Oğuzhan Vural 14 Aralık 2014 Paylaş 14 Aralık 2014 Evveeeet, işte beni sevinçten deliye döndüren parçalar. Weber/Motorcraft orjinal Ford V6 karbüratör ve Ford Racing hava Filitresi Kabı ve filitresi: 13 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 14 Aralık 2014 Paylaş 14 Aralık 2014 İkiside hayırlı olsun. Mekanik işine ne zaman başlıyorsun Abi. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 14 Aralık 2014 Paylaş 14 Aralık 2014 Mis mis İşte şimdi tam oldu. İkiside hayırlı olsun. Mekanik işine ne zaman başlıyorsun Abi. Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Benim de içime çok sindi şimdi. Yoksa çıkma karbüratör bulacaktım ve elden geçirip kullanacaktım. Sıfır bulamıyordum ve çok moralim bozuluyordu. Yine Ustam sayesinde İstanbulda meşhur bir Amerikancı'dan buldum bu iki yeni parçayı. Sevindirici olan V6 için olması Mekanik işine ne zaman baslayacaksın sorusuna gelince, ben çoktan başladım ama maalesef Usta başlamadı bir türlü. Arabam haftalardır mekanik atötyesinde yatıyor, Usta bir türlü başlamadı. İşte tam da bu nedenle bu memlekette ustalar ve esnaflar hem açlıktan kıvranır ama işini düzgün yapmaz. Evinde bir iş yaptırırsın, arıza ya da hata çıkınca ararsın gelmez. Her telefonda abi hemen geliyorum derler. Neyse, yarama tuz basmayın arkadaşlar, çok sinirliyim çok. Adama işini bitir de paranı al nakit, zaten dükkanın çok küçük, yer kaplıyr araba bitir diyorum, her defasında haklısın abi hemen abi... 4 Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan 14 Aralık 2014 Paylaş 14 Aralık 2014 Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Benim de içime çok sindi şimdi. Yoksa çıkma karbüratör bulacaktım ve elden geçirip kullanacaktım. Sıfır bulamıyordum ve çok moralim bozuluyordu. Yine Ustam sayesinde İstanbulda meşhur bir Amerikancı'dan buldum bu iki yeni parçayı. Sevindirici olan V6 için olması Mekanik işine ne zaman baslayacaksın sorusuna gelince, ben çoktan başladım ama maalesef Usta başlamadı bir türlü. Arabam haftalardır mekanik atötyesinde yatıyor, Usta bir türlü başlamadı. İşte tam da bu nedenle bu memlekette ustalar ve esnaflar hem açlıktan kıvranır ama işini düzgün yapmaz. Evinde bir iş yaptırırsın, arıza ya da hata çıkınca ararsın gelmez. Her telefonda abi hemen geliyorum derler. Neyse, yarama tuz basmayın arkadaşlar, çok sinirliyim çok. Adama işini bitir de paranı al nakit, zaten dükkanın çok küçük, yer kaplıyr araba bitir diyorum, her defasında haklısın abi hemen abi... abi böylesine maliyetli ve özenle hazırladığın bir arabayı, nasıl bir ayak üstü yere bıraktın böyle anlamadım. Ordayken başına birşey gelse bu aracın, o sorumsuz kişi maddi/manevi hasarını nasıl karşılayacak? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 14 Aralık 2014 Paylaş 14 Aralık 2014 abi böylesine maliyetli ve özenle hazırladığın bir arabayı, nasıl bir ayak üstü yere bıraktın böyle anlamadım. Ordayken başına birşey gelse bu aracın, o sorumsuz kişi maddi/manevi hasarını nasıl karşılayacak? Yok yok, ustaya kızınca yanlış anlaşıldım galiba. Çok iyi paralar karşılığı çok iyi bir ustaya bıraktım aracı. Sadece yavaş olduğu için kızıyorum. Ben bu arabaya asla bitsin artık diye alelade parça taktırmam ya da işçilik yaptırmam. 6 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Aralık 2014 Paylaş 15 Aralık 2014 Evet abi nedense bu restorasyon işi ağır gidiyor ben esnaf olmama rağmen aracimi derlemek 5 ayimi aldı He istediği parayı pazarlık siz vermeme rağmen ama dua ediyorum hayat mucadelem olmasa büyük bir servis iyi kaporta boya döşeme ustası sadece restorasyon işi nerde nadide bir eser var onu duzmek isterdim sinirlenen boşa abicim Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar 16 Aralık 2014 Paylaş 16 Aralık 2014 Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Benim de içime çok sindi şimdi. Yoksa çıkma karbüratör bulacaktım ve elden geçirip kullanacaktım. Sıfır bulamıyordum ve çok moralim bozuluyordu. Yine Ustam sayesinde İstanbulda meşhur bir Amerikancı'dan buldum bu iki yeni parçayı. Sevindirici olan V6 için olması Mekanik işine ne zaman baslayacaksın sorusuna gelince, ben çoktan başladım ama maalesef Usta başlamadı bir türlü. Arabam haftalardır mekanik atötyesinde yatıyor, Usta bir türlü başlamadı. İşte tam da bu nedenle bu memlekette ustalar ve esnaflar hem açlıktan kıvranır ama işini düzgün yapmaz. Evinde bir iş yaptırırsın, arıza ya da hata çıkınca ararsın gelmez. Her telefonda abi hemen geliyorum derler. Neyse, yarama tuz basmayın arkadaşlar, çok sinirliyim çok. Adama işini bitir de paranı al nakit, zaten dükkanın çok küçük, yer kaplıyr araba bitir diyorum, her defasında haklısın abi hemen abi... Geç olsun güç olmasın boşver. Sonunda çatlak patlak çıkacağına 6 ayda çıksın. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 16 Aralık 2014 Paylaş 16 Aralık 2014 Evet abi nedense bu restorasyon işi ağır gidiyor ben esnaf olmama rağmen aracimi derlemek 5 ayimi aldı He istediği parayı pazarlık siz vermeme rağmen ama dua ediyorum hayat mucadelem olmasa büyük bir servis iyi kaporta boya döşeme ustası sadece restorasyon işi nerde nadide bir eser var onu duzmek isterdim sinirlenen boşa abicim Benim de hayalim öyle bir yer kurmak. Ben de Türkiye'nin Kont'u olacağım Bunu cidden düşünüyorum. İki kısımlı olacak, bir kısım Türkiye'de yaygın ve nispeten uygun fiyatlı araçları restore ya da tune edecek. Örneğin Şahin, Doğan, E30, 124 vs. Diğer kısım ise sadece koleksiyon araçları yenileyecek. Arkadaşlar bana Ozo derler, ben de bu lakabı kullanacağım: Ozo'nun Arabaları Geç olsun güç olmasın boşver. Sonunda çatlak patlak çıkacağına 6 ayda çıksın. Öyle tabi, bu nedenle arıza çıkarmıyorum ve sabrediyorum hep. 4 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2014 Paylaş 16 Aralık 2014 Vallahi abi iyi bir yatırımcı bu işi ticaretten önce araba aski abim olsa neler yaparım işte Türkiye den dışardan imkanım olsa yeter Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Motor rektefiye aşamalarından görüntüler: 14 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Bu işlemi çok seviyorum birde çalışırsa dinlemeye bayılıyorum reglante sesine nini gibi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Vural abi duzelim şu motoru hemen sesini dinleyelim kulağı mızin pası gitsin Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Vural abi duzelim şu motoru hemen sesini dinleyelim kulağı mızin pası gitsin Yakında inşallah. Komple Conta takımı gibi bazı parçaları bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Can sıkıcı bir durum var arkadaşlar, karter sandığım kadar temiz çıkmadı. Karıncalanma var ve kromlamak için o korozyon temizlenirse sac çok incelecek. Temiz ya da yeni karter bulamıyorum. Oysa karteri kromlamayı çok istiyordum. Aslında karter iyi durumda, sadece kromlamaya pek uygun değil. Ben de bu karteri blok ile aynı renge boyamaya karar verdim. Karter konusunda yardımcı olabilecek bir yer biliyorsanız çok mutlu olurum. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Can sıkıcı bir durum var arkadaşlar, karter sandığım kadar temiz çıkmadı. Karıncalanma var ve kromlamak için o korozyon temizlenirse sac çok incelecek. Temiz ya da yeni karter bulamıyorum. Oysa karteri kromlamayı çok istiyordum. Aslında karter iyi durumda, sadece kromlamaya pek uygun değil. Ben de bu karteri blok ile aynı renge boyamaya karar verdim. Karter konusunda yardımcı olabilecek bir yer biliyorsanız çok mutlu olurum. Bu durumda boya iyi bir alternatif olarak görünüyor. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 26 Aralık 2014 Paylaş 26 Aralık 2014 Evet, boya da güzel duracak ama kromu çok istiyordum. Bu arada orjinal radyatörünü yeniletiyorum tamamen ama kullanmayacağım. Aluminyum radyatör yaptırıyorum, çok güzel olacak 4 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Aralık 2014 Paylaş 27 Aralık 2014 Abi senin aracın motoru 2.3 değilmi bir yerde karter var onu soracağım Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Abi senin aracın motoru 2.3 değilmi bir yerde karter var onu soracağım ÖM gelmedi sanırım. Evet V6 motor hepsi uyar zaten. Önemli olan kromlamaya uygun olması, karıncalanma vs olmamalı. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-bulunmaz-hint-fastback-i-195132650/detay Yedek parcalik butun araba Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 4 Ocak 2015 Paylaş 4 Ocak 2015 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-bulunmaz-hint-fastback-i-195132650/detay Yedek parcalik butun araba Evet ama benim arabaya verebilecek bir şey yok bunda Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural 6 Ocak 2015 Paylaş 6 Ocak 2015 Son günlerde yaşadığım bazı gelişmeleri aktarayım. Almış olduğum Weber karbüratör maalesef uymadı benim Motora. Orjinal temiz bir karbüratör bulmak da çok zor. Arayış içindeyken öğrendiğim bir şey de 26M karbüratörü en iyisi performans açısından çünkü 35mm genişliğinde. Zaten Solex 35mm diyorlar adına. Günlerdir arayış içerisindeydim ve bir çok kişi ve yerle görüştüm. Bulamadım maalesef temiz LPG takılmamış bir karbüratör. Taa ki bu arabada emeği çok olan ve inanılmaz yardımları olan Serhat Böcek arkadaşım beni bu dertten kurtarana dek. Sizlere burada pek yansımıyor ama inanılmaz birisi ve gece gündüz bana yardım etmeye çalışıyor. Ben asla o olmadan bu parçaları bulamazdım. Serhat beni Faruk Keser adında biriyle tanıştırdı ve o kişi bana hem 26M karbüratörü hem de hava filitresi kabını buldu. Sağolsun bu arkadaş da çok uğraştı ve hala uğraşıyor eksik parçalar için. Serhat sayesinde hem parçaları hem de iyi bir arkadaşı bulmuş oldum. Bu arada yine serhat beni başka biriyle tanıştırdı ve bu sayede karter ve subap kapakları buldum yedek niyetine aldım hemen. Bu hafta kısmetse karbüratörü iyi bir ustaya götüreceğim ve yenilenecek. 13 Yorum bağlantısı
Recommended Posts