İçeriğe Yönlendir

Taunus - 74 Taunus Fastback Mk1 Restorasyon

Uğur Yumak

Recommended Posts

Şahin Topaloğlu

Tek geçiyorum....lqXNF6g.jpg

Oğuzhan beğendiğin rengi ankarada bir arkadaş yaptı ancak çok şık durmadığına inanıyorum..Ama ben kesinlikle mavi derim...Neden mavi..

İç dizayn da gri ve beyaz yada siyah tonları rahatlıkla kullanabilirsin....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Abi en son resimde kaynak yapılan parça ne işe yarar?

Bagaj kapağını tutan parçayı yaptı usta. Metal kancası eklenecek:

2942m1u.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Almayı çok istememe rağmen bu araç sana kısmet olmuştu...Renk konusunda iyi düşünmeni istiyorum.Bu kadar emek harcandı gerçekten güzelbir renge boyanmalı....

Ahanda buldum bir tane....http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-boylesi-gorulmedi-171325005/detay

Resmini gösterdiğin o mavi renk ilginçtir ki benim bu arabayı almadan önce bile kafamdaki renkti :) 

Sonra vaz geçtim çünkü orjinal yapmayı tercih ettim aracı. Amacım 70'ler ve Ford'a uygun bir renk seçmek. 

Kafamda o bakır/turuncu, kendi orjinal sarısı ya da yeşil var. Ama karar verebilmiş değilim. İnan çok zormuş bu renk konusu.

Bir de şöyle bir düşüncem var, bakalım siz ne diyeceksiniz:

Aracı %100 orjinal yapmak adına sarı rengine boyamak,Sonra da kafamdaki diğer renklere kaplatmak. 

Ne dersiniz arkadaşlar?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

abi bence kafanda belirleyeceğin en güzel renge boyat aracını daha sonra zevkine göre kaplatırsın orjinal olacak diye sarı yaparsan yazık olur arabana sitede oylama da açabilirsin en çok beğendiğin renk tonlarının görselini koyarak 

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Bence de o dönemin fabrika renklerinden olmalı.Mesela bakır/turuncu/karamer tarzı bir renk olabilir.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

abi bence kafanda belirleyeceğin en güzel renge boyat aracını daha sonra zevkine göre kaplatırsın orjinal olacak diye sarı yaparsan yazık olur arabana sitede oylama da açabilirsin en çok beğendiğin renk tonlarının görselini koyarak 

Yapma yav, sarı o kadar da kötü olmaz :) 

bence kesinlikle orjinal renk olmalı.

Ben hala mustang grisi diyorum :) 70 leri de yansıtıyor.

Bence de o dönemin fabrika renklerinden olmalı.Mesela bakır/turuncu/karamer tarzı bir renk olabilir.

oh be, 70 çiler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Oğuzhan boş ver orjinalini sen tutkunu olduğun renge boyat.....Arabaya Baktığın zaman gülümsemelisin.... :yes:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Oğuzhan boş ver orjinalini sen tutkunu olduğun renge boyat.....Arabaya Baktığın zaman gülümsemelisin.... :yes:

O saydığım renklerde gülümserim canım. Hatta 4 arabam olsa, her birini sevdiğim renklere boyatsam :)

Şaka bir yana, korkarım renk kararını son dakikalara kadar veremeyeceğim. İşlerim bu günlerde çok yoğun, hafifler hafiflemez İzmir'e gideceğim ve bu renk meselesine bir son vereceğim. Beni bekliyorlar.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Resmini gösterdiğin o mavi renk ilginçtir ki benim bu arabayı almadan önce bile kafamdaki renkti :)

Sonra vaz geçtim çünkü orjinal yapmayı tercih ettim aracı. Amacım 70'ler ve Ford'a uygun bir renk seçmek. 

Kafamda o bakır/turuncu, kendi orjinal sarısı ya da yeşil var. Ama karar verebilmiş değilim. İnan çok zormuş bu renk konusu.

Aracı %100 orjinal yapmak adına sarı rengine boyamak,Sonra da kafamdaki diğer renklere kaplatmak. 

Ne dersiniz arkadaşlar?

aman diyim kaplatmayın.bu kadar emekten sonra arabayı yapışkanlı kağıda bulamayın :)

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

abi sen bırak sarıyı ya laci ya diğer beğendiğin turuncumsu kırmızı yap  ;)

NLdKySf.jpg?1

AySJV2y.jpg?1

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Bagaj Kapağı da yenilendi, Ustam araçta yenilemedik parça bırakmadı:

96vnk3.jpg

2rnjxc7.jpg

9ih3wg.jpg

2ikf7m.jpg

2dhw5jd.jpg

2ns2de0.jpg

24lvd3t.jpg

2vty875.jpg

e995bo.jpg

2r22l3a.jpg

34evjv8.jpg

opplys.jpg

30j4qr5.jpg

abi sen bırak sarıyı ya laci ya diğer beğendiğin turuncumsu kırmızı yap  ;)

NLdKySf.jpg?1

AySJV2y.jpg?1

Sen bana M6 aldırmaya çalışıyorsun ben anladım  :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Ne dersiniz arkadaşlar?

Üçü de olur, hem de çok güzel olur.

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu
(düzenlendi)

Abi bence orjinal renklerden şaşılmamalı. Bakınca fabrikadan çıkmış gibi görünsün. Birde koyu renk olmaz ise sanki daha temiz ve bakımlı görülecek gibi geliyor. tarihinde Fedai Özoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Değil mi:)

Bütün mesele seçim yapmakta...

Abi bence orjinal renklerden şaşılmamalı. Bakınca fabrikadan çıkmış gibi görünsün. Birde koyu renk olmaz ise sanki daha temiz ve bakımlı görülecek gibi geliyor.

Açık renkler her zaman daha etkileyici oluyor evet

Bu arada yeşil bu (British Racing Green):

2exrinn.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Adım adım kendine geliyor. Harika bir şey olacak bu.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Herşey çok güzel maşallah. Bir sorum olacak bu kadar ek, yama ilerde sorun olmaz mı, mukavemeti güvenilir olur mu?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Vural

Herşey çok güzel maşallah. Bir sorum olacak bu kadar ek, yama ilerde sorun olmaz mı, mukavemeti güvenilir olur mu?

Yok hocam, o mantıkla bakılırsa gemiler ne olurdu. Malzeme ve kaynak çok önemlidir.

Bu arada bu güne kadar hiç söz etmedim ama madem konu kaynak, Türkiye'de sayılı özel kaynaçılardan ve Ülkenin en büyük Sanayi Şirketlerinde (GAMA, Nurol, Güriş vs.) Kaynak kalite Kontrolörü olarak görev almış kişi neredeyse her gün aracımı ziyaret ediyor ve kontrol ediyor. Babam Almanya'da da Tersanelerde ve Atom Santrallerinde kaynak uzmanıydı. Yani içim rahat :)

Adım adım kendine geliyor. Harika bir şey olacak bu.

Çok teşekkür ederim.

abi madem sarı istiyorsun m4 sarısı çok da güzel durur

VWFtr9o.jpg?1

Sen kesin BMW fetişiştisin :) Allah sana her modelini nasip etsin canım kardeşim.

Ren çok hoş bu arada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Yok hocam, o mantıkla bakılırsa gemiler ne olurdu. Malzeme ve kaynak çok önemlidir.

Bu arada bu güne kadar hiç söz etmedim ama madem konu kaynak, Türkiye'de sayılı özel kaynaçılardan ve Ülkenin en büyük Sanayi Şirketlerinde (GAMA, Nurol, Güriş vs.) Kaynak kalite Kontrolörü olarak görev almış kişi neredeyse her gün aracımı ziyaret ediyor ve kontrol ediyor. Babam Almanya'da da Tersanelerde ve Atom Santrallerinde kaynak uzmanıydı. Yani içim rahat :)

Gemi örneği ve atom santrali kaynak uzmanı kontrolü sonrası bence rengi konuşmak daha önemli :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...