İçeriğe Yönlendir

Motor Sistem Arızası

Mert Ender
Çözüme git Mustafa Ersoy tarafından,

Recommended Posts

Çağlar Bayur

önce ateşleme, buji kabloları kontrol? gaz kelebeği Vw cilerin korkulu rüyası, bize uzak. benzin filtresi ne durumda? arıza lambası stıp etme sonrası yan etki olabilir bence. sonra da sönmüş olması o an geçci arıza tespitini destekliyor yani istem dışı stop etmesi yüzünden yanmıştır

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Not aldım Çağlar abi, teşekkür ederim..

Şimdi baktım, araçta arıza kodu göremedim. Akü voltajı 12.3 V görünüyor.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)

Aydın abi gelişme var mı?

Bu arada konuyu cmax 2'de açmışsın abi, bizim araçlar 1. sınıf  :crazy:

tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Mod abiler taşırlar sanırım..

O günden sonra sorun çıkarmadı.. Cumartesi baktıracağım..

Abi eğer çalışırken 12.3 ise akün gidik demektir.

12,3 araç çalışmazken, bir de çalışır durumda bakacağım..

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Araç çalışmazken 12,3 - 12,4V , çalışırkern 14,1 V..

Az önce tekrar yaptı ve kontağı kapatıp açınca normal çalışmaya devam etti. Vites yine aynı 2. vites..

Yorum bağlantısı
Mert Ender
(düzenlendi)

Aracımı sürekli benzinde kullanıyorum. Dün bir seyahatte araç yavaşlarken vitesi 3 ten 2 ye attım, biraz boğulur gibi oldu ve kırmızı arıza lambası yandı. Araç stop etti. Göstergede "motor sisem arızası" yazıyordu. Kontağı geri çevirip tekrar marşa bastım, çalıştı ve  arıza da kayboldu. Bundan sonra 5-10 km arayla, 2 ve 3. viteste giderken 2 kere daha yaptı. 3-4 saatlik aradan sonra dönüş yolunda hiç sorun çıkarmadı.

Servise gitmeden önce yorumunuz ne olur?

Buji?

Boğaz kelebeği?

Benzinde yabancı madde (pislik)?

(En son bujileri orjinaliyle değiştirdim ve motor temizleme sprayi ile motor üstündeki plastikleri falan temizledim fakat kontrol ettim her şey yerli yerinde :) )

Merhaba, bizzat Motor Sistem Arızası diye başlık açmıştım :)  Benim aracım dizel olduğu için sorunlar daha farklıydı. Sizdeki arızanın aküden kaynaklanabileceği güçlü bir olasılık çünkü ben sorunu araştırırken aküyü de 6 yıldan sonra yeniledim ve motor sistem arızası yazısını bir daha görmedim. Başka mesajlarda da akünün bitmeye yakın böyle bir arıza uyarısı verdiğini okumuştum.

tarihinde Mert Ender tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Merhaba, bizzat Motor Sistem Arızası diye başlık açmıştım :)  Benim aracım dizel olduğu için sorunlar daha farklıydı. Sizdeki arızanın aküden kaynaklanabileceği güçlü bir olasılık çünkü ben sorunu araştırırken aküyü de 6 yıldan sonra yeniledim ve motor sistem arızası yazısını bir daha görmedim. Başka mesajlarda da akünün bitmeye yakın böyle bir arıza uyarısı verdiğini okumuştum.

Çok teşekkür ederim.. Not aldım..

Haftasonu bu konuya da ağırlık verdirerek özel servise baktıracğım..

Bu arada sizin başlığınızın linkini verebilir misiniz?

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sefa Topçu

Merhabalar

üç gün önce bende aynı sorunu yaşadım 2006 Cmax trend benzin_lpg 88 000 binde.

Benzinde suvar, motor sistem arızası, hızlanma yav. gibi uyarılar verip tabla üzreindeki tüm lambaları yakıp rolantiye alıyor. Kontağı açıp kapayınca geçiyor bazen bir kaç kez marş basmak zorunda kalıyorum. Genelde benzinle yapıyor. Birkez lpg de yaptı. 

Sanayiye gittim benzin kirlidir, yakıt flitresini değiştir dediler, elektronokciye gittim tabla değişecek dedi,

baktı alacak gibi değil her kafadan bir ses çıkıyor. bende servisin yolu tuttum.

