İçeriğe Yönlendir

Araba Markalarının Bizde Oluşturuduğu İmajlar


Mehmet Gürcüoglu

Recommended Posts

Fedai Özoğlu

Yaklaşık 10 yıldan bu yana kullandığım otomobil tecrübeme göre sırayla yazıyorum.

PEUGEOT: Alanında en hızlı gelişen otomobil . Çünkü daha önce tencere fabrikasıymış. :D

FORD : Üretim aşamasındaki personelin kafasına göre donanım ekleyip çıkarabileceği. Alt paketi ile üst paketi arasında bir kamyon fark olan halkın arabası.

CİTROEN: Teknolojinin yumak olup beyninde karma karışık olan her an süpriz yapabilecek tuzlu pasta.

FİAT : Araba üretmesin motor üretsin yeter.

SMART: Atom karınca.

RENAULT: Sadece ekonomi

HONDA: Kendi adıma bine bileceğim en mükemmel araba.

TOYOTA: Sonradan bağımlılık yapan çirkin ama huyu güzel iş gören araba gibi araba.

Kimse alınmasın Herkese Saygılar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Audi : arabaya degil prestije ihtiyaç varsa

Sadece prestij değil sol şerittekilerin psikolojisini bozar :biggrin:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Ford : Taş (Bkz: Eski İçeriklerim )

Mercedes: Patron.

Bmw: Genç Patron

Audi: Prestijli Genç Patron

VW : Babasının hemen vermek istemediği güzel bir kız. Herkesin sahip olmak istediği, nazlı, almak için sabır gerektiren.

Skoda: VW'nin kız kardeşi. Ablası kadar güzel olmayan ama çirkin de olmayan bir kız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Ford : Estetikten uzak tahtayı oyarak şekil verilmiş bir araç.

Mercedes : Yıldız

Bmw : Beyaz dik yaka eline tesbih

Audi : Tork

Vw : Zevkli bir oyuncak

Reno : Aldık bir araba pişman değiliz.

Reno Sport : İşte budur viraj böyle alınır ve diğer herkesin ön yargıları (Türkiye için geçerli ) işte böyle zevkle dalga geçe geçe nasıl ezilir.

Skoda : Çoluk çocuk bir yerlere gidelim hadi.

Pejo : Estetik.

Fiat : Ben bittim artık başka markalara bakın.

Ford premium bikerem hem de estetik harikası :dance3:

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

ne kadar kolay düşünce suçlusu olmaya başladık. isteyenin istediğini (sakın takiye yapmayın) belirtmeye hakkı vardır. özgürlük budur. hepimizin her zaman yaptığı şeydir bu. tabi ki araçlar hakkında düşüncelerimiz vardır. olmasının ne zararı var anlamıyorum zaten.

arkadaşım aldığınız mal hakkında biri bir şey söyleyecek diye korkmayın! o sizin çocuğunuz değil namusunuz değil. aldığınız mallın kölesi olmayın. neyse odur yani bunun problemi nerede? "arabama kaka dedi, üüü" bu nasıl bir ezikliktir. benzer mantıkla biri tavuğuna tecavüz edildiği için tecavüzcüyü öldürmüştü. bu bile bir canlı hiç değilse, araba nedir ya? mal bu mal; madde yani. ayrıca kimse size "bunu mu aldın, Allah belanı versin" demiyor yani YUH!

dişinden tırnağından arttırmak... arkadaşlar kimse kolay almıyor. duygu sömürüsü yapmayın burada. çocuğunun rızkından kesiyorsa araba için, o onun günahıdır kimseye yüklemesin. bütçeni doğru düzgün belirleyip arabanı alırsın. istediğini alırsın, zevkle de binersin.

biri ilk sayfalarda benim bir yorumumu aktarmaya çalışırken kendi bilinçaltındaki mesajı aktarmış mesela. ben crossover sınıfı için fakir porsche'si derim. "daha iyisini almaya parası yetmeyip buna gücü yetenlerin arabası kia" gibisinden bir şekilde aktarmış. ben lafımın arkasındayım çünkü mevlana da aynı şeyi söylüyor. ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün. trafikte insanlara tepeden bakmak nasıl bir zevk veriyorsa insanlar bunu seçtiler. eskiden dörtçekerler bir statü simgesi olarak görüldüğünden beri imrenilen şeyler bazılarınca. bana da bu bakış açısı fakir porschesi olarak geliyor. lafım kia'ya filan değil. o tip tüm araçlara. şu anda böyle düşünüyorum. diğer taraftan bu düşüncemde değişiklikler de oluyor. bugün bakıyorum yeni kuga'ya; hem içi ferah, hem isteyene 4 çeker, hem dışı kompakt, hem yerden yüksek ama gerçekten arazide ilerleyebilir vs. ayrıca mesela bir qashqai de o sınıfın sanıyorum kurucusu olarak başarılı...

forumda envai çeşit başlık var. içinde hemen herkes bir takım arabalar, marka ve modeller hakkında benzetme yaparken iyi de konu başlığı açılınca mı kötü? araç kısmında kağıt, naylon vs yazacak kadar kendiyle barışık insan var. siz de ezilmeyin, dik durun!

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...