İçeriğe Yönlendir

Mondeo'Da Ufak Değişimler

Akan Belen

Recommended Posts

Serkan Danış

Plakalık koymadan basıcan silikonu yapıştıracaksın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şükür hallettim olayı.Ön kısımda sıkıntı yok arkadaşlar.Çok hafif bir plastik çıkıntı var önemsiz oda.Çif taraflı bant ile rahat hallettim.Hafif silikonda kullandım.Ancak dediğim gibi arka kısım ciddi sıkıntı.Dediğim tümsekler oldukça yüksek kalıyor.Fotoğraf makinasını yanıma almadığım için çekemedim.İki kat çift taraflı bant çektim o kısma.Tümseklere kadar bir eşitlik sağlamak için.Ayrıca plakanın arkasınada boydan boya çift taraflı bant yapıştırdım birazcıkta silikonla destekledim.Düşünün 3 kat bant kullanmış oldum ama oldu sonunda :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Geçen cumartesi günü auto king den randevu almıştım arka ve ön plastik kuşaklarda olan sıkıntılarım için.Ayrıca oldukça fazla rutuş yapılması gereken yer vardı aracımda.Tamponda da bir sıkıntım vardı.Boya atması olmuştu.Bugün sabah teslim ettim akşam aldım.Plastik aksamda yapılanlar kesinlikle çok iyi geldi gözüme.Kısa sürede herhangi bir bozulma olmaz ise.Ancak kapılarda olan göçükler için boyasız düzeltme yapamayacaklarını söylediler.Hiç inandırıcı bir durum değil bu.Yapılabileceğini daha önce bu tarz uygulama yaptıranları biliyorum.İşin kötüsü boya da kapının tamamına olması gerektiğini söylediler.Boya zararı olmayan göçükler vardı.Ya bu düzeltmeyi yapabilecek imkanları yok ,yada yapmak istemiyorlar.Resimleri aşağıda öncesi ve sonrası şeklinde görebilirsiniz.

Arka tamponda bulunan kuşak

sam1643r.jpg

Buda bitmiş hali.Kuşağı komple yenileme yapmışlar ve boyamışlar bu güzel.Arada bir düzeltme yapılıpta sırıtma olayı olmamış

sam1650.jpg

Bu da ön kuşak

sam1646k.jpg

Sonraki hali

sam1653n.jpg

Sağ taraf kuşak

sam1647m.jpg

Sonraki hali

sam1652x.jpg

Rutuş resimleri koymaya gerek yok.Elinde fırça istediğin yere sürüp geçiyorlar.Ben çok belirgin yerlere sürdürdüm ki kurusun diye biraz.Sonra bende üstünden geçip zımpara ve polisaj yapacağım.

Asıl mesele tamponda olan sıkıntım.Daha önce o kısımda işlem yapılmış.Ancak şimdi yine aynı kısımdan boya atması oldu.Resimde görünüyor.Bunu yapamayacaklarını söylediler.Kasko karşılamazmış.Ama benim poliçemde tampon tamiri var aslında.Sizlerinde yorumunu bekliyorum bu konuda.Durum şöyle

sam1648g.jpg

sam1649d.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Güzel iş çıkmış. Ön-arka kuşaklar için ne istiyorlar..

Mini onarımdan yaptırdım ben hocam.Ayrı bir ücret ödemedim bu işlemler için

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çok iyiymiş bu mini onarım. Benim tamponlarda da benzer sorunlar var. Onlar için işlem yaptırsammı acaba.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Çok iyiymiş bu mini onarım. Benim tamponlarda da benzer sorunlar var. Onlar için işlem yaptırsammı acaba.

Plastik kısımlar cidden güzel olmuş.Hoşuma gitti.Ancak tampondaki kısımın da yapılabilmesi lazımdı sanırım.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Sürücü kapısı bu diğer ön kapı kenarıda bu şekilde maalesef :( Görünen büyük beyaz şey çizik değil yoldan yansımış.Ama diğerleri çok ince çizikler onları dert etmiyorum pasta ile gidecek onlar zaten.Bunlar işlem yapılmadan önceki halleri.Sonrasını çekmedim açıkçası.Daha önceden de rutuş yapılmış zaten buralara yer yer rutuş boyası görünüyor.İnşallah bu hafta sonu komple ben gireceğim.Detaylı bir konu açacağım bununla ilgili olarak.

sam1644ff.jpg

sam1645g.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Oralarda komple boya kalkmış galiba. Kapı kuşakları çok ince olduğundan sanıyorum zamanla açıla kapana bu hale gelmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Oralarda komple boya kalkmış galiba. Kapı kuşakları çok ince olduğundan sanıyorum zamanla açıla kapana bu hale gelmiş.

Evet aynen.Çarpmalardan dolayı bu şekilde olmuş sanırım.Bakalım istediğim sonucu alabilirsem bırakacağım.Olmadı boyatırım ne yapayım.Çok gıcık oluyorum bu görüntüye ben :angry:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evet aynen.Çarpmalardan dolayı bu şekilde olmuş sanırım.Bakalım istediğim sonucu alabilirsem bırakacağım.Olmadı boyatırım ne yapayım.Çok gıcık oluyorum bu görüntüye ben :angry:

Siyah arabanın zorlukları :(

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Siyah arabanın zorlukları :(

Sorma Sani.Ama ben yinede seviyorum siyah araba.Ancak bu şekilde olunca her yıkatışımda gözüme fena batıyor bunlar.Bakalım halledeceğim yavaş yavaş.Bazısı hiç umursamaz belki ama ben kıl biriyim bu konuda :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Evet onu tam oturtamamışlar bende sonradan farkettim.Şöyle bir baktım oturmadı.Çok da zorlamayayım dedim.Boyası tam olarak kurusunda halledeceğim onu. :good1:

Plastik kısımlar için bu uygulama yapılabilir. Zaten parçalar gözden çıkarılmış onarım yapılacak, hiç olmazsa denenebilir.

http://www.dailymoti...to#.UXgpObUvkxA

Hocam solmuş kısımlarda etkilidir bu yöntem.Benim uygulayabileceğim bir yer bunu.Ha aslında var.Kaputun üst kısmında sileceklerin monte edildiği plastik bir kısım var .Kaput ve ön cam arasında olan.Gri hale gelmiş o kısım.Ya boyanacak yada böyle bir iş yapacağım.Ama iyi bir sıcak hava tabancası lazım bunun için.Herşey duygusal maalesef.Yavaş yavaş artık :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bende var yakın olaydın verirdim. :)

Hocam solmuş kısımlarda etkilidir bu yöntem.Benim uygulayabileceğim bir yer bunu.Ha aslında var.Kaputun üst kısmında sileceklerin monte edildiği plastik bir kısım var .Kaput ve ön cam arasında olan.Gri hale gelmiş o kısım.Ya boyanacak yada böyle bir iş yapacağım.Ama iyi bir sıcak hava tabancası lazım bunun için.Herşey duygusal maalesef.Yavaş yavaş artık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

yapılanlar gayet güzel olmuş Akan. :nazar:

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Danış

Kuşakları ben de arka tampon hallolurken Auto King'de mini onarımdan düzelttirdim. Aynı senin gibi çok güzel oldu Akan, Ben bi de pasta cila yaptırdım ve mini onarım kapsamında çekilebilecek bir kaç göçük vardı onları da halledin dedim. Ön tamponum benim de benzer problemliydi, ona ekstra ücret ödeyerek komple boyattım (Mini onarım kapsamında 3 cm. çapındaki yerleri yapıyorlar senin ne kadar fotoğraftan anlaşılmıyor, ama olacak bir şeyse yaparlardı emin ol) açıkçası kafam rahatladı ;) 50 Tl de aldığım spoilerı boyatıp taktırdım, işlem tamam :bravo:

Kafana takma bütçen karşılıyorsa yaptır gitsin, :) Mutlu ol be ne gerek var düşünüp durmaya :D:good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Akan Belen

Benim göçükleri yapamayacaklarını söylediler.Yani boyanması gerekir dediler anlamadım gitti bende.Bence çok rahat yapabilecekleri işlemlerdi.Olmazsa birde Karabük'e geldiğim zaman orada göstereyim bakalım ne diyecekler.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Birde aliexpres de gezinirken bu tarz ürünler buldum.Uygun fiyatlı olanlarıda var uçuk fiyata olanlarda.Bu tarz paspaslar hakkında bilgisi olan var mı acaba.Tam uyumlu oluyor mu.Alsak güzel olurmu ki acaba.Karar veremedim

http://www.aliexpress.com/item/ford-Mondeo-2002-High-quality-car-floor-carpet-car-mats-color-black-beige-gray-fits/815680614.html

http://www.aliexpress.com/item/High-quality-car-foot-mat-Ottomans-car-foot-pad-for-all-kinds-of-car-ford-Fox/757652432.html

Yorum bağlantısı
Serkan Danış
Benim göçükleri yapamayacaklarını söylediler.Yani boyanması gerekir dediler anlamadım gitti bende.Bence çok rahat yapabilecekleri işlemlerdi.Olmazsa birde Karabük'e geldiğim zaman orada göstereyim bakalım ne diyecekler.

Benim de boyasız göçük düzeltme yapılabilecekleri düzelttiler zaten, hepsini düzeltemediler, hem de hakkım kalmadı hepsini kullandım neredeyse,Ali bey var müdürü epeyce bir sohbet ettik kendisiyle, yardımcı olacaktır, ben geldiğinde haber verirsen ararım müsait olursam da gelirim zaten ;) birlikte gideriz.

Linkteki paspaslar güzel duruyor, havuz paspas diye satılanlardan, linktekileri incelerken altta benzer ürünler var, farklı araçlar için ebatlarına bakmadım da farklı da olabilir ama, üniversal paspas gibi duruyorlar o yüzden tam oturmayabilir deneyip almak daha mantıklı bence :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Birde aliexpres de gezinirken bu tarz ürünler buldum.Uygun fiyatlı olanlarıda var uçuk fiyata olanlarda.Bu tarz paspaslar hakkında bilgisi olan var mı acaba.Tam uyumlu oluyor mu.Alsak güzel olurmu ki acaba.Karar veremedim

http://www.aliexpres.../815680614.html

http://www.aliexpres.../757652432.html

keşke takım halinde olsa :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...