Serviste sağolsunlar yardımcı oldular bil. bağlayıp güncelleme yaptılar. büyük ihtimalle sorun çözülmüştür dediler, tekkrarsa gel parça değişecez iyi dedim 10 km gittim tam duracakken ( bu arada benzinle gidiyom) yine aynı hata. gerisin geri servisn yolunu tuttum servisten bana katalizatör dediler.  2500 tl . bende yok dedim katalizatör arızası aracı alalıdan beri (2,5 yıldır ) var. şuan da ne yapacağım konusunda kararsızım.

Bu arada ben rize deki servise götürdüm ikinci gidişimde pek ilgilenmediler. ,st. bir arkdaş ford servisnde çalışıyor ona sordum oda katalizatörle alakalı olması uzak dedi büyük ihtimalle sensörlerle alakalıdır vb  dedi ne yapacağım konusunda yardımcı olabileceklere teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Merhabalar

Benzinde suvar, motor sistem arızası, hızlanma yav. gibi uyarılar verip tabla üzreindeki tüm lambaları yakıp rolantiye alıyor. Kontağı açıp kapayınca geçiyor bazen bir kaç kez marş basmak zorunda kalıyorum. Genelde benzinle yapıyor. Birkez lpg de yaptı. 

Sanayiye gittim benzin kirlidir, yakıt flitresini değiştir dediler, elektronokciye gittim tabla değişecek dedi,

baktı alacak gibi değil her kafadan bir ses çıkıyor. bende servisin yolu tuttum.

Serviste sağolsunlar yardımcı oldular bil. bağlayıp güncelleme yaptılar. büyük ihtimalle sorun çözülmüştür dediler, tekkrarsa gel parça değişecez iyi dedim 10 km gittim tam duracakken ( bu arada benzinle gidiyom) yine aynı hata. gerisin geri servisn yolunu tuttum servisten bana katalizatör dediler.  2500 tl . bende yok dedim katalizatör arızası aracı alalıdan beri (2,5 yıldır ) var. şuan da ne yapacağım konusunda kararsızım.

Bu arada ben rize deki servise götürdüm ikinci gidişimde pek ilgilenmediler. ,st. bir arkdaş ford servisnde çalışıyor ona sordum oda katalizatörle alakalı olması uzak dedi büyük ihtimalle sensörlerle alakalıdır vb  dedi ne yapacağım konusunda yardımcı olabileceklere teşekkürler.

Bende de bir defa yaptı bunu akü değişti sorun gitti.

Yorum bağlantısı
Sefa Topçu

Bende de bir defa yaptı bunu akü değişti sorun gitti.

Aküyede baktırdık bir sorun olmadığını söyledi.

Değerlerinin ne olduğu konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Fakat o sabah araba çalışmazken yarım saat kadar radyo dinledim.Yarın bir daha baktıracam.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Aküyede baktırdık bir sorun olmadığını söyledi.

Değerlerinin ne olduğu konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Fakat o sabah araba çalışmazken yarım saat kadar radyo dinledim.Yarın bir daha baktıracam.

Arabayı yıkarken epeyce radyo dinledim.

Sonra kontağı açtım bu şekilde yazdı ama bende marş basmadı takviye ile çalıştırdım.

Yorum bağlantısı
Sefa Topçu

Arkadaşlar anlamadığım bir şey var. Önce yetkili sonrada özel servise gittim kat. arızası dışında bir arıza vermedi. Kat. arızasınında lpg den kaynaklandığını çünkü arabanın gidişinde herhangi bir problem olmadığını söylediler. Arızayı onaran arkadaşlardan ricam bilgisayara taktırdıklarında arıza tespit edilmiş mi yoksa orası olaiblir yolundan gidilerek mi çözülmüş.

MAF sensörü değişimi

Akü değişimi

EGR temizliği 

sigorta değişimi

tablo değişimi bir çok şey var

İnsanın kafası karışıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arabayı yıkarken epeyce radyo dinledim.

Sonra kontağı açtım bu şekilde yazdı ama bende marş basmadı takviye ile çalıştırdım.

çok mu pisti :yika:

Merhabalar

maalesef gem modülü olabilir

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

çok mu pisti :yika:

Yok benim elim çok ağır 5 saatte ancak yıkıyom.  :fiuw:   :blush:   :rolleyes:

tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Çet

Merhaba arkadaşlar, ben foruma yeni katıldım ve sizlere sormak istediğim bir sorum var.

Aracım dizel ve bazen aracımı ilk çalıştırdığım zamanlarda yani motor soğukken motor sistem arızası alıyorum.Aracı çalıştırıyorum motordan gelen ses değişiyor(normal sesinden farklı bir ses) ve sistem arızası...Bunu ısındıktan sonra vermiyor ve de her zaman bu olay olmuyor, sürekli şekilde değil yani.Bir gün bu arızayı aldığımda servisi aradım geldiler ama servis geldiğinde ne yazık ki arıza vermedi ve bilgisayara bağladıklarında arızayı bulamadılar.Yakıttan olabilir diye geçiştirdiler.

Bilen arkadaşlar sizce bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?Yardım ederseniz sevinirim.

Saygılar... 

Yorum bağlantısı
Sefa Topçu

Merhaba arkadaşlar, ben foruma yeni katıldım ve sizlere sormak istediğim bir sorum var.

Aracım dizel ve bazen aracımı ilk çalıştırdığım zamanlarda yani motor soğukken motor sistem arızası alıyorum.Aracı çalıştırıyorum motordan gelen ses değişiyor(normal sesinden farklı bir ses) ve sistem arızası...Bunu ısındıktan sonra vermiyor ve de her zaman bu olay olmuyor, sürekli şekilde değil yani.Bir gün bu arızayı aldığımda servisi aradım geldiler ama servis geldiğinde ne yazık ki arıza vermedi ve bilgisayara bağladıklarında arızayı bulamadılar.Yakıttan olabilir diye geçiştirdiler.

Bilen arkadaşlar sizce bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?Yardım ederseniz sevinirim.

Saygılar... 

Bende ona benzer bir arıza var motoru kapatıp açınca geçiyor. bende arıza verince sağa çekip özel bir servisi aradım bugün, geldi cihazı taktı birkaç arıza çıktı bakacaz dediler daha dönmediler bekliyorum.

Forumda herkes bir şey söylüyor fakat herkesin farklı noktalardan arıza vermiş anladığım kadarıyla.

herkes oradan olabilir şundan olabilir diyor. Sorunun tespiti bulanlar nasıl bulduğunu söylemiyor. mesela ban bugün N0140 gibi bir arıza  kodu veri genel kontrol iletişim arızası vb. birşey son CAN CAV mı ne iletişiminde sorun var gibi bir arıza çıktı. Usta  bakalım neymiş dedi. Yetkili servis katalizatörü değiştirecekti.

Yorum bağlantısı
Sefa Topçu

şimdi aradılar herhangi bir arıza tespit edilmediği söylendi

Yorum bağlantısı
Süleyman Çet

Bana da aynısını söylediler o zaman.Neredeyse bu arıza artık bulamıyorlar.

Lütfen bilenler yardım etsinler de çözelim şu sorunu... 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yeni bir akü ile deneyin. 3 gün önce benim aracımda sabah marş basmadı ; uğraş didin bir süre sonra çalıştı . 1-2 km tur attım hiçbirşey yokmuş gibi çalıştı. Benzinliğe girdim lastiklerin havasını kontrol ettim tekrar sorunsuz çalıştı; depoyu doldurdum marşa bastım yine çalışmadı :) takviyeyle çalıştı ve hareket edince motor sistem arızası yazdı ekranda. aracın devri 2000 e sabitlendi stop edip çalıştırdım düzeldi ardından yine aynı arıza akücüye gidip değişti dert tasa kalmadı :)

Akü araba çalışmazken 12.4 gösteriyordu. (eski )

Yorum bağlantısı
Sefa Topçu

benim akü 2 yıllık serviste ölçtüler akü dolu dediler. Aküde bir problem olmadığını belirttiler.

Benim sadece motor sit arı. yazmıyor önce benzinde su var diyor, sonra mot. sis. arı. yazıyor.  Ara sıra da tabladaki bütün göstergeler yağ, şarj, abs, vb. hepsi yanıyor, devir saati hız gös, hararet gçs, ben gös, kapanıyor. Ustalar ne den kaynaklandığını hala bulamadılar.

Bana da aynısını söylediler o zaman.Neredeyse bu arıza artık bulamıyorlar.

Lütfen bilenler yardım etsinler de çözelim şu sorunu... 

Siz nerede baktırdınız. Sizin sorun tam olarak asıl sadece mot. sis. arı. veriyor. yoksa tablodaki gös yanıyor mu?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çet

Ben de servise baktırdım ama benimki benzinde su var diye bir uyarı vermiyor.Sadece motor sistem arızası veriyor ve kırmızı ışık yanıyor.  

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...