Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Yarım tur en güzeli ; bugün bir puntoda gördüm çeyrek civarı başlıyor yanmaya.. Sorun o değil. 3 çeşit sensör var, Bunların 1 tanesi sonsuz dönebiliyor. Bunda sorun yok, ama başka dezavantajı var. Direksiyonun tam ortada olduğunu bulmak, ve bunu kaçırmamak sorun. Diğer 2 tip genelde 360 derece dönebiliyor. Ama bize tek tur bile yetmeyecek. 3-5 tur atabilmesi lazım yoksa dağıtırız sensörü. Birde tabi bunları mile nasıl bağlayacağız. Mekanik işlerden pek anlamam. Dişli filan lazım. B planı daha cazip gelmeye başladı birden Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Sorun o değil. 3 çeşit sensör var, Bunların 1 tanesi sonsuz dönebiliyor. Bunda sorun yok, ama başka dezavantajı var. Direksiyonun tam ortada olduğunu bulmak, ve bunu kaçırmamak sorun. Diğer 2 tip genelde 360 derece dönebiliyor. Ama bize tek tur bile yetmeyecek. 3-5 tur atabilmesi lazım yoksa dağıtırız sensörü. Birde tabi bunları mile nasıl bağlayacağız. Mekanik işlerden pek anlamam. Dişli filan lazım. B planı daha cazip gelmeye başladı birden Dıştan kelepçe gibi bir dişli geçeblir. çizme yeteneğim olsa gösterirdim ama yok öyle bir yetenek Abs sensörü gibi uzaktan okuyacak birşey olamazmı ? Mıknatıs milde, sensör yakınında bir ayak yardımıyla durabilirmi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Sorun o değil. 3 çeşit sensör var, Bunların 1 tanesi sonsuz dönebiliyor. Bunda sorun yok, ama başka dezavantajı var. Direksiyonun tam ortada olduğunu bulmak, ve bunu kaçırmamak sorun. Diğer 2 tip genelde 360 derece dönebiliyor. Ama bize tek tur bile yetmeyecek. 3-5 tur atabilmesi lazım yoksa dağıtırız sensörü. Birde tabi bunları mile nasıl bağlayacağız. Mekanik işlerden pek anlamam. Dişli filan lazım. B planı daha cazip gelmeye başladı birden Örnek link görmem mümkün mü ? Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Dıştan kelepçe gibi bir dişli geçeblir. çizme yeteneğim olsa gösterirdim ama yok öyle bir yetenek Abs sensörü gibi uzaktan okuyacak birşey olamazmı ? Mıknatıs milde, sensör yakınında bir ayak yardımıyla durabilirmi ? En güzeli araca gidip incelemek galiba. Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Örnek link görmem mümkün mü ? http://www.direnc.net/COKTURLU-POTANSIYOMETRE,LA_321-2.html#labels=321-2 bu çok turlu potansiyometre diğerleride mekanik olarak buna benzer şeyler. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Emmi direksiyon konum bilgisini nerden alacağımı söyle gerisi basit. Bacanak bilir ona soralım Direksiyon konumu OBD üzerinden okunup, PIC programlama ile belli açı değerinde sis yaktırılabilir belki. Tabii ben ikisini de yapabilecek yetenekte olmadığımdan, sadece öneride bulunabiliyorum 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 İlk ürün benimdir ,torpil atar korkuturum ona göre 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Direksiyon konumu OBD üzerinden okunup, PIC programlama ile belli açı değerinde sis yaktırılabilir belki. Tabii ben ikisini de yapabilecek yetenekte olmadığımdan, sadece öneride bulunabiliyorum Direksiyon konumu her araçta takip ediliyormudurki ? Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Direksiyon konumu OBD üzerinden okunup, PIC programlama ile belli açı değerinde sis yaktırılabilir belki. Tabii ben ikisini de yapabilecek yetenekte olmadığımdan, sadece öneride bulunabiliyorum Bildiğim kadarıyla direksiyon konumu OBD standardında yok. Her araçta kendi özel bağlantısından okunabilir, olmaz o iş Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 (düzenlendi) Direksiyon konumu her araçta takip ediliyormudurki ? Açıkçası bilemiyorum ama Torque programı ile OBD üzerinden veri okurken, ayarlar bölümünde görünen o kadar çok sensör var ki, direksiyon açısı da bunlardan biri olabilir diye düşündüm. Eğer böyle bir sensör varsa, yine de araçtan araca okunan sensör kod farklı olabileceğinden, böyle birşey yapılabilse bile muhtemelen araçtan araca farklı programlama gerektirebilir. Düzeltme : Torque programındaki ayarlarda bulunan sensörler arasında "Direksiyon açısı" mevcut gözüküyor, kodu PID 223201 olarak verilmiş. Ancak değeri nereden, nasıl okuyor bilemiyorum. 