İçeriğe Yönlendir

2004 Mondeo Ghia X Aldım Bazı Sorularım Olacak :)

Onur Yaman

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu

aracınız hayırlı olsun, kafaya fazla takmayın, yavaş yavaş hepsi hal olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzinde kullanılmış olmasına rağmen soğukken titremeye devam eden lpg li aracın subapları bozuktur. Soğukkek silindir kompresyonu ölçülmeli.

Yorum bağlantısı
Onur Yaman

bir de lastik alacam 

kumho mu marshall mı sizce 

diğerleri çok pahalı valla gücüm kamadı

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Herkese iyi akşamlar başlığı başından sonuna kadar okudum. Sebebi ise beni kaşıntı tutması diyelim Üç yıldır 2001 focus ghia hb ov kullanıyorum. Araba çok temiz ve sorunsuz. Aldığımdan bu yana bir kere usta istedi o da arka kapı kilidi için. Severek kullanıyorum ve çok fazla km yaptırmadığım için lpg de taktırmadım. Yakıt değerleri 9 ve 10 lt arasında değişiyor. Kaşıntı tutma sebebine gelince, geçen sene bir oğlum oldu ve öğretmen olan eşim izine ayrıldı. Öncesinde de haftada bir ya da iki kez götürüyordu okuluna ama bu sene eski ekip arkadaşları kalmadığı için okuluna her gün kendi arabasıyla gitmesi gerekecek ve okulu 15 km mesafede. 50 kuruş yakan bir araçla bunu yaparsa ocağımızdaki incir ağacı fezaya ulaşır lpg taktırmayı düşündüğümde prins gold serisinden aşağını layık bulmadım kara oğluma ki bu da 2500 TL gibi bir maliyet. Ve eğer ben bu arabayı satarsam (3 - 4 yıl kullansam bile) maliyetini tam çıkaracakmış g?bi gelmiyor bana, bilmiyorum belki de psikolojiktir ama dürüst olmam gerekirse benim asıl derdim mondeo sahibi olmak (ağzımdaki baklayı çıkardım sonunda). Zaten lpgli bir mondeo alırsam (mk3 ov) satarken çok koymaz yani zaten öyle geldiği için hediye ediyormuş duygusuna kapılmam

Şimdigelelim asıl komuya. Sorum basit ve net. Otomatik vites bir mk3 mondeo şehir içinde ne yakar? Kpnya'da yaşadığımı hatırlatayım bu arada, yani sıfır yokuş ve rahat trafik. Bir de eşimin de benim de iş yerlerimiz şehir dışına doğru ve çok fazla ışık bulunmayan çevre yollarnı kullanıyoruz ikimiz de.

Belki bu soruyu yanlış konu içinde sormuş olabiliriim ama bu kadar çok mondeo cuyu bir arada bulunca sormadan geçemedim. Hepinize şimdiden teşekkürer

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Herkese iyi akşamlar başlığı başından sonuna kadar okudum. Sebebi ise beni kaşıntı tutması diyelim Üç yıldır 2001 focus ghia hb ov kullanıyorum. Araba çok temiz ve sorunsuz. Aldığımdan bu yana bir kere usta istedi o da arka kapı kilidi için. Severek kullanıyorum ve çok fazla km yaptırmadığım için lpg de taktırmadım. Yakıt değerleri 9 ve 10 lt arasında değişiyor. Kaşıntı tutma sebebine gelince, geçen sene bir oğlum oldu ve öğretmen olan eşim izine ayrıldı. Öncesinde de haftada bir ya da iki kez götürüyordu okuluna ama bu sene eski ekip arkadaşları kalmadığı için okuluna her gün kendi arabasıyla gitmesi gerekecek ve okulu 15 km mesafede. 50 kuruş yakan bir araçla bunu yaparsa ocağımızdaki incir ağacı fezaya ulaşır lpg taktırmayı düşündüğümde prins gold serisinden aşağını layık bulmadım kara oğluma ki bu da 2500 TL gibi bir maliyet. Ve eğer ben bu arabayı satarsam (3 - 4 yıl kullansam bile) maliyetini tam çıkaracakmış g?bi gelmiyor bana, bilmiyorum belki de psikolojiktir ama dürüst olmam gerekirse benim asıl derdim mondeo sahibi olmak (ağzımdaki baklayı çıkardım sonunda). Zaten lpgli bir mondeo alırsam (mk3 ov) satarken çok koymaz yani zaten öyle geldiği için hediye ediyormuş duygusuna kapılmam

Şimdigelelim asıl komuya. Sorum basit ve net. Otomatik vites bir mk3 mondeo şehir içinde ne yakar? Kpnya'da yaşadığımı hatırlatayım bu arada, yani sıfır yokuş ve rahat trafik. Bir de eşimin de benim de iş yerlerimiz şehir dışına doğru ve çok fazla ışık bulunmayan çevre yollarnı kullanıyoruz ikimiz de.

