İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3- Direksiyon Plastiği Boyama

Misafir

Recommended Posts

Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Bende tam karar veremedim ama nikelaj folyo çok parlak olmaz mı.

Benim hoşuma gidiyor, bence sakıncası yok. C Max'ın direksiyonunda da bu parlak parçalardan vardı ve benim düşündüğüm nikelaj folyonun parlaklığından farksızdı. Çok parlak olacağını düşünürseniz şu da olabilir: genellikle el işi malzemesi satan, bayanlara ve öğrencilere hitap eden bazı dükkanlar vardır, oralarda kabartma resim yapabilmek için 30 x 40 cm ebatlarında alüminyum folyolar var. Bu malzeme ile de kaplanabilir.

Yazım yanlışını düzeltmek için yeniden düzenlenmiştir.

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim hoşuma gidiyor, bence sakıncası yok. C Max'ın direksiyonunda da bu parlak parçalardan vardı ve benim düşündüğüm nikelaj folyonun parlaklığından farksızdı. Çok parlak olacağını düşünürseniz şu da olabilir: genellikle el işi malzemesi satan, bayanlara ve öğrencilere hitap eden bazı dükkanlar vardır, oralarda kabartma resim yapabilmek için 30 x 40 cm ebatlarında alüminyum folyolar var. Bu malzeme ile de kaplanabilir.

Yazım yanlışını düzeltmek için yeniden düzenlenmiştir.

Hocam Akan sökmüş bir bak :)

Çok güzel çalışma, ellerize sağlık.

Fakat o 4 direksiyon kol parçası, üzerinde düğmeli (dizel vites değiştirmeli) olmadığına göre, HİÇ ÇIKARMADAN işini bilen bir deri döşeme ustasına aynen deri direksiyon derisi işlemi gibi kaplatsaydanızda olurdu. Hem bunca emek,hem vakit gerekmezdi. İstanbul'da önceki aracıma yaptırmıştım, OPERATÖR DOKTOR gibi hassas ve ince işçilikle deri dikiliyor,direksiyon detaylarındada orjinalden daha itinalı.. Ve evladiyedik oluyor,bilginize..

Kartal-Otosanayide deri döşeme ustasına yaptırdım,9 sene oldu hiç eskime bile yok hala.. ustanın adresini verebilirim.

Saygılarımla..

Burak bey orjinalliğini bozmak istemiyoruz açıkcası. Bir de İstanbul bize uzak :)

Peki ne ile kaplattınız siz. Hangi malzemeyi kullandı. Bir fotoğraf varmı elinizde.

Yorum bağlantısı
Serdar Taş

Vernik atmayı veya folyo-deri falan kaplatmayı düşünmüyorum hazır çıkarmışken yapılabilir ama böyle deneyecem baktım bişey olmuyor böyle güzel geliyor bana ilerde boya çıkar akar solar tekrar çıkartıp kalıcı çözüme bakarım...Mehmet bey Maraşa kısmetse kesin gelececiğim ama havalar ısınsın sizin tarhanalar kurumaya dizilsin diyorum yılda 15-25 kg tarhana tüketiyoruz....hem tarhana alacam hem sizinle tanışmaya niyetim var....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Fakat o 4 direksiyon kol parçası, üzerinde düğmeli (dizel vites değiştirmeli) olmadığına göre, HİÇ ÇIKARMADAN işini bilen bir deri döşeme ustasına aynen deri direksiyon derisi işlemi gibi kaplatsaydanızda olurdu. Hem bunca emek,hem vakit gerekmezdi. İstanbul'da önceki aracıma yaptırmıştım, OPERATÖR DOKTOR gibi hassas ve ince işçilikle deri dikiliyor,direksiyon detaylarındada orjinalden daha itinalı.. Ve evladiyedik oluyor,bilginize..

Kartal-Otosanayide deri döşeme ustasına yaptırdım,9 sene oldu hiç eskime bile yok hala.. ustanın adresini verebilirim.

