İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Şarj Dinamosu Sorunu

Misafir

Recommended Posts

Mehmet Fatih Bayrak

O kısmını tam bilmiyorum ama şarj halinde aküyü ölçtüklerinde 14.2- 14.8 arasında olunca iyi diyorlar. Kesin rakamı Servet bey ve Emmi daha iyi bilirler.

o zaman benimkinde bi sıkıntı yok inş.teşekkürler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

aynı hataya bende düştüm ikinci kez yapıldı bosch serviste bir türlü bitiremediler iki gündür uğraşıyorlar devamlı akü ışığını yakıyor ve de hararet yükseliyor bunu da fanın çok fazla elektrik çekmesinden dolayı akü yetersiz kalıyor fanda etkisiz çalışıyor gibi açıklama getiriyor

orjinal fiyatı ne kadardır bosch taksak sıkıntı olur mu

Hiç uğraşmayın servise götürün orada orjinali işe değiştirin. Ben dışarda visten marka şarj dinamosu taktırdım o bile sorunu düzeltmedi.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Akgün

Hararet devridaim pompada ki sorundan kaynaklanmış olabilir bu da sık fanı devreye alır.Şarj kafi gelmeyince akü lambayı yakar.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Nadir Köksoy

Aynı Sıkıntı 1 aydır bende de var.
2008 focusumda ışıklarımda ufak titremeler vardır ustaya gösterdim voltajı ölçtü 14.4 ile 15.2 arasında geziniyor.
Dinamoyu sökmek lazım konjektörü değiştirmek lazım dedi ama burası küçük bir ilçe  fazla güvenemiyorum,
usta bu şekilde binme sıkıntı olur beyni zarar görür diyor ne yapmam gerek.?

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

3 hafta önce şarj dinamom arızalandı. Gece farlar açık giderken araba stop etti kenaar çektim ve ne olduğunu anlayamadım. 1- 2 dakika bekleyip marş yaptım ve cansız marşla aldı kendimi ilk benzinliğe attım. tanıdıkları arayıp ankara girişinde yolda kaldığımı söyledim. araba da sabahlayıp beni gelip almalarını bekledim. sabah olunca iki adet akü ile 80 km uzaklıktaki polatlıya girdik.sargısı yanmış. bobinajcı usta cin malı alternatör bu adam olmaz deyip bana çıkma alternatör taktı.

alternatör : 250 tl

kurtarmaya gelen araca benzin 50 tl

usta el işçiliği : 90 tl

ıvır zıvır : 10 tl

toplam : 400 tl verdim ve oldu diyerek geri ankaraya döndüm.

Tesadüfya memleketi ankara diye yardım istediğim arkadaşın kayınpederi trafik kazası geçirince 1 hafta sonra tekrar onları götürmek için polatlıya gittik ordan afyon falan bi 1000 km gittik araç sarj alternatörü ile toplam 1500 km yapmıştı ki memlekete dönüşte ankara çıkışında tekrar şarj kesti.

Çekici ile baskent sanayi sitesine çektirdim. tamiri yapan ustanın tanıdığı birine yönlendirildik. Usta alternatörü söktü birde ne görsün? çıkma diye aldığım alternatörü Ustacık bana satarken ne kömürünü ne kollektörünü kontol etmiş ikiside bitik. 400 tl çöpe gitti.

Sanayiye çektirme 100 tl

alternatör bakımı 300 tl

Toplam : 400 tl bu arada bu parasızlıkta karttan çekilen para faiz biner onamı yanasın

arkadaş ve ailesi kayıpları varken birde bu yolda kalma durumu sinir sitres cabası kime kızacağımı bilemiyorum.

hayata dair tüm planlarımı erteleyip sıfır araç alacam ama ondada satış sonrası yaşanan garanti ve servis sorunlarını okuyorum inanın ne yapayım diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayhan YILDIRIM

