İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

:good1:

bu arada ne zaman bitecek, meraktan çatladık :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Bitmesin çabuk, bak "aracıma sıfır motor yapıyorum" konusuna, bitti gitti, sürekli gelip baktığımız bir bu konu kaldı. Yavaş yavaş bitsin. Yeni bir konu açılsın da öyle bitsin. :kihkih:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Bitmesin çabuk, bak "aracıma sıfır motor yapıyorum" konusuna, bitti gitti, sürekli gelip baktığımız bir bu konu kaldı. Yavaş yavaş bitsin. Yeni bir konu açılsın da öyle bitsin. :kihkih:

Bu iş o kadar uzadı ki, bittiğinde ben de kendimi boşlukta bulabilirim :)

Hani vardır ya, yıllarca düşmanlık güdersin birine ama düşman ortadan kalkınca özlersin

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Oğuzhan abi şimdi bitsin diye bekliyorsun, bitince de keşke bitmeseydi diyeceksin. Bu bitince yeni bir projeye başlaman lazım yoksa dediğin gibi kendini boşlukta hissedeceksin. :)

Yorum bağlantısı
Muhammed Salih YILDIZ

Abi konuya en baştan basladim okumaya , bi yerden sonra baktim olmuyo , bi cay demledim misir patlattim okumaya devam :) artik devamini yavas yavas takip edicez :) konunun takipcileri surekli artiyo :) ins bahara biter abicim allah sabir nasip etsin :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi konuya en baştan basladim okumaya , bi yerden sonra baktim olmuyo , bi cay demledim misir patlattim okumaya devam :) artik devamini yavas yavas takip edicez :) konunun takipcileri surekli artiyo :) ins bahara biter abicim allah sabir nasip etsin :)

Senin gibi genç arkadaşların böyle konulara ilgi duyması ne güzel. Umarım sen de gönlünce arabalar yaparsın hep. Umarım başka projelerde de birlikte devam ederiz:)

Kimseye söyleme ama bi Karmann Ghia haberi geldi, umarım olur:)

Demedi demeyin bu konu fotoroman olur.

Fotoroman olur mu bilemem ama ben her gün dizi filmin içinde yaşıyorum bu araba sayesinde.

Son bölümdeki maceram:

Bulduğum 26M 35mm Solex karbüratörü iyi bir ustaya gösterdik yenilemesi için, beğenmedi. Bu olmaz, eski tip, bunun yeni jenerasyonu var Granada'da kullanılan dedi. Bunu bulmak o kadar zordu ki, bir de yeni tip 26M karbüratörü nasıl bulacağım diye üzülürken Faruk arkadaşım onu da buldu ertesi gün :)

Şimdi yeni tip Solex 26M karbüratörüm var  :f1:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Oğuzhan Abi tüm yaşadıklarını anlatsa bu konu çok daha uzar galiba :unsure2:  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Salih YILDIZ
(düzenlendi)

Senin gibi genç arkadaşların böyle konulara ilgi duyması ne güzel. Umarım sen de gönlünce arabalar yaparsın hep. Umarım başka projelerde de birlikte devam ederiz:)

Kimseye söyleme ama bi Karmann Ghia haberi geldi, umarım olur:)

Son bölümdeki maceram:

Bulduğum 26M 35mm Solex karbüratörü iyi bir ustaya gösterdik yenilemesi için, beğenmedi. Bu olmaz, eski tip, bunun yeni jenerasyonu var Granada'da kullanılan dedi. Bunu bulmak o kadar zordu ki, bir de yeni tip 26M karbüratörü nasıl bulacağım diye üzülürken Faruk arkadaşım onu da buldu ertesi gün :)

Şimdi yeni tip Solex 26M karbüratörüm var :f1:

Eyvallah abi bizimde aklımızda hayalimizde bişeyler var ama :) zamanının gelmesini bekliyorum :D

Bu işlerin en güzel yanlarından biride çok çevre edinmek heralde , Artık aradığız parçaları arkadaşlar buluyo :D

tarihinde Muhammed Salih YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Oğuzhan Abi tüm yaşadıklarını anlatsa bu konu çok daha uzar galiba :unsure2:  

Bir çok resim ve olayları anlatmıyorum evet. Örneğin bir mekanik usta hikayem var ki, ahh aaahh. 

