile

sinyalin üstünde belli olan yer kaldı birde daha aşağıda az bir kısım uygun zamanda onuda yaparak fotoğrafı paylaşırım

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tavsiye edermisiniz barış bey?Baya iş görüyormu?Bizim forumda tırt falan dediler ama çalışma mantığı benim kafama çok yatmıştı?Bir de eğer tavsiye ediyorsanız kullanımı hakkında tecrübelerinizi aktarırmısınız?Yani neye dikkat etmeli slikonu az mı çok mu sıkmalı,kuruması için ne kadar beklemeli falan gibi...

Genel olarak işe yaramaz..İşe yaradığı bazı bölgeler oluyor ama..Araçta mesela küçük gamze şeklinde göçüklerde yada düz satıhlarda ki büyük göçüklerde işe yarar.Kıvrımlı alanlarda hiç bir iş görmez..

Silikon sıcak silikon tabancası ile sıkılıyor..Hemen aparat yapıştırılıyor.Biraz beklenip çekiliyor..Yani deneme yanılma ile yapılan bir işlem.Araçta o kısımda daha önce işlem görmüş bir yer yoksa sıkıntı olmaz.Ancak macun falan varsa boya atabilir, yada çatlayabilir.Ayrıca boyası çatlamış göçüklere uygulamamak gerekiyor.Boyayı kaldırır..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...