Onur Yaman 21 Şubat 2013 Yazar Paylaş 21 Şubat 2013 eger çaglar abi bunu yazmasaydın, mümkün deyil bu arıza bulunmazdı, müthiş bir bilgi. ben de teyplerde kronik asansör sorunu olduğunu duymuştum muhtemelen tamir görmüş bir teyptir acaba geri takarlarken yanlış mı bağladılar gidip baktıracağım yarın iyi bir oto teyipçisine Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 sökme takmada soket var sadece, montaj hatası olmaz Yorum bağlantısı
Onur Yaman 21 Şubat 2013 Yazar Paylaş 21 Şubat 2013 ön far su yıkamada sorun varsa, giderilirse, ön cama su atma porblemi büyük ihtimal kalmaz, en son akla silecek kolunde elektriksel arıza ihtimali gelir. hayır fara giderken basınç düşüyorsa ne yapacağız bir de eğer kol da sorun varsa ne yapacağız teşekkür ederim sökme takmada soket var sadece, montaj hatası olmaz tamam onu atlayalım o zaman peki klima beyni falan gibi bir şey olur mu sizce Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 kima beyni yok ? fara giden su basıncı, hortumlarda vs. sorun varsa olur, yani basınç kendisi sorun değil, hortumd, fara çıkan yıkama robotunda sorun varsa basınç dier, hatalı yer onarılınca düzelecek 1 Yorum bağlantısı
Onur Yaman 21 Şubat 2013 Yazar Paylaş 21 Şubat 2013 kima beyni yok ? fara giden su basıncı, hortumlarda vs. sorun varsa olur, yani basınç kendisi sorun değil, hortumd, fara çıkan yıkama robotunda sorun varsa basınç dier, hatalı yer onarılınca düzelecek şimdi daha net anladım teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Onur Yaman 22 Şubat 2013 Yazar Paylaş 22 Şubat 2013 bugun gittim ustaya titreme sorunu için özellikle rolantide lpg ile klima eco modu bile olsa açıkken baya titriyor silkeliyor benzine geçirip oto klima off olursa çok az yapıyor balıkesir de pek mondeo dan anlayan yok sanırım usta direk motor kapağını söktü tepeden baktı siboplar dedi silindir kapağı açılacak bu sibobların ayarı olmaz vs (tam doğru anlatamıyor olabilirim) dedi ne kadar dedim 1500 2500 aralığında tutar dedi alalaaaa dedim yani dediğim gibi benzinde ve klima off da iken hissetmek zor arada bir yapıyor belki başka bir sorun olabilir diye düşünüyorum izmir de gerçekten korkmadan mondeo yu elletebileceğim bir usta var mı acaba bu arada fikirlerinize açığım Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 bugun gittim ustaya titreme sorunu için özellikle rolantide lpg ile klima eco modu bile olsa açıkken baya titriyor silkeliyor benzine geçirip oto klima off olursa çok az yapıyor balıkesir de pek mondeo dan anlayan yok sanırım usta direk motor kapağını söktü tepeden baktı siboplar dedi silindir kapağı açılacak bu sibobların ayarı olmaz vs (tam doğru anlatamıyor olabilirim) dedi ne kadar dedim 1500 2500 aralığında tutar dedi alalaaaa dedim yani dediğim gibi benzinde ve klima off da iken hissetmek zor arada bir yapıyor belki başka bir sorun olabilir diye düşünüyorum izmir de gerçekten korkmadan mondeo yu elletebileceğim bir usta var mı acaba bu arada fikirlerinize açığım Ustaların kralı Sabri usta. Gözünüz kapalı teslim edebilirsiniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/174471-izmir-ustaeller-servis/ Orjinal parça kullanır. Yorum bağlantısı
Onur Yaman 22 Şubat 2013 Yazar Paylaş 22 Şubat 2013 valla çok teşekkür ederim öğretmenim izmir e gidip göstereceğim bu arada müzik ile ilgili bir sıkıntınız olursa her zaman beklerim klima sorunu yarın baktıracağım gelişmeleri haberdar edeceğim 1 Yorum bağlantısı
Murat ERDEMİR 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Titreme gaz ayarından muhtemelen önce gaz ayarına baktırın 1 Yorum bağlantısı
Onur Yaman 22 Şubat 2013 Yazar Paylaş 22 Şubat 2013 (düzenlendi) benzinde de titriyor koltuk sallanıyor her 6-7 saniyede bir şu an Mehmet hocamın başından geçenleri okuyup bitirdim İzmir e gideceğim Sabri ustaya bu araba hava alıyor abi nereden hava aldığını bulalım diyeceğim direk üst kapağı söktürüp subap değişimi istemiyorum zira para durumumda bozuk en son çare o önce hortumlara vs baktıracağım bi de şu klimanın saçmalama işini çözeyim yarın teyp sökülecek bakalım hala saçmalayacaksa el birliği ile bir çözüm buluruz bu foruma güvenim sonsuz ) 22 Şubat 2013 tarihinde Onur Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 benzinde de titriyor koltuk sallanıyor her 6-7 saniyede bir şu an Mehmet hocamın başından geçenleri okuyup bitirdim İzmir e gideceğim Sabri ustaya bu araba hava alıyor abi nereden hava aldığını bulalım diyeceğim direk üst kapağı söktürüp subap değişimi istemiyorum zira para durumumda bozuk en son çare o önce hortumlara vs baktıracağım bi de şu klimanın saçmalama işini çözeyim yarın teyp sökülecek bakalım hala saçmalayacaksa el birliği ile bir çözüm buluruz bu foruma güvenim sonsuz ) Her ne kadar Sabri ustama aracımı götürme şansına nail olamasam da ününü duyduğum için söylüyorum. Sadece aracınızdaki şikayeti söyleyin teşhis ve tedavi onun marifetli ellerindedir zaten bu kadar övgüyü hakettiğine göre. Yorum bağlantısı
Akan Belen 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Benim focusta da böyle bir durum olmuştu.6-7 saniye de bir titriyordu.Sorun çok basitmiş bende bujilerden bir tanesinin ucu sallanıyordu.Ateşleme yapamadığından sallantı oluyordu.Muhtemelen bakmışsınızdır bujilere ama yinede yazayım dedim. 1 Yorum bağlantısı
Onur Yaman 22 Şubat 2013 Yazar Paylaş 22 Şubat 2013 yok ya bakmadım dedim ya blk in en bilinen ustasına götürdüm motor kapağını kaldırdı bir iki el ile gaz verdi subapdır bu dedi kestirdi attı canım sıkıldı o yüzden izmir e götüreceğim benim araçta da atiker takılı belki lpg aynı mehmet hoca gibi ters bağlı vs olabilir ya da sizin dediğiniz gibi bujiler vs.. olabilir anlayan biri bakmalı anlamayana elletmeyeceğim Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Burada en iyi bilenen usta benim gördüğüm 3 arabayı biçti kasap gibi . 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 yok ya bakmadım dedim ya blk in en bilinen ustasına götürdüm motor kapağını kaldırdı bir iki el ile gaz verdi subapdır bu dedi kestirdi attı canım sıkıldı o yüzden izmir e götüreceğim benim araçta da atiker takılı belki lpg aynı mehmet hoca gibi ters bağlı vs olabilir ya da sizin dediğiniz gibi bujiler vs.. olabilir anlayan biri bakmalı anlamayana elletmeyeceğim Bendeki tekle 4000-4500 devir arasında hız kesip verdiğimde çok fena sallıyordu arabayı. Yorum bağlantısı
Onur Yaman 24 Şubat 2013 Yazar Paylaş 24 Şubat 2013 arkadaşlar dün lpg ustasına götürdüm aracı lpg eşanjörm bozulmuş 2 ve 3 no lu silindir düzgün çalışmıyordu onları kapatınca titreme kesiliyordu 200 liraya eşanjör değişti 50 liraya da gaz filtreleri değişti şu an titreme baya kesildi çok az yapıyor yaparsa da gene 7-8 saniye aralıkla oluyor ve de klima açıksa oluyor acaba subapları kurtardık mı sizce Yorum bağlantısı
Onur Yaman 24 Şubat 2013 Yazar Paylaş 24 Şubat 2013 arkadaşlar çift yönlü klima nasıl oluyor ben bizim araçta var diye biliyordum ama sanırım yok iki koltuğa da ayrı derece yapan çift yönlü değil mi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Bildiğim kadarıyla MK3 mondilerin hiçbirinde çift yönlü klima yok. Evet sağ ve sol tarafı ayrı ayrı derecelendirme. Yorum bağlantısı
Onur Yaman 24 Şubat 2013 Yazar Paylaş 24 Şubat 2013 sanırım bu akşam kimse nete girmiyor ) Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Herkes Gayseride yenilen sucukların mütaalasını yapıyor Yorum bağlantısı
Serdar Taş 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Ya hayret insanlar arabalarına eşşek niyetine mi biniyor bu kadar özensiz bu kadar bu kadar berbat hale arabaları nasıl getiriyorlar..Alıp bir kuruş masraf yapmadan biniyorlar 2-3 yıl sonra patlayacağı zaman satıyorlar..Deli oluyorum...Anladığım birçok insan forumdakiler için konuşuyorum hasas ve titiz...Sonrada bizim gibi takıntılılar sanayide usta usta geziyoruz.Milletin kötüsünü adