İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Hareketine Duyarlı Sis Farları

Mustafa Alemdar

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Resmi düzelttim..

85542925.jpg

Yasir abi mesafesini belirleyecegimiz yakinlik sensörü varmidir piyasada .mesala park sensorundeki gibi algilasa davlumbaz icine monte edilse teker dondugunde aci daralacagindan. tetik verse(cokmu uctum)

Çok ilginç bir fikir.. :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Amma uçmuşsunuz ha! Çözüm çok basit halbuki; koyarsın sürücünün tepesine bi kamera, bi de görüntü analiz yazılımı. Hem hangi tarafa döneceğini bilir ona göre yakarsın ne yakacaksan hem de uyursa kornaya falan basarsın. Deli deli düşünmüşünüz epiniz ba... :spiteful:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Plan B :)

tipofsustf8.jpg

Direksiyon mili zor abi..

Şekilden olur gibi görünüyor. B plani son karar. :)

Yasir abi mesafesini belirleyecegimiz yakinlik sensörü varmidir piyasada .mesala park sensorundeki gibi algilasa davlumbaz icine monte edilse teker dondugunde aci daralacagindan. tetik verse(cokmu uctum)

Fayda maliyet oranı çok verimsiz :) Emminin fikir en basit sağlam ve ucuzu.

Amma uçmuşsunuz ha! Çözüm çok basit halbuki; koyarsın sürücünün tepesine bi kamera, bi de görüntü analiz yazılımı. Hem hangi tarafa döneceğini bilir ona göre yakarsın ne yakacaksan hem de uyursa kornaya falan basarsın. Deli deli düşünmüşünüz epiniz ba... :spiteful:

Tamam bacanak bunuda plan C olarak kayda alalım. B de başarısız olursak onu da deneriz. :)

Yorum bağlantısı
Cem Işık
(düzenlendi)

Taksim meydanı dediğin nedir Yasir abi, ne delilik yapmadık ki onu da yaparız :)

Şaka bir yana Servet abide portif(!)'te kullanılan direksiyon sensörü vardı, şöyle ki 40-45 cm uzunluğunda düz bir parça, üzerinde manyetik bir başka parça var 1-2 cm civarı , küçük parça büyük üzerinde sağa sola gidebiliyor , küçük parçanın pozisyonuna göre direksiyon servosuna güç iletiliyor gibi hatırlıyorum. Bununla far merceklerini çalıştırma projesi vardı Servet abimin..

tarihinde Cem Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

olasi degilmi emmim

O hassaslıkta ve ayarlayabileceğimiz sensörü bulursak... olmaması için bir sebep yok... :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Şekilden olur gibi görünüyor. B plani son karar. :)

Fayda maliyet oranı çok verimsiz :) Emminin fikir en basit sağlam ve ucuzu.

abi mekanik olunca ustalik gerekecek mugla nevsehir nerede yapilacak ortadami bulusacagiz,sanayi ye gittim usta sen bu parcalari al dreksiyon dönderdimmi sisi yakacak he ayarla desem yorum yapmassa bile bakisiyla bacaklarindan vurdur kendini zannimca sonra isin yoksa turku söle karakolda ayna var))))
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Taksim meydanı dediğin nedir Yasir abi, ne delilik yapmadık ki onu da yaparız :)

Şaka bir yana Servet abide portif(!)'te kullanılan direksiyon sensörü vardı, şöyle ki 40-45 cm uzunluğunda düz bir parça, üzerinde manyetik bir başka parça var 1-2 cm civarı , küçük parça büyük üzerinde sağa sola gidebiliyor , küçük parçanın pozisyonuna göre direksiyon servosuna güç iletiliyor gibi hatırlıyorum. Bununla far merceklerini çalıştırma projesi vardı Servet abimin..

Dediğin parçayı bilmiyorum ama "lineer cetvel" diye bir şey var potansiyometrenin düz olanı. Onun gibi bir şey herhalde. Sor bakalım Servetime kaç yüz avroymuş :)

abi mekanik olunca ustalik gerekecek mugla nevsehir nerede yapilacak ortadami bulusacagiz,sanayi ye gittim usta sen bu parcalari al dreksiyon dönderdimmi sisi yakacak he ayarla desem yorum yapmassa bile bakisiyla bacaklarindan vurdur kendini zannimca sonra isin yoksa turku söle karakolda ayna var))))

Senin dediğin devreyi yapsak demek ki kafadan vuracan milleti. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buluşmaya gitmeye gerek yok... Bunu deneyecek bir deli lazım... O da Muğlada... :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Dediğin parçayı bilmiyorum ama "lineer cetvel" diye bir şey var potansiyometrenin düz olanı. Onun gibi bir şey herhalde. Sor bakalım Servetime kaç yüz avroymuş :)

