Mehmet Kaya 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Bende bu işlemi yaptım. Yanlız kızak kısımlarını bantla maskeledim. Tekrardan birbirlerine geçirirken kalınlık oluşturmasın diye. (malesef foto çekmedim.) Konsolun rengine uygun olması için gidip sprey boya hazırlattım. Söktükten sonra su zımparası ile çok ince şekilde yüzeyi zımparaladım su ile. Ardından kuruyan parçalar plastik zemin astarı ile boyadım. Ardından renkli boyayı dikkatlice tatbik ettim. Kuruduktan sonra da parlak sprey verniğide yaptım. Sonuçtan oldukça tatmin oldum. Biraz el maharetine güvenenler yapmalı diye düşünüyorum. Ên becereksizleri benim Ben söktüm hiç zorlanmadım Hatta kırıldı dedim ama çıkmış. Ama tembellik içimde var Kaportacının elinde gri bir accent vardı aldı benimkini de aradan çıkardı. Akşam verdim öğlen aldım. Sökmek takmaktan kısa sürdü. Takarken daha çok korktum. Boya çizilir diye. Çokta güzel oldu. Yunus hocamdan allah razı olsun. Sayesinden bir sorunumuzu daha çözümledik. Ben boyamayacağım. Orjinal kalsın:) Aracı satarken ilanlarda yazarım, direksiyon nikelajları bile orjinaldir, yerinden sökülmemiştir diye. Evren bey kıskandıysanız sizinkine de gelince ben sökerim takarım Siz boyatacak yeri ayarlayın Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Bende bu işlemi yaptım. Yanlız kızak kısımlarını bantla maskeledim. Tekrardan birbirlerine geçirirken kalınlık oluşturmasın diye. (malesef foto çekmedim.) Konsolun rengine uygun olması için gidip sprey boya hazırlattım. Söktükten sonra su zımparası ile çok ince şekilde yüzeyi zımparaladım su ile. Ardından kuruyan parçalar plastik zemin astarı ile boyadım. Ardından renkli boyayı dikkatlice tatbik ettim. Kuruduktan sonra da parlak sprey verniğide yaptım. Sonuçtan oldukça tatmin oldum. Biraz el maharetine güvenenler yapmalı diye düşünüyorum. Hazır sizi yakalamışken sorayım Aracınız benzinli trend galiba? Kaputu açtığınızda motorun arkasına denk gelen iç göğüs ile arada bulunan (sileceklerin altı) yerde izole keçesi var mı yoksa direk kaporta aksamı mı mevcut? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Ên becereksizleri benim Ben söktüm hiç zorlanmadım Hatta kırıldı dedim ama çıkmış. Ama tembellik içimde var Kaportacının elinde gri bir accent vardı aldı benimkini de aradan çıkardı. Akşam verdim öğlen aldım. Sökmek takmaktan kısa sürdü. Takarken daha çok korktum. Boya çizilir diye. Çokta güzel oldu. Yunus hocamdan allah razı olsun. Sayesinden bir sorunumuzu daha çözümledik. Evren bey kıskandıysanız sizinkine de gelince ben sökerim takarım Siz boyatacak yeri ayarlayın Kafamda 40 tilki dolaşıyor 40'nın kuyruğu birbirine değmiyor abi yeni bir şeyler bulmak için Yazın buradayım malum idarecilikten dolayı. Can sıkıntısı hat safhada. Önce araç içi aydınlatmaları bir ledden geçireceğim. Aynayı sökmeye cesaret edemesem de Samsuna gittiğimde kopartacıya soracam nasıl söküldüğünü ve ayna altı led çalışması yapacağım. bagaj için şerit ledi söylemeye gerek yok en basiti o. Trendlerde arka koltuğa sağolsunlar lamba koymamışlar. Bir tane çıkma lamba alıp arkaya hat çekip takacağım. Turkay Enez hocamın konusunu okudum dün. Firex yanmaz yalıtım süngerini motor arkasınaizole için yapıştırmış ve çok etkisi olmuş onu da yapacağım inş. Bakalım ya nasip Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Mehmet abi de söküp bu işi halletmedikten sonra bu konu amacına ulaşmış sayılmaz Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Ben oluyorum. Hepinizden sonra başladım hemen bitirdim Hocam çok güzel olmuş....güle güle kullan... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Mehmet abi de söküp bu işi halletmedikten sonra bu konu amacına ulaşmış sayılmaz Dün baktım onda gerek yok. Onda daha önceden yapılımış Hocam çok güzel olmuş....güle güle kullan... Eyvallah kardeşim. Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Emmi komple direksiyonu değiştirecekmiş Asıl bizim korkmamız gerekiyordu tuşlardan dolayı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Emmi komple direksiyonu değiştirecekmiş Asıl bizim korkmamız gerekiyordu tuşlardan dolayı Sen ne zaman resim ekliyorsun Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Sen ne zaman resim ekliyorsun Pehhh ben kendi konumda ekledim zaten takip etmiyorsunuz ki forumu Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Pehhh ben kendi konumda ekledim zaten takip etmiyorsunuz ki forumu Konunun özünede olacak . O zaman buraya mesajın linkini vereceksin kardeşim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Mehmet abi de söküp bu işi halletmedikten sonra bu konu amacına ulaşmış sayılmaz Ben bunlarınki bozulacak mı bozulmayacak mı gözleyeceğim... Benim asıl merak ettiğim şu: Farklı renge ilk kim boyayacak 2 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Farkı renk olsa olsa maun olur emmi onu da tutturmak pek mümkün değil. Tabi ghialar için geçerli malum maun kaplamanız var. biraz ehtiyar işi maun gerçi :beee: Yorum bağlantısı
Serkan Danış 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 (düzenlendi) Ben bunlarınki bozulacak mı bozulmayacak mı gözleyeceğim... Benim asıl merak ettiğim şu: Farklı renge ilk kim boyayacak Farkı renk olsa olsa maun olur emmi onu da tutturmak pek mümkün değil. Tabi ghialar için geçerli malum maun kaplamanız var. biraz ehtiyar işi maun gerçi :beee: Bence Ghialar için bej rengi çok güzel durur gibi geliyor, aklıma gelmedi değil ama aynı tonu tutturmak zor olur sanırım? Düzenleme: uykum geldi galiba 18 Mart 2013 tarihinde Serkan Danış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Ben bunlarınki bozulacak mı bozulmayacak mı gözleyeceğim... Benim asıl merak ettiğim şu: Farklı renge ilk kim boyayacak O zaman çok beklersin daha. O kısımda hiçbir renk güzel olmayacaktır.Siyah yapsan boğulur,başka renk fazla cırtlak olur bu araç için.Ancak bir umud bej olabilir ki onda bile şüpheliyim ben.En güzel metal rengi başka da bu araca uymaz maalesef. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/241445-mondeoda-ufak-degisimler/page__st__40 Yorum bağlantısı
Fatih Yonar 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Hazır sizi yakalamışken sorayım Aracınız benzinli trend galiba? Kaputu açtığınızda motorun arkasına denk gelen iç göğüs ile arada bulunan (sileceklerin altı) yerde izole keçesi var mı yoksa direk kaporta aksamı mı mevcut? Dİrekt kaporta aksamı mevcut. Fotosunu çekersem koyarım foruma. Keçeli olanlarda foto eklerlerse keçesi olmayanların bir fikri olabilir. Açıkçası çok da motor sesi hissetmiyorum. Belkide motorun sesini duymayı sevdiğim için beni hiç rahatsız etmedi. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Dİrekt kaporta aksamı mevcut. Fotosunu çekersem koyarım foruma. Keçeli olanlarda foto eklerlerse keçesi olmayanların bir fikri olabilir. Açıkçası çok da motor sesi hissetmiyorum. Belkide motorun sesini duymayı sevdiğim için beni hiç rahatsız etmedi. Anladım teşekkürler. Ben de motor sesi yüksekliğinden şikayetçi değilim. Ama ghiasında varsa neden olmasın az maliyetle olacaksa. Demek ki trendlerde yok o keçe. Yorum bağlantısı
