İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Oğuzhan Vural

İkinci sanayi sık sık ugradığım bir yer görmek isterim aracı  :)< :)>

Araç mekanik ustada şu an ama çok yakında işi bitecek ve yeniden kaporta ustama dönecek boya için. 

Yaşar Usta: 0554 334 01 24

Oto Süs

301 Sokak, No 67, 2. Sanayi Sitesi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Abi ben bir sonraki sayfayı bile okumak için sabırsızlanıyorken,sizin durumunuzu düşünemiyorum.

Allah sabrınıza,emeğinize ve kesenize bereket versin.Maşallah,maşallah,maşallah...

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Bu sayfadaki her hareketlilikte "aha bu sefer arabanın bitmiş halinin fotoğrafları gelmiştir belki" diye heyecanlanıyorum. Toplanıp hep beraber bir el mi atsak şu yavrucağa, bitsin bir an önce.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi ben bir sonraki sayfayı bile okumak için sabırsızlanıyorken,sizin durumunuzu düşünemiyorum.

Allah sabrınıza,emeğinize ve kesenize bereket versin.Maşallah,maşallah,maşallah...

Bu sayfadaki her hareketlilikte "aha bu sefer arabanın bitmiş halinin fotoğrafları gelmiştir belki" diye heyecanlanıyorum. Toplanıp hep beraber bir el mi atsak şu yavrucağa, bitsin bir an önce.

Her ikinize de çok teşekkür ederim. Şimdi bu mesajı okumadan önce de heyecan yapacaksın muhtemelen :)

Hiç umulmadık yerden umulmadık sorunlar çıkmasa çoktan bitecekti ama maalesef restorasyonun bir parçası da sorunlarla uğraşmakmış. Hidrolik direksiyon için çift yataklı kasnak almıştım sıfır (bulmak çok ama çok zor) ve tam herşey bitiyor derken kasnak uymadı!?

İyi bir tornacı bulduk ve yeniden imal ettiriyorum. 

Her çıldırma noktasına yaklaştığımda aklıma kızlarımı bu arabayı kullanırken hayal ediyorum ve gülümsemeye başlıyorum. Yoksa devam edemezdim herhalde...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural
Mekanik bitmek üzere nihayet, güç grubunu araca monte edecekler. Yani evlilik yakında gerçekleşecek :)

m8l2jt.jpg

2cpz2iw.jpg

2djpg1v.jpg

2wollau.jpg

1zd8bkn.jpg
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Dün de kelebek camlarını teslim aldım ve cam işleri bitti. Bu araba için en çok zorlandığım ve binbir güçlükle bulduğum kelebek camı mandallarını da biraz geliştirdim. Normalde yapıştırma olurlar, yani tıpkı dikiz aynası vs. gibi cama yapıştırılır. Ama bir süre sonra kendini bırakır.

Hele bir de sık sık camları açıp kapattıklarını var sayacak olursak arkada oturanların, ya da sıcak, soğuk, yağmur, kar derken

yapıştırıcı ne yapsın :D

Uzun lafın kısası, mandalın cama temas edecek kısmına vida deliği açtırdım, ve modern arabalarda kullanılan kelebek camı vidası temin ettim (siyah yuvarlak parça). Tabii ki kelebek camlarını da delikli olarak imal ettirdim.

Bu arada belirtmeliyim ki kelebek camlarını normalden 1mm daha kalın ürettirdi Süleyman Ustam. Orjinal camı ve yeni camı elime aldığımda ağırlık bariz belli oluyor. "Saalam ossun yeğenim" dedi Ustam :)

31520e9.jpg

2wq93li.jpg

elcetw.jpg

qq4rc3.jpg

b3pfeu.jpg

348ontf.jpg

14e2fe0.jpg

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Büyük buluşmaya yetişirse süper olur yetişmezse sırf bu araba için toplanalım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Büyük buluşmaya yetişirse süper olur yetişmezse sırf bu araba için toplanalım :)

Büyük buluşma ne zaman, nerede? Bu sefer ben de katılmak isterim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Büyük buluşma ne zaman, nerede? Bu sefer ben de katılmak isterim.

Taunus'la gelecekseniz kapıdan dahi aldırabiliriz :p

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Ya ikinizi de göremedim listede :D

Arkadaşlar, arabanın gerçek sahiplerini de getirmeye karar verdim. Kızlarım benden çok hak ediyor Forumun en genç Ford sahipleri olarak :)

Taunus'la gelecekseniz kapıdan dahi aldırabiliriz :p

Eğer yetişirse tabi ki Taunus'la gelirim. Du edin arkadaşlar, oturmaya mı geldik hadi bakalım. 

Bitsin artık dayanamıyorum.

Ben de :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Çok para harcamışsınız ama verdiğiniz emek paha biçilemez. Okuyanlar her mesajınızda verdiğiniz emeği hissediyordur eminim en azından bende öyle :)

Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Bence bu konu sonlanınca da tüm sayfaların çıktısını alın 20 yıl sonra arabayı kızınıza teslim ederken torpidoya bırakırsınız:)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Kullanmak için bilet bastırın, içine oturmaya bile kuyruk olacak :p

Vayy, bu benim aklıma neden gelmedi. Gelecek projeme finans sağlar :)

Bence bu konu sonlanınca da tüm sayfaların çıktısını alın 20 yıl sonra arabayı kızınıza teslim ederken torpidoya bırakırsınız:)

Bak bu süper fikir işte. Gerçekten yapmak gerekir bence de. Zaten bazı şeyleri değerli kılan mazi ve hikayesidir. Bunları bilmezlerse kızlarım nereden bilecekler çekilen onca sıkıntıyı ya da paylaşılan bunca sevinci ve mutluluğu.

Hepinizin manevi katkısı var bu arabada

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bu araçla ilgili olarak başından bu güne önemli anlar kısa kısa filme alınsaydı mükemmel bir belgesel olurdu. Belki şu anda bile başlansa olabilir ama imkanlar.... :(

Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Ya ikinizi de göremedim listede :D

Arkadaşlar, arabanın gerçek sahiplerini de getirmeye karar verdim. Kızlarım benden çok hak ediyor Forumun en genç Ford sahipleri olarak :)

Eğer yetişirse tabi ki Taunus'la gelirim. Du edin arkadaşlar, oturmaya mı geldik hadi bakalım. 

Ben de :)

8 Ağustosa daha çok var 15 ine kadar eklenirim ben o listeye :)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Son bir saattir 54 sayfayı bir solukta okudum, okurken resmen 2 yıl yaşlandım. O... kendini usta zanneden uçkağıtçıların ve hırsızların yaptıklarına çok üzüldüm. Ummadık yerden bulduğunuz parçalara en az sizin kadar sevindim. Bitsin artık dayanamıyorum'lara kendim de katıldım.

Ben olsam bu kadar sabredebilir miydim bilmiyordum. Böyle bir iş yapmak-yaptırmak eskiden beri aklımda vardı fakat bu kadar çetrefilli bir iş olduğunu tahmin edememiştim. Ama acayip imrendim, bu konudaki iyi kötü bütün anılarınız çok kıymetli, bunları unutmayın. Belki bu proje için 2 yıl yaşlandınız ama çok değerli 2 yıl geçirdiniz. Şu projeyi görüp sizi kıskanmamak mümkün değil. Fakat siz çok kıskandırmayın, gönlü geniş birisine benziyorsunuz. Eğer kısmet olur da şenliğe katılabilirsem aracınızı bir tur sürdürün bana e mi? :):good1:

Not: tabiki şaka yapıyorum, hepimiz sürmeye kalksak arabanın hali nice olur.. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Bu araçla ilgili olarak başından bu güne önemli anlar kısa kısa filme alınsaydı mükemmel bir belgesel olurdu. Belki şu anda bile başlansa olabilir ama imkanlar.... :(

Ne güzel olurdu. Bir arkadaşımın Opel'i var klasik ve o da şimdi restore ettirecek. Opel Türkiye Genel Müdürü işe el atmış ve Opelin Şernliklerine davet etmişler, ünlüler falan arabayla foto çektirmişler. 

Yani bunu bizler yapamayız ama Ford mesela yapabilir. En azından kendi etkinliklerinde vs. sergileyebilirler. Ford bir tutkudur sloganı da :)

8 Ağustosa daha çok var 15 ine kadar eklenirim ben o listeye :)

Cuma son gün ödeme için diye aklımda kalmış, kaçırmayasın 

Son bir saattir 54 sayfayı bir solukta okudum, okurken resmen 2 yıl yaşlandım. O... kendini usta zanneden uçkağıtçıların ve hırsızların yaptıklarına çok üzüldüm. Ummadık yerden bulduğunuz parçalara en az sizin kadar sevindim. Bitsin artık dayanamıyorum'lara kendim de katıldım.

Ben olsam bu kadar sabredebilir miydim bilmiyordum. Böyle bir iş yapmak-yaptırmak eskiden beri aklımda vardı fakat bu kadar çetrefilli bir iş olduğunu tahmin edememiştim. Ama acayip imrendim, bu konudaki iyi kötü bütün anılarınız çok kıymetli, bunları unutmayın. Belki bu proje için 2 yıl yaşlandınız ama çok değerli 2 yıl geçirdiniz. Şu projeyi görüp sizi kıskanmamak mümkün değil. Fakat siz çok kıskandırmayın, gönlü geniş birisine benziyorsunuz. Eğer kısmet olur da şenliğe katılabilirsem aracınızı bir tur sürdürün bana e mi? :):good1:

Not: tabiki şaka yapıyorum, hepimiz sürmeye kalksak arabanın hali nice olur.. :)

Mesaj için teşekkür ederim. Hep diyorum, sizlerle daha güzel ve anlamlı oluyor bu proje.

Çok şey yaşandı acı tatlı gerçektende. Umarım yakında bitecek. Belkide bu kadar uğraş ve zorluklar olmasaydı bu arabanın ne sizlerin gözünde ne de benim gözümde bir değeri olmayacaktı. Zorluklar değer katar her zaman...

Not: Araç biterse ve Otel park alanı müsait ise isteyen herkes kullanabilir. Bu bir araba, binilecek elbette :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Mesaj için teşekkür ederim. Hep diyorum, sizlerle daha güzel ve anlamlı oluyor bu proje.

Çok şey yaşandı acı tatlı gerçektende. Umarım yakında bitecek. Belkide bu kadar uğraş ve zorluklar olmasaydı bu arabanın ne sizlerin gözünde ne de benim gözümde bir değeri olmayacaktı. Zorluklar değer katar her zaman...

Not: Araç biterse ve Otel park alanı müsait ise isteyen herkes kullanabilir. Bu bir araba, binilecek elbette :)

O zaman bir liste yapalım bir tur 20 liradan son ödeme günü de ayın 15'i olsun, parayı benim hesapta toplarız çok yardımseverim, toplanan parayı kimliği belirsiz şahıslarla sizin adınıza harcarım :crazy:

Abi gerçekten... Şu araba olsun, fotoğraflarını göreyim yeter, gözüm kalmayacak söz :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ben kullanmaya kıyamam :):nazar:

Fotoğraf çekineyim yeter.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...