İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Hüseyin Vuruşkan

bu araç bitince, bittiği şehirde büyük bir FcTr toplantısı mı yapılsa acaba? Halka tanıtım açısından  :exc1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

güzel toplanmış:)

Su mil gelse de rektefiye tamamlansa. Sonra araba döşemeleri başlasa. Onlar tamamlansa da araba boyansa .... Sabırsızlanıyor insan sona yaklaştıkça. Ki sizin heyecaninizi düşünemiyorum bile

Daha mekanik liste gelecek, bakalım ne sürprizler çıkacak bulmaya çalışırken. Eksantrik mili bile bir ayda bulunuyorsa ve komple motor fiyatına  :unsure2:  

Amma uzadı yahu, beklemekten ben fitil oldum vallahi :)

Fitilin ucundaki lokum da ben  :D

bu araç bitince, bittiği şehirde büyük bir FcTr toplantısı mı yapılsa acaba? Halka tanıtım açısından  :exc1:

Bence çok güzel bir fikir, seve seve

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Caner Kansız

On numara olmuş  :shok:  Bayağı zor iş sonucunu heyecanla bekliyorum  :bravo:

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Hala boyanmadımı yavvvv,,,,, :unsure2:

İçimden bir ses boyandiğinda harika olacak diyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

On numara olmuş  :shok:  Bayağı zor iş sonucunu heyecanla bekliyorum  :bravo:

Abi bir ses ver, hersey yolunda mı?

Beklemedeyim

Hala boyanmadımı yavvvv,,,,, :unsure2:

ustanın maharetine ve emeğine, sizin de heyecan ve sabrınıza hayran kaldım. ben 1 saatlik bakımda bile sabırsızlanırken siz bu çin işkencesine (bana göre :biggrin: ) nasıl sabrediyorsunuz hayret ediyorum. Allah kolaylık versin. 

İçimden bir ses boyandiğinda harika olacak diyor :D

Arkadaşlar ben de merakla ve sabırsızlıkla beklemeydim uzun süredir. Ve sonunda kaporta bitti. Beklemeye o kadar alışmışım ki inanamadım haber verdiklerinde.

Kaporta sonrası yapılan işlemleri sıralayım.

Aracın motor yuvası sihay astar ile astarlandı ve zımparalandı:

nx7v35.jpg

acxwk9.jpg

eg5xug.jpg

2q8cy8h.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Devamı :shok:

Karşında yaşlı ve kel biri var, anca yüklüyorum :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural
(düzenlendi)

Bagaj içi, kabin içi ve çamurluklar iç kısımları hem megeslendi (bağlantı yerleri) hem de gereken yerlere macun çekilip zımparalandı. En sonunda tekrar gri pütür ile kapatıldı güzelce:

orrn1k.jpg

10n6nav.jpg

6iv2hl.jpg

orhwd0.jpg

2nm1ym9.jpg

uahhy.jpg

1t9f8w.jpg

9jfy8p.jpg

zipyc4.jpg

vuttz.jpg

szv5fa.jpg

tarihinde Oğuzhan Vural tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Şükür kavuşturana Abi, ses yalıtımı ile ilgili bir şey yapacak mısınız?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Daha önce hatırlayacağınız üzere aracın alt tabanı Würth gri pütür ile kaplanmıştı. Şimdi  yeni bir ürün daha çıkarmış Würth, rengi siyah. Ben bu yeni ürünün de uygulanmasını istedim aracın alt tabanına:

157zyx4.jpg

2d1li6p.jpg

2uy6qoh.jpg

znq6it.jpg

Veee, aracın altı boyandı. Artık aracın altıyla işimiz bitti:

View My Video

Şükür kavuşturana Abi, ses yalıtımı ile ilgili bir şey yapacak mısınız?

Sağolasın:)

Ses ve ısı yalıtımı yapılacak evet. Wüth marka ses yalıtım plakaları var, o plakalardan uygulanacak. Amam bunun yanı sıra ziftlı elyaf gibi bir yalıtım malzemesi var, onu da uygulayacağız.

Ben bu arada araştırırken yine Würth marka kalın (2cm) siyah bir yalıtım malzemesi keşfettim. Sanki sünger/köpük gibi diyebilirim. Onu kullanmak istiyorum o elyaf yerine. Sanırım daha iyi olur?

Bu konuda bilgileriniz ve tecrübelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Bahsettiğim Würth plakalar bunlar:

10nyxhy.jpg

2s1q3v6.jpg

2e5vbb8.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Evladiyelik derecede saglam iscilik, ustanin eline emegine sizin cebinize saglik, Ford bile araci 74 yilinda uretirken bu kadar titiz ugrasmamistir.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ford bile araci 74 yilinda uretirken bu kadar titiz ugrasmamistir.

Aynısını düşündüm valla :)

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Maşallah abi bu işler her ustanın harcı değil.Henry Ford mezarından çıksa bu ustalarla çalışmak ister.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Yukarıda aracın alt tabanının boyanma anı videosunu vermiştim. Şimdi sıra geldi motor yuvası ve araç iç kısımlarının boyanmasına:

(Aracın alt taban ve iç kısımları siyah gibi duruyor fotolarda ve videoda ama yeşil renge boyandı)

ejdi02.jpg

xofhoi.jpg

1qsu2q.jpg

201jeq.jpg

2dklh0n.jpg

xbfrih.jpg

2zp826d.jpg

14awt9w.jpg

Araç artık taşındı arkadaşlar ve mekanik atölyesine gönderildi :)

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Evladiyelik derecede saglam iscilik, ustanin eline emegine sizin cebinize saglik, Ford bile araci 74 yilinda uretirken bu kadar titiz ugrasmamistir.

Aynısını düşündüm valla :)

Maşallah abi bu işler her ustanın harcı değil.Henry Ford mezarından çıksa bu ustalarla çalışmak ister.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hep diyorum ya, hayalimdi yıllarca. Ben de çok şey öğreniyorum bu projeyle birlikte.

Bana soruyorlar aracı bitince kaça satmayı düşünüyorsun diye. İnanın ben bu arabayı satmayacağım, satamam ki. Ben günlük kullandığım araçlarla hiç bir zaman duygusal bir bağ kurmam. Hatta kapısının önünde özene bezene arabasını silen / yıkayan insanlar gördüğümde çok da imrenirim ama asla yapamam.

Temiz ve aracı limitlerinde kullanırım, yormam üzmem ama o kadar.

Bu araç farklı oldu galiba, ben yaşadığım müddetçe bu araç benimle olacak. Benden sonra ne yaparlar bilemem...

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Bitmesiyle ilgili öngördüğünüz bir tarih var mı, kış bitmeden görür müyüz? :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...