İçeriğe Yönlendir

Porya Rulman(Teker Bilyesi) Neden Bozulur?

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Hocam satalım satalım satalımmmm :D

Sat sat sat :D

onu satarsa Accord alacak :)

Yoksa satmaz :D

Sende takasla takasla takasla :D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Kafa kafaya takasmı :D

Ne takası evde bulunsun yenge kullanır.. :whistle3: derim, :stop: hemen uzaklaşırım :superman:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Kafa kafaya takasmı :D

Kafa kafaya Accord zararlı çıkar, mondi kadar sağlam değildir :anlamazdangelenadamsmiley: :fiuw: :fiuw: :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kafa kafaya Accord zararlı çıkar, mondi kadar sağlam değildir :anlamazdangelenadamsmiley: :fiuw: :fiuw: :D

Elin adamı 97binde 2007 model 1.6 dizel 407 , Excetuvi + ... full +full ile 2004 ghia x'in üzerine 3bin tl üzerine vererek takasa girdi :D

:anlamazdangeldiğiniumursamayarakyazanadamsmiley:

Yorum bağlantısı
Misafir

Elin adamı 97binde 2007 model 1.6 dizel 407 , Excetuvi + ... full +full ile 2004 ghia x'in üzerine 3bin tl üzerine vererek takasa girdi :D

Sen de vermedin mi abi arabayı? :)

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Kimbilir 407 de ne vardı da .... neyse :ortalığıbulandıranadamsmileysi:

:D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

bir forumda okudum az önce dizel 407 modeli 2006 adam 55.000 de triger, triger seti, devir daim, alternatör ve alternatör kayışını felan değiştiriyormuş bu fiyat nasıl şu fiyat nasıl diye soruyordu. Sanırım durduk yere değildir... 97.000 de artık başka ne lazım olur bilemiyorum.... :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kimbilir 407 de ne vardı da .... neyse :ortalığıbulandıranadamsmileysi:

:D

Hiççç birşey yokmuş :D Hatta akşama kadar aracı kaç kişi testetmiş :)

bir forumda okudum az önce dizel 407 modeli 2006 adam 55.000 de triger, triger seti, devir daim, alternatör ve alternatör kayışını felan değiştiriyormuş bu fiyat nasıl şu fiyat nasıl diye soruyordu. Sanırım durduk yere değildir... 97.000 de artık başka ne lazım olur bilemiyorum.... :D

Onlar da göz önünde bulundurulmuş :D

BUDAMI GOL değil demeniz lazım artık :D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Hiççç birşey yokmuş :D Hatta akşama kadar aracı kaç kişi testetmiş :)

Onlar da göz önünde bulundurulmuş :D

BUDAMI GOL değil demeniz lazım artık :D

Gözünüz kör ben daha ne yapayım, google dededen sorun bakalım TBMM'nin peugeout'a açtığı dava konusu hangi model 31 araç için. (Merak ederseniz verilen araç sayısı 32 heheheeee) :D

Düzenleme: ya ben yazıyorum okuyorum doğru kaydet diyorum bazı kelimelerde harf eksik çıkıyor birkaç gündür dalacam heeee... (internet explorer 9 kullanıyorum anlamadım bu işi)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Göktürk

güncelleme: Bu sorun lastik değişiminde başladı durumunda bijonları sökme anında poryaya uygulanan yükten ya da jantın iç kısmını kalipera vurmaktan olabilir mi?  ben kıllandım lastikçimden :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Kaya

güncelleme: Bu sorun lastik değişiminde başladı durumunda bijonları sökme anında poryaya uygulanan yükten ya da jantın iç kısmını kalipera vurmaktan olabilir mi? ben kıllandım lastikçimden :)

Bilmiyorum hocam
Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Bugün değiştirdim. Ön porya 80 tl arka porya 175 tl ama gözünü seveyim arka poryanun. Sökmesi takması ne kolaymış arka poryonun.

Ön poryanın takması çok zormuş.

iyi fiyatmis, Gecen hafta bende sol arka bilyayi degistirdim. Servis 800+KDV dediler. Biz Maslakta 300'e degistirdik. Porya dediginiz bilya oluyor dimi? Ben sanirim biraz pahaliya almisim. Yapacak bisey yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

iyi fiyatmis, Gecen hafta bende sol arka bilyayi degistirdim. Servis 800+KDV dediler. Biz Maslakta 300'e degistirdik. Porya dediginiz bilya oluyor dimi? Ben sanirim biraz pahaliya almisim. Yapacak bisey yok.

Evet arka bilya. Ama 300 tl biraz fazla gibi. Markası skf mi?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Atasoy

Evet arka bilya. Ama 300 tl biraz fazla gibi. Markası skf mi?

Hatırlamıyorum, olabilir. Orjinal parça oldugunu hatırlıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Fatih Öztürk2

Arabamla 80-100 km hıza çıkınca hafif bir uğultu oluşmaya başladı. Arabayı lifte alıp baktığımızda arka sol tekerlek bilyasında sorun olduğu anlaşıldı. Bu bilyanın komple (poryolu) parça fiyatı 300-400 Tl arası tutuyor. Ayrıca poryonun içinden rulmanı söküp değiştirilebiliyormuş. Komple değişim yerine sadece rulmanı değiştirsem maliyet anlamında oldukça cüz i bir rakama sorunu çözmüş olacağım. Sizlerin bu konuda fikriniz nedir?

Yorum bağlantısı

Sanayiide sık yapılan bi işlemdir, porya pahalı olduğu için, bilya alıp çakılır.

Alacağınız porya bilyası ne marka ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arabamla 80-100 km hıza çıkınca hafif bir uğultu oluşmaya başladı. Arabayı lifte alıp baktığımızda arka sol tekerlek bilyasında sorun olduğu anlaşıldı. Bu bilyanın komple (poryolu) parça fiyatı 300-400 Tl arası tutuyor. Ayrıca poryonun içinden rulmanı söküp değiştirilebiliyormuş. Komple değişim yerine sadece rulmanı değiştirsem maliyet anlamında oldukça cüz i bir rakama sorunu çözmüş olacağım. Sizlerin bu konuda fikriniz nedir?

Arka porya bilyası SKF çok pahalı değil 150-180 arası birşey. Değişimi zor değil. 

Ancak ön zor. Ön poryada tornaya gidiyor tornacı çıkarıp çakıyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Pınar

Dün Mehmet hocayı aradım. Hocam böyle böyle bir durum var.arabanın ön tarafından bir uğultu geliyor sence ne olabilir diye sordum.Birkaç Alternetif arıza üzerinde durduk.Bugün teyp şifresi için aracı servise götürdüm.Gitmişkende ustaya test sürüşü yapıp sesi dinlemesini istedim.Arıza sol arka teker poryası çıktı.

Meğerse burda konusu varmış Mehmet hocanın.Sağolsun parçacığın numarasını verdi sipariş geçip değiştircem.

Yorum bağlantısı
  • 7 yıl sonra...
Mustafa Kaplan20

Dostlar selamlar bundan yaklaşık 4 yıl önce(yaklaşık 30bin km) uğultu var diye değiştirdiğim SKF porya bilyası bu sefer dağıldı. Hemde içerisi ortadan ikiye bölünmüş, usta bile şaşırdı. Araç babamın ama sol ön tekerden ciyk ciyk ses geldiğini fark etmemiş, şehir dışından geldiğimde fark ettim. 700 SKF porya bilyası, 200 tornacı, 200 ustaya verip değiştirdim. Memleketimde bitmek bilmeyen bir yol kazısı var sebebini ona bağlıyorum ama başka bir şeyden kaynaklanmış olabilir mi?  (2005 yılından sürekli yolları kazılıyor ve yamayı mucur ya da toprakla yapıyorlar.) 

Screenshot_20231202-162827_Gallery.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

genel sebep su kaynaklıdır, fotoda görüldüğü üzere buna da su girmiş,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Kaplan20
Çağlar Bayur yazdı:

genel sebep su kaynaklıdır, fotoda görüldüğü üzere buna da su girmiş,

Valla hocam, önleri sağlı sollu takım değiştirmiştik. Sağda hiçbir şey yok, ses bile yok ama sol dağılınca inanın şaşırdım kaldım. Tornacı yanlış çaktı da su girdi desem, bilyanın koruma kapakları bile hala sağlamdı, açıkcası bilemedim... Yine de yanıtınız için teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...