Fatih Yonar 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Bende kendi direksiyonumuın fotolarını ekliyorum. Plastiği önce çok ince zımparaladım, üstüne plastik astarı, üstüne 2 kat gri metalik boya. Üstünede parlak vernik uyguladım. Önceki arabamda olduğu gibi bu direksiyonumuda yapay deri kaplattım. Şimdiki halinden oldukça memnunum. Direksiyonda renk solması yaşayan arkadaşlara umarım fikir verir 2 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) Plasitk boyası güzel olmuş ancak deri direksiyon üzerine neden yapay deri kaplattınız ve kaça kaplattınız? BEn Corsama bunun aynısını kendim dikmiştim, 15 lira malzeme parası 3 saat işçilik ile Sonra yengemin ve arkadaşımın polosuna da yaptım 1'er saat sürdü Akan abi yaptı ben de havaların ısınmasını bekliyorum, eğer direksiyonunuzun boyası solmuşsa ince bir zımpara ve 5 liralık deri boyasıyla sıfır hale getirebilirsiniz. Yanlış anlamayın ama Corsa da bile hiç yoktan iyidir mantığıyla yaptığım bu çalışma mondeoda iyi durmuyor. 19 Mart 2013 tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Üste kaplamak kaba bir görüntü oluşturuyor.306 da bende kendim yapmıştım.Ama şimdilik boya iyi oldu biraz ilerleyen zamanda komple yeniden deri kaplatırım zaten. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Ben bunlarınki bozulacak mı bozulmayacak mı gözleyeceğim... Benim asıl merak ettiğim şu: Farklı renge ilk kim boyayacak Emmi pembe renk nasıl olur Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Üste kaplamak kaba bir görüntü oluşturuyor.306 da bende kendim yapmıştım.Ama şimdilik boya iyi oldu biraz ilerleyen zamanda komple yeniden deri kaplatırım zaten. Vectra B kasada yapan arkadaşım neredeyse 1 senedr kullanıyor hiçbir solma yok. Boya kaliteli ise ve düzgün uygulandıysa ( o bir gün arayla uygulamıştı katları) deri kaplatmana gerek kalmaz diye düşünüyorum abi. Zira kaplanan deriler mümkün değil orjinali kadar kaliteli olsun. Yorum bağlantısı
Fatih Yonar 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Dİreksiyonumdaki derinin durumu %85 kondüsyonda idi. Koruma amaçlı hazır satılan simitler gözüme hoş gelmiyor. Al, kendin sarıp iplikle setlerinin de uygulanmış halini görmeden almak istemedim. Resmini eklediğim kaplamayı çalıştığım dairedeki bir arkadaşım taktırmış, 1.5 senedir deformasyon olmamış. Hoşuma gitti bende taktırdım. Takan arkadaşa tlf açıyorsunuz, gelip kendisi dikiyor. Ücret olarak 30 lira alıyor. Bir hususa dikkat çekmek isterim, kaplanan malzemenin ele verdiği his oldukça güzel. Rahatsızlık, ucuzluk hissettirmiyor. Direksiyonum 4 kollu ve metal görünümlü olduğu için ek yerleri gözümü pek tırmalamıyor. Ama 3 kollu direksiyonlarda çok da iyi görsellik verdiğini söyliyemem. Deri, eldeki ter ve güneşin etkisi ile deforme oluyor. Sonrasında onunla uğraşmak istemediğim için bu yolu seçtim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Emmi pembe renk nasıl olur Ahmet hasta yaa... uğraşamaz şimdi.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Dİreksiyonumdaki derinin durumu %85 kondüsyonda idi. Koruma amaçlı hazır satılan simitler gözüme hoş gelmiyor. Al, kendin sarıp iplikle setlerinin de uygulanmış halini görmeden almak istemedim. Gördüm şimdi... güzel görünüyor.. Güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts