İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Tahir İlter

İş yerinden facebook'a giremiyorum.Akşam arkadaşımın profilinden bakmaya çalışayım.Soyisimleri Metiner'di 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Evet usta İzmir'de. Adı Mustafa Gökçin.

Ankara'da kim yapıyor peki? Ben de onları tanımak isterim. Şaşmaz'da antikacı Orhan diye birini duydum Amerikan yapıyormuş. O mu acaba?

Tahir bey bana bilgilerini verebilir misiniz?

http://www.yaptik.biz/hobi/dere-yatagindan-alinmis-1956-chevrolet-apache-pickup

Buradan usta ile ilgili bilgilere ulaştım.

Yorum bağlantısı

50 dk abi  ;)

Kuşa binene ve konduktan sonra tamirhaneye gidene kadar geçecek süreleri de ekle.

Nasıl olsa buraya gelmeyecek mi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Süper vallahi, içimden işi gücü bırakıp bu ustanın yanında çırak olarak çalışmak geldi vallahi, geç kaldık ama olsun,çabuk öğrenirim  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

boyansın çıksın, bagajına çay bardağı koyarak içelim :seytan:

Arka koltukta da mangal keyfi yaparız önce  :tongue:

Süper vallahi, içimden işi gücü bırakıp bu ustanın yanında çırak olarak çalışmak geldi vallahi, geç kaldık ama olsun,çabuk öğrenirim  :biggrin:

Benim hayalim ve hedefim de işleri güçleri toparlayıp bırakmak ve kendime bir proje garajı açmak :) 

İnanın bunu yapacağım, tıpkı şu TV programlarındaki gibi olacak. Sadece proje

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Aksesuarları da sizlerle paylaşayım arkadaşlar. Yurt içi ve dışından aylar süren maratonla tedarik ede bildim. Bir çok parça hiç kullanılmamış sıfır :)

33m7h46.jpg

107ufyg.jpg

14tu5jq.jpg

6s8lty.jpg

orjinal FORD (Hirschmann) otomatik anten

2csjgh0.jpg

2a9w58y.jpg

2435n6d.jpg

3026epv.jpg

2hi84y1.jpg

2i7uy37.jpg

2q2etmq.jpg

25zqs6h.jpg

9086ts.jpg

1fijgj.jpg

o73ntc.jpg

Bu da Blaupunkt Frankfurt (Fabrika çıkışı bu radyo ile oluyordu)

30upvgl.jpg

Ve hala kutularda bekleyenler:)
İlk fırsatta çıkarıp resimleyeceğim sizler için
2yltdkw.jpg

wak9d3.jpg
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir soru:

Bu araçlarda stop sinyal aydınlatmaları genelde çok kuvvetsiz. Çözüm için led stop, sinyal falan düşünüyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Bir soru:

Bu araçlarda stop sinyal aydınlatmaları genelde çok kuvvetsiz. Çözüm için led stop, sinyal falan düşünüyor musunuz?

Hani şu Ankara'da Fastback toplanıyor diye bahsetmiştim ya, o arkadaş dediğinizi yapıyor. Komple kalıp alındı sinyal ve stoplardan ve LED yapılıyor şimdi. Ben düşünmüyorum çümkü orjinal olmayan hiçbir parça bu arabaya takılmaycak. Ben fabrikadan çıkmış sıfır bir araç yapmak istiyorum. Boya bile orjinal Ford oluyor bu nedenle.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hani şu Ankara'da Fastback toplanıyor diye bahsetmiştim ya, o arkadaş dediğinizi yapıyor. Komple kalıp alındı sinyal ve stoplardan ve LED yapılıyor şimdi. Ben düşünmüyorum çümkü orjinal olmayan hiçbir parça bu arabaya takılmaycak. Ben fabrikadan çıkmış sıfır bir araç yapmak istiyorum. Boya bile orjinal Ford oluyor bu nedenle.

Ampulleri kastetmiştim ben. Lambalar orjinal kalsın yahu :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Ampulleri kastetmiştim ben. Lambalar orjinal kalsın yahu :)

Haaaaaaaaaaaaaa :D

O olablir evet

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bence led ampul bile orjinalliği bozacak. Neyse öyle kalsın :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Maşallah.. Çok sabırsızca olacak ama soracağım yine.. Tahmini ne kadar bir süre kaldı bu canavarın marş basılmasına :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Bence led ampul bile orjinalliği bozacak. Neyse öyle kalsın :)

:good1:

vay vay vaaaaay. :shok:

Ah bir de eksik parçaları bulabilsem  :(

Çok iyi gidiyor maşallah :bravo::)

Teşekkür ederim 

Maşallah iyi gidiyor.

Teşekkür ederim

Maşallah.. Çok sabırsızca olacak ama soracağım yine.. Tahmini ne kadar bir süre kaldı bu canavarın marş basılmasına :)

Teşekkür ederim. Süre vermek çok zor. Henüz mekanik parçalar tamamen temin edilemedi. Travers buldum çok şükür ve şu an şasecide elden geçiyor. 

Nasip diyelim

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Nihayet jantlara el atma fırsatı yakaladım. Arabamın tadını çıkaramıyorum uzakta olduğu için, o nedenle jantları Ankara'da yaptırmaya karar verdim. Kumlama öncesi foto çekemedim ama çok kötü durumdaydı. Özellikle jant içi çok paslıydı ama korktuğum olmadı ve kumlama sonrası tertemiz oldu:

15x1y4y.jpg

2vcg7tc.jpg

2cyqy6d.jpg

24y33ux.jpg

10sf94y.jpg

k3sniv.jpg

2jfk5r9.jpg

2qa70h2.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Boya ile ilgili son mesaj 25.8.2014'de niye hiç foto yok, sürpriz mi olacak? :unsure2:

Depo kapağı ile kontağın aynı anahtarla açılması için kilitçide bir işlem yaptırman gerekiyor. Yoksa kapılar için, kontak için ve depo için ayrı ayrı anahtarlar taşımak zorunda kalacaksın. :yes:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Renkler ilk halindeki gibi mi olacak?

Bu jantlar hep o şekilde oluyor. Amerikan araçlarda bile aynı boya şekli:

2zhiqvo.jpg

Boya ile ilgili son mesaj 25.8.2014'de niye hiç foto yok, sürpriz mi olacak? :unsure2:

Depo kapağı ile kontağın aynı anahtarla açılması için kilitçide bir işlem yaptırman gerekiyor. Yoksa kapılar için, kontak için ve depo için ayrı ayrı anahtarlar taşımak zorunda kalacaksın. :yes:

Görsel olarak hiçbir değişiklik yok gibi. Kaportada son ince dokunuşlar yapılıyor o nedenle de fotolarda bir değişiklik göremeyiz. Aracın iç ve alt kısımları boyanacak ilk önce. Sabırsızlıkla bekliyorum:)

Boyanır boyanmaz foto eklerim.

Bu arada jant konusunda yardıma ihtiyacım var. Orta göbek var ya, oraya uyacak kapak bulmam gerekiyor. Ben birkaç jant/lastikçiye uğradım ama bulamadım. Çok zor abi diyorlar hep.

Nasıl bulurum arkadaşlar?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Ben de bunları bulabildim. Ford logolu ama yeni tip jant göbekleri hep aynı şeklide oluyormuş. Sizin verdiğiniz linktekilerde öyle. Tırnaklar kısa dikkat ederseniz, benim jant eski tip olduğu için arka tarafında çıkıntı yok ve jant göbek kapaklarını tutmuyor.

Foto'da sağdaki Jantın üzerinden çıkan, onun tırnakları büyük. Maalesef 3 tane var.

9prxox.jpg

Yorum bağlantısı

Bu jantlar hep o şekilde oluyor. Amerikan araçlarda bile aynı boya şekli:

Görsel olarak hiçbir değişiklik yok gibi. Kaportada son ince dokunuşlar yapılıyor o nedenle de fotolarda bir değişiklik göremeyiz. Aracın iç ve alt kısımları boyanacak ilk önce. Sabırsızlıkla bekliyorum:)

Boyanır boyanmaz foto eklerim.

Bu arada jant konusunda yardıma ihtiyacım var. Orta göbek var ya, oraya uyacak kapak bulmam gerekiyor. Ben birkaç jant/lastikçiye uğradım ama bulamadım. Çok zor abi diyorlar hep.

Nasıl bulurum arkadaşlar?

Elinde numune olmadan, veya o deliklere uyabilecek bir şey olmadan bulamazsın ki!!! Ayrıca; bu tip parçalar sonradan da bulunabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...