İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Oğuzhan bey, şundan yapalım :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Muhteşem olacak. Çok heyecanlı [emoji7]

Maşallah

Hey Maşallaah Az kaldi cok az biraz daha sabir abi 

Motor toz olmasa,hep böyle kalsa keşke.

Kaçırırsak arabada yatarız sorun yok 

Muhteşem. 

Off motor görüntüsü yeter her şeye  şu aracın her parçasındaki en ufak ince ince detayları düşünüyorum da cidden fabrikasyon sıfır araçta bile bu kadar ince irdelenmiyordur. Ve bu arabanın hiç bir maddi değeri olamaz

Çok fena olacak çoook 

Gece gece geriye dönüp 1. sayfadan itibaren okudum tekrardan heyecanlandım. 

Hepinize çok teşekkür ederim sevincimi paylaştığınız için arkadaşlar :)

Elektrik tesisatı kabloları için projeniz var mı?

Proje var mı bilmiyorum doğrusu. Usta çok iyi bu konularda, onu biliyorum referanslarından ama neyi nasıl yapıyor hiç bilmiyorum :unsure2:

Oğuzhan bey, şundan yapalım :)

Bu araba orjinal yapıldı ama kısmetse yapmak istediğim amerikan araç kesinlikle hotrod tarzında olacak ve özel motor takılacak 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Hepinize çok teşekkür ederim sevincimi paylaştığınız için arkadaşlar :)

Proje var mı bilmiyorum doğrusu. Usta çok iyi bu konularda, onu biliyorum referanslarından ama neyi nasıl yapıyor hiç bilmiyorum :unsure2:

Bu araba orjinal yapıldı ama kısmetse yapmak istediğim amerikan araç kesinlikle hotrod tarzında olacak ve özel motor takılacak 

Kesmedi yani. Alışkanlık yaptı. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Kesmedi yani. Alışkanlık yaptı. :biggrin:

E tek araba hangi kızıma? Mecburen ikinciyi de yapacağım.

Belki son olarak da kendime bir tane yaparım  :melek:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

E tek araba hangi kızıma? Mecburen ikinciyi de yapacağım.

Belki son olarak da kendime bir tane yaparım  :melek:

Banada yapar mısın ?  :melek:  İllede çocuklara yapıosan evlatlıkta alabilirsin beni :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Banada yapar mısın ?  :melek:  İllede çocuklara yapıosan evlatlıkta alabilirsin beni :)

:D  :D  :D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Aracın detay parçaları da elden geçip boyandı arkadaşlar. Yakıt tankı sıfır bulamadım ama çok temiz bir tane 84 model Taunus'dan bulundu. Şaft tamamen yenilendi. Fren debriyaj mili yine neredeyse sıfır ayarında bulundu ve boyandı. Borular yapıldı vs. vs. Artık büyük an çok yaklaştı :)

2d6povr.jpg

dzb52o.jpg

5uguiu.jpg

e8u4na.jpg

a175vt.jpg

24ebd3o.jpg

sxm59l.jpg

inygdu.jpg

wjvpeg.jpg

6qbm8o.jpg

ja8iea.jpg

jgpp3n.jpg

j6ons9.jpg

• Beğen 14
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural
(düzenlendi)

Ve uzun araştırmalar ve birçok usta arayışından sonra egzost sistemini de yaptırdım. Komple baştan sonra krom egzost yaptırdım. 51'lik krom boru kullanıldı. Bu hem ses hem de performansı çok etkileyecek   :)

2a4p8hc.jpg

2ir1yle.jpg

120t4za.jpg

qrdiy0.jpg

10hncx0.jpg

2a5nghu.jpg

2ljniv7.jpg

jukc5w.jpg

ogar2u.jpg

30ry1c3.jpg

34g9izs.jpg

qn4s28.jpg

tarihinde Oğuzhan Vural tarafından düzenlendi
  • Beğen 16
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Çift çıkış olamaz mıydı acaba?

:vurduvara:

[emoji30] [emoji30] [emoji24] [emoji24]

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

:vurduvara:

[emoji30] [emoji30] [emoji24] [emoji24]

Tamam orjinial değil ama, ne bileyim, v4'ün sesini brom brom brom almak :fiuw:

Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Ağlamak istiyorum sayın seyirciler. Yav arkadaş ben sıfır aldığım arabama bu kadar özen göstermezken bunları görünce kendimi kötü hissediyorum. Psikolojimi bozdun benim, bitince azcık gezdirirsen düzelir belki :)

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

Bu konuyu okuyan herkes gibi ben de merakla bekliyorum.

Çok güzel olacak.

Bu konu ilk açıldıgi zaman geçirdiğim trafik kazası sebebiyle hastanedeydim.ben iylesene kadar biter diye düşünmüştüm.ayağa kalktım,askere gittim, evlendim konu halen canlı.

Büyük sabır ve emek ürünü.

Tebrikler.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Arabanın altu üstünden renkli şuanda  :D

Çok güzel, tekrardan maşallahı eksik etmeyeyim. :nazar:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

süper olmuş maşaallah.manifolt bağlantılarında neden o kadar çok pul kullanıldı,o somunlar gevşemez mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

süper olmuş maşaallah.manifolt bağlantılarında neden o kadar çok pul kullanıldı,o somunlar gevşemez mi?

Somunlar puldan dolayı gevşemez tam tersi somunu tutar. Fakat somunun vida başına çok yakın olmasıda çok iyi değil kanısındayım.İleriye dönük boşluk yapma olasılığını kesinlikle arttıracaktır.Vardır bir bildikleri.

bu özene göre kendinden rondele izi tarzı pullu tip somun kullanmakta bence iyi olurdu sanırım ama sıkıntıda ısıdan oluşacak kaynaya dönük olarak sökmeside bir o kadar zordur.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Somunlar puldan dolayı gevşemez tam tersi somunu tutar. Fakat somunun vida başına çok yakın olmasıda çok iyi değil kanısındayım.İleriye dönük boşluk yapma olasılığını kesinlikle arttıracaktır.Vardır bir bildikleri.

bu özene göre kendinden rondele izi tarzı pullu tip somun kullanmakta bence iyi olurdu sanırım ama sıkıntıda ısıdan oluşacak kaynaya dönük olarak sökmeside bir o kadar zordur.

yani onu demek istedim,çok pul kullanılmış,somunlar neredeyse saplamanın ancak ucuna tutunabilmiş.ben birden fazla pul kullanıldığını sanırım hiç görmedim.

Yorum bağlantısı

Egzost harika! malzeme harika, işçilik harika. :bravo: Sadece işaretlediğim yerdeki büküme bir anlam veremedim. O bölümün hız kesici kasislere sürteceğini düşünüyorum. Orijinalde var mı acaba?

İkincisi, tek susturucunun yeterli olmayacağını düşünüyorum. Marşa basılmadan belli olmaz.

Egzost ucuyla ilgili de tereddütüm var ama aracın üstünde görmeden bir şey diyemeyiz. Sanki yuvarlak olsa daha güzel görünürdü gibime geliyor. :unsure2: 

egzost.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...