Saygılarımla..

İlginç fikir.Resim paylaşma şansınız varsa güzel olur nasıl göründüğü önemli.Deri o kısımlarda nasıl olur bilemiyorum.Hiç görmediğim için fikir yürütmek zor ancak ben bu şekilde gri olmasını seviyorum ama yinede sizin fikrinizide değerlendirmek lazım.Dediğim gibi resim ekleme şansınız olursa güzel olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

bir de takılmışken görürsek bu iş tamam. tabi önce bir mondeo olması da lazım.

Yorum bağlantısı
Misafir

+ / - düğmeleri yok muydu sizin direksiyonda? (F1 vites değiştirme düğmeleri)

Mehmet hocam cevabı vermiş ama ben de yazayım :) Yok hocam sadece dizel otomatiklerde var F1. Keşke olsa :(

Sökerken bez kullanmadım tornivida arada bir kayıp çizdi ama zımpara ve boyadan sonra düzelir diye pek umursamadım..Alttta bulunan kapağı tornividanın ucuyla büyük bir baskı uygulayıp ileri iterken üstte bulunan kapağı elimle kendime çekerek çıkarabildim bütün plastikleri.Yaparken cesaret aldığım öncülük eden Yunus hocama teşekkürler...

Hocam ters olmuş senin iş ondan zorlanmışsın :) Ben üsteki kapağı simide doğru kanırtıp alttakini aşağı çektim. Dikkat ettiyseniz alttaki kızağa oturuyor. O yüzden siz alttakini zorlarken aynı zamanda üstekini de aşağı zorlamış oluyorsunuz. Ama kırmadan yapmışsınız sorun yok :) Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Çok güzel olmuş, ancak vernik şart,

Ben kapı kollarını 2 defa boyadım sürekli boya çıktı, daha sonra jantları boyarken aynı boya ve vernik ile kapı kollarını da boyadım harika oldu.

Teşekkürler, evet Hüseyin bey herkes söyledi kesinlikle vernik attırıp öyle takacağım :) Tanıdık bir mobilyacı var uğrayabilirsem yarın uğrayıp iki dakika iki kat attıracağım.

Saygılarımla..

Teşekkürler Burak bey ancak kendim bir şeyler yapmayı, uğraşmayı seviyorum. Orjinal dersi çok çok kaliteli. O yüzden boyamak daha masrafsız ve güzel olacak.

Yorum bağlantısı
Misafir

Serdar Bey kırmızı daire içine aldığım yer mavi daire aldığım kızağa oturuyor. Bu yüzden parçalar beyaz ok yönlerine çekilecek ama sırası ; önce üsteki parça işaretli yöne sonra alttaki parça işaretli yöne çekilecek.

zV1F7ML.jpg

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Yunus hocam ellerine sağlık güzel olmuş.Yalnız küçük bir tavsiyede bulunacağım.parçaları takmadıysan vernik at sonra tak.çok estetik bir görünüm elde edersin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Abi kesinlikle atacağım. Zaten biraz bastırarak ovaladığımda elime boya gelmese de parlama oluyor elimde. Hem de dediğiniz gibi görüntü güzel olur. ;)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Hastasınız len... :D

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ellerine sağlık Yunus Emre Hocam.

Bu arada fındıklar güzelmiş, Mehmet Kaya'dan arakladım. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Hastasınız len... :D

Sen Corsaya yaptıklarımı görseydin abi bir de :D

Aklıma gelenler:

Komple iç aydınlatma led ile değişim (kadran Mavi ibreler kırmızı :) , kalorifer, yol bilgisayarı, far anahtarı led.

Torpido ışığı yoktu switchli torpido ışığı

Cruise control (Hem de orjinal koldaki dirençlerden kendim devre yaptım nokia şarj aletine :) Kol 160 lira benim devre 3 lira :)

Arkaya okuma lambası

Şimdilik bunlar geldi aklıma :D

Afiyet olsun hocam sana da göndereyim ne demek ;)

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Afiyet olsun kardeşim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Taş

Yunus bey bugün aracı bir kenara çektim elime bir tornivada aldım.Başladım o plastikleri sağdan sola kanırtırmaya 20 dk kadar ugraştım sonra cep telefonundan foruma girip gösterdiğiniz noktalarda gözümden kaçan bişey var mı diye bir daha gözden geçirdim.En rahat (benim araç için diyorum) alt taraftaki plastiklerin ileri simidin merkezine doğru gittiğini gördüm bunun tersi hareketide denedim ama ilk durumdaki harket daha rahattı.1-2 cm sürgü hareketi ancak oluyordu.Burdan kapakları aralıyıp kanırttırıp açmayı yuvalarından kurtarmayı denedim olmadı vazgeçecektim ki kızdım direksiyon merkezinin yumaşak olduğunu zorlayarak 1-2 cm daha kapağın aşağı inebileceğini hesap ettim o zorlama hareketi (Direksiyon simidine merkeze doğru)neticesi kapakların kolayca çıktığını gördüm...kapakları çıkarmak yöntemi bulduktan sonra 5 dakika almıyor ama o noktaya kadar bir 30-35 dk uğraştım..

Boya kurudu eskiye göre boya yüzeyi hafif pütürlü vernik atmak sanırım en doğrusu olacak takmadan önce....

Bu arada (Yapacaklar için söylüyorum) her kapak kendi arasında uyumlu karıştırım diye korkmanıza gerek yok hepsinin yerleri kapak arklarında OR-OL-UR-UL olarak kodlanmış vaziyette...

Ayrıntılı yazma sebebim deneyeceklere yardımcı olmaktır...Herkes toplam anlatılan yekunden kendi ortalamasını zaten bulucak....

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Eline sağlık Yunus çok güzel ve özel olmuş, bu kullandığın boyanın üzerinde jant boyası yazıyor, benim jantları bununla boyasam iyi olur mu acaba ?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bu arada (Yapacaklar için söylüyorum) her kapak kendi arasında uyumlu karıştırım diye korkmanıza gerek yok hepsinin yerleri kapak arklarında OR-OL-UR-UL olarak kodlanmış vaziyette...

O ile başlayanlar üstte kalanlar sanırım? Ben karıştırmışım da :fiuw: Alt kapağı uzun olanlar direksiyonda alta gelecek diye tahmin ediyorum.

eline saglık yunus çok güzel ve özel olmuş, bu kullandıgın boyanın üzerince cant boyası yazıyor, benim cant ları bununla boyasam iyi olurmu acaba ?

Teşekkür ederim abi. Abi bilmiyorum açıkcası sanırım olur. Ancak iyi bir zımpara ve astar gerekir diye düşünüyorum. Zira üzerindeki çiziklere direk uygularsan belli olur, sırıtır. Zımpara işi de hem yer hem de bayağı emek isteyen bir uygulama.

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Taş

OL-OR üst sağ ve sol left right

UL-UR alt sağ ve alt sol

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bunu da yaptınız ya daha ne diyim.. :)

Ama benimki sökülmez... :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

:)

Aferin de :)

Niye sökülmez Emmi? Gerçi ihtiyacı da yok sökülmeye tertemiz daha gördüğüm kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bunu da yaptınız ya daha ne diyim.. :)

Ama benimki sökülmez... :(

Pardon beyefendi niye sökülmüyor senin ki :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serdar Taş

En güzeli kamera ile tespiti ve mtv'ye eklenmesi. Ödemeyen araca faiziyle birlikte men yapıştırılması :)

En son mat vernik atıp kurutup yerine taktım.Takmak çıkarmaktan kolaydı hata çok basit oldu pis kirli görüntü gitti..

2013_03_12_14_12_19_265.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...