Misafir 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 peki bu ekstra susturucu benim motorun performansını nasıl etkiliyor olabilir ? zamanı dolma tıkanma patlama olayı benim bu tip sorunlarıma sebep olur mu ? Emrah bey benimse arka susturucu tıkanmıs dediler değiştirdim arabada inanılmaz bir fark yaşadım 2. vitesle titreyerek cıktıgım yokusta 3 viteste cok rahat cıkmaya başladım aynı sorun bendede olmustu ben susturucu değiştirdim carbon clean yaptırdım suan sorunum kalmadı. Sorun her yerden olabilir ama bi susturucuyu gösterin derim dıstan bakınca benimkine sıfır diyebilirsiniz ama içi çürümüştü Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 teşekkür ederim hocam, pazartesiyi bekliyorum ilk iş egzozcuya gidicem, kompresyon kafamda çok soru işareti bıraktı ona da korka korka gidicem ama hayırlısı bakalım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 ekstra susturucu yok ki? sizde çift susturcu var fabrikasyon Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 videoya bakarsanız 3 tane olduğunu göreceksiniz manifolttan çıkıp aracın altına kıvrılınca minik olan yani ilk fotoğraftaki susturucu var sonra aracın tam orta direği hizasında 2. ve 3. fotodaki orta susturucu var ve en sonda da son susturucu var şu an aracımın egzoz sistemi üzerinde toplam 3 tane susturucum var Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 an itibarı ile kaç susturcu vardır hatırlamıyorum orjinalde de bunlar düşük hızda kalma problemi yaratmaz zaten Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 bişey daha sorucam bobin aldıktan sonra böyle olma durumu için soruyorum bunu benim bobinimde 2 ve 3 ters bağlanmıştı yeni aldığım bobinde ise üzerindeki numaralara göre ve kablo üzerindeki yazılara göre bağladım acaba o ters bağlanmış hali mi doğruydu diye düşünüyorum bobin üzerinde 1234 numaraları olmasına rağmen eski bobinimde sıralama öyle değildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 yanlış bağlanırsa araba yerinden kalkmaz rölantide bile çalışmaz Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 ben 2 ile 3 ün yerini değiştiriyorum hiç birşey değişmiyordu eski bobinimde Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 az önce sanayiden geldim ve egzozlarda bi sorun olmadığı motorda da bir sorun olmadığı sorunun baskı balatadan olabileceği söylendi Yorum bağlantısı
Serdar Okur 12 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2013 emrah sen egzozu kontrol ettir birde hız sensörünün soketini çıkar aga öyle bır dene Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 agacım az önce sanayideydim hiç bi sorun yok dedi egzozcu tıkalı ya da patlak değil dedi, arabayı ilk aldığımda uzun süre aynı hızda gidip birden durunca devir 2000 lerde falan kalırdı 30 sn kadar araştırmıştım forumda o hız sensörüymüş sanırım şimdi öyle bişey olmuyo galiba benim hız sensörüm bozuldu ya da dedikleri gibi baskı balatamda sorun var, bi usta şey demiş bizim arkadaşa baskı balata yağlanırsa keçe yağ kaçırırsa falan böyle sorunlar yapıyormuş nereden başlasam çok kararsız kaldım Yorum bağlantısı
Serdar Okur 13 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 13 Ağustos 2013 aga taktın baskıyla egzoza şu hız sensörünün soketini bi çıkartıp denesene benimde basıma geldi sorun hız sensöründeydi işte zorla para yedircen sanayiye basit 2dk bir işlem dene bir olmazsa o zaman git kompresyon ölçümü yaptır normalse baskıyı değiştir olsun bitsin valla orda olsam gelip kendim yapardım valla taktıgına takıyon cıkart gıtsın soketı merak etme bır sorun olmuyor olsa bende olurdu aylardır cıkık bınıyorum uzun yola bıle gıttım kac kere Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 13 Ağustos 2013 Paylaş 13 Ağustos 2013 çıkartıcam çıkartıcam ya nabıyım malum sensörleri ateş pahası bi asgari ücret para nerdeyse haliyle konu sensör olunca 5 kere düşünüyorum yarın sökücem ki takılımı değilmi onu da bilmiyorum ama bakıcam ona da sonucu yazarım yine buraya 1 Yorum bağlantısı
Emrah Ovalı 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 http://www.youtube.com/watch?v=e-jJFemfRSYbitane hız sensörünün soketi gibi bi soket ucu açıkta ve sol amortisörün oraya sabitlenmiş boşta sallanmasın diye ve aynı o soket gibi bi tane de takılı durumda o yüzden benim hız sensörüm sökük mü yoksa takılı mı bilemedim ya da hangisi bilemedim videodan yardımcı olabilecek varsa bekliyorum yorumları, aynı soketten 2 tane var biri sökük ve boşta kalmasın diye hava filtresinin arkasındaki klipslere dolamışlar diğeri hala takılı Yorum bağlantısı
Sercan Tekin 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Serdar kardeşim aynı sorun bende de wardı buji aralıgını yaptırınca 4 de 160 gördüm Yorum bağlantısı
Recommended Posts