İçeriğe Yönlendir

Ogs De Kalkıyor

Mert Yeldan

Recommended Posts

Turkay Enez
(düzenlendi)

Benim aracımda yok. Çalışmayacağını da biliyorum. :(

HGS'nin problemsiz olması durumunda standartlaşma adına seve seve destek verirdim. Ancak bu haliyle ss çok can sıkacak.

Hgs çalışmıyorsa Ogs de çalışmayacaktır. Dolayısıyla can sıkacak bir durum yok. Yani Hgs nin bir suçu yok...

Benim de mevcut Ogs var. 5-6 yıldır kullanıyorum. Alırken ben de ücretsiz aldım. Ücret ödeyerek alan arkadaşların da dert etmesine gerek yok bence. Yerine Hgs, adresimize ve ücretsiz gelecekse gayet güzel olur...

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben hgs etiketini garanti bankasından aldım. Bazı camları özel araçlar için liste yayınlamış ptt. Ama benim aracım yok listelerde. Bende etiketi yapıştırmayacağım torpidoda gezecek. Gerçi benim araba olsa yine yapıştırmayacaktım, zira yılda ikiden fazla kullanacağımı zannetmiyorum. Kgs her türlü işimi görüyordu aslında.

Kart şeklinde olanı alsaydınız? vesile ile cama yapışan bir daha sökülemyior bozuluyor, bozulunca, yenisi alınıyor, eskisindeki bakiye yeniye devir oluyor

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hgs'm olacak geçerkne elden tutacağım. Kgs kırması bşey olur. Hiiç uğraşamam vallaa. Yapıştırıveririm cama, araba değişince yensini alır yine yapıştırıveririm. Arabamın camı desteklemiyorsa arabamı satar destekleyen camlısını alırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Kart şeklinde olanı alsaydınız? vesile ile cama yapışan bir daha sökülemyior bozuluyor, bozulunca, yenisi alınıyor, eskisindeki bakiye yeniye devir oluyor

Kgs ye 15-TL verdiydim, içindede 10-TL bakiye kaldı. Shellin kartı olduğundan şimdilik devir edilemiyor sanırım. HGS nin kartlısını alacaktım ama 15-TL de ona istiyorlar, Bankalar sadece etiketleri ücretsiz veriyor. Bende en azından o beleş diye onu tercih ettim, kredi kartına bağlattım. 15-TL içinde zaten yatacak birde karta para vermek gereksiz geldi.

Zaten senede bir iki defa kullanacağım için yapıştırmayacağım, etiketi tutarım geçerken. Uğraşamazsanda plakadan alıversin parayı akıllı sistem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aşkın Barçın

Hgs nin okuma hızını testlerde, Çeşme Otoban gişelerinde denemişlerdi. Ferrari ile 230 km hızda bile okumuştu.

Yani bu sisteme adamlar çok güveniyor. O yüzden Ogs rafa kalkacak gibi görünüyor. Bende Aralık sonu Hgs aldım internetten geçişleri takip ediyorum

Şu anda sağlıklı okuyor cihazlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ogs plakaya kayıtlı? okumasa bile plakadan düşmesi lazım?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

abi hızını 40 km/h indirmek gerek ben sonradan öğrendim

Bektaş yeri geliyor 80km. İle denedik okudu... Yeri geldi 20km. İle geçtik okumadı.. Hız ile alakalı değil..

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Hgs çalışmıyorsa Ogs de çalışmayacaktır. Dolayısıyla can sıkacak bir durum yok. Yani Hgs nin bir suçu yok...

Benim de mevcut Ogs var. 5-6 yıldır kullanıyorum. Alırken ben de ücretsiz aldım. Ücret ödeyerek alan arkadaşların da dert etmesine gerek yok bence. Yerine Hgs, adresimize ve ücretsiz gelecekse gayet güzel olur...

OGS çalışıyor. Teknolojileri farklı. Aktif olarak 2 aracımzda da OGS kullanıyoruz ve hiç sorun yaşamadık. Ancak HGS ile aynı teknoljide olan site giriş sistemimizi yan camlarda taşıyoruz. :)

Atermik cam olarak isimlendirilen ön cama sahip her araç için HGS problem potansiyeli taşıyor. Eğer son yılların dizaynı ise, bu konu düşünülerek ön camlara özel bir bölge yaratılmış durumda. Ancak, benim aracım gibi 2005 yılında dizayn edilmiş, 2009 model bir araçta yok ne yazık ki. Camın kırılmasını ya da elde tutarak (durarrak diye biliriz) geçmeyi denemek durumundayım. Çok kolay yeni cam bulamayacağımı da biliyorum. :(

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Ben 30 km ile iki geçiş yaptım birini okudu diğerini okumadı.Nasıl hızlı geçiş bu anlamadım.Olsa olsa YGS yavaş geçiş sistemi olur.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

ogs gşbş olamaz....dandik bir çip kafasına göre ister okuyo ister okumuyo...

ogs cihaz parasını hgs nin içine bakiye olarak yükleyeceklerse sorun yok...

ama benden evime hgs yollayıp hem bankadan hesabıma bağlatamazsam hem de içi boş tam tıkır bişey yollayacaksa yemişim adrese teslim hgs yi..

nitekim o kadar milyon kişinin hsg si mümkün değil doğru şekilde adresine ulassın...

evinize geldik bulamadık gelip ptt den alın diyecekler...

Her gün birilerini daha da zengin etmek için sömürülüyoruz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Allahım ne günlere kaldık bupsini göz göre göre dolandırıcılıktır madem neden heaynı anda geçirmiyorsun tek sisteme insalar birdaha uğraşmamak için veya ptt kuyruklarında sıra gelmediği için gidip cihaz parası verek ogs alıyor sen 2-3 ay sonra bunu kaldırıyorsun 5tl kartı veya 15tl'lik çıkartmayı eve gönderi yorsun yapacaksan cihazlardan geri kalan parayıda içine geçiş hakkı olarak yükleyeceksin eğer yüklemiyorsan insanların cebinden para çalmış oluyorsun.Ah ah ne hallere düştük gitti120tl daha devlet babaya.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Aslında maliyetli olmakla birlikte her iki çözümün aynı gişeye aynı anda kurulması da kafa karışıklığını çözer. Ama bakım ve işletme maliyetlerini ikiyle çarpmak anlamına gelir ki, zengin bir ülke değiliz. Olsak bile saçma olurdu. :(

Yorum bağlantısı
Akan Belen

aselsan ı bitirme çalışması

Bunu soracaktım bende.Ogs de Aselsan yapımıydı değil mi hocam.Bens adece kgs yi alacaklar diye düşünmüştüm ama devamı da geldi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Gereksiz birçok icraata bir yenisi daha eklenmiş.Anlaşılan vergiler yapılan değişikliklerden kazanılan kazanç az gelmiş.Daha neler göreceğiz bakalım....

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Corlu'dayim 1 haftadir pazar gunu istanbula gecicem ve hgs bulamadim hic bir yerde. Ptt lerde 10gundur yok. En son bir shell benzinlikte buldum. Ucuz bir sistem deniyorda 30 tl nin asagisini yuklemiyorlar.

Milas' a dondugumde 2ayda bir izmir'e gidicem diye şahine de hgs alicam 30tl bakiye + 6tl cip parasi. Ne guzel hesabimdan dusen bankanin verdigi kgsem vardi, çöp oldu şimdi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arıyorum arıyorum bulamıyorum. Bildiğin dağıtan bi yer var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

vaktiyle hatırlarsınız beddua etmiş ve "topal olsunlar" demiştim hala da aynı fikirdeyim. Ülkemi "sizden" "bizden" diye ikiye bölen zihniyeti esefle kınıyorum. bu işin çözümü nakit gişelerdir. nakit gişe olmayan bir yer olamaz. nakit gişe adam koymak istemiyorlarsa atm kartı veya kredi kartı ile bariyerli sistem olur. kazık olur ama olur bir gişe.

gavur eziyeti diyeceğim ama gavurda böyle şeyler yok. nakit alınmayan bir otoban köprü söyleyin bana dünyada.

ogs aselsan tarafından izmir ekibi ile yürüyor. aselsan ın elinden bunun alınması ve diğer firmaya verilmesidir amaç.

hangi firma yapıyor ortakları kim merak ediyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hem rant hemde, Aselsan fazla oldu bu aralar, f16 lar falan... bitirilmesi lazım, hep derim, Allah vatan hainlerini tez zamanda bildiği gibi yapsın, Amin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

vaktiyle hatırlarsınız beddua etmiş ve "topal olsunlar" demiştim hala da aynı fikirdeyim. Ülkemi "sizden" "bizden" diye ikiye bölen zihniyeti esefle kınıyorum. bu işin çözümü nakit gişelerdir. nakit gişe olmayan bir yer olamaz. nakit gişe adam koymak istemiyorlarsa atm kartı veya kredi kartı ile bariyerli sistem olur. kazık olur ama olur bir gişe.

gavur eziyeti diyeceğim ama gavurda böyle şeyler yok. nakit alınmayan bir otoban köprü söyleyin bana dünyada.

ogs aselsan tarafından izmir ekibi ile yürüyor. aselsan ın elinden bunun alınması ve diğer firmaya verilmesidir amaç.

hangi firma yapıyor ortakları kim merak ediyorum.

Dünyada istanbul gibi trafiği olan başka bir köprü varmı 17 milyonun yaşadığı bir şehir + iki kıtayı birbirine bağlama özelliği. İstanbul için nakit gişe olmaz vatandaşa çile olur. En mantıklısı köprüden para alımı kalksın, anadoludan avrupaya geçerken ödemiyoruz ya onun gibi. Zaten mtv veriyoruz buradan karşılasınlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

nakit gişe 1 adet ve %50 pahalı olacak. bin yılda bir geçen ordan geçecek. şu anki durumda bulgaristandan turist olarak gelsen türkçe bilmeden ne yapaaksın söyle bana?

abd doğu yakasında 9 sene yaşadım. bizdeki gibi çile çoktur. manhattan a baglı tam 17 tane tünel köprü var yine de sabah akşam tıkanır.

hepsinde de nakit ve ezpass ( ogs) beraber kullanılır. insanları ogs ye zorlamak anayasaya aykırı. belki ben anonim geçmek istiyorum?

geçen gün bir kongrede( şimdi hatırladım) hgs sisteminin teknik yöneticilerinden birine bunu dile getirdim. gençten ve yeni nesil sermaye sahipleri türünden bir arkadaştı. nakit olmamasına sebep olarak nakit gişelerinde para çalındığını personelin yolsuzluk yaptığını sebep olarak söyledi. ben de hangi ülkede böyle dedim. bana ezpass amerikada da var diyor. o kadar cahil adamı getirmişler böyle işin başına. kendine de söyledim git bak abd ye bakalım nakitsiz bir tane gişe var mı dedim. bana bozuk para atılan insansız gişeleri gösterdi örnek. dedim ki o da nakit. senonu yap o zaman dedim.

bilgi için suç oranının yüksek ve araç trafiğinin az olduğu yerlerde bozuk para veya jeton atılarak geçilen yerler vardır. ama sonuçta bunlar nakittir. araca kayıtlı değildir. oralarda gişe olmamasının nedeni ( newark felan) gece gişelerin kötü adamlarca soyulmasıdır. bazı yerlerde ise gündüz gişe artı otomat gece de sadece otomat çalışır. birçok yerde ise otomat ile gişe zaten aynı gişedir.

ben öğrenci iken otomata denk getirilemeyen paraları. bozuk paraları farketmiştim. sebebi camım çalışmıyordu kapıyı açıp para atıyordum. bir baktım yer para dolu. sonra yerden alıp yerdeki atmıştım bir ara türk öğrenci aklı işte.

süha olay sadece köprü değil tüm otoban sistemi için konuşuyorum. yılda bir kez otobana çıkan adama otuz liraya kart satmak haramdır acıdır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
yılda bir kez otobana çıkan adama otuz liraya kart satmak haramdır acıdır.

O benim işte. Ama sırf KGS ile doldurmakla uğraşmamak için OGS aldım. Şimdi o da kalkıyor.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

nakit gişe 1 adet ve %50 pahalı olacak. bin yılda bir geçen ordan geçecek. şu anki durumda bulgaristandan turist olarak gelsen türkçe bilmeden ne yapaaksın söyle bana?

abd doğu yakasında 9 sene yaşadım. bizdeki gibi çile çoktur. manhattan a baglı tam 17 tane tünel köprü var yine de sabah akşam tıkanır.

hepsinde de nakit ve ezpass ( ogs) beraber kullanılır. insanları ogs ye zorlamak anayasaya aykırı. belki ben anonim geçmek istiyorum?

geçen gün bir kongrede( şimdi hatırladım) hgs sisteminin teknik yöneticilerinden birine bunu dile getirdim. gençten ve yeni nesil sermaye sahipleri türünden bir arkadaştı. nakit olmamasına sebep olarak nakit gişelerinde para çalındığını personelin yolsuzluk yaptığını sebep olarak söyledi. ben de hangi ülkede böyle dedim. bana ezpass amerikada da var diyor. o kadar cahil adamı getirmişler böyle işin başına. kendine de söyledim git bak abd ye bakalım nakitsiz bir tane gişe var mı dedim. bana bozuk para atılan insansız gişeleri gösterdi örnek. dedim ki o da nakit. senonu yap o zaman dedim.

bilgi için suç oranının yüksek ve araç trafiğinin az olduğu yerlerde bozuk para veya jeton atılarak geçilen yerler vardır. ama sonuçta bunlar nakittir. araca kayıtlı değildir. oralarda gişe olmamasının nedeni ( newark felan) gece gişelerin kötü adamlarca soyulmasıdır. bazı yerlerde ise gündüz gişe artı otomat gece de sadece otomat çalışır. birçok yerde ise otomat ile gişe zaten aynı gişedir.

ben öğrenci iken otomata denk getirilemeyen paraları. bozuk paraları farketmiştim. sebebi camım çalışmıyordu kapıyı açıp para atıyordum. bir baktım yer para dolu. sonra yerden alıp yerdeki atmıştım bir ara türk öğrenci aklı işte.

süha olay sadece köprü değil tüm otoban sistemi için konuşuyorum. yılda bir kez otobana çıkan adama otuz liraya kart satmak haramdır acıdır.

Benim mevzum istanbul köprüsünün etkilenmesi. Nakit gişesi veya bilet sistemi ile çektiğimiz sorunları unutmamak lazım. Kabul edilmelidir ki köprülerden nakit gişesi kalktığında yoğunluk azalmıştır.

Ülkemize turist olarak gelen kişi prosedür ne ise bunu uygulayacak bundan kaçar yok, havaalanında uçağa binerken istemeden bir çok para ödüyoruz. Yurt dışında paralı yollar olduğu gibi ülkemizde de mevcut bunu bilip düşünüp ona göre hareket edecek. He şu da var yabancı plakalı bir araba istanbuldan girip Artvin den çıkıp tüm köprü ve gişelerden kaçak geçiş uygularsa cezası nedir ?

Bir diğer bakış açısı ise ben her gün bu köprüden geçiyor isem bu işin kuralına uyuyorum demektir. Ayda yılda bir geçen adam ise bu kurala mecbur uyacak çünkü çoğunluk bu şekilde hareket ediyor. Onun nakit gişe öncesinde oluşturacağı sıkıntıları ben çekemem ;)

Gişe mantığının yanı sıra broadcast çalışan bir sistem kurulmalı diye düşünüyorum. Yere dik olarak betonların olmaması gerekli artık. Şeritlerin üzerine aynı sahil yolundaki radar kamerası gibi sistem konup geçenleri kontrol etmeli ve ücretlendirmeyi ogs mi olur hgs mi olur ne olur ise bu yapmalı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...