İçeriğe Yönlendir

Mondeo'Da Ufak Değişimler

Akan Belen

Recommended Posts

Akan Belen

Maalesef deneme şansı yok.Bazı ürünlerde hangi araçlara uygun olacağı yazıyor.Yine bazılarında marka model renk belirtin diye yazmış satıcı.Olmadı birtanesine mesaj atacağım sonra vereceğim sipariş.Geldiğimde ararım seni olmazsa müsait olursan birlikte geçeriz.Hem görüşmüş oluruz bir türlü denk gelip görüşemedik

keşke takım halinde olsa :(

Takım derken zaten takım halinde ki 5 parça :unsure2:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Maalesef deneme şansı yok.Bazı ürünlerde hangi araçlara uygun olacağı yazıyor.Yine bazılarında marka model renk belirtin diye yazmış satıcı.Olmadı birtanesine mesaj atacağım sonra vereceğim sipariş.Geldiğimde ararım seni olmazsa müsait olursan birlikte geçeriz.Hem görüşmüş oluruz bir türlü denk gelip görüşemedik

Takım derken zaten takım halinde ki 5 parça :unsure2:

Ben tek gördüm.

Alalım ozaman. Kokmaz değilmi arabada bu.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben tek gördüm.

Alalım ozaman. Kokmaz değilmi arabada bu.

Valla baktığım ürün açıklamasında öyle diyor.Su geçirmez kokmaz küf oluşmaz falan yazmışlar.Aynı ürünün çok farklı fiyatları olanları var.Biraz daha iyi olacağını tahmin ettiğim aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum.Satıcıya mesaj yazdım renk konusunu nasıl halledeceğiz diye :D burdan hiç alışveriş yapmamıştım.Açıklama kısmında aracın özelliklerini ve renk seçeneğini bize bildirin yazmışlar.Sipariş verip sonrasında satıcıya mesaj mı atıyoruz ayrıca o zaman.Sipariş kısmında bir açıklama yazılmıyor gibi gördüm ben :unsure2:

http://www.aliexpress.com/item/High-quality-car-foot-mat-Ottomans-car-foot-pad-for-all-kinds-of-car-ford-Fox/757652432.html

Yorum bağlantısı

Akan deri mont boyası mat ve vernikli olmak üzere iki tip vardı, ben vernikli olandan kullanmıştım, sanıyorum sıcaklar iyice bastığında yine ufak tefek rötüş yapacağım. Sen hangi boyadan kullandın? Durum nedir? yazar mısın?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan deri mont boyası mat ve vernikli olmak üzere iki tip vardı, ben vernikli olandan kullanmıştım, sanıyorum sıcaklar iyice bastığında yine ufak tefek rötüş yapacağım. Sen hangi boyadan kullandın? Durum nedir? yazar mısın?

Benim kullandığımda vernikli olandı sanırım.Direksiyon için konuşuyoruz sanırım değil mi :unsure2: Sürekli ellerimin tuttuğu kısımda birazcık boya çıkması var ancak beyazlama olmadı.Ben gayet memnunum şu an direksiyondan abi.

Yorum bağlantısı

Benim kullandığımda vernikli olandı sanırım.Direksiyon için konuşuyoruz sanırım değil mi :unsure2: Sürekli ellerimin tuttuğu kısımda birazcık boya çıkması var ancak beyazlama olmadı.Ben gayet memnunum şu an direksiyondan abi.

Evet direksiyondan bahsediyoruz. Ben de vernikli kullanmıştım, üzerinden bir yaz geçti sıkıntı olmadı ama sanıyorum boya kış şartlarına çok uygun değil, sürekli el değen yerler matlaştı. Biraz daha bekleyip bu defa mat olan bayadan alacam, satıcı mat olanın biraz daha dayanıklı olduğunu söylemişti. Parlak olan çok güzel göründüğü için ben onu tercih etmiştim.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

6 ay gitse bile çok bence.5 dakika sürüyor uygulamak zaten :D Şimdilik bir sıkıntım yok.Ara ara deri besleyici ürünlerden kullanılsa çok daha kalıcı olur aslında

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Lokman Ceritlioğlu

Akan ellerine sağlık, harika olmuş, direksiyon nikelajları ile ilgili sorun bendede var.

Maşallah :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

İşlem çok basit abi zaten.Tavsiye ederim.Şimdilik hiçbir sıkıntı yok benimkilerde 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Akan Belen

Aylar sonra buraya 1-2 resim ekleyeyim dedim.Aracın paspasları siyahtı doğal olarak bej iç renk ile hiç güzel görünmüyordu.Geçenlerde Lokman abinin aldığı paspaslardan bende alayım dedim.İyiki de almışım oldukça güzel oldu.Aslında halı paspas arıyorum ama bir türlü bulamadım.Ama bu şekilde de gayet güzel oldu.Gönderilen ResimGönderilen Resim

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Misafir

Direksiyonun nasıl?

Ben yeni bir mont boyası buldum. Alaman malı. Tam siyah ve mat bir boya, sanırsam çok dayanıklı bir şey 4 ay oldu sürteli, gittikçe daha güzelleşiyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Direksiyonun nasıl?

Ben yeni bir mont boyası buldum. Alaman malı. Tam siyah ve mat bir boya, sanırsam çok dayanıklı bir şey 4 ay oldu sürteli, gittikçe daha güzelleşiyor.

Abi fena değil.Ama çok sık kullandığım kısım biraz matlaştı.Senin kullandığın sonradan parlama yaptı mı.

Koltuk ile kapı arasındaki yakışmıyor :angry:

Bulunsun Sani. :tongue:

Yorum bağlantısı
Misafir

Direksiyonun nasıl?

Neredeyse bir senedir boya ve solvent bagajda dolaşıyor. Güya havalar ısınınca yapacaktım :) Koca yaqz geçti hala boyayacağım ama kullandığım yerdeki matlık gitti parlama olmaya başladı, orjinal sıfır gibi. O yüzden çok da süresim gelmiyor belki kötü ederim diye. 

Abi senin aldığın boyanın markası ne ? 

Yorum bağlantısı
Misafir

Abi fena değil.Ama çok sık kullandığım kısım biraz matlaştı.Senin kullandığın sonradan parlama yaptı mı.

Bulunsun Sani. :tongue:

Parlama yok! eskiden kalma bazı parlak bölümler var. Yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Demek ki son boyada iyice zımparalayamamışım. Yaza oraları da halledecem inşallah.

Neredeyse bir senedir boya ve solvent bagajda dolaşıyor. Güya havalar ısınınca yapacaktım :) Koca yaqz geçti hala boyayacağım ama kullandığım yerdeki matlık gitti parlama olmaya başladı, orjinal sıfır gibi. O yüzden çok da süresim gelmiyor belki kötü ederim diye. 

Sıfır gibiyse niye süreceksin ki? Benim direksiyon baya kötülemişti. Çok fazla temas edilen yerlerde derinin orijinal rengi çıkmaya başlamıştı. Üçüncü boya denememde çareyi buldum. Markayı hatırlamıyorum. Evde, bir ara bakar yazarım.

Bu boya aynı zamanda derinin kurumasını ve sertleşmesini de önlüyor. O nedenle daha uzun ömürlü oluyor.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

hayırlı olsun Akan, güle güle kullan. uyum sağlanmış. ;) Maşallah :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Mükremin abi bi yerde deri boyasıyla boyatmıştım.daha öncede griye boyamışlar sanırım.Sonra tekrar siyaha.ben boyattıktan sonra zamanla boya gitti elime çıkıyordu zedelenme yok durum böyle ne yapmalıyım zımpara şart mıGönderilen ResimGönderilen ResimGönderilen Resim
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Erol ben bulaşık süngerinin ovma tarafıyla hafif hafif ovarak temizlemiştim. Zımpara ile hem fazla düz bir yüzey oluşuyor, hem de zımpara çok çabuk doluyor.

Kullandığım malzeme bu:

DSC_0334.jpgDSC_0336.jpg

Mükremin abi bi yerde deri boyasıyla boyatmıştım.daha öncede griye boyamışlar sanırım.Sonra tekrar siyaha.ben boyattıktan sonra zamanla boya gitti elime çıkıyordu zedelenme yok durum böyle ne yapmalıyım zımpara şart mı

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Abi benim yüzeyde dökülme falan yok bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla ovalamamızdaki amaç kalan boyayı dökmekmi yüzeye zarar vermiyormu. Ve bu boya çabuk kuruyorum kaç kat vuracagız.Zamanla ele çıkıyor mu?

Erol ben bulaşık süngerinin ovma tarafıyla hafif hafif ovarak temizlemiştim. Zımpara ile hem fazla düz bir yüzey oluşuyor, hem de zımpara çok çabuk doluyor.

Kullandığım malzeme bu:

Yorum bağlantısı
Misafir

Abi benim yüzeyde dökülme falan yok bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla ovalamamızdaki amaç kalan boyayı dökmekmi yüzeye zarar vermiyormu. Ve bu boya çabuk kuruyorum kaç kat vuracagız.Zamanla ele çıkıyor mu?

Yüzeyde dökülme varsa zaten boya ile filan uğraşma, direk yeni direksiyon al. Bulaşık süngeri eskimiş boyayı kaldırmak ve düz bir yüzey elde etmek için kullanılıyor. Boya bir kaç saat içinde kuruyor. Ben iki kat uyguladım. 15-20 gün sanki eline yapışıyor gibi bir duygu veriyor ama kesinlikle bulaşmıyor. Henüz yaz güneşini görmedi ama eskidikçe daha da güzelleşti. Bu eline yapışma duygusu nedeniyle önce yaptığıma pişman gibi oldum. Ama şimdiki görünümü çok güzel oldu.

Yorum bağlantısı
Misafir

Yüzeyde dökülme varsa zaten boya ile filan uğraşma, direk yeni direksiyon al. Bulaşık süngeri eskimiş boyayı kaldırmak ve düz bir yüzey elde etmek için kullanılıyor. Boya bir kaç saat içinde kuruyor. Ben iki kat uyguladım. 15-20 gün sanki eline yapışıyor gibi bir duygu veriyor ama kesinlikle bulaşmıyor. Henüz yaz güneşini görmedi ama eskidikçe daha da güzelleşti. Bu eline yapışma duygusu nedeniyle önce yaptığıma pişman gibi oldum. Ama şimdiki görünümü çok güzel oldu.

Solvent uygulamaya gerek yokmu abi solventin artı eksisi nedir.Son soru bu senin deri boyasının link i varmı netten mi aldın?
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Solventle ilgili hiç bir bilgim ve fikrim yok. Ben direk boyayı uyguladım. Boyayı burada ayakkabı malzemesi satan bir esnaftan satın aldım. Ancak sanıyorum net.ten de bulunabilir.

Varmış :biggrin: http://www.wolyturk.com/d-brillant-shine-75-ml-56.html

Ohooo, neler varmış neler. :fiuw:

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Solventle ilgili hiç bir bilgim ve fikrim yok. Ben direk boyayı uyguladım. Boyayı burada ayakkabı malzemesi satan bir esnaftan satın aldım. Ancak sanıyorum net.ten de bulunabilir.

Varmış :biggrin: http://www.wolyturk.com/d-brillant-shine-75-ml-56.html

Ohooo, neler varmış neler. :fiuw:

Solventi bana Samsunda bir boyacı vermişti abi. Zımparayı duyunca şok geçirdi, deriye zarar verirsin dedi ön temizlik için solvent verdi ama deneyen nerdeeeee  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben en ince kum zımpara ile yaptım :D Sonrada boyadım hiç sıkıntı çıkarmadı.Ama kaliteli bir boya lazım bunun için benim aldığım dandik ti maalesef.

Yorum bağlantısı
Misafir

Solventi bana Samsunda bir boyacı vermişti abi. Zımparayı duyunca şok geçirdi, deriye zarar verirsin dedi ön temizlik için solvent verdi ama deneyen nerdeeeee  :fiuw:

Solvent diyorsunuz da? Solvent çözücü kimyasalların genel ismi, mesela tiner de bir solvent. Size önerilen solvent nedir merak ettim. Muhtemelen deri sanayiinde kullanılan birşeydir ama bilmiyorum. Meselâ eğer bu solvent önce boya kalıntılarını temizliyor, sonra da sürülecek boyanın deriye daha iyi nüfuz etmesini, tutunmasını sağlıyorsa, peşinden bir de boyanın daha kalıcı ve dayanıklı olmasını sağlıyorsa ne güzel.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...