Üstelik biri de sadece mtor ve şanzumanı söktüğü için 1500 TL istiyor benden. Oysa onunla devam edememizin sebebi kendisiydi, gel dersin gelmez git dersin gitmez.

Konu açılmışken sizce ne vermeliyim el emeği olarak bu adama? Motor ve şanzumanı  ben bu halimle max. 1,5 saatte sökerim.

Bana bir fikir verin lütfen ücret için.

Eyvallah abi bizimde aklımızda hayalimizde bişeyler var ama :) zamanının gelmesini bekliyorum :D

Bu işlerin en güzel yanlarından biride çok çevre edinmek heralde , Artık aradığız parçaları arkadaşlar buluyo :D

İnşallah kardeşim. Evet, çevre ve başvuracağın noktalar yoksa bu iş asla ilerlemez. Şunu hiç bir zaman aklından çıkarma, restorasyon işinde en küçük pay paradır, asıl önemli olan ve ilermeni sağlayan sabır, bu işe duyulan sevgi ve çevre.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
(düzenlendi)

Komple motorun her parçasını ayırsa bile 500 tl den fazlası bence haramdır.... :angry: ....Unutmayalım ki  indirilen motor ve şanzıman  eski nesil elektronik devreleri olmayan bir motor....Kendi aracım için daha yeni pazarlık yaptım...Motoru ve şanzımanı indirip eskimiş contalar değiştirilecek motor boyanacak.(boyama içi bana ait). ön düzen de ve arka düzende bulunan plastik( rot başları denge kolu lastikleri vb) lerin tümü değiştirilecek....Almış olduğum fiyat 500 tl işçilik bende helali hoş olsun......Ayrıca çıkartılan ve takılan her parça zımparalanıp boyanacak..... 1500 tl ye yuh diyorum ....Ayıptır vallahi billahi ayıptır.... :angry:

tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Komple motorun her parçasını ayırsa bile 500 tl den fazlası bence haramdır.... :angry: ....Unutmayalım ki indirilen motor ve şanzıman eski nesil elektronik devreleri olmayan bir motor....Kendi aracım için daha yeni pazarlık yaptım...Motoru ve şanzımanı indirip eskimiş contalar değiştirilecek motor boyanacak.(boyama içi bana ait). ön düzen de ve arka düzende bulunan plastik( rot başları denge kolu lastikleri vb) lerin tümü değiştirilecek....Almış olduğum fiyat 500 tl işçilik bende helali hoş olsun......Ayrıca çıkartılan ve takılan her parça zımparalanıp boyanacak..... 1500 tl ye yuh diyorum ....Ayıptır vallahi billahi ayıptır.... :angry:

+1000
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Oğuzhan usta sana kapalıçarşıda turist muamelesi yapmış. Yazıklar olsun. :angry:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Henüz para vermedim, fiyatı ben belirler sana haber veririm dedim. Şahin abinin de dediği gibi, bunlar eski tip motor ve çok basit sökmek. Ki, parçalama vs. yok, sadece motor şanzuman sökülüp kenara kondu. 

Muhtemelen yarım saatte söküldü o motor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Henüz para vermedim, fiyatı ben belirler sana haber veririm dedim. Şahin abinin de dediği gibi, bunlar eski tip motor ve çok basit sökmek. Ki, parçalama vs. yok, sadece motor şanzuman sökülüp kenara kondu. 

Muhtemelen yarım saatte söküldü o motor. 

Son zamanda özellikle bir markaya bağımlı olmaksızın serbest çalışan sözde usta diyeceğimiz insanlarda bir davranış şekli gelişmeye başladı. Kazançlarının emekleri karşılığında olmasına razı olamıyorlar. Söz gelimi emeklerinin karşılığı 100 TL ise, tormacı, kaynakçı, rotçu, parçacı vb. gibi kalemler ekleyerek basit bir işlemi büyütüyorlar ve emeklerinin karşılığına ilave olarak bir o kadar daha parayı ceplerine indirmeye çalışıyorlar.

