İçeriğe Yönlendir

Balans Ayarı. . .

Ali Ozan Yurtsever

Recommended Posts

Ali Ozan Yurtsever

Ablamın fiestasına (2012) geçen gün lassa lastik aldık 2 tane. çünkü ikisi balon yapmıştı. araç 15,000 km de yenileri öne taktık eskileri arkaya aldık önlerin balansı falan yapıldı. 2 gün sonra yolda giderken arka lastik yanaktan patlamış ve üstünde yürümüş biraz öyle olunca lastik kurtarılamamış ve 2 lastik daha sipariş verdik takıldı. yeniler arkaya takıldı fakat balans yapmadıklarını söyledi ablam. arka tekerler içinde balans yaptırmak gerekli mi?

Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper

Lastik sökülüp yeni lastik takıldıysa kesin gerekli. Onun dışında lastik janttan sökülmedikçe kolay kolay balans bozulmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

Eger aracta titreme varsa ve 100 le 120 arasi titriyorsa arka tekerlerdendir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Balans yapılmadan yeni yada farklı lastik takılamaz, bence o lastikçiye gidip balansı yapmasını isteyiniz.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Varol Güner

Ben lastikleri taktırdığımda lastikçi 300-400 km yol yapın sonra gelip balans yaparız .Lastikler biraz arabaya alışsın demişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben lastikleri taktırdığımda lastikçi 300-400 km yol yapın sonra gelip balans yaparız .Lastikler biraz arabaya alışsın demişti.

Takılırken balans yaptıktan bir süre sonra tekrar yaptırmakta fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Ya ben anlamıyorum dün ortağım gitti lastiklerini değiştirdi.Ön iki lastiği..Balans falan yapmadan yazlıkları takmışlar.Janta falan takılı da değil lastikler.Olmaz böyle şey dedim valla oldu diyor..Sormuş gerek yok demiş ne balansı demiş.Bu lastikler balans istemez demiş :)

Yeni moda çıktı haberimiz yok sanırım..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Lastiği janta takan makina balans ayarıda yapıyor ; balans yapmadan lastik takan duymadım bugüne kadar :s Ablanızın görmeme ihtimali varmı ?

Ya ben anlamıyorum dün ortağım gitti lastiklerini değiştirdi.Ön iki lastiği..Balans falan yapmadan yazlıkları takmışlar.Janta falan takılı da değil lastikler.Olmaz böyle şey dedim valla oldu diyor..Sormuş gerek yok demiş ne balansı demiş.Bu lastikler balans istemez demiş :)

Yeni moda çıktı haberimiz yok sanırım..

Balanssız lastik bulmak ; çölde kutup ayısı bulmaktan daha zor diye bilirim :s

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Lastiği janta takan makina balans ayarıda yapıyor ; balans yapmadan lastik takan duymadım bugüne kadar :s Ablanızın görmeme ihtimali varmı ?

Ersen normal şartlar da balans mutlaka olur..Ancak ne zaman olmaz mesela lastik patlamıştır o zaman üstüne işaret koyup çıkartıyorlar

sonra aynen janta işaretli yere göre takıyorlar.Balans yapmıyorlar.Jant aynı, lastik aynı bu durumu anlarım..Ancak aynı janta başka bir marka model lastik takılınca balans şarttır.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ben de onu anlatmaya çalıştım . Balans yapılmadan olmaz.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper

Benim yakın bir arkadaşım var o olsa kesin bana "bizde bu şans varken onu da buluruz hocam" der kesin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

lastik değiştikten sonra balans yapılmaz mı canım. bence lastikleri takanlar ya acemi ya da işe yeni başlayan birisi. her lastikçi yapar bu işlemi.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

o ara araç başında değilmiş galiba sonra ben sordum balans yaptılar mı abla diye bilmiyorum deyince bana lastikçiyle görüştüm yaptık abi dedi. iyi o zaman sağolun dedim artık. . .:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:s aynı lastik bile olsa, sadece sökülüp takılsa da balans yapılır
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

Ablamın fiestasına (2012) geçen gün lassa lastik aldık 2 tane. çünkü ikisi balon yapmıştı. araç 15,000 km de yenileri öne taktık eskileri arkaya aldık önlerin balansı falan yapıldı. 2 gün sonra yolda giderken arka lastik yanaktan patlamış ve üstünde yürümüş biraz öyle olunca lastik kurtarılamamış ve 2 lastik daha sipariş verdik takıldı. yeniler arkaya takıldı fakat balans yapmadıklarını söyledi ablam. arka tekerler içinde balans yaptırmak gerekli mi?

Tabii ki ön tekerlere yaptırıldığı gibi arka tekerlere de balans ayarının yaptırılması gerekir, aksi takdirde, balansı yapılmamış lastikler gürültüye, titremeye ve hatta aracınızın bazı mekanik parçalarının zarar görmesine neden olabilir. Sonuç itibariyle, her zaman tekerlerinizin balans ayarını yaptırmalısınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Lastik patlağı tamirinden sonra bile balans yapılmalı. (lastik janttan çıkarılarak yapılan tamir)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...