İçeriğe Yönlendir

Mondeo'Da Ufak Değişimler

Akan Belen

Recommended Posts

Misafir

Solvent diyorsunuz da? Solvent çözücü kimyasalların genel ismi, mesela tiner de bir solvent. Size önerilen solvent nedir merak ettim. Muhtemelen deri sanayiinde kullanılan birşeydir ama bilmiyorum. Meselâ eğer bu solvent önce boya kalıntılarını temizliyor, sonra da sürülecek boyanın deriye daha iyi nüfuz etmesini, tutunmasını sağlıyorsa, peşinden bir de boyanın daha kalıcı ve dayanıklı olmasını sağlıyorsa ne güzel.

O kadar bilgi sahibi degilim, boya kalintisi ve ellerden gecen yaglari temizleyerek boyayi daha saglikli yapar dedi. Ama hangi tur solventtir bilemem.

Yorum bağlantısı
Misafir

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otm180004&categoryId=20024867

bende direksiyon için bunu düşünüyorum acaba daha önce hiç kullanan oldumu

Ben Corsa'da kullanmıştım, kullanışlı ama Mondeo'da sırıtır. Airbag bölümlerini içeri veremiyorsunuz, biraz sırıtır o yüzden. İçi süngerlidir biraz kalın da kaçabilir. Eğer deriniz kötü haldeyse en güzeli  civarı yeni deri kaplatmak bence. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Ben Corsa'da kullanmıştım, kullanışlı ama Mondeo'da sırıtır. Airbag bölümlerini içeri veremiyorsunuz, biraz sırıtır o yüzden. İçi süngerlidir biraz kalın da kaçabilir. Eğer deriniz kötü haldeyse en güzeli  civarı yeni deri kaplatmak bence. 

Çok kötü durumda değil hafiften rengideğişmeye başladı dahada ilerlemesin diye düşünmüştüm aslında ama dediğiniz gibi kaba olacaksa biraz daha kullanıp daha sonra deri kaplatmak en mantıklısı teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Misafir

Solventle ilgili hiç bir bilgim ve fikrim yok. Ben direk boyayı uyguladım. Boyayı burada ayakkabı malzemesi satan bir esnaftan satın aldım. Ancak sanıyorum net.ten de bulunabilir.

Varmış :biggrin: http://www.wolyturk.com/d-brillant-shine-75-ml-56.html

Ohooo, neler varmış neler. :fiuw:

abi siteden sipariş ettim boyayı, bugün bulaşık süngeri sert kısmıyla biraz ovaladım direksiyonu sıyrılma dökülme olmadı üzerine sürmek yerine ince zımparayla bi dalayım diyorum sanırım bir şey olmaz, kaportacıların kullandığı tinerden var biraz onlada bi direksiyonu sileyimmi zararı olurmu?

Yorum bağlantısı
Misafir

Konuyla hem alakalı hem alakasız; ayakkabı boyasında en iyi marka Nuri Leflef boyası. Sıvı cilası da vardır mesela çok güzeldir. Ayakkabıyı yeni gibi yapar. Deride soyulma yoksa, sadece renk atması olmuşsa boyadan önce sürülerbilir, kapanmazsa boyadan sonra sürülüp parlaklık vermesi de sağlanabilir. Ancak el kaydırır mı bilemiyorum. Benim direksiyonda da ufak tefek deformasyonlar mevcut. Ancak yarısı ahşap olduğu için çok sırıtmıyor:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

abi siteden sipariş ettim boyayı, bugün bulaşık süngeri sert kısmıyla biraz ovaladım direksiyonu sıyrılma dökülme olmadı üzerine sürmek yerine ince zımparayla bi dalayım diyorum sanırım bir şey olmaz, kaportacıların kullandığı tinerden var biraz onlada bi direksiyonu sileyimmi zararı olurmu?

Erol tineri hiç bulaştırma, bence deriye ve içindeki plastik dolgu malzemesine zarar verecektir.

Süngerle temizleyince güzel olmadı mı? özellikle girintili yerlere biraz özenirsen iyi olur, oralarda eski boya artığı kalıp da katman yapmasın. Zımpara yapmanı önermem çünkü derinin doğal, damarlı dokusunu düzleştiriyor. Yapay bir görünüm kazandırıyor.

Malzemeyi önce ince bir  kat sür, yarım saat kadar sonra da bir kat daha sür. Yarın sizin orası 10 derece görünüyor, güneş görecek yerde uygulayabilirsen sanıyorum güzelce kurur.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Erol tineri hiç bulaştırma, bence deriye ve içindeki plastik dolgu malzemesine zarar verecektir.

Süngerle temizleyince güzel olmadı mı? özellikle girintili yerlere biraz özenirsen iyi olur, oralarda eski boya artığı kalıp da katman yapmasın. Zımpara yapmanı önermem çünkü derinin doğal, damarlı dokusunu düzleştiriyor. Yapay bir görünüm kazandırıyor.

Malzemeyi önce ince bir kat sür, yarım saat kadar sonra da bir kat daha sür. Yarın sizin orası 10 derece görünüyor, güneş görecek yerde uygulayabilirsen sanıyorum güzelce kurur.

Yüzey zaten pürüssüz abi.süngerle iyice ovarım.pazartesi salı günü gelir zaten ürün güneşli bir günde yaparım.iki kat yetermi abi tam olarak ne kadar zamanda kuruyor. tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Yüzey zaten pürüssüz abi.süngerle iyice ovarım.pazartesi salı günü gelir zaten ürün güneşli bir günde yaparım.iki kat yetermi abi tam olarak ne kadar zamanda kuruyor.

Ben akşam işten geldikten sonra iki kat sürüp ertesi gün sabaha kadar aracı kullanmamıştım. Bu nedenle üzerinden sağlam bir 10 saat geçmişti. Bu ilginç bir boya, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim, 15-20 gün sanki eline bulaşacak gibi oluyor. Ama bulaşmıyor. Kurudukça da güzelleşiyor. Yani ertesi gün kötü oldu bu diye pişmanlık duyma, :D Kullanmaya devam et, güzelleşecek. 

Yalnız uygulamayı mümkünse gündüz ve aydınlık bir ortamda yap.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
Akan Belen

Bende mondeoculara uydum emmi nin parklara taktığı ampullerden sipariş verdim hayırlı olsun.

Aranıyor konusu açmak istemedim.Komple çakmak lazım bana yeşil kısmıyla birlikte ne yaptıysam bulamadım.Ben mi aramasını bilmiyorum acaba.Aliexpressde buldum ama çok pahalı geldi bana.25-30 dolar arası normal mi bu fiyatlar acaba.Ya uymazsa diye de çekindim açıkçası.Nerden temin edebilirim ki başka 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Akan dibi farklıydı galiba bizim arabaların, böyle kablo yok, direk soket olması lazım. 

buna benzerdi galiba

http://www.aliexpress.com/item/Mondeo-FORD-fox-cigarette-lighter-cigarette-lighter-luminous-circle-cigarette-lighter/1597025886.html

ama senin baktığında uydurulur gibi.

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan dibi farklıydı galiba bizim arabaların, böyle kablo yok, direk soket olması lazım. 

buna benzerdi galiba

http://www.aliexpress.com/item/Mondeo-FORD-fox-cigarette-lighter-cigarette-lighter-luminous-circle-cigarette-lighter/1597025886.html

ama senin baktığında uydurulur gibi.

Asıl olan bu abi de fiyatı görüyorsun ben en ucuz 30 dolara buldum.Link verdiğimi sipariş verdim gitti bir şekilde halledilir diye düşündüm :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

yvetuda4.jpg

Teyp işinide Lokman abi sayesinde halletmiş bulunuyorum.Kendisi için o kadar uğraşıp aldığı parçaları ben nasiplenmiş bulunuyorum.Gösterdiği iyi niyetten ötürüde teşekkür ederim kendisine.Ben gayet memnun kaldım.Göz alışkanlığıda oluşunca gayet güzel olacak gibi.

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Gönderilen Resim

Teyp işinide Lokman abi sayesinde halletmiş bulunuyorum.Kendisi için o kadar uğraşıp aldığı parçaları ben nasiplenmiş bulunuyorum.Gösterdiği iyi niyetten ötürüde teşekkür ederim kendisine.Ben gayet memnun kaldım.Göz alışkanlığıda oluşunca gayet güzel olacak gibi.

Hayırlı ugurlu olsun abi iyi günlerde kullanman dilegimle bana cerveve lazimm hala...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Saol Cengiz.Bu cerceveden mi lazim sana da.Lokman abinin aldığı linke baktım mi.Yada ebayda falan çok vardır aslinda ama

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Saol Cengiz.Bu cerceveden mi lazim sana da.Lokman abinin aldığı linke baktım mi.Yada ebayda falan çok vardır aslinda ama

Hayir abi double din icin 4 tane getirttim hicbiri olmadi türkiyeden ebaydan 1 tane geldi oda olmadı

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Güle güle kullan Akan. Çok güzel olmuş. Lokman Abi'nin de gönlüne sağlık.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Hayırlı olsun abi çok güzel olmuş, güle güle kullan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

Sanırım bu da değişim sayılır.Teyp için az önce 'Vatan'dan usb aldım güya indirimdeydi :D 8 gb kinstom 12 tl :D 

anyryqu4.jpg

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...