2 Mart 2013 tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 İlk ürün benimdir ,torpil atar korkuturum ona göre İlk ürün benim bacanağın tabiki 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Herkes kendi bacanaana kardeşim! Hadi daalın bakim. Bu bacanak benim. Köftelere bak ya... Akılları sıra bacanaa yicekler. Yedirmezler olm. Hadi anam hadi... Allah versin ülen! 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Herkes kendi bacanaana kardeşim! Hadi daalın bakim. Bu bacanak benim. Köftelere bak ya... Akılları sıra bacanaa yicekler. Yedirmezler olm. Hadi anam hadi... Allah versin ülen! Seni de kaçırrız... Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Her zaman sinyal vermiyoruz virajlı dağ yolları + karanlık yere araç parkederken sinyal vermek garip olmazmıbirdefa tetik vermek zor degilki sinyal kucucuk bi göz kirpacak tetigi alan sis yanmaya baslayacak.sinyale minik bi dokunus Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 http://www.direnc.ne...ml#labels=321-2 bu çok turlu potansiyometre diğerleride mekanik olarak buna benzer şeyler. Plan B diyorum abi.. Bunu bir yer sabitlemek lazım, dişliler lazım... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Plan B diyorum abi.. Bunu bir yer sabitlemek lazım, dişliler lazım... Direksiyon miline g sensörü lazım Döndüğü tarafı anlasa yeter sanki.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Usta düşündüm de,, Deli'nin viteste kullandığı zımbırtıları direksiyon milinden tetikleme, potansiyometre çalıştırmaktan daha kolay sanki.. Plan B yada ODB Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Bunu mekanik yapmayı düşünmüştüm ben...Rotlardan birinden faydalanacaktım.. Rot miline takılacak küçük bir parça, Deli'nin vites kolunda kullandığı anahtarları çalıştıracaktı... Mesela... Ama parçalar değişken hareketli olduğu için direksiyon milinden okumak şart... emmi rota takilan parca dış etkenlerden dolayi cabuk ariza vermezmi. hem oraya müthis bi sabitleme lazim bence cok zor o is Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Plan B diyorum abi.. Bunu bir yer sabitlemek lazım, dişliler lazım... Evet bencede Su geçirmiycek sağlam anahtarlar takıldımı bir şey olmaz. Direksiyon miline g sensörü lazım Döndüğü tarafı anlasa yeter sanki.. uulmaz o be yaa Yorum bağlantısı
Cem Işık 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Hepimiz bacanak değilmiyiz ki Yasir abi? Hangi bacanak bakalım?Taksim meydanına çıkarım hepimiz bacanağız diye.. Hem en küçüğünüz benim, oturur ağlarım 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Usta düşündüm de,, Deli'nin viteste kullandığı zımbırtıları direksiyon milinden tetikleme, potansiyometre çalıştırmaktan daha kolay sanki.. Plan B yada ODB OBD olmaz. Her araçta farklı olur onun yazılımı hiç bitmez Direksiyon miline switch'leri taktık diyelim. daha kolay ama direksiyonu 1 turdan fazla çevirirsek diğer switch de açılacak. Bu bir sorunmudur? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Plan B OBD olmaz. Her araçta farklı olur onun yazılımı hiç bitmez Direksiyon miline switch'leri taktık diyelim. daha kolay ama direksiyonu 1 turdan fazla çevirirsek diğer switch de açılacak. Bu bir sorunmudur? Direksiyon mili zor abi.. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Yasir abi mesafesini belirleyecegimiz yakinlik sensörü varmidir piyasada .mesala park sensorundeki gibi algilasa davlumbaz icine monte edilse teker dondugunde aci daralacagindan. tetik verse(cokmu uctum) Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 (düzenlendi) Hepimiz bacanak değilmiyiz ki Yasir abi? Hangi bacanak bakalım?Taksim meydanına çıkarım hepimiz bacanağız diye.. Hem en küçüğünüz benim, oturur ağlarım Taksimde dediğini yaparsan söz ilk devreyi elceğizimle getir veririm bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastahanesinde 2 Mart 2013 tarihinde Yasir Uslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts