İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Oğuzhan Vural

Elinde numune olmadan, veya o deliklere uyabilecek bir şey olmadan bulamazsın ki!!! Ayrıca; bu tip parçalar sonradan da bulunabilir.

Hem jant hem de üzerinden çıkan 3 adet göbekle dolaştım. Şimdi bulup jantlarla birlikte boyatmam gerekiyor. Sonradan boyanırsa ton farkı olur.

Yorum bağlantısı

:fiuw:

Hem jant hem de üzerinden çıkan 3 adet göbekle dolaştım. Şimdi bulup jantlarla birlikte boyatmam gerekiyor. Sonradan boyanırsa ton farkı olur.

Göbekler de mi boyanacak? Arma olmayacak mı?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

:fiuw:

Göbekler de mi boyanacak? Arma olmayacak mı?

Evet, göbekleri de boyamak istiyorum. Ford armalı zaten var elimde ama uydurmam gerekecek tırnaklarını

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Bekliyoruz.

Ben de :)

her gün telefonla görüşüyorum. Daha önce de yazdığım gibi, araç aynı görüyor hep oysa şu geçen zamanda bile yeniden astarlanıp yeniden zımpara oldu komple. Macun kullanılmadığı için uzun sürüyor süreç ama görüntü hep aynı gibi. 

Ama sizlere bundan sonraki aşamaları sıralayım (çok yakında):

- Boyaya hazır oluncaya kadar astar ve zımpara (çekiçleme vs tabiki)

- Boyaya hazır hale gelince tüm çamurluklar sökülecek ve iç kısımlar korumaya alınıp boyanacak

- Araç iç kısımları (motor bölümü, iç mekan ve bagaj) boyanacak

- Aracın altı boyanacak

- Döşemeci araç iç tavan vs takılacak

- Boya işlerine ara verilip elektrik ve mekanik işlemler başlayacak

- Araç çalışır yürür hale gelince yeniden boya işlerine dönülecek

- Araç komple boyanacak

- Döşemeci Aracın dış tavan kaplamasını yapacak (vinil tavan)

- Kalan döşeme işleri bitirilecek

- Yeniden imal edilecek camlar takılacak

- Krom aksamlar vs takılacak

Voila...

Bitti gitti :)

- Ta

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Abi madem camlar yeniden imal edilecek renkli cam yaptır,mesela yeşil olabilir.Araçla bütünlük sağlasın.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi madem camlar yeniden imal edilecek renkli cam yaptır,mesela yeşil olabilir.Araçla bütünlük sağlasın.

Füme düşünüyorum, yeşili hiç düşünmemiştim bak :)

Abi gözümüz yolda bekliyoruz.

Sorma, artık ben de dayanamıyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Füme düşünüyorum, yeşili hiç düşünmemiştim bak :)

Sorma, artık ben de dayanamıyorum. 

Kaporta yeşil olunca camlarda da hafif bir yeşil inanılmaz güzel oluyor. Şu anki aracım böyle :yes:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Kaporta yeşil olunca camlarda da hafif bir yeşil inanılmaz güzel oluyor. Şu anki aracım böyle :yes:

Evet, güzel olur bence de :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Hadi da boyanmadı mı artık. Bekle bekle öldük meraktan :)

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Aah ahh, bir de ban sorun beklemek ne demek...

Oğuzhan abim ne demiş şair; "Gelecekse beklenen,beklemek güzeldir."

Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Neyse sonunda çok güzel bişey çıkacak gibi görünüyor. Beklemeside güzel :) Keşke imkanım olsada bende böyle bir projeye girişip bekleme zevkini yaşasam :( Ama ne zaman var ne imkan :(

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Oğuzhan abim ne demiş şair; "Gelecekse beklenen,beklemek güzeldir."

Bazen oturuyorum evde ya da ofisimde, aklıma arabam geliyor ve bir bakmışım ayaktayım ve dolaşıyorum odada bir o yana bir bu yana:)

İnan yerimde duramıyorum. Bu araç çok farklı bir şey.

Neyse sonunda çok güzel bişey çıkacak gibi görünüyor. Beklemeside güzel :) Keşke imkanım olsada bende böyle bir projeye girişip bekleme zevkini yaşasam :( Ama ne zaman var ne imkan :(

Ben de yıllarca çok hayal ettim, çok uzak ihtmal gibiydi hep. Hayat çok ilginç arkadaşlar, çok kısa sürede çok farklı şeyler olabiliyor. Umarım sen de gönlünde ne varsa onu yaşarsın.

Bu arada belirtmeliyim ben rahat rahat güle oynaya bu projeyi yürütmüyorum. Kimi zaman şartları zorluyorum hatta. Ben sadece bazı şeyleri ertelemek istemiyorum. Bunun çok da doğru olmadığını çok acı bir şekilde öğrendim ben.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Kardeşim, inanmak başarmaktır......... :yes:

Sıra benim coupe ye geldi.....Sen projeyi bitir ben başlayacağım..... :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Kardeşim, inanmak başarmaktır......... :yes:

Sıra benim coupe ye geldi.....Sen projeyi bitir ben başlayacağım..... [emoji3]

Sen ancak Balık Tut orada[emoji12]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Aldım bile lem taunusumu.....Senin gibi gizli tutuyorum...Bitireyim ondan sonra yayınlayacam.... Ama acil iki tane öne yatar koltukla sağ ön çamurluk lazım bi bakıver canım be ya şaşmaza maşmaza,,,, :biggrin: ,

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Şaşmazda onlara aldığın Taunus parası isterler valla.... Ben tatile gidiyorum ahanda şimdi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Aldım bile lem taunusumu.....Senin gibi gizli tutuyorum...Bitireyim ondan sonra yayınlayacam.... Ama acil iki tane öne yatar koltukla sağ ön çamurluk lazım bi bakıver canım be ya şaşmaza maşmaza,,,, :biggrin: ,

Buldun mu gerçekten Taunus? Fastback mi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Arkadaşlar, kapı iç döşemelerini yeniden imal eden yerler varmış. Bilgisi olan var mı? Döşemeleri yeniden yaptırmak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Madem kimse bilmiyor, ben size bu altın değerindeki bilgiyi vereyim. Özel üretim kapı iç döşemeleri üreten firma buldum. Öz İş Oto Yan Sanayi - Düzce

http://www.oz-is.com.tr/

Aracımın kapı döşemelerini bugün kargo ile firmaya gönderdim. Siyah Suni Deri olarak tamamen yeniden imal edecekler kalıp çıkarıp.

Çok ama çok ama çok mutluyum  :ohooh:

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...