İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Vay beeeee, güzelliğe bak :) zevk budur işte  :biggrin:

Birde monte edilmiş halini görsek  :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

müthiş bir çalışma gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi şahane dibim düştü enfes söyleyecek kelime yok bence emeğine sağlık

Vay beeeee, güzelliğe bak :) zevk budur işte  :biggrin:

Birde monte edilmiş halini görsek  :rolleyes:

Maşallah maşallah

Abi muhteşem olmuş, tam bir görsel şölen.

:nazar:  :nazar:

41x :nazar:

müthiş bir çalışma gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum...

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sayenizde daha çok mutlu oluyorum. Müthiş bir duygu aracın toparlanmasını görmek. İnanılmaz heyecan, anlatılmaz. 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Daha once konusuldu mu kacirdim ama yapilan masraflari not ediyor musunuz ? Ben mesela cok merak ederdim not ederdim siz nasil ilerliyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Hadi artık boyayın şu arabayı yoksa sprey boya ile ben boyayacağım... :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Daha once konusuldu mu kacirdim ama yapilan masraflari not ediyor musunuz ? Ben mesela cok merak ederdim not ederdim siz nasil ilerliyorsunuz ?

Evet not ediyorum yaptığım masrafları. Araç bitince son sayfaya ekleyeceğim. Bu sayede böyle bir proje yapmak isteyen arkadaşlara fikir vermiş olur.

Henüz bitmedi masraflar ama şu kadarını söyleyebilirim ki birçok marka/model arabayı sıfır alabilirler.

Hadi artık boyayın şu arabayı yoksa sprey boya ile ben boyayacağım... :D

Yakıt tankını vereyim sen boya abi :)

Sabırsılıkla bekliyoruz  :bravo:

Araç bitince bunu kutlamalıyız bence tüm aile. Herkes bir araya gelmeli araba bahanesiyle.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Kutlama işi artık farz oldu canım. Erzurumda yapsanız gelicem bak bunun için  :biggrin:  :mangal:

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Maşallah kendimi dizginleyip iki ayda bir bakıyorum baya ilerlemiş, Allah emeginizi boşa cikarmasin abicim..

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Yukarıda bahsettiğim orjinal parça arayışı yüzünden sürecin uzaması ile ilgili bir örneği az önce yine yaşadım. Hatırlarsanız sayfalar öncesinde yani aylar önce fren disklerini eklemiştim buraya. Ustamdan orjinal Ford olmadığını öğrenmiştim ve sakın kullanma demiştim. Nihayet orjinal Ford buldum ve az önce kargo ulaştı bana:)

2vs3s6e.png

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Disk ve balatadaki orjinallik araşıyı da takdire şayan valla. Güncel araçlarımızda dahi bu kadar bakmıyoruz.

Heyecanla montaj aşamalarını bekliyoruz :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Diferansiyel görüntüleri de geldi. Maalesef bu parça elektrostatik boyanmadı çünkü parçalamak gerekiyordu. Bu da ayarların bozulmasına neden olacaktı. Ustalar kesinlikle tavsiye etmediler. Epoksi astar ve siyah boya ile korumaya alındı.

ac8m7o.jpg

30ktyf7.jpg

huk4df.jpg

14nd2zn.jpg

wj9uzr.jpg

Disk ve balatadaki orjinallik araşıyı da takdire şayan valla. Güncel araçlarımızda dahi bu kadar bakmıyoruz.

Heyecanla montaj aşamalarını bekliyoruz :nazar:

E normal bir araç değil de ondan :)

Ben de çok heyecanlıyım

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serkan Karadağ

Oğuzhan Abi yok bir gelisme yok mu? Abi bir civatanın bile takılması yeter.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Süper gidiyor süper :) maşallah

Çok teşekkür ederim

Oğuzhan Abi yok bir gelisme yok mu? Abi bir civatanın bile takılması yeter.

Avusturya'dan eksik parçaların bir kısmı ulaştı nihayet, ki en başta motorcraft motor conta takımı. 

Motorla birlikte verilmesi gereken Motor kulakları yoktu, onu bulmak da çok zor oldu. Sahtekarlık, hırsızlık maalesef kanımıza işlemiş artık. Şu an tek tek anlatamayacağım bir çok olay yaşıyorum. Neyse, sona yaklaştım artık deyip kendimi teselli ediyorum. 

Meğer Ford gerçekten de çok zormuş eğer müzelik %100 orjinal yapacağım diye ısrar edilirse. 

Yakında gelişmeler olur ve umarım foto gönderilir.

Not: Asla uzakta araba yaptırmayın arkadaşlar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Büyük emek var emeğinize sağlık

Ama şahsen ben bu emekleri bir Mercedes w115,116,123 e harcamak isterdim[emoji39]

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuzhan Vural

Büyük emek var emeğinize sağlık

Ama şahsen ben bu emekleri bir Mercedes w115,116,123 e harcamak isterdim[emoji39]

Teşekkür ederim. 

Klasik bir aracı sevmek tamamen duygusal nedenlerle olur. Genelde de geçmişle ilgili ufacık da olsa bir ilişkisi vardır. Çocukluktan, gençlikten kalma bir anı ya da hayal mesela. Hatta hiç görmediğiniz, yaşamadığınız ve sadece duyduğunuz bir anı bile o arabaya sevgi ya da merak duymanızı sağlar.

Bu nedenle de herkesin sevdiği ya da değer verdiği araç farklıdır. Sevilen bir klasik sevenin gözünde dünyanın en güzel en yakışıklı arabasıdır. Onu geçmişe götürür, hayaller kurdurur, gülümsetir. Bazen de hüzünlendirir...

Merakla bekliyoruz. :unsure2:

Aahhh ah...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...