İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Oğuzhan Vural

Buradaki haberde  daha fazla görsel var. 

http://www.haberturk.com/yasam/haber/980648-bunu-da-gorduk/2

Haberlere göre araç 79 Model ama MK1 ?? 

Bir de Koltuk Başlıkları var, o modellerin hiçbirinde yoktu diye biliyorum (GT'ler hariç).

1 saatten fazladır konuyu okuyorum... maşallah diyorum.... sonucu merakla bekliyorum...

Çok teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural
Arkadaşlarım, 
arabamı çok özlemişim, utanmasan sarılacaktım:) 

Nihayet renk seçtim, altın sedefli yeşil. Bu renk orjinal Ford'un kullandığı renk, yoksa seçmezdim zaten. Üstelik hem USA hem de Europe Ford kullanmış. Kodunu unuttum yazmayı heyecandan öğrenip yazarım:)

29ftr1d.jpg

332uxsp.jpg

idch0z.jpg

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Sonucu heyecanla bekliyorum.İnşallah bittiğinde çok güzel olacak.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Yoğunluktan yazamadım arkadaşlar, kusura bakmayın.

Renk Kodu: Loden Green 2744 (Ford Europe)

Marka olarak da Standox tercih ettik. İyisi buymuş.

Boya işlerine henüz başlanmadı çünkü henüz araç tam hazır değil. Son dokunuşlar yapılıyor. Ustam kesinlikle macun kullanmaya karşı. Düzeltilecek yerler elden geçiriliyor ve Silikon Astar ile kapatılıyor. Zımpara yapılan (Tavan vs.) yerleri görmeniz lazım arkadaşlar, inanılmaz. Zaten zımpara değil de parlatma diyorlar. Gerçekten de kaygan ve parlak bir zemin oluyor. Muhteşem...

İçim rahat ayrıldım.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi resim ekleseydin keşke, heyecanla bekliyoruz. 

Boya resimleri yok ama temin edebildiğim mekanik aksamların resimlerini paylaşayım:)

bfs5lf.jpg

c45k0.jpg

5nrj8i.jpg

2ch6ioo.jpg

n6dfzq.jpg

1tjus1.jpg

2cqi4d0.jpg

2qdwgwm.jpg

20qjpu9.jpg

9fs744.jpg

348ow89.jpg

2mpcr4l.jpg

23uprae.jpg

1zwhhs8.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sizin en büyük şansınız ustadan yana olmuş.Yoksa bu restorasyon bıktırırdı insanı :) Ustanız işini severek ve ciddiye alarak yapıyor demek ki. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Dere

macunsuzzz...... yok artık :wub:

Tabii ya, işte şaşırırsın öyle. Alışmışın macuna, cebinde, çantanda, torpidoda, her yerinden meacun fışkırıtduru. :crazy:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Sizin en büyük şansınız ustadan yana olmuş.Yoksa bu restorasyon bıktırırdı insanı :) Ustanız işini severek ve ciddiye alarak yapıyor demek ki. 

Kesinlikle haklısınız Tahir Bey. İnanın adam en az benim kadar ilgili ve seviniyor. Örneğin bu ziyaretimde mekanik konuları konuştuk uzun uzun. Normalde ustamın hiç ilgilendirmemeli ama ustam yerde bir köşede yatan motor ve şanzumanın yanına gidiyor eğilip kalkıyor, şurasını kırmızıya boyarız şurasını da metal rengine diyor. Biraz durup, yok yok kırmızı ve yeşil kullanalım bence diyor :) Ben sadece izliyorum zevkle

macunsuzzz...... yok artık :wub:

Ben de telefonda bana anlattıklarında aynen böyle tepki verdim (tabi içimden :) ). Ama oraya gidip kendi gözlerimle gördüm her şeyi. Adam astarı kaldırıyor lokal olarak, sacı işliyor ve sonra yeniden astar atıyor. Silikon astar diyor adına. Ben birkaç gün ziyaret ettim aracımı ve her gün başka yerler açılmış ve işleniyordu. İnanın ince ince nakış gibi uğraşıyorlar baba oğul.

Oraya bir de 54 ya da 56 (tam hatırlayamadım şimdi) bir Chevrolet gelmiş. Üstelik Station Wagon. Araç vahim durumda. Emin olun bu adamdan başka kimse almaz o işi. Sahibi yakınlarda vefat etmiş ve 2 oğluna vasiyet etmiş Mustafa Ustaya yaptırın arabamı diye. Araç eskiden Konak'da dolmuş muş :)

Satsınlar bana diye çok uğraştım ama olmadı maalesef.

Tabii ya, işte şaşırırsın öyle. Alışmışın macuna, cebinde, çantanda, torpidoda, her yerinden meacun fışkırıtduru. :crazy:

:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Yakın olsaydık.....bakardık arada... :fiuw:

50 dk abi  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Abi yer tam olarak nerede? Ben mutlaka geleceğim

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi yer tam olarak nerede? Ben mutlaka geleceğim

Bornova 2. Sanayi'de. 

Kazım Dirik Mh. 301 Sk. No. 67

Oto Süs

Başka arkadaşlar da ziyaret etmişler ben sonradan öğrenmiştim ve çok memnun olmuştum :)

Hem orası klasik severler için çok keyifli bir yer, çok güzel araçlar var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ustanın soyadı ne idi Oğuzhan bey.Asker arkadaşımın babası Ankara'da restorasyon işini yapıyor ve sadece Amerikan arabalarını kabul ediyormuş.Ailecek klasik otomobillere hayranlar belki o ustadır diye merak ettim. 

Yorum bağlantısı

Ustanın soyadı ne idi Oğuzhan bey.Asker arkadaşımın babası Ankara'da restorasyon işini yapıyor ve sadece Amerikan arabalarını kabul ediyormuş.Ailecek klasik otomobillere hayranlar belki o ustadır diye merak ettim. 

Usta İzmir de Tahir.  ;)

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Adana da da klasikci kenan usta var cogu usta bilir aslında imkan olsa gelip yakindan bakmak isterim bu araca bende cok merakla takip ediyorum

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Usta İzmir de Tahir.  ;)< ;)>

Evet usta İzmir'de. Adı Mustafa Gökçin.

Ankara'da kim yapıyor peki? Ben de onları tanımak isterim. Şaşmaz'da antikacı Orhan diye birini duydum Amerikan yapıyormuş. O mu acaba?

Tahir bey bana bilgilerini verebilir misiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...