Aslında aracı alırken servis kontorllerinde yaklaşık 60.000km'deyken (şu an 85.000km'de) kronik sorun olan alternatörün değiştiği bilgisini almıştım, bu yüzden içim rahattı. Ancak son zamanlarda yaklaşık bir aydır, yol bilgisayarı ve km sayacı ekranlarından rolantide ışıık şiddetinin azalıp arttığını görebiliyorum. Hatta geçengün torpidoyu açınca çok daha net hissettim. Başlarda titreme daha seyrekti ancak son iki üç kere araca binişimde titremeyi eskisine göre daha çok gözlemleyebiliyorum. Ancak farlarda bir titreme hissetmedim.Muhakkak gidip gelme vardır ama hissedilir değil. Alternatör yeni değişti diye düşündüğümden başlarda önemsemedim ancak sanırım hızla kötüye gidiyor.

1 ay içerisinde 2 şehirdışı seyehat gerçekleştireceğimden acil olarak baktıracağım, içim rahat etmez. Ancak merak ettiğim, bu arızanın tamirinin geciktirilmesi ne gibi zararlara yol açar? Ya da şimdiye kadar baktırmamakla tamir için gecikmiş olabilir miyim?

Saygılarımla.

şarj dinamosunda sorun var bende de aynısı oldu.2007 mondeo benzinli

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Baki Aburşu

bu hafta garip bir tesadüfle alternatör değişiminden yırttım. ama sanırım değişimi sadece ertelemiş oldum. servise alternatör değişimi için gittim. durumumu izahat etti fakat servisteki arkdaşlar alterantör değişmeden önce kendileri bir arıza tespiti yapacaklarını; ondan sonra alternatörün değişmesi gerektiğine kanaat getirdikten sonra sipariş vereceklerini söylediler. arabayı bıraktım. 1 saat sonra aradılar ve alternatörün şarjında sorun olmadığını tesisatta bir kısadevreden sigorta attırdığını ve 2 saate hazır edeceklerini söylediler. 70 tl servis ücretinden %20 indirimle 50 tl ödedim çıktım. şuan aracıma kavuştum ve çalıştığım ilçeye getirdim. Allah kimseye arıza yaşatmasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Halil Altunbaş

Yukarda benzer sorunları yaşadım. uzun uğraşlar neticesinde çözümün Alternatör değişimine gerek olmadığını,  sadece konjektörün değişimin doğru olacağını Ankara'da Volkar elektrik de DR Müller marka konjektörün çok iyi uyum sağladığını gördüm. ancak diğer marka konjektörlerin uyum sağlamadığını ve aynı sorunu tekrarladığını yaşadım. yolda kalmak hele mondeo ile çok zor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erzan Aşkın

Yukarda benzer sorunları yaşadım. uzun uğraşlar neticesinde çözümün Alternatör değişimine gerek olmadığını, sadece konjektörün değişimin doğru olacağını Ankara'da Volkar elektrik de DR Müller marka konjektörün çok iyi uyum sağladığını gördüm. ancak diğer marka konjektörlerin uyum sağlamadığını ve aynı sorunu tekrarladığını yaşadım. yolda kalmak hele mondeo ile çok zor...

Merhaba Bu söylediğiniz parçanın kod numarası veya kutusunun bir resmi var mı nasıl satın alabiliriz
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Altunbaş

Merhaba Bu söylediğiniz parçanın kod numarası veya kutusunun bir resmi var mı nasıl satın alabiliriz

mrb kod numarası (1S7T10300BA) bu ama bu orjinalin numarasıdır. Ankara volkar elektrik de mondeo konjektörü ısrarla Dr müller marka olanı diye belirtirseniz...   hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. 2 mk3 mondeo da başarılı sonuç verdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Birinci

mrb kod numarası (1S7T10300BA) bu ama bu orjinalin numarasıdır. Ankara volkar elektrik de mondeo konjektörü ısrarla Dr müller marka olanı diye belirtirseniz...   hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. 2 mk3 mondeo da başarılı sonuç verdi.

Bu işlemi kaça yaptırdınız? Fiyat olarak bilgi verebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Halil Altunbaş

mrb 60 tl konjektörü aldım 40 tl ye de değişim yaptım. toplam 100 tl dir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ulaş Arıkan

2005 model 2.0 benzinli mondeomu aldığımdan beri ışıklarda titreme mevcuttu ve aracın aküsünün de değişmiş olması beni hep korkutuyordu. Bu konu başlığını uzunca bir süredir takip ediyordum ancak yaşadığım yer nedeniyle arabamı gösterme durumu yoktu.

Nihayet geçtiğimiz hafta ailemi ziyaret etmek için Düzce'ye gittim ve fırsat bu fırsat deyip oto sanayine yollandım. Niyetim yukarıda arkadaşın dediği gibi konjektörü değiştirmekti. Usta uzunca bir uğraştan sonra şarj dinamosunu söktü, kömürlerinin uç kısımları iyice ovalleşmişti onları değiştirdi ayrıca kömürlerin temas ettiği o silindir şekilli ve bakır teli gibi olan kısmı söküp, yenilerini taktı, konjektör değişimine gerek yok dedi. işçilik 80 tl ve 50 malzeme ücreti ödedim. Şu anda bir sıkıntı yok ama ilerde olur mu bilemem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

2005 model 2.0 benzinli mondeomu aldığımdan beri ışıklarda titreme mevcuttu ve aracın aküsünün de değişmiş olması beni hep korkutuyordu. Bu konu başlığını uzunca bir süredir takip ediyordum ancak yaşadığım yer nedeniyle arabamı gösterme durumu yoktu.

Nihayet geçtiğimiz hafta ailemi ziyaret etmek için Düzce'ye gittim ve fırsat bu fırsat deyip oto sanayine yollandım. Niyetim yukarıda arkadaşın dediği gibi konjektörü değiştirmekti. Usta uzunca bir uğraştan sonra şarj dinamosunu söktü, kömürlerinin uç kısımları iyice ovalleşmişti onları değiştirdi ayrıca kömürlerin temas ettiği o silindir şekilli ve bakır teli gibi olan kısmı söküp, yenilerini taktı, konjektör değişimine gerek yok dedi. işçilik 80 tl ve 50 malzeme ücreti ödedim. Şu anda bir sıkıntı yok ama ilerde olur mu bilemem.

Bir şey olursa da olsun. Sonuçta çözümü olan bir şey. Kömürlerin temas ettiği bakırı bazen iyi sabitlemiyorlar. Kısa aralıklarla şarj lambası yanarsa da hemen paniklemeyin muhtemelen ondan çıkacaktır. Güle güle kullanın.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ulaş Arıkan

Bir şey olursa da olsun. Sonuçta çözümü olan bir şey. Kömürlerin temas ettiği bakırı bazen iyi sabitlemiyorlar. Kısa aralıklarla şarj lambası yanarsa da hemen paniklemeyin muhtemelen ondan çıkacaktır. Güle güle kullanın

Teşekkürler ilginize.

Yorum bağlantısı
Misafir

Teşekkürler ilginize.

Merhaba Ulaş Bey,

Avatarınız (profil resmi) ekranda görünmediğinden silinmiştir. Uygun şekilde görünür bir avatar koyabilirsiniz. 

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Alternatörü değiştirmeme rağmen bende hala ön cam ısıtıcı açtığımda 1 dakika sonra ısıtıcıyı kapatıyor. Tahminimce bir yerde kısa devre var ama vakit bulup gösteremedim.

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Alternatörü değiştirmeme rağmen bende hala ön cam ısıtıcı açtığımda 1 dakika sonra ısıtıcıyı kapatıyor. Tahminimce bir yerde kısa devre var ama vakit bulup gösteremedim.

Dr Müller mi takdırdınız?

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Hayır Londradan bir schmitz adında getirtmiştim. Ama onda da sorun çözülmedi. Dediğim gibi sorun sanki tesisat veya sigortada.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kapatması normal zaten.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...