Çağlar Bayur 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Bir gün kapın çalınacak, kapıyı açınca beni karşında göreceksin. O zaman nereye kaçacaksın bakalım Anıl Berke Kavraal? eskidi bunlar, sana yapılmışı neden başkasına satıoyosun 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Bana da göndersene birkaç foto. Zamazingoların kendini görmek nasip olmadı, bari fotosuna bakıp yapalım... Aslında foto dediysem, şema da olabilir. Hatta anlatırsan belki anlayabilirim bile. Ama belki yani... Zatı halinize, çalıştırılmış, oransal olarak ışık şiddeti değişken hazır devre gönderilecek, ne şeması efenim, siz önce sis farı bulun Abi, zamazingoların fotoğraflarını burada paylaşsan da feyiz alsak.. Gerçi benim aldığım feyizden ne köy ne kasaba olmaz ya neyse Bakar iç geçiririm en azından Geri vites diyorum, IR diyorum, bi sus diyorum, akşam vakti gel diyorum, mangal diyorum, maslak diyorum 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Geri vites diyorum, IR diyorum, bi sus diyorum, akşam vakti gel diyorum, mangal diyorum, maslak diyorum Konuşan kel kalsın artık Bir gece ansızın gelebilirim abim.. 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Bir iki zamazingo fotosu göndereyim sana Gönder tabi. Bizde görelim, öğrenelim. eskidi bunlar, sana yapılmışı neden başkasına satıoyosun Abi naapsın adam ? Yapılcak şey mi bıraktınız. Zembili olsada gökten inse keşkem Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Mevzu halen çözülmemiş konuya el atsak mı 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Mevzu halen çözülmemiş konuya el atsak mı Mevzu ortada her türlü katılım serbest İşler güçler sebebiyle nisan başına kadar ben yokum. Sadece arada bir gelip buraya yazarım. Aynı Servet gibi 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 eskidi bunlar, sana yapılmışı neden başkasına satıoyosun Oldu canım; seni gördüğümde arkan dönük, havalara bakıyordun. Seslenmesem melül melül arayacaksın beni. Bu mudur? Değildir! Konuşan kel kalsın artık Bir gece ansızın gelebilirim abim.. Ha? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Ben sinyali verince sinyalin verildigi tarafın sis lambasını sinyal açık oldugu sürece sabit yakan sistemi yapmıiştım.Geceucusunda var. Fakat direksiyonu çevirince yanıp söndürme sisteminde mekanik kısmı benı çok yordu 2 kez uğraştım kendi aracımda. Siz mekanik kısmını halledin.Mekanik kısmını halledebilirseniz elektronik kısmını mutlaka hallederim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Buraadan bir şey çıkarabilir misin... Esp'nin direksiyon açı sensörü.. Sensör de paslanma var, bakım hak götüre, wd-40 tiz sıkıla. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Elektronik olanı zaten en kolayı, mekanik aşılsa.. 2 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Bu dediklerini laylon citroenlerde var direksiyoınu ne tarafa çevirirsen o tarafa ışık yanıp o bölgeyi aydınlatıyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Muhammed'e zamazingo gönderdim. Arasıra özürlü araçları geliyor, onlar için basit, bir adet potansiyometre ile ileri geri kontrolü yapılan devreyi, araçta kullanacak. Aynı devre potansiyometre yerine fotosel ile iz takibi de yapıyor. (birileri soruyordu, keşke aklıma gelseydi ) 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Bu elektirik destekli direksiyonlar direksiyonun ne tarafa döndüğünü bilemezmi ? Oradan yola çıkılsa.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Bu elektirik destekli direksiyonlar direksiyonun ne tarafa döndüğünü bilemezmi ? Oradan yola çıkılsa.. Motor sonsuz dönüşlü, dolayısı ile referans noktası yok 2 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Fikrim geldi. Direksiyon miline bir tane mıknatıs. 3 tane hall sensör çember üzerine, 30derece aralıkla yerşeltirilecek. Ortadaki sensör direksiyon düz duruken mıknatısın hizasına gelecek. Böylece +- 60 derece ile direksiyonun tam pozisyonunu ve kaç tur attığını bilebiliriz. Potansiyometreden daha sağlam, montajı daha kolay. İlk çalıştırmada işlemcimiz, direksiyonu ortadayken yakaladığında 5-6 saniyede kendini kalibre edecek. Sonrada sensörlerden gelen farka göre pozisyonu ve tur sayısını kaçırmayacak. Mis gibi Servetim nasıl fikir? Olur mu? 