İçeriğe Yönlendir

Uzun Far Sinyal Silecekler Çalışmıyor

Tufan Günaydın

Recommended Posts

Tufan Günaydın
(düzenlendi)

araçta kısa far çalışıyor uzun far ön silecekler yağmur sensörü sinyaller far sensörü çalışmıyor ve butun sigortaları kontrol ettim sağlam sorunu daha önce yaşayan oldumu araç 2005 c max 1.6 tdci ghia

tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:s gem modülü olma zumarım, harici bağlı bir aksesuar var mı?
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

harici aksesuar yok bu gem modulu nedir biraz acıklayabilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

:s gem modülü olma zumarım, harici bağlı bir aksesuar var mı?

bu gem modulu aracın ecu(beyinmi) sumu aceba

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

bu gem modulu aracın ecu(beyinmi) sumu aceba

Değil,

Gem modülü ön silecekler yağmur sensörü sinyaller far sensörü gibi donanımları çalıştıran modüldür..

Sadece uzun fara bağlantı kuramadım..

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Akü ne alemde ? Akü son demlerindeyse yapabilir bu tip arızalar..

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Değil,

Gem modülü ön silecekler yağmur sensörü sinyaller far sensörü gibi donanımları çalıştıran modüldür..

Sadece uzun fara bağlantı kuramadım..

pahalı bi parçamı tamiratı varmı bu sağ goğüsün altındakı sigorta kutusumu aceba

Akü ne alemde ? Akü son demlerindeyse yapabilir bu tip arızalar..

aküde sorun yok gibi ama

ölçü aleti ile egr elektro vanaya giden soketide olçtüm kontagı acıp aracı çalıştırınca kısa devre gösteriyor

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

anladıgım kadarıyla dıreksıyon konsolunda bulunan butun parcalar nerdeyse calısmıyor yakın zamanda o bolgede bır calısma yapıldımı yapıldıysa ordakı soketlerı bı kontrol ettırın olmadı sıgorda panosuna gıren ufak mavı soketı cıkarıp yenıden takın ondan olmazsa kaput ıcındekı sıgorta panelını gzden gecırın oda olmazsa servıs yolu gorunuyo :unsure2:

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

anladıgım kadarıyla dıreksıyon konsolunda bulunan butun parcalar nerdeyse calısmıyor yakın zamanda o bolgede bır calısma yapıldımı yapıldıysa ordakı soketlerı bı kontrol ettırın olmadı sıgorda panosuna gıren ufak mavı soketı cıkarıp yenıden takın ondan olmazsa kaput ıcındekı sıgorta panelını gzden gecırın oda olmazsa servıs yolu gorunuyo :unsure2:

valla hocam dediğiniz herşeyi yaptım beni sağ paspas devamlı ıslanıyordu ordan nem aldı galiba kuruttum ama tık yok

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

pekı suyun nerden geldıgını bulabıldınız mı bu arada sag taraf sıkıntılı gem modulude tam o tarafda aklıma ıslanmıs olabılecegı gelıyor ama sız ılk once suyun kaynagını bulun o sızı cozume goturecek gıbı gelıyor

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

pekı suyun nerden geldıgını bulabıldınız mı bu arada sag taraf sıkıntılı gem modulude tam o tarafda aklıma ıslanmıs olabılecegı gelıyor ama sız ılk once suyun kaynagını bulun o sızı cozume goturecek gıbı gelıyor

galiba sanrof sağ su tahliyrsi veya alt tapa

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)

galiba gem modülü bu araçtan cıkarttım balata spreyi ile bi yıkamak lazım bunu

GJwbML6.jpg

u2hiXw4.jpg

sigortaları karıştırmamak için halıya sırasıyla dizdim sigortalar cıkmadan içteki kart cıkmıyor sigorta ve roleyi cıkarınca kart hemen cıkıyor

vvifYCR.jpg

LKqu5gm.jpg

bu karta ddikkat edersek önde 3 tane arkada 4 tane role var benim elektrik arızası olmak üzereyken buradan duyulur şekilde role sesi geliyordu aceba roleler mi gitti kontrol etmek te zor gibi kart iki tabakadan olusuyor rolelerin bacakları iki tabakanın arasınada kalıyor

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Ben ümitli değilim... Düzelir inşallah...

hocam benim de ümidim yokta cıkmayan candan ümit kesilmez hesabı :) bugun bi ustaya sorduğumda bu beyinleri tamir edenler varmış ama ne kadar verim alırız bilmiyorum ve tahminim tamir edenler sadece rolelere müdahele ediyorlardır elektronik devrelere biraz zor mudahele ederler diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Birebir aynısından bir tane bulup denemelisiniz...

Ancak üstündeki tüm numaralar kodlar aynı olmalıdır...

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

kodlar aynı olmaz ise ne gibi sorunlar verebilir silopi de olduğum için burda o parçanın aynısından bulmak biraz sans işi

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Birebir aynısından bir tane bulup denemelisiniz...

Ancak üstündeki tüm numaralar kodlar aynı olmalıdır...

hocam bugun balata spreyi ile temizledim saç kurutma makinasi ile kuruttum taktım farlar hız sabitleyici sinyaller sensörler çalıştı bakalım insallah bi daha arıza vermez galiba su girmiş ve oksitleme yapmış

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Su giren yeri bulmaya çalışın. Yoksa yine başınıza gelecekit bu arıza.

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

hocam bugun balata spreyi ile temizledim saç kurutma makinasi ile kuruttum taktım farlar hız sabitleyici sinyaller sensörler çalıştı bakalım insallah bi daha arıza vermez galiba su girmiş ve oksitleme yapmış

geçmiş olsun şimdilik iş çözülmüş gibi görünüyor fakat daha önce dediğim gibi su kaynağını kurutun aksi taktirde şimdiki gibi kolay kurtulamazsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Su giren yeri bulmaya çalışın. Yoksa yine başınıza gelecekit bu arıza.

en kısa zaman da halledecem yoksa dediğiniz gibi çok pahalıya patlayacak

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

başarınızı tebrik ediyorum.

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)

bugun sağ halı ıslanmasının sebebini buldum sanroof un sağ tahliye borusu daha önceden eski sahibinde iken aracı sag gogusunde kul tablası kadar bi yer yanmiş be bu boruda zarar görmus bu boru yanık bi şekilde bırakılmıs değiştirmemişler bende sanroof u açtım 1 pet şişeyle su döktum bi baktım sağ alttan soketlerin ordan su içeri giriyor hemen gittim 2 metre şeffaf kalın boru aldım aracın ust kaplamanın öntarafını söktüm üzerindeki yanık boruyu cıkardım her tarafı delik deşik olmus yeni boruyu taktım bu işin en fazla uğraştıranı ise kelebek camının ordan asağıya yeni boruyu indirmek oldu bi klavus yardımıyla delikleri buldum asağı ındırdım sonuç süperrr :biggrin: :biggrin: :biggrin:

wyEJSSY.jpg

xcP2wb6.jpg

WOjwrJx.jpg

dikkat ederseniz boru kapının arka arasından cıkıyor eğer aracınınz ıslanıyor ve sanrooftan şüpeleniyorsanız sanroof u acın bi şise su dokun su kanalına kapıları acıp yandan bakın su asagıya gelıyormu diye eger kapı arasındakı tahliyeden cıkmıyorsa su direk halıya iniyor

4jKCnrO.jpg

RCLS7cB.jpg

videosuda burda arkadaşlar kendim çektim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile sunroof varsa, her yıl 4 adet hortumundan da hava bastırın tahliyelerden, devamlı temiz kalsınlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...