Senin dediğin devreyi yapsak demek ki kafadan vuracan milleti. :D

abi isin esprisi biyana mekanik oldumu piyasadaki ustalar ugrasmak istemezki elektronik olacakki hepimiz faydalanalim))))
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

abi isin esprisi biyana mekanik oldumu piyasadaki ustalar ugrasmak istemezki elektronik olacakki hepimiz faydalanalim))))

Mekanik olarak zaten en kolayı bu diye geldik buralara. Diğerleri daha zor dişliler filan. Mesafe sensörü işi hiç olmaz, hem onuda gidip oraya mekanik olarak montaj yapacaz. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lazerli mesafe okuyucular var.. onları okuma şansın var mı ?

Yada manyetik tetiklenebilen (mıknatısla) bir sensör biliyor musun Yasir..

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Önceki aracima submarine light yapacam servet abi sayesinde ledleri aldim en derecelisinden söktüm tavan lambasini muhtesem bi iscilikle montaji yaptim bi baktim tavan lambasi daha once catlamis japonla yapistirmislar zaten kilcal iz vardi aciyi degistirmek icin soktum takarken cat kirildi . elezigda bi elk cide vardi cikmasi neyse dedim usta bu ayni devreyi buraya tasiyabilirmisin. dedi o neki bende takilayim dedim submarine light dedim. gecen muhabbet su.

Submarine light

Subne la ne?

Işııık

nola(ne ola)

Gece parklari yaktinmi los isik veriyo vites ustune ve orta konsola

sebep?

Sebep?ambians oluyo iste

nooluyi noluyii

Isik abi isik aydinlatma

Gereksiz bence aküye yazik.

Neyse dedim sen ver ben hallederim

akünü ölceyimmi

yok abi yeni degistim

marsina bakayim bi basbasbas

abi isim var.sarjini olceyimde git. zor kactim

muhabbet aynen bu fazlasi var eksigi yok.. burdaki ustalara is yaptirmak zorr cok zor

tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Lazerli mesafe okuyucular var.. onları okuma şansın var mı ?

Yada manyetik tetiklenebilen (mıknatısla) bir sensör biliyor musun Yasir..

Lazer olmaz çamur olur toz olur.

Manyetik olur. Hem daha basit olur.

Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Hall diye sensörler var 3 bacaklı küçük transistör gibi. Mıknatısın karşısına koyup kullanılabilir. Emmi yine aynı yere siviç yerine bunlarımı düşündün. Yoksa Erol'un dediği gibi mesafeyi manyetik ölçelim mi diyorsun?

Yorum bağlantısı
Misafir

Abi ben dusundumde mesafe isi kisin sisleri deli eder kar camur araya girecek

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hall diye sensörler var 3 bacaklı küçük transistör gibi. Mıknatısın karşısına koyup kullanılabilir. Emmi yine aynı yere siviç yerine bunlarımı düşündün. Yoksa Erol'un dediği gibi mesafeyi manyetik ölçelim mi diyorsun?

Siviç yerine bunları düşündüm Ustam..

Yorum bağlantısı
Misafir

Kucuk bi algilayici ve minimini bi karsiligi olsa o karsiligi dreksiyon simidinin arkasina gobegin arkasina yapistirsak ve her turda karsidaki algilayci tetik verse

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bundan iki tane sabitleriz, bunları tetiklemeye de mıknatıs sabitleriz.. mekanik temas işi bitmiş olur, arıza ihtimali çok düşer.. Montaj da çok kolaylaşır.. Ayrıca kalibrasyon işi de çok kolaylaşır

Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Abi ben dusundumde mesafe isi kisin sisleri deli eder kar camur araya girecek

Merak etme Erol'um problemli işe zaten bulaşmayız. Manyetik sensör kullanırsak problem olmaz. Araç üzerinde bakıp takacak yer beğeniriz. Denemeler yaparız. Olursa sorunlar halledilir, ondan sonra dağıtırız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kucuk bi algilayici ve minimini bi karsiligi olsa o karsiligi dreksiyon simidinin arkasina gobegin arkasina yapistirsak ve her turda karsidaki algilayci tetik verse

Sağı solu ayıramayız..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Bundan iki tane sabitleriz, bunları tetiklemeye de mıknatıs sabitleriz.. mekanik temas işi bitmiş olur, arıza ihtimali çok düşer.. Montaj da çok kolaylaşır.. Ayrıca kalibrasyon işi de çok kolaylaşır

Evet abi temiz olur öyle. E ne kaldı geriye :) Parkdan elektrik alıp sislere elektrik vermek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...