Oğuzhan Vural 29 Mart 2015 Paylaş 29 Mart 2015 bu hafta kısmetse motor toplanıyor ve boyanıyor. Tabi şanzıman da Motor yeşil, şanzıman kırmızı ve kuyruk kısmı gümüş. Henüz doyurucu bir görsel yok maalesef, ama inşallah yakında olacak. Şimdilik size orjinal bulduğum şarj ve marş dinamolarının fotolarını ekliyorum. Elektrikçi ustam her ikisini de tamamen yenileyecek. Şarj dinamosunu kromlatıyorum arkadaşlar, marş dinamosu ise boyanacak 8 Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 29 Mart 2015 Paylaş 29 Mart 2015 Şarj ve Marş dinamolarının Bobin verniklerini bir bobinajcıda yeniletseniz iyi olur. ilerleyen yıllarda sorun çıkarma olasılığı azalır. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Şarj ve Marş dinamolarının Bobin verniklerini bir bobinajcıda yeniletseniz iyi olur. ilerleyen yıllarda sorun çıkarma olasılığı azalır. Çok ayrıntı veremem şu an ama çok daha fazlası yapılacak. Sağ olsun ustam çok ilgileniyor. Şöyle deyim, normalde kromlanamayan alüminyum kısımlar bile kromlanacak. Benim arabam üçüncü araba olacak bu uygulamayı gören. Ben de merakla bekliyorum sonuçları Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Özel imalat radyatör çok güzel oldu : 12 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Bu konu foruma girdiğimde gözümün ilk aradığı konu olmaya başladı, merakla bekliyorum, bittiğinde tüm buluşmalara getirmelisiniz bu yavruyu, hepimizin emeği olmasa da göz nurumuz var Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 Maşallah Harika bir eser çıkacak ortaya.. Maşallah. Bu konu foruma girdiğimde gözümün ilk aradığı konu olmaya başladı, merakla bekliyorum, bittiğinde tüm buluşmalara getirmelisiniz bu yavruyu, hepimizin emeği olmasa da göz nurumuz var hangi ilde bu kromcular Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Paylaşarak daha güzel olur her şey, sizlerle birlikte tadını çıkaracağız inşallah bu arabanın:) Kromlamalar İzmir'de yapılıyor. Ben tanımıyorum maalesef ama İzmir'e gidişimde mutlaka tanışacağım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 Şöyle genel bir görünüm alsak, araba ne alemde acaba merak ettim vallahi Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 Adam zorlaya zorlaya araba nerde yapılıyorsa beni götürtecek oraya gizli gizli fotoğraflarını çektirecek. Yahu şu arabanın çehresini bi görsek çatlayacaz burda 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 İzmir den bir hayırsever yapsa çok şahane olur. Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 Yeri tam olarak tarif ederseniz ben gidip resim çekerim Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 Şöyle genel bir görünüm alsak, araba ne alemde acaba merak ettim vallahi Adam zorlaya zorlaya araba nerde yapılıyorsa beni götürtecek oraya gizli gizli fotoğraflarını çektirecek. Yahu şu arabanın çehresini bi görsek çatlayacaz burda İzmir den bir hayırsever yapsa çok şahane olur. Yeri tam olarak tarif ederseniz ben gidip resim çekerim < > Bir de benim halimi düşünün bakalım. Meraktan çatlıyorum. Ama olsun, yavaş yavaş birbütün haline dönüşüyor arabam, bunu bilmek de çok mutlu ediyor beni. Dediğim gibi, motor toparlanıyor bu hafta, boyası falan da dahil tamamen bitecek çok yakında ve evlilik gerçekleşecek kısmetse. O zaman foto da gelir mutlaka ve hep birlikte coşarız 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 Bir ön coşma yaşasaydık ya, neyse artık 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 Yeri tam olarak tarif ederseniz ben gidip resim çekerim Bu arada, isteyen herkes arabamı görmeye gidebilir tabii ki. Dilersen ayrıntıları verebilirim, araç Bornova 2. Sanayi de, Selami Usta'da. Ah keşke ben senin yerine İzmir'de öğrenci olsam yeniden, karşılığında da arabamı versem Yorum bağlantısı
Hasan Alparslan 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 Oğuzhan Abim, Bugün öğlen ofiste gördüm konuyu, şans eseri, 48 sayfanın hepsini "N'olur bitmiş olsun!" diyerek okudum, daha bitmemiş. Harika bir iş, kendim yaptırıyormuş gibi heyecanla, mutlulukla okudum, benim de hayalimdi. Allah en yakın zamanda gönlüne göre arabanı teslim almayı, sonra da sağlıkla uzun yıllar binmeyi nasip etsin. Memleketimdeymiş aracın, ben de gideceğim de 22 Nisan'da gideceğim, "Ulan o zamana biter be, herkesten önce ben gidip göremem" diye hayıflanmadım da değil. İnşallah araban Ankara'ya geldiğinde bir müsait zamanında gözümle görmek, sana da bir kahve ikram edip tanışmak isterim. İyi akşamlar dilerim, heyecanla beklemeye devam. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Şu konu bitsin, bütün fotoğrafları sırasıyla ilk mesajda ben düzenleyeceğim söz 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Şu konu bitsin, bütün fotoğrafları sırasıyla ilk mesajda ben düzenleyeceğim söz O zaman keyfi kaçar. Yeni bi konu açarsın sen artık 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 O zaman keyfi kaçar. Yeni bi konu açarsın sen artık O zaman konuyu gizli açıp bu konunun sonuna koyarız 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 Şu konu bitsin, bütün fotoğrafları sırasıyla ilk mesajda ben düzenleyeceğim söz Neden düzenleme ihtiyacı duyuldu ki? Oğuzhan Abim, Bugün öğlen ofiste gördüm konuyu, şans eseri, 48 sayfanın hepsini "N'olur bitmiş olsun!" diyerek okudum, daha bitmemiş. Harika bir iş, kendim yaptırıyormuş gibi heyecanla, mutlulukla okudum, benim de hayalimdi. Allah en yakın zamanda gönlüne göre arabanı teslim almayı, sonra da sağlıkla uzun yıllar binmeyi nasip etsin. Memleketimdeymiş aracın, ben de gideceğim de 22 Nisan'da gideceğim, "Ulan o zamana biter be, herkesten önce ben gidip göremem" diye hayıflanmadım da değil. İnşallah araban Ankara'ya geldiğinde bir müsait zamanında gözümle görmek, sana da bir kahve ikram edip tanışmak isterim. İyi akşamlar dilerim, heyecanla beklemeye devam. Çok teşekkür ederim kardeşim. İnşallah tanışırız ve tabi ki arabayı bol bol görebilirsin. Bu araba artık hepimizin O zaman keyfi kaçar. Yeni bi konu açarsın sen artık Katılıyorum, bence bu konu tüm sıkıntıları ve zorluklarıyla ya da ufak bir gelişmede yaşanan sevinçlerle güzel. Sadece fotoğraflarla olsaydı katalog gibi olurdu. 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 Neden düzenleme ihtiyacı duyuldu ki? O kadar güzel bir konu ki, bittiğinde sadece aracın yapım aşamalarını içerecek şekilde düzenlenip , bir solukta baştan sona okunabilecek bir konu olduğu için öyle söylemiştim. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 (düzenlendi) Bu arada son dönemde yaşadıklarımı ve neden bu kadar uzadığını yazayım: Avusturya'dan çok kritik ve bulamadığım parçalar bulmuştum. Bunların bir kısmını bir koli halinde göndermişti bulduğum Ford koleksiyoncusu. Kalan parçaları da ikinci bir koli yapıp gönderdi. Maalesef koli gümrüğe takıldı. Sağlık olsun, gümrük masraflarını öder alırım dedim, meğer alamıyormuşum. Parçaların bir kısmı (krom çıtalar vs.) çıkma parça olduğu için ve Türkiye Gümrük mevzuatı gereği ikinci el oto parçaları ithal etmek yasak olduğu için parçalar gümrükte takılı kaldı. Ben de yeni öğrendim bu durumu. Neyse, göndericiye iade edip bir çare bulurum dedim, bu sefer de gönderici ve TNT Ekspres sorun çıkardı. Onlara göre de ben almıyor muşum parçaları gümrükten. Ya hu 2 bin euro para ödedim, neden almayım, deli miyim diyorum anlatamıyorum. Haftalardır bununla uğraşıyorum. En sonunda ikna ettim ve iki gün önce iade edildi karton. Şimdi tekrar Avusturya'ya gidiyor. Tabi iade için de 420 Euro masraf/ceza vs. ödüyorum Bir başka konu da Türkiye'den: Motor ve şanzımanı aldığım şahıslar malumunuz Ankara Hurdalık denen yerde ticaretlerini sürdürüyorlar. Ben yürür ve iyi durumda 81 Model Ford almıştım hatırlayacağınız üzere. Ve anlaşmamız gereği Parçalar İzmir'e gönderilmeden önce birlikte sökecektik arabadan. O gün (İzmir'e göndereceğim gün) Motor ve diğer tüm parçalar sökülmüştü bile ama ben bunu kötüye yormamıştım. Daha sonra İzmir'de motorun kulaklarının olmadığı ortaya çıkmıştı. Meğer çok zor bulunan ve pahalı bir parçaymış. Haftalarca uğraşıp bulmuştum. Şimdi de haber geldi şanzıman çok kötü durumdaymış. Tamamen ölmüş dişliler, aluminyum kovan vs. vs. Oysa dediğim gibi ben faal ve sorunsuz bir araba almıştım. Şimdi anlıyorum ki bunlar sadece motor kulaklarını çalmamışlar, şanzımanı da değiştirmişler. Zaten insanın gözü açılınca etrafındakileri görmeye ve duymaya başlar. Ben de şimdilerde bunların buna benzer birçok hile ve sahtekarlık yaptıklarını duymaya başladım. Benim zor ve zahmetlerle kazandığım bu paralar haram olsun onlara. Arkadaşlar, bunlar Türkiye genelinde çok bilindik insanlar çünkü Ford çıkma parçalar konusunda fazla seçenek yok maalesef. Lütfen dikkat edin sizlerde ve benim gibi yanmayın. Site kurallarına uygun mu bilmiyorum o nedenle yazmıyorum isimlerini ama uygun sa yazabilirim. O kadar güzel bir konu ki, bittiğinde sadece aracın yapım aşamalarını içerecek şekilde düzenlenip , bir solukta baştan sona okunabilecek bir konu olduğu için öyle söylemiştim. Anladım, evet haklısınız. Konu içinde bazı sapmalar da var < > 16 Nisan 2015 tarihinde Oğuzhan Vural tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts