İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Osman Ozturk

İki saatir her satırı okudum,daha evvel nasıl görmemişim ben bu konuyu.Bu ne emek, ne sabır tebrikler.Diyecek söz bulamadım.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Ulen arkadaş bardak bardak çay içtik bi fotoğraf çekmek aklımıza gelmedi iyimi..... :D

Erken haber vereydin iyiydi...... :p

Bak ya, gerçekten de aklımıza gelmedi hiç. Ama elbet gemi Mersin Limanına yanaşacak  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

İki saatir her satırı okudum,daha evvel nasıl görmemişim ben bu konuyu.Bu ne emek, ne sabır tebrikler.Diyecek söz bulamadım.

Çok teşekkür ederim. Gerçekten de çok sabır istiyor. Herkes bir şeyler satmak istiyor ve herkes "aabbbiii bu parça doğrusu sen naaapcannn dinle beni" diyor. Bol bol araştırmak ve okumak gerekiyor. Ustalar ayrı bir dert oluyor (1500 isteyen gibi). E bir yandan da kendi hayatınız ve işiniz var devam ettirmek zorunda olduğunuz. Evimin salonunda araba parçaları. Bebekler oto camlarını ve ön ızgarayı oyuncak sanıyor  :bomb:

Sabır, sabır, sabır...

Ama diğer yandan da çok güzel şeylerle karşılaşıyorum. Sizlere güzel bir hikayecik anlatayım:

Dora Glass'ı aramıştım arabama komple cam ürettirmek için. Yapamayacaklarını söylediler ama böyle klasik ve eski arabalara cam yaptıran bir abi var onunla görüş dediler. Şaşmazda Camcı Süleyman. Buldum adamcağızı ve gözlerime inanamadım, dükkan bile yok. Köşebaşında bir konteyner içinde işini sürdürüyor. Kısa süre içinde bütün şüphelerim gitti, birçok kişi ya geliyor ya da arıyor ve cam yaptırıyor. Vosvoslar, 124'ler 56 Şavroleler vs.vs. Zaten benim arabanın camlarının kalıbı da varmış, hemen telefonla üretime başlattı.

Laflarken klasik "memleket nere" muhabbetine girdik ve ikimizin de Kaman'lı olduğu ortaya çıktı. Baban kim vs derken meğer Babamla bu adam çocukluk arkadaşıymış. Babamı İzmir'den buraya çağırdım ve iki çocuğun ayrılıp 45-50 yıl sonra iki yaşlı adamın kavuşmasını izledim. Öyle bir duygusal andı ki, kelimeler yetmez...

• Beğen 20
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Çok teşekkür ederim. Gerçekten de çok sabır istiyor. Herkes bir şeyler satmak istiyor ve herkes "aabbbiii bu parça doğrusu sen naaapcannn dinle beni" diyor. Bol bol araştırmak ve okumak gerekiyor. Ustalar ayrı bir dert oluyor (1500 isteyen gibi). E bir yandan da kendi hayatınız ve işiniz var devam ettirmek zorunda olduğunuz. Evimin salonunda araba parçaları. Bebekler oto camlarını ve ön ızgarayı oyuncak sanıyor  :bomb:

Sabır, sabır, sabır...

Ama diğer yandan da çok güzel şeylerle karşılaşıyorum. Sizlere güzel bir hikayecik anlatayım:

Dora Glass'ı aramıştım arabama komple cam ürettirmek için. Yapamayacaklarını söylediler ama böyle klasik ve eski arabalara cam yaptıran bir abi var onunla görüş dediler. Şaşmazda Camcı Süleyman. Buldum adamcağızı ve gözlerime inanamadım, dükkan bile yok. Köşebaşında bir konteyner içinde işini sürdürüyor. Kısa süre içinde bütün şüphelerim gitti, birçok kişi ya geliyor ya da arıyor ve cam yaptırıyor. Vosvoslar, 124'ler 56 Şavroleler vs.vs. Zaten benim arabanın camlarının kalıbı da varmış, hemen telefonla üretime başlattı.

Laflarken klasik "memleket nere" muhabbetine girdik ve ikimizin de Kaman'lı olduğu ortaya çıktı. Baban kim vs derken meğer Babamla bu adam çocukluk arkadaşıymış. Babamı İzmir'den buraya çağırdım ve iki çocuğun ayrılıp 45-50 yıl sonra iki yaşlı adamın kavuşmasını izledim. Öyle bir duygusal andı ki, kelimeler yetmez...

Çok hayırlı bir iş yapmışsın bence, özellikle tebrik ederim  :good1:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Kahveci

Sabır, sabır, sabır...

Süleyman Usta Ankara'dan komşumuzdur.Çok saygıdeğer bir insandır.Çok severim.Maalesef oğulları yüzünden dükkanından oldu ve o konteynırda işlerini sürdürüyor.Son 2 yıldır görüşemiyoruz kendisiyle.Eski bir peugeot marka aracı vardı.Peugeot 404 heralde.Tekrar görüştüğünde Şeker Mahallesin'den Yalçın Kahveci'nin oğlu Yasinin selamı var dersen çok sevinirim Abi.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Çok hayırlı bir iş yapmışsın bence, özellikle tebrik ederim  :good1:

Sorma Abi, bir sarıldılar birbirlerine ve dünyayı unuttular. Meğer sadece çocukluk değil bir de gençlik çağlarında sanayide çıraklık dönemleri de varmış. Ne maceralar, ne dayaklar, ne aç kalmalar birlikte çocuk yaşta. Neler neler öğrendim...

Süleyman Usta Ankara'dan komşumuzdur.Çok saygıdeğer bir insandır.Çok severim.Maalesef oğulları yüzünden dükkanından oldu ve o konteynırda işlerini sürdürüyor.Son 2 yıldır görüşemiyoruz kendisiyle.Eski bir peugeot marka aracı vardı.Peugeot 404 heralde.Tekrar görüştüğünde Şeker Mahallesin'den Yalçın Kahveci'nin oğlu Yasinin selamı var dersen çok sevinirim Abi.

Evet 404 Peugeot'su varmış. Hala kapısının önünde duruyormuş, ben ölene kadar bende duracak diyor.

Maalesef Oğulları çok üzmüşler, elde avuçta ne varsa gitmiş. Ama yılmamış, hala savaşıyor ve Torununu okutuyor.

Selamını ileteceğim zevkle.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yasin Kahveci

Sorma Abi, bir sarıldılar birbirlerine ve dünyayı unuttular. Meğer sadece çocukluk değil bir de gençlik çağlarında sanayide çıraklık dönemleri de varmış. Ne maceralar, ne dayaklar, ne aç kalmalar birlikte çocuk yaşta. Neler neler öğrendim...

Evet 404 Peugeot'su varmış. Hala kapısının önünde duruyormuş, ben ölene kadar bende duracak diyor.

Maalesef Oğulları çok üzmüşler, elde avuçta ne varsa gitmiş. Ama yılmamış, hala savaşıyor ve Torununu okutuyor.

Selamını ileteceğim zevkle.

Çok teşekkür ederim Abi.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Bu araba gözümde daha bi kıymetlendi. Daha nelere vesile olacak.

Yorum bağlantısı
Misafir

Sabır, sabır, sabır...

:bravo: :bravo: Baba dostu ha! Çok değerlidir. :nazar:

Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Oğuzhan abi bütün mesajları tek tek okudum kahvaltı yapamadım senin yüzünden :) arabaya diyecek yok ama senin bu sabrın gerçekten takdir edilecek boyutlarda..İstanbul'luk iş olursa biz burdayız ;)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

:bravo: :bravo: Baba dostu ha! Çok değerlidir. :nazar:

Evet, çok değerli. 

Oğuzhan abi bütün mesajları tek tek okudum kahvaltı yapamadım senin yüzünden :) arabaya diyecek yok ama senin bu sabrın gerçekten takdir edilecek boyutlarda..İstanbul'luk iş olursa biz burdayız ;)

Çok teşekkür ederim Tevfik kardeşim. Bittiği günü ve içine ilk bindiğim anı hayal ediyorum yeniden sabır yüklemek için.

İşe yarıyor :)

Hatta "bu bitince Karmann yapacam, yok yok 280 CE W123 yapacam, yok Jaguar XJS var ilanda onu alıp yapacam söz lan" diye kendi kendime moral ve gaz veriyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Abi sen fordcusun bırak Mercedes'i Jaguar'ı sonraki proje Ford Model T. :) 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi sen fordcusun bırak Mercedes'i Jaguar'ı sonraki proje Ford Model T. :)

Daha önce de yazmıştım, 38 Ford teklif ettiler bana ama ben ilgilenmedim.

Onu alıp Hot Rod yapmayı çok isterdim ama trafiğe çıkamıyor maalesef, Memleket uygun değil :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Bu arada benim hayalimdeki arabaların listesi. Kısmet olursa Ford bitince bunlardan biri olacak sıradaki. Ya da hoşuma giden Amerikan (hoşuma giden çok çok az var aslında).

280CE (W123)

W107 (Hangisi olursa - tercihen 280 SLC)

Jaguar XJS

Karmann Ghia (Typ 14)

BMW 323i

BMW 635 CSİ

BMW 735i (E23) - Füme Renk 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Karman Ghia Type 14 Cabriolet çok güzel ve özel bir araba.

Hardtop buldum, haber bekliyorum fiyat için. Dua et de olsun, çok heyecanlanıyorum aklıma geldikçe :)

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

İnşallah olur abim. Çok güzel, nadir ve koleksiyonluk bir araç. Sende ki bu sabırla ve Taunus'da kazandığın tecrübeyle onu da restore edersin. ;)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural
(düzenlendi)

İnşallah olur abim. Çok güzel, nadir ve koleksiyonluk bir araç. Sende ki bu sabırla ve Taunus'da kazandığın tecrübeyle onu da restore edersin. ;)

İnşallah. Evet çok güzel, karakteristik bir araç. İçi kırmızı deri olacak tamamen, dışı ya gümüş (eski James Bond arabaları gibi) ya da süt/krem gibi ama içi kırmızı mutlaka. 

Taunus'dan daha zor olmayacak evet, hem araç parçası sıfır bulunuyor hem de çok kazık yedim artık yeter :)< :)>

tarihinde Oğuzhan Vural tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuzhan Vural
Bazı fotolar geldi, taze taze paylaşayım dedim.
Daha önce kumlanmış travers fotolarını paylaşmıştım, hatırlatma amaçlı tekrar ekledim. Travers ve diğer parçalar elektrostatik boya ile boyanıyor arkadaşlar. 
Travers, defransiyel, şaft vs. gibi parçalar siyah oluyor. Fotorlardaki üst tabla vs. gibi parçalar ise mat kırmızı. Aslında kırmızı değil ama tam ne renk denir bilmiyorum, mat ve canlı değil renk. Helezonlar, motor blok, şanzıman, fren kaliperleri vs. de yeşil olacak. Son resimde folyoların arasında yeşil renk boyanmış helezonlar var dikkatli bakarsanız. Ayrı foto göndermemişler maalesef.

994bi8.jpg

jq6ow6.jpg

21dlybp.jpg

29qlcwj.jpg

24xgolx.jpg

2s13gn6.jpg

zivmup.jpg

fcti7n.jpg

npicqp.jpg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı

Bazı fotolar geldi, taze taze paylaşayım dedim.
Daha önce kumlanmış travers fotolarını paylaşmıştım, hatırlatma amaçlı tekrar ekledim. Travers ve diğer parçalar elektrostatik boya ile boyanıyor arkadaşlar. 
Travers, defransiyel, şaft vs. gibi parçalar siyah oluyor. Fotorlardaki üst tabla vs. gibi parçalar ise mat kırmızı. Aslında kırmızı değil ama tam ne renk denir bilmiyorum, mat ve canlı değil renk. Helezonlar, motor blok, şanzıman, fren kaliperleri vs. de yeşil olacak. Son resimde folyoların arasında yeşil renk boyanmış helezonlar var dikkatli bakarsanız. Ayrı foto göndermemişler maalesef

Montaj başladı ha? :bravo:

Yorum bağlantısı
Kadir Pulat

ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim yani bu projeyi düşünen cesaret eden başlayan o aracın her noktasına eli değen ustaya herkese helal olsun diyorum ve tebriklerimi iletiyorum kolaylıklar dilerim

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Montaj başladı ha? :bravo:

Evet başladı ufak ufak. Aslında projenin yavaşlamasının sebebi biraz da benim. Sivas, Konya, Ankara, Çorlu, Almanya, Avusturya gibi yerlerden parça temin ediyorum ama yan sanayi olan parçaları ayıklayıp iade ediyorum. Defalarca uyarmama rağmen yine de yan sanayi gönderiliyor bazı parçalar. Ama ben yemiyorum, inat ettim bu arabaya sadece orjinal parça takılacak. Kesinlikle yan sanayi takmıyorum. 

Bu da haliyle süreci uzatıyor. Olsun, içime sinmesi gerekiyor.

ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim yani bu projeyi düşünen cesaret eden başlayan o aracın her noktasına eli değen ustaya herkese helal olsun diyorum ve tebriklerimi iletiyorum kolaylıklar dilerim

Çok teşekkür ederim. Umarım isteyen herkese nasip olur bu mutluluk. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı

Abi çok güzel allah sonunu getirsin inşallah bir gün direksiyon başında görürüz seni de

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Yeşil de kendini gösterdi :)

14mw3uo.jpg

2hd6v4x.jpg

o6fa6o.jpg

rubdvl.jpg

w8p0gj.jpg

2q0mvx1.jpg

28lz0og.jpg

Abi çok güzel allah sonunu getirsin inşallah bir gün direksiyon başında görürüz seni de

Çok teşekkür ederim :)

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...