İçeriğe Yönlendir

Egzos Borusundan Gelen Su

Murat_Durmaz

Recommended Posts

Murat_Durmaz

Herkese merhaba, sabah aracı çalıştırdıktan sonra egzos borusunun su tükürdüğünü gördüm, damlalar halinde , bunu neden yapar,? soğuk bir hava da yoktu, ılıktı,neden olabilir arkadaşlar biliyormusunuz? teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Tüm farklı yakıt kullanan motorlarda normaldir, dizel, benzin, lpg, jp4, jp8 farketmez :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

Bana da oluyordu ben içeride bir yerde soğuk havadan kaynaklanan buharlaşma olduğunu düşünmüştüm pekte önemsemedim.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Damlama ve gaz verdiğinizde püskürme şeklinde olan su tahliyesi motorun sağlıklı olduğunu gösterir, çok aşırısı ise aracın conta yaktığını ve soğutma suyunu piston içinde buharlaştırıp egzozdan attığını gösterir...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cemre düştü derler ya, otomotivin de cemresi ilkbaharın gelişi akabinde, nemli hava sonucu, egzosdan damlayan suyun görülmesi oluyor herhalde :D normal bir durum. Mayıs ayı gelsin, polen filtresi tıkanması kaynaklı havalandırma sorunları hissedilir mesela

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Motor suyunuzda eksilme yoksa bu su arkadaşların bahsettiği olaydır.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Başıma geldiğinden biliyorum conta yanmış vaziyette sanayiye gittim aracım yolda sivrisinekler için bembeyaz ilaç sıkan belediye kamyoneti gibiydi :D :D :D

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

anladım. yorumlar için teşekkürler, şimdilik sıkıntı yok o zaman

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Mert Çakar

aracın egzozundan su gelmesi motorun sağlıklı ve verimli olduğu senelerdir söylenen bişey.içiniz rahat olsun

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

aracın egzozundan su gelmesi motorun sağlıklı ve verimli olduğu senelerdir söylenen bişey.içiniz rahat olsun

Kim diyor bunu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cümle şöyle olsa teknik doğru olabilr: sağlıklı motorun da egzsozundan su damlayablir, paniğe gerek yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bizim bu çevrede senelerdir ustalardan duyduğumuz şey :)

Değil maalesef. Motorda veya bağlantılı elemanlarında suyun ne işi var? Yoğunlaşma, nemleşme olsa, soğuk sıcak farkından denir. Kontrol edilir. Aksi halde sağlıklı olacak bi durum yok.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Dizellerde hiç rastlamadım ama benzinli ve lpg'li araçlarda çokça gördüğüm bir şey. Araç egzozdan "işiyorsa" iyi derler hep, ancak buharlı tren gibiyse sorun var demektir. Özellikle ışıklarda dikkat edin, önünüzdeki aracın egzozundan ilk kalkışta su gelir, aracın markası önemli değil yeter ki egzozun ucu görünür olsun muhakkak o suyu görürsünüz özellikle modelli araçlarda...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Tunca

Kursunsuz Benzinin Formülü : C7H17

Atmosferde bulunan gazlar : N2 O2 Ar CO2

Bu yanma sonuncunda H2O CO O2 N2 ve NO çıkıyormuş .

İdeal bir yanma sonunda su oluşumu olacağını söylüyor kitap.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Kursunsuz Benzinin Formülü : C7H17

Atmosferde bulunan gazlar  : N2     O2    Ar   CO2

Bu yanma sonuncunda       H2O   CO   O2   N2    ve    NO  çıkıyormuş .

İdeal bir yanma sonunda su oluşumu olacağını söylüyor kitap.

çok güzel ya..:) fakat en hoşuma giden yer "İdeal bir yanma sonunda su oluşumu olacağını söylüyor kitap" burası oldu
Yorum bağlantısı
Ahmet Tunca

Yorum yapsam gerisi gelecek. Kitapta yazıyor deyince noktayı koymuş oluyorsun. Ya ben böyle düşünmüyorum işte şöyle böyle diye uzamıyor konu.

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Yorum yapsam gerisi gelecek. Kitapta yazıyor deyince noktayı koymuş oluyorsun. Ya ben böyle düşünmüyorum işte şöyle böyle diye uzamıyor konu.

anladım. fakat yukarıda maddeler halinde sıraladığım konulara mevcut tecrübelerinle cevap vermeni bekliyorum, hala cevap yok :) ??

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...