Adama telefonla baskı balata değişimi için talep edeceği ücreti soruyorsun 150 TL diyor. 400 de parçalar ve ıvır zıvır diyorsun 550. Akşam aracı almaya gidiyorsun 750 TL. hesap çıkıyor. Bu nedir diyorsun. Adam volanı tornacıya gönderdim 75 TL ona verdim diyor. Şanzımanın yağını boşaltırken döküldü 50 TL yağa verdim diyor, diyor da diyor. Tabi bunların teyidini yapman imkansız. Yani bir oldu bittiyle karşı karşıyasın. Bu işler nasıl çözülecek bilemiyorm. :(

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Son zamanda özellikle bir markaya bağımlı olmaksızın serbest çalışan sözde usta diyeceğimiz insanlarda bir davranış şekli gelişmeye başladı. Kazançlarının emekleri karşılığında olmasına razı olamıyorlar. Söz gelimi emeklerinin karşılığı 100 TL ise, tormacı, kaynakçı, rotçu, parçacı vb. gibi kalemler ekleyerek basit bir işlemi büyütüyorlar ve emeklerinin karşılığına ilave olarak bir o kadar daha parayı ceplerine indirmeye çalışıyorlar.

Adama telefonla baskı balata değişimi için talep edeceği ücreti soruyorsun 150 TL diyor. 400 de parçalar ve ıvır zıvır diyorsun 550. Akşam aracı almaya gidiyorsun 750 TL. hesap çıkıyor. Bu nedir diyorsun. Adam volanı tornacıya gönderdim 75 TL ona verdim diyor. Şanzımanın yağını boşaltırken döküldü 50 TL yağa verdim diyor, diyor da diyor. Tabi bunların teyidini yapman imkansız. Yani bir oldu bittiyle karşı karşıyasın. Bu işler nasıl çözülecek bilemiyorm. :(

Bu beni derinden üzen bir mesele aslında. Sadece sanayi'de değil her yerde aynı sorun. Üzülüyorum çünkü benim Ülkem ve benim İnsanlarım. Her şey sahte ya da yal dolan olmuş. Dün akşam haberlerde gördüm, ağda'nın sahtesini üretmişler ???

Ya hu kimin aklına gelir ki bu? Şeytan bile şaşırıyor bence.

Daha önce de çeşitli konularda dile getirdim, çok geziyor çok görüyorum ve üzülerek söylüyorum ki biz toplum olarak dürüst değiliz.

Keşke böyle olmasak  :(

Cuma günleri Camilerde yer bulamıyoruz...

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Başından ayrılmadan yada gerçek servise giderek, şuan servis sanayiden daha ucuz :)

Yada kendin yapacaksın, dingiliz stayla yani  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Başından ayrılmadan yada gerçek servise giderek, şuan servis sanayiden daha ucuz :)

Yada kendin yapacaksın, dingiliz stayla yani  :D

Bu yaşta ingiliz stayla sadece basit onarımlarda oluyor.

Değişecek parçaları meşrebime uyan parçacıdan alırım. Ustama giderim, gerekirse iki, gerekirse üç gün üst üste giderim. Başka değişecek parça çıkarsa onları da gider kendim alırım. Ustamın çıraklığını da yaparım. Elinin emeğine de çok çok abartılı bulmaz isem asla itiraz etmem. :yes:

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bu beni derinden üzen bir mesele aslında. Sadece sanayi'de değil her yerde aynı sorun. Üzülüyorum çünkü benim Ülkem ve benim İnsanlarım. Her şey sahte ya da yal dolan olmuş. Dün akşam haberlerde gördüm, ağda'nın sahtesini üretmişler ???

Ya hu kimin aklına gelir ki bu? Şeytan bile şaşırıyor bence.

Daha önce de çeşitli konularda dile getirdim, çok geziyor çok görüyorum ve üzülerek söylüyorum ki biz toplum olarak dürüst değiliz.

Keşke böyle olmasak  :(

Cuma günleri Camilerde yer bulamıyoruz...

Oğuzhan ne yazık ki toplumsal bir ahlaki çürümeye gidiyoruz. Sıkça duymaya başladığım bir hikayeyi anlatmak istiyorum.

Bir hacı amca takkesini eline alıp banka kapısında içeri dalmış ve boş bir gişede bilgisayarla ilgilenen hanımefendiye yaklaşmış;

- Buyur hacı amca;

- Kızım biraz birikmişim var, herkes bir şeyler söylüyor. Sizin banka iyi faiz veriyormuş sen bana bir hesaplayıversen şu kadar paraya ne kadar faiz alırım?

Hanımefendi bir taraftan kahvesini yudumlarken diğer diğer eliyle de klavyeyi kullanarak hesap kitap yapmaya başlamış. Hacı amca dayanamamış;

- Kızım deminden beri izliyorum, kahveyi sol elinle içiyorsun. Bizim inancımıza göre nimet sağ elle yenir, içilir. Çok büyük günahı var yavrum.

Kızcağız biraz da mahcup bir şekilde;

- Hacı amca sağ elimle senin parana en iyi faizi nasıl verebiliriz onu hesaplıyorum.

Demiş.

Ne yazık ki ironik bir örnektir. Dinimizle ilgili bir çok şeyi çok iyi bilmemize ve çevremize nasihat etmemize rağmen iş başa gelince çıkarlarımıza öncelik veririz. Yani inandığımız gibi yaşamak zor gelir.

İnşallah toplumumuz bu ahlaki çöküntüden daha fazla yara almadan kurtulmanın çarelerini bulur. Yoksa çocuklarımızın geleceği çok kötü. :(

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Yada kendin yapacaksın, dingiliz stayla yani :D

Gerçek servise'de güvenilmez abi neler yaşadık orjinal parça diye yan sanayi parçayı mı takmadılar işçilik ucuz gösterip parçayı mı köklemediler neler neler onun için en iyisi sanayide sürekli gideceğin bir usta.
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bu yaşta ingiliz stayla sadece basit onarımlarda oluyor.

Değişecek parçaları meşrebime uyan parçacıdan alırım. Ustama giderim, gerekirse iki, gerekirse üç gün üst üste giderim. Başka değişecek parça çıkarsa onları da gider kendim alırım. Ustamın çıraklığını da yaparım. Elinin emeğine de çok çok abartılı bulmaz isem asla itiraz etmem. :yes:

abi ben işyerinden bi izin alıyorum servise gitmek için,sabah 8.00-8.30 arası arabayı servise bırakıp koşa koşa işe gidiyorum,akşam da ya arabayı çıraktan teslim alıyorum (ben işten çıkıp gidene kadar herkes paydos etmiş oluyor) ya da kardeşimden veya bir başkasında rica ederek onlara aldırıyorum.değil ki 3 gün üst üste gitmek,değil ki başında bekleyip kontrol etmek :(:angry:

mesai başlamadan arabanı bırak,mesai bitince git teslim al.....

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Gerçek servise'de güvenilmez abi neler yaşadık orjinal parça diye yan sanayi parçayı mı takmadılar işçilik ucuz gösterip parçayı mı köklemediler neler neler onun için en iyisi sanayide sürekli gideceğin bir usta.

Başında boşuna durmuyoruz işte :) hatta parçayı kendim kontrol ediyorum, yok öyle yan sanayi falan :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Arkadaşlar, 

karbüratörü bana temin eden Faruk bana elektronik ateşleme kitinden bahsetti. Benim araç normalde platinli. Elektronik yapabiliriz dedi. Ebay'de bir kit satılıyor ve karbüratörün içine takılıyor direk. Görüntü ya da kablo kirliliği olmuyor. Aşağıda linki var iki farklı araç için, izleyin mutlaka.

Bu ya da bu gibi bir kit sizce nasıl olur, bilgisi ya tecrübesi olan var mı? Faruk getirtmiş ve kendi arabasına takmış çok memnunmuş. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Tvde yenileme programlarında görüyorum. Gücü arttırıyor. Ama orijinallik konusu var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...