İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Hareketine Duyarlı Sis Farları

Mustafa Alemdar

Recommended Posts

Ben rahatsız oluyorum açıkçası sislerden. Sisli olmadığı sürece yakmayın dediklerine göre rahatsız edici bir tarafı var.

Aracımda sis farı var ama gerektiğinde kullanıyorum sadece

Kullanıyor musunuz diye sormadım. Bir gün tam karanlıkta sislerinizi açıp kapatarak sol tarafa cam'dan dışarı bir bakın. Bakarken sisleri açıp kapatın hangi alanlar aydınlanıyor. Şaka yapmıyorum  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Kullanmadım da görsellik açısından alışamadım daha doğrusu :) özellikle mercedeslerde filan denk geldim sanki sis farın diğeri patlakmış gibi gözüküyor.

Şahsi fikrim böyle bir özellik olsa aracımda iptal ederdim :) :) :)

Yorum bağlantısı

Kullanmadım da görsellik açısından alışamadım daha doğrusu :) özellikle mercedeslerde filan denk geldim sanki sis farın diğeri patlakmış gibi gözüküyor.

Şahsi fikrim böyle bir özellik olsa aracımda iptal ederdim :) :)) :)

Kullandınız da beğenmediğiniz bir durum mu var diye merak ettim. Bazı arkadaşlar dönüşlerde araç geliyor zannediyormuş beğenmiyormuş öyle bir durum sizde yaşadınız mı diye soracaktım..

Evet görsel olarak ben beğenmiyorum. Patlak hissi oluşturuyor yalan değil. Hele benim gibi simetri hastası biri için gıcık bir durum :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Kullandınız da beğenmediğiniz bir durum mu var diye merak ettim. Bazı arkadaşlar dönüşlerde araç geliyor zannediyormuş beğenmiyormuş öyle bir durum sizde yaşadınız mı diye soracaktım..

Evet görsel olarak ben beğenmiyorum. Patlak hissi oluşturuyor yalan değil. Hele benim gibi simetri hastası biri için gıcık bir durum :D

Aynen :) dönüşlerde her ikiside yanıp sönücekse ben varım.araştırıp bulalım hayata geçirelim :) :) :)
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Bizim araçlarda sis farı mı be ?

Siz asıl babamın ford granadasına ( eskiden ) taktıklarını göresydiniz .Abovvv sisleri aç karşındaki kör olsun sis değil maşallah projektör.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Kullanıyor musunuz diye sormadım. Bir gün tam karanlıkta sislerinizi açıp kapatarak sol tarafa cam'dan dışarı bir bakın. Bakarken sisleri açıp kapatın hangi alanlar aydınlanıyor. Şaka yapmıyorum  :biggrin:

Sis farı dediğiniz noktaları aydınlatıyor olabilir ama karşıdan geleni rahatsız ediyor. Eminim rahatsız olan tek kişi de ben değilim.

Yorum bağlantısı

Bu konuyu kaç gün kaç geceyarıları tartıştık tartıştık.Beyin fırtınaları efil efil.Sonuç: Enson örtmenim ve bacanak operasyon yapacaklardı öyle kaldı.Ben dedim sinyallerden tetik alalım sinyal odaklı belirlediğimiz zaman aralığı kadar yansın.Emmi direksiyon milinden girdi servet abi olmaz dedi yer yok bacanak abi ve emmi en son direksiyon mili rot civarlarında mekanik operasyonda karşı öyle kaldı.Dur ben konuyu hort edeyim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mesela, ne kadar veridiniz böyle bir çalışma yapılsa meblağ olarak? max diyelim?

Yorum bağlantısı

mesela, ne kadar veridiniz böyle bir çalışma yapılsa meblağ olarak? max diyelim?

Çağlar abi montajı basit bir modül olmalı.50 TL verilir bence.
Yorum bağlantısı

Sis farı dediğiniz noktaları aydınlatıyor olabilir ama karşıdan geleni rahatsız ediyor. Eminim rahatsız olan tek kişi de ben değilim.

Bakın Mustafa Bey, şu yanlış anlaşılma durumunu ortadan kaldıralım.

İleti no 9 : Sürekli sis farı yakma taraftarı olmadığımı belirttim.

İleti no 12 :  Amacımın görsellik olmadığını da belirttim.

Bütün forumlarda yıllardır tartışıla gelen bir konu bu, Yasak mı değil mi.? Göz alır almaz.? Cezası var mı yok mu? Konuyu açan arkadaş dönüşlerde sis farını kullanmak istediğini belirtmiş ve buna bende dahil bir kaç arkadaşta heveslenmiş durumda. Konumuz sürekli sis farı açıp gezip veya gezmeme değil. Gezenlerden duyulan rahatsızlıklarından yakınılacak bir konuda değil. Eğer çok rahatsız olduğunuz bir durum varsa sesinizi duyurmak istiyorsanız yeni bir konu açıp şansınızı denemeye ne dersiniz. :good1:  24 üncü iletiye geldik daha bir sonuç elde edemedik.  :biggrin:  Burada teknik bir bilgiye ihtiyacımız var.  :good1:

Bilgiye açız aç...

Konu çok sabote edildi. Buradan yetkililere sesleniyorum konuyu baştan alabilir miyiz  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlar abi montajı basit bir modül olmalı.50 TL verilir bence.

sanayide 50 tl ye anca yanmayan iç lamba varsa kapı açınca, onun switcihni temizlerler :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Bakın Mustafa Bey, şu yanlış anlaşılma durumunu ortadan kaldıralım.

İleti no 9 : Sürekli sis farı yakma taraftarı olmadığımı belirttim.

İleti no 12 :  Amacımın görsellik olmadığını da belirttim.

Bütün forumlarda yıllardır tartışıla gelen bir konu bu, Yasak mı değil mi.? Göz alır almaz.? Cezası var mı yok mu? Konuyu açan arkadaş dönüşlerde sis farını kullanmak istediğini belirtmiş ve buna bende dahil bir kaç arkadaşta heveslenmiş durumda. Konumuz sürekli sis farı açıp gezip veya gezmeme değil. Gezenlerden duyulan rahatsızlıklarından yakınılacak bir konuda değil. Eğer çok rahatsız olduğunuz bir durum varsa sesinizi duyurmak istiyorsanız yeni bir konu açıp şansınızı denemeye ne dersiniz. :good1:  24 üncü iletiye geldik daha bir sonuç elde edemedik.  :biggrin:  Burada teknik bir bilgiye ihtiyacımız var.  :good1:

Bilgiye açız aç...

Konu çok sabote edildi. Buradan yetkililere sesleniyorum konuyu baştan alabilir miyiz  :biggrin:

Anlıyorum...

Yorum bağlantısı

sanayide 50 tl ye anca yanmayan iç lamba varsa kapı açınca, onun switcihni temizlerler :D

Abi buna yakın bi cevap bekliyordum...

Sinyalden tetik alıp 5sn sise enerji veren bir modül 20-30tl te malolur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

modül maiyeti değil ki? olmayan bir sistem var edilecek öncelikle, parça maliyetine girersek, yalın olarak 1 ton çelik 1600 dolar civarı, araba 16bin dolar mesela :D

Yorum bağlantısı

modül maiyeti değil ki? olmayan bir sistem var edilecek öncelikle, parça maliyetine girersek, yalın olarak 1 ton çelik 1600 dolar civarı, araba 16bin dolar mesela :D

Mevcudunda olmayan bir araca Cc taktırmak istersek ozaman maliyetini hayal bile edemedim abi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bunu çok tartıştık arkadaşkar. Bir çok yol düşündük. Bir çok yolla da yapılabileceğine karar verdik ancak hepsi de ciddi elektronik ve mekanik gerektirdiği için ekonomik olamadı.

Sinyale bağlamak en kolayı ama bir çok durumda sinyal vermeden döndüğümüz için bu da verimli görünmedi.

Yani, zor.

Yorum bağlantısı

Çağlar abi o kadar da umutsuz olma  :zort:

Yorum bağlantısı

Bunu çok tartıştık arkadaşkar. Bir çok yol düşündük. Bir çok yolla da yapılabileceğine karar verdik ancak hepsi de ciddi elektronik ve mekanik gerektirdiği için ekonomik olamadı. Sinyale bağlamak en kolayı ama bir çok durumda sinyal vermeden döndüğümüz için bu da verimli görünmedi. Yani, zor.

Ne güzel abi sırf artistlik içinde olsa sinyal alışkanlığı kazandıracak bir uygulama olacak.
Yorum bağlantısı

Bunu çok tartıştık arkadaşkar. Bir çok yol düşündük. Bir çok yolla da yapılabileceğine karar verdik ancak hepsi de ciddi elektronik ve mekanik gerektirdiği için ekonomik olamadı. Sinyale bağlamak en kolayı ama bir çok durumda sinyal vermeden döndüğümüz için bu da verimli görünmedi. Yani, zor.

Dönüşlerde sinyal verme alışkanlığı kazanmış olanlar sinyal devresi üzerinden gidebilir. Ne dersin olmaz mı Mehmet abi. Şahsen ben sinyal vermeyi alışkanlık edinmiş bir insanım. Basit bir diyot,Role ve Kondansatör devresi ile çözemezmiyiz  :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...