Belki bu soruyu yanlış konu içinde sormuş olabiliriim ama bu kadar çok mondeo cuyu bir arada bulunca sormadan geçemedim. Hepinize şimdiden teşekkürer

Benim eşim 10 gündür okula gidip geliyor. 15 lt LPG yaktırıyor. Gerçi bende benzer yaktırıyorum (Ah biraz sakin kullansam :) )

Şehir içi yakıt değerleri kıyaslamak zor. Çünkü Maraşta bile şehir içi kavramı değişiyor. Ben size uzun yol değerlerini söylersem sizin uzun yol değerlerini göz önünde bulundurarak şehir içini tahmin edin.

Ben uzun yolda 120-130 km hızlarda 10-11 lt arası yakıyorum.

Prins LPG kitinin Prins enjektörünü taktırdım 1900 tl para vermiştim geçen sene.

Bosh LPG bujisi taktırdım.

GhiaX ler 17'' jant var buda yakıtı etkileyebilir.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Benim eşim 10 gündür okula gidip geliyor. 15 lt LPG yaktırıyor. Gerçi bende benzer yaktırıyorum (Ah biraz sakin kullansam :) )

Şehir içi yakıt değerleri kıyaslamak zor. Çünkü Maraşta bile şehir içi kavramı değişiyor. Ben size uzun yol değerlerini söylersem sizin uzun yol değerlerini göz önünde bulundurarak şehir içini tahmin edin.

Ben uzun yolda 120-130 km hızlarda 10-11 lt arası yakıyorum.

Prins LPG kitinin Prins enjektörünü taktırdım 1900 tl para vermiştim geçen sene.

Bosh LPG bujisi taktırdım.

GhiaX ler 17'' jant var buda yakıtı etkileyebilir.

Ben eşime 5 yıldır otomatik kullanmanın adabını bir türlü öğretemedim zaten :)  akülü araba gibi kullanıyor ama kararlıyım bu sene öğrenecek.

Bahsettiğim gibi bizim de kullanımımız uzun yoldan pek farklı olmayacak, yani şehir içi trafiğine pek girmeyiz. Bir de mlndeo fiyatları beni fena halde cezbwdiyor ve sanırım pek uslu duramayacağım :) bahsettiğiniz değerler lpg bazında değil mi? Bir de lpg litre fiyatı ne civarda şu aralar? Malum üç senedir benzinli arabaya b?niyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim eşimin nasıl kullandığı önemli değil :)  Gidip gelsin yeter. Direksiyonu çok şükür iyi.

Bahsettiğim değerler LPG değerleri. LPG burada 2.15 lt. Sizin orada ne kadar bilmiyorum.

Mondeoda temizine dikkat edin. Temizini bulmak zor. Bulsanızda fiyatı biraz yüksek olur :)

Size tavsiyem temiz bir dizel MK3 bulmanız. Km takıntınız olmayacak mondeolarda.150-200bin km kormayın derim :)

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Benim eşimin direksiyonu oldukça iyi, erkekleri sıkıştırır bayanları taciz eder falan ama vites denen şeyin mantığını bilmediği için arabayı sabit gazda kullanıyor, arada salıp vites atmasına fırsat vermiyor arabanın.. dizel ben de çok isterim aslında ama malum mondiler on litreden aşağı yakmaz ve ne yazık ki mazotın litre bazında benzinden pek bir farkı kalmadı :( o yüzden lpg li düşünüyorum. Evmizin ve işimizin konumu gereği çok dur kalklı trafikte bulunmuyoruz hele ki eşimin de benim de iş güzergahlarımız otoban gibi. Alacağım mondeo 35 kuruş yaksa beni oldukça tatmin eder. Mondeo lüksü de yanında cabası. Bir diğer merak ettiğim konu da mondeo ve focus un ataklık durumları. Focus otomatik olduğu için bazen çok hantal geliyor bana. Mondeo focusa göre nasıldır? Şu anda kullandığımdan daha hantal bir araba kullanırsam arabaya yüklenmekten helak ederim sanırım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Fatih Bey focus otomatik kullanmadım. Ancak Mondeo bildiğiniz üzere 2.0 motor. Aracın dip gazdaki kısa bir süre düşünmesi haricinde gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

nerde ölçerler onu emmim

Aslında sen biliyorsun nerede ölçüldüğünü ama o motor orada nasıl soğutulacak... 

Bir gün önceden orada bırakmak lazım.. 

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Fatih Bey focus otomatik kullanmadım. Ancak Mondeo bildiğiniz üzere 2.0 motor. Aracın dip gazdaki kısa bir süre düşünmesi haricinde gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Konya'da bir mondeocu arkadaş bulmam gerekebilir, şöyle bir gün boyunca deneme sürüşü falan yapmam lazım belki de :) bir ara mondeo mk2 lere sarmıştım ve bana lldukça tatmin edici gelmişti mk3 ün üzeceğini düşünmüyorum. Mondeo konforu da cabası, hem de bu fiyatlara..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bir mondi hayranlığı ve tereddüt daha :) Şimdiden aramıza hoşgeldiniz diyeyim Fatih bey. :) 

Sıkışık trafik ve yokuş yoksa sizi üzmez diye düşünüyorum. Ben Samsunda sıkışık trafik ve yokuşlarda 15-16 lt lpg yakıyorum. Ancak düz yola çıktığımda 120 sabit hızda 10 lt civarı. Lpg fiyatını düşündüğünüzde uzun yolda 22 krş dolaylarına denk gelir ki bu konforda bu fiyat mükemmel. Konya da otoban tarzı ş.içi kullanacaksanız hem araç yorulmaz hem de sizi yormaz. 

Düz yollarda mondeoda köklediğiniz gaz sizi güzel anlar yaşatır. Ancak 1,5 ton ve 145 bg canavarın 4 vites klasik otomatikle perçin vurulduğunu unutmayalım. Zaten karadeniz gibi çok dik yokuşlarda sürdüğünde bunu size anımsatıyor araç :) Özetle araç (bence tüm D segmenti araçlar) tamamen uzun yolda sürücüsünü rahat ettirmek için tasarlanmış. Bunun yanında güç ve güvenlik de cabası tabi ki. 

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Valla ben bu arabayı eninde sonunda alacağım sanırım :) 2009 da askere gitmeden çok güzel full bir mk2 denk getirmiştim ama eşim sağolsun razı olmayınca o arabanın bir buçuk katı pahalı ama özellik açısından yarısı kadar olan focus almıştım döndüğümde.. sanırım bu sefer kavuşacağım mondiye :) focusa da kötü diyemem şimdi ama bence 1,6 çok ziyan bir motor, ne şehir içinde ekonomi ne de şehir dışında tam performans sağlıyor :( Mehmet Özyürek bey ne dernki acaba focus ve mondeoyu ataklık konusunda karşılaştırmada?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Valla ben bu arabayı eninde sonunda alacağım sanırım :) 2009 da askere gitmeden çok güzel full bir mk2 denk getirmiştim ama eşim sağolsun razı olmayınca o arabanın bir buçuk katı pahalı ama özellik açısından yarısı kadar olan focus almıştım döndüğümde.. sanırım bu sefer kavuşacağım mondiye :) focusa da kötü diyemem şimdi ama bence 1,6 çok ziyan bir motor, ne şehir içinde ekonomi ne de şehir dışında tam performans sağlıyor :( Mehmet Özyürek bey ne dernki acaba focus ve mondeoyu ataklık konusunda karşılaştırmada?

Mehmet Özyürek'ten tek cevap gelir oda Jatco dizel mondeo (Yani otomatik dizel mondeo) der :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Jatco candır :)

Hem konfor, hem performans.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kapışalım mı Emmi  :f1:  :p  

Beni belki geçebilirsiniz ama asla benim kadar rahat olamayacaksınız.. Ben tek el ve tek ayak kullanıyor olacağım :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Beni belki geçebilirsiniz ama asla benim kadar rahat olamayacaksınız.. Ben tek el ve tek ayak kullanıyor olacağım :D

Biz ne yapacağız inip bizimkileri itecekmiyiz onu anlamadım Yunus hocada da otomatik mk3 benzinli var :D:p
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

focusa da kötü diyemem şimdi ama bence 1,6 çok ziyan bir motor, ne şehir içinde ekonomi ne de şehir dışında tam performans sağlıyor :(

Fatih Bey,

Bu noktada çok haklısınız. 1.6 motor aslında ideal olarak lanse edilse de; ben de tam dediğiniz gibi düşünüyorum. Bu nedenle şehir içinde kullanım için 1.4 tercih ettim ama şehir dışında da küçük motor araç kullanıyorum son 1 senedir.

Şimdi Mondeo konusunda çok değerli dostlarımız, çok güzel detayları aktarmışlar. Mondeo aracı ulaşım vasıtası olarak değil de, keyif almak olarak görenlerin tercih edeceği bir araç.  Aracınıza benzinle bindiğiniz için ve daha çok güzergahınız çevre yolları olacağına göre yakıt tüketiminde lpg'Li kullanımda yüzünüz gülecektir. Hatta yaptığınız ekonomi ile verginin de bir kısmı çıkacaktır.

Benim ise önerim her zaman LPG'yi kendinizin monte ettirmesi yönünde. Sağlıklı bir motora taktırılacak LPG, sonradan ortaya çıkaacak problemlerde kesin teşhisi kolaylaştırdığı gibi, maliyetten kaçınmak için takılmış ucuz kitlerin yaratacağı sinirsel problemler de bertaraf edilir.

Diğer konu otomatik benzinli Mondeo hangi durumlarda tercih edilir? GhiaX ise %90'ı otomatik olduğu için biraz da mecburiyetten tercih edilir. Mondeo'da benzinli otomatiklerde maalesef performans kayıpları vardır. Tüketim müsriftir ancak ilk paragraftaki belirttiğim nedenler dolayısı ile bu gözünüze gelmeyecektir.

Otomatik şanzımanı klasik olduğu için en sağlamlar kategorsindedir fakat yapısı gereği revizyona muhtaçtır. Kullanıma göre değişiklik gösteren ancak Belli bir km'ye geldiğinde tıpkı baskı balatanın periyodu gibi revizyon gerekecektir. 2-3.000.-TL'lik masraf yapacağınız bu işlemin periyodu yakın araçları iyi elemeniz gerekiyor. Tabi bu sayfalardan siz araç bulduğunuzda nasıl test ediliri konuşuyor olacağız fakat otomatik araç tercihinde satanı şanslı konuma getirmemek gerekir.

Genelde forum yöneticimiz Mehmet Özyürek sahip olduğu araçların en top modeline binmesi ile bilinir. Örneğin MK2 Mondeo'nun en iyi donanımı 99 yılına aittir ve Mehmet Bey bu aracı kullanmış, Mk3'ü tercih etme zamanı geldiğinde bir süre benzinli ve düz kullanmış ancak kısa sürede hissiyat ve tecrübeleri ile Jatco(bu tabir TDCI otomatiklerin adıdır) tercih etmiştir. MK4 1.6Ecoboost Selective modeline kadar üretilmiş en değerli kombinasyon olan; ESP'li 2.0TDCI Jatco'su sizin için de önerilecek bir araçtır.

Belirttiğiniz güzergahta ortalama 7,5-8,0lt, uzun yolda ise 6,0lt ortalamalara düşecek, otomatik 5 vites, arıza periyodu çok uzun olan ve normalin akine mükemmel uyum sağlamış dizel-otomatik kombinasyonunun nadir örneği olan bu araçları ön plana alarak araştırmanızı yoğunlaştırmanızı öneririm.

Dizel mondeoların kronik problemleri pek yoktur, sadece rampa aşağı harareti düştüğü için kalorifer ısıtması sorunu yaşanılan araçlar vardı ama Mehmet Bey'de sanırım böyle bir problem olmadı. Aynı zamanda Hasan Bey (Basri Bayraktar) uzun sürelerdir bu aracı kullandığı için mükemmel hızlanma testlerini paylaşacaktır. Forumumuzun en deneyimli üyelerinden Lokman Abi (Ceritlioğlu) yeni bir TDCI sahibi olarak görüşlerini paylaşırsa gerçekten kullanıcısını memnun eden bir seçenek olduğu yine görülecektir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Biz ne yapacağız inip bizimkileri itecekmiyiz onu anlamadım Yunus hocada da otomatik mk3 benzinli var :D:p
Valla manuel benzinliler için yazmıştım. Sizi arkaya bağlayıp çekmem lazım. Yaparım da.. o tork var.. :D
Genelde forum yöneticimiz Mehmet Özyürek sahip olduğu araçların en top modeline binmesi ile bilinir. Örneğin MK2 Mondeo'nun en iyi donanımı 99 yılına aittir ve Mehmet Bey bu aracı kullanmış, Mk3'ü tercih etme zamanı geldiğinde bir süre benzinli ve düz kullanmış.
Güzel tespit. 2000 motor benzinli focusu unutmayalım. ;)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Mehmet Bey'in bindiği arabaları iyi bilirim, Ford'un en dolu ve güzel modellerine binmiştir. Hele ki Focus'una taktığı hız sabitleyici kiti çok aramama rağmen bulamamıştım :) Ben de 2010 yılında çok uygun fiyata çok dolu bir mondeo mk2 99 model denk getirmiştim hatchback eflatun renkli. Eşim sağolsun yoğun muhalefeti nedeniyle alamamıştım ve askerden gelince bir daha öyle bir araba denk getiremeyince 1,5 katı para verip focusu almıştım.. Mondeo ararken forumdaki arkadaşlar sağolsunlar çok yardımcı olmuşlardı. Focus'u Bursa'dan almıştım ve forumun tavsiye ettiği ustaya gitmiştim expertix için (fordextra) ücret almadığı gibi çok temiz bir araba almama vesile olmuştu. O yüzden forumdan alacağım tavsiyeler benim için altın niteliğinde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...