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Fikrim geldi. Direksiyon miline bir tane mıknatıs. 3 tane hall sensör çember üzerine, 30derece aralıkla yerşeltirilecek. Ortadaki sensör direksiyon düz duruken mıknatısın hizasına gelecek. Böylece +- 60 derece ile direksiyonun tam pozisyonunu ve kaç tur attığını bilebiliriz. Potansiyometreden daha sağlam, montajı daha kolay. İlk çalıştırmada işlemcimiz, direksiyonu ortadayken yakaladığında 5-6 saniyede kendini kalibre edecek. Sonrada sensörlerden gelen farka göre pozisyonu ve tur sayısını kaçırmayacak. Mis gibi Servetim nasıl fikir? Olur mu? Fikrin geldiyse git 1 yere yap fikrini. 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Fikrin geldiyse git 1 yere yap fikrini. Yaptım ya işte ortaya Yorum bağlantısı
Cem Işık 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Bir deli bir kuyuya taş attı , 40 akıllı uğraşıyor 4 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Yaptım ya işte ortaya Arkadaş hella neler yapmış yahu ... otomatik yükseklik ayarı için bile kit varmış. Dönüş farı için de varmış ... http://www.hella.com/produktion/HellaResources/WebSite/HellaResources/HellaFR/drivers_download/Brochure_Light_Modules_2005_2006.pdf Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Pis o pis. Sağ-sol sinyalleri ve ivme sensörü kullanmış, kolaya kaçmış. Biz direksiyondan alacağız daha güzel olacak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Aynı devre potansiyometre yerine fotosel ile iz takibi de yapıyor. (birileri soruyordu, keşke aklıma gelseydi ) Yarışma konusu idi.. iz takip edecek bir robot yarışmasıydı galiba.. Yasir.. bu mıknatıs meselesini anlamadım... Yorum bağlantısı
Talip Eren 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 7 sayfanın sonunda kimin aracına monte ediliyor diye bakayım dedim,, ı-ıh bi iş çıkmamış Direksiyon milinden mekanik destek her araca olmayacaktır onu eleyin, rot başlarını görebilecek metal okuyan proxysensörler ile iş çözülür, davlumbaz içlerine konan, metal okuyan proxy sensörler ile jant mesafesi ölçülerek işlem çözülür, espli araçlar en kolayıdır, direksiyon açı potansiyometresinden, esp nin ruhu duymayacak yüksek omajda bilgi alınıp işlem çözülür. Forkliftlerin curve kontrol okuyucuları ( Cem'in bahsettiği ) en sağlıklı olanı ama 700 öğro civarı, o ihtimal uzak dursun Servet e katılıyorum.Yoksa bu fikirde mi elenmişti,tüm yazılanları okumaya çalışmıştım ama. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Fikrim geldi. Direksiyon miline bir tane mıknatıs. 3 tane hall sensör çember üzerine, 30derece aralıkla yerşeltirilecek. Ortadaki sensör direksiyon düz duruken mıknatısın hizasına gelecek. Böylece +- 60 derece ile direksiyonun tam pozisyonunu ve kaç tur attığını bilebiliriz. Potansiyometreden daha sağlam, montajı daha kolay. İlk çalıştırmada işlemcimiz, direksiyonu ortadayken yakaladığında 5-6 saniyede kendini kalibre edecek. Sonrada sensörlerden gelen farka göre pozisyonu ve tur sayısını kaçırmayacak. Mis gibi Servetim nasıl fikir? Olur mu? referansa gerek yok. Okuma için, dönüş yönüne göre kutup polaritesi baz alınacak ( n-s yönü ) şemasını verdiğim zamazingonun pot uçları yenide hall efect misgibi çalışır ama...hall on-of değil, oransal olacak oldu bu iş 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Yasir.. bu mıknatıs meselesini anlamadım... Abi hilal şeklinde bir parçanın iki ucuna ve ortasına sensörleri koyup, direksiyon miline yakın takarız diye düşündüm. Ortadaki sensör iptal edilebilir. Küçük bir mıknatıs direksiyon miline yapıştırılacak. referansa gerek yok. Okuma için, dönüş yönüne göre kutup polaritesi baz alınacak ( n-s yönü ) şemasını verdiğim zamazingonun pot uçları yenide hall efect misgibi çalışır ama...hall on-of değil, oransal olacak oldu bu iş Evet iki sensörle de yapılabilir. Ama direksiyonun bir kaç tur atabileceğini düşünerek ben bu işi işlemci ile yaparım diyordum. Hem Emmi azalarak sönsün dedi sağolsun, paslanmıyayım diye Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Tek sensör yeter, ikincisi ne işe yarayacak anlamadım ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts