Akan Belen 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 Benden daha kötü olmazsın be Abi. Geçen lede lehim bile yapamadım. Cidden inanılmaz kabiletsizim bu konuda.Biri gösterse sonra yaparım ama direk kendim başlamak mümkün değil Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Abi direksiyon boyama resimleri isterük ben, şahsım ve kendim adına Yorum bağlantısı
Akan Belen 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 Abi direksiyon boyama resimleri isterük ben, şahsım ve kendim adına Bugün gün içinde tuşları da takıp resimleyeceğim.İyice kurusun diye biraz bekletmiştim tuşları, kısa vadede kararma yapmazsa benim hoşuma gitti son durum. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Farları iyi günlerde kullan.İlker ustamın eline seninde cebine sağlık.Direksiyon resimlerini bekliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Yazar Paylaş 18 Mart 2013 Şükür sonunda resimleri çekebildim Buyrun yenilenmiş F1 direksiyon kumandaları ve boyanmış direksiyon simidi.Eski halinin resimleri önceki mesajlarda vardı zaten. Not:Tarihe bakmayın siz ayarlamadan çekmiştim resimler yeni yani Şimdi de az çok bilenler bilir.Aracımda bir rüzgar sesi gibi ses geliyordu gaza yüklenince.Kırmızı içerisindeki yerde contada kaçak olduğunu söyledi usta idareten yaptık.Ancak contanın değişmesi lazım burada bulamadık.Burada ki contanın adı nedir nerden bulabilirim.tek satılır mı yoksa takım halindemi bulunur.Yardımcı olabilecek arkadaşların gözlerinden öperim. Yada yakınında biryerden alıp gönderebilecek arkadaş olursa çokdaha sevinirim.Elbetteki ücreti karşılığında beleş değil yani 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Emme manifoldu keçe xs7q 9e274 aa 7 euro civarında sanırım bu abi aradığın Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Yazar Paylaş 18 Mart 2013 Emme manifoldu keçe xs7q 9e274 aa 7 euro civarında sanırım bu abi aradığın Parasını geçtim parça lazım bana Mustafa Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Yetkili serviste yoksa sipariş çek gelsin. Yoksa eskisi oolmadan dogrusunu veremezler Parçacilar Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Yazar Paylaş 18 Mart 2013 Yetkili serviste yoksa sipariş çek gelsin. Yoksa eskisi oolmadan dogrusunu veremezler Parçacilar Ne bileyim oldukça basit birşey aslında ama.Olmadı servisten sipariş geçeriz artık.Ancak dediğim ses burdan olacağını sanmıyorum.Zaten şimdilik yapılmasına rağmen ses yine de var.Gelmedi gitti şu hortumun yenisi En azından o kısma odaklanmaktan kurtulacaktım ses devam ederse Yorum bağlantısı
Serkan Danış 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Elinize sağlık, güzel olmuş farlar özellikle harika Tuşların üzerindeki + / - işaretleri de boyadınız sanırım ? Yada fotoğraf parlak çıktığı için mi gözükmüyor? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 (düzenlendi) belki lazım olur parça 7 nolu olan http://bilpart.ru/ford/img/manufactur/ford/id/0021-G002159510 Emme manifoldu keçe xs7q 9e274 aa 7 euro civarında sanırım bu abi aradığın 18 Mart 2013 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Çok güzel olmuş eline sağlık abi. Direksiyona 2 kat vurdun sanırım? Yapışma hissi var mı ya da ele boya çıkma olayı? Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Yazar Paylaş 18 Mart 2013 Çok güzel olmuş eline sağlık abi. Direksiyona 2 kat vurdun sanırım? Yapışma hissi var mı ya da ele boya çıkma olayı? Yok yapışma olayı yok hiç.Ancak birazcık boya çıkma olayı oldu ama şu an o da yok gibi.Gerçi uzun kullanım yapmadım daha belki lazım olur parça 7 nolu olan http://bilpart.ru/fo...0021-G002159510 Hay saolasın Mustafa Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Şükür sonunda resimleri çekebildim Buyrun yenilenmiş F1 direksiyon kumandaları ve boyanmış direksiyon simidi.Eski halinin resimleri önceki mesajlarda vardı zaten. Not:Tarihe bakmayın siz ayarlamadan çekmiştim resimler yeni yani Yahu ben bu mesajı nasıl atlamışım, halbuki sürekli giriyorum foruma. Akan bey güzel olmuş, ellerinize sağlık mı diyeyim, yoksa boyacınızın ellerine sağlık mı? Bu arada, artı - eksi tuşlarını çıkarıp mı boyadınız, çıkarmadan mı? 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Sorduğum sorunun cevabını geriye dönüp mesajları okuyunca kendim buldum, siz boyamışsınız, o zaman sizin ellerinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Yazar Paylaş 18 Mart 2013 Böyle basit işler için boyacıya gerek yok Mehmet Kaya tembellikten boyatıyor boyacıya Arka kapakları tam kapatmadım dayanıklılık ne kadar olacak bir bakayım dedim öncesinde 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Mehmet Kaya patron adam, bizim gibi maraba takımı mı Adam gider paşa paşa çayını gayfesini içer, direksiyon plastikleri orada boyanır biter Artı - Eksi düğmelerini çıkarmakta sorun yok değil mi? Ben hafta sonu yapacaktım, Osmaniye'ye gidip geldim. Enjektör temizliği yaptırdım, bu nedenle fırsat bulamadım. Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Yazar Paylaş 18 Mart 2013 Mehmet Kaya patron adam, bizim gibi maraba takımı mı Adam gider paşa paşa çayını gayfesini içer, direksiyon plastikleri orada boyanır biter Artı - Eksi düğmelerini çıkarmakta sorun yok değil mi? Ben hafta sonu yapacaktım, Osmaniye'ye gidip geldim. Enjektör temizliği yaptırdım, bu nedenle fırsat bulamadım. Tuşlar üst kısımla birlikte komple çıkıyor ayrı olarak değil.Üst kapak diyelim o kısmı çıkarmaya çalışınca göreceksiniz altında soket var o soketi çıkarınca tamamdır. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Mart 2013 Yazar Paylaş 19 Mart 2013 Mehmet Kaya patron adam, bizim gibi maraba takımı mı Adam gider paşa paşa çayını gayfesini içer, direksiyon plastikleri orada boyanır biter Artı - Eksi düğmelerini çıkarmakta sorun yok değil mi? Ben hafta sonu yapacaktım, Osmaniye'ye gidip geldim. Enjektör temizliği yaptırdım, bu nedenle fırsat bulamadım. Enjektör temizliği derken nerede,nasıl,ne kadara yapıldı acaba biraz açsanız bunu Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Enjektör temizliği derken nerede,nasıl,ne kadara yapıldı acaba biraz açsanız bunu Osmaniye'de bir özel ford servisinde enjektörleri söktürdüm, iki sokak ilerisinde bulunan dizel pompa-injektör servisinde de temizlik-bakım-kontrol işlerini yaptırdım. Enjektörcü 50 TL aldı. Sanırım kendisine tavsiye eden ustadan dolayı birazcık indirimli aldı, zira aynı işlem için Hatay merkezde görüştüğüm yerler 80-100 cıvarı fiyat vermişlerdi. Sökme-takma işlemi için de özel ford servisi arkadaş 70 aldı. Enjektörler önce önce enjektör test cihazına bağlanıp tetiklemesine ve püskürtmesine bakıldı. Daha sonra parçalara ayrıldı, elektronik olmayan kısımlar, içinde özel bir sıvı bulunan ultrasonik kaynatma kabına konulup yarım saat kadar bekletildi. En son olarak da parçalar tekrar birleştirildi. Servis de enjektörleri yerine takıp arabayı çalıştırdı. Değerlendirme: enjektörlerde ahım şahım bir kirlenme yoktu, ara elemanların bazılarında hafif tutukluk yaptığı söylendi, bunun da yapılan bakımla giderildiğini bildirdi. Özel servisteki arkadaş arabayı ilk çalıştırmada yakıtın hava boşluğunu almadan çalıştırdı, bu benim için epeyce sıkıntılı dakikalar yaşamama neden oldu. Eyvah, çalışan arabayı çalışmaz ettik kaygısına kapıldım. Emmi'nin sözü aklıma geldi : "çalışan sistemi ellememek lazım" mealinde. Bu vesileyle aynı mealde başka bir söz daha öğrenmiş oldum :"yürüyen atın başını kesmek" gibi. Özel servis işleten arkadaşın bilgisayarla ilgili işlerde yetersiz olduğu kanaatine vardım. Yanındaki usta olmasa hali harap. O kişi yetkili servis deneyimine sahip, aynı zamanda kendini geliştirmiş birisi. Enjektörlerin takılıp arabanın çalışır duruma gelmesinin ardından yeniden ecu'ye girip kodları kontrol etmeleri lazımdı ama bunu yapmadılar, "zaten aynı sırayla takıldı, bir şey yok" deyip geçiştirmiş olmaları benim bu müesseseye olan güvenimi sarstı. Ya enjektörleri takan kalfalar aynı sıraya göre takmadılarsa? Şu an içimde bunun şüphesini taşıyorum. Sanırım bana enjektör kodlarının yeniden girilmesi ya da kontrol edilmesi için bir servise gitmek daha görünüyor Sistem içindeki havanın atılmasının bir kaç gün alacağını söylediler. Şu an arabamın çalışması zaman zaman bana eski transitlerin çalışmasını andırıyor. Yaptırdığım işten memnun kalmadım. Keşke emmi'nin o veciz sözünü hiç aklımdan çıkarmasaydım. Hem param gitti, hem zamanım. Bırak gittiği yere kadar gitsin, araba çalışmıyor mu, o zaman açtır, söktür, ne yapacaksan yap Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Mart 2013 Yazar Paylaş 19 Mart 2013 Hımm iyi bir işlem kötü bir ustalık olmuş sanırım.Ancak verilen ücret oldukça düşük gibi geldi bana.Enjektörlerin ölçülmesi temizlenmesi falan. Ustalar yazdığınıza göre bir yorum yapacaklardır. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Bu resimlerin yerleri burası AKAN efendiiii :D Eline koluna sağlık. Çok güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Mart 2013 Yazar Paylaş 19 Mart 2013 Bu resimlerin yerleri burası AKAN efendiiii :D Eline koluna sağlık. Çok güzel olmuş. El emeği göz nuru bunlar.Sanayi işi değel Yorum bağlantısı
Recommended Posts