İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Ayhan Sırtıkara

Arkadaşlar dün arabamın camlarını da sipariş verdim. 

Cam imalatı için Başkent Cam ve Dora Glass ile görüştüm ama maalesef her ikisi de ilgilenmedi.

Şaşmazda Süleyman Amca diye birine yönlendirdi Dora Glass. Bu işin gurusu imiş meğer. Süper bir amca :)

Camları tamamen orjinal,ne uygun imal edecek. Aracım yeşil olduğu için yeşil ton yaptırıyorum camları. Örneğini yeşil bir araç üzerinde gösterdi ve muhteşem duruyor.

Fiyat beklediğimden pahalı oldu ama yine de çok mutluyum :)

Merak ettim arka camı resistanslı yapabilyor mu genel hep boş cam görüyorum restorelerde.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Kaç ay kaldı bu cevheri görmek için? Havalar ısındığında yollara çıksa ne güzel olur :)

Benim de hayalim bu. Bahara yollarda olmak. Yetişir mi emin değilim, tüm forum el ele tutuşup evrene dilek gönderelim :)

Senin aklına yeşil camı ben soktum. :exc1:

Doğru, bu durumda senin de hakkın var bu arabada artık :)

Şaka bir yana sen zaten çok yardımcı oldun bana parça bulmakta. Herkesin huzurunda sana tekrar çok teşekkür ederim.

Merak ettim arka camı resistanslı yapabilyor mu genel hep boş cam görüyorum restorelerde.

Eğer istersem resistanslı da üretebiliyorlar. Ama benim aracımda orjinailinde yoktu diye biliyorum, o nedenle istemedim ben de.

Bursa'da bir arkadaşın Granada'sın motoru yeşil kırmızı ve gümüş;

3186EA.jpg

Rbyrn1.jpg

Biraz daha açık yeşil daha güzel olurdu.

Evet açık yeşil ama mat.

Ben karar verdim ve İzmire de şu lekilde yapılmasını söyledim:

Motor Blok, şanzuman ön kısım (muhafaza kapağı), frenler ve helezonlar açık mat yeşil.

Travers, diferansiyel, şaft ve bunlara bağlı küçük parçalar siyah elektrostatik.

Subap kapakları, karter ve mümkün olan herşey krom. Araştırıyorum, eğer mümkünse sarı krom (altın rengi) yaptıracağım. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Başka da renk olmayacak.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Çok teşekkür ederim arkadaşlar :)

Bu arada bana hava filitresi kutusu lazım, karbüratör üzerine. Metal olmalı mutlaka, kromaj için.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Böyle bir şey mi abi ;

2YvW0A.jpg

Aslında ben önce orjinal Taunus kutusunu bulup kromlamak istiyorum.

Ama hemen akabinde Edelbrock ya da muadili karburatör ve hava filitresi vs. takacağım tıpkı resimdeki gibi. Bu motor bu tür parçalara çok güzel tepki veriyormuş çünkü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Oğuzhan abi bi abimiz yeni taunus aldı. Ön sinyal ve arka stop arıyor. Siz epeyi içli dışlısınız belki tavsiye edebileceğiniz bir yer vardır. :)

273a9d4f3699f8a93b62e67b16a766c3.jpg

2195de66bc191fec5bb5cee33fa93f65.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

benim jantları aldığım adamı arayın, Günay adı (0533 267 72 62)

Bir de Konya da Ford işiyle uğraşan güzel bir yer var. Eskifordyedekparca.com

Fatih ilgileniyor: 0530 317 99 95

malum sitede de ilanlar oluyor, mutlaka kontrol edin. 

Mekanik olarak başka yerler var, lazım oldukça sorarsın.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Arkadaşlar İstanbul'dan öyle bir şey buldum ki, heyecan ve mutluluktan çıldırmak üzereyim :)

Bugün kargo ile gönderildi yarın elime geçer. Gelsin de foto ile haber vereyim diye düşünüyordum ama dayanamadım :exc1:

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Arkadaşlar İstanbul'dan öyle bir şey buldum ki, heyecan ve mutluluktan çıldırmak üzereyim :)

Bugün kargo ile gönderildi yarın elime geçer. Gelsin de foto ile haber vereyim diye düşünüyordum ama dayanamadım :exc1:

Söyleyin bari :) 

Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Yav zaten arabanın sonunu merak ediyoz birde böyle ara meraklara sarma bizi abi ya

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Ohh, hep ben mi çekeceğim. Biraz da siz çekin, merak edin. 

Forumun amacı paylaşım ise heyecanımı da paylaşın :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan

:dance3: çok mutluyum

kargo şirketlerini arayıp senin adına bugün çıkan kargoları arattırma abi bak tek tek  :exc1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

kargo şirketlerini arayıp senin adına bugün çıkan kargoları arattırma abi bak tek tek  :exc1:

Bu güzeldi bak :)

Ne buldun abi krom hava filtresi mi?

Artık senden korkuyorum :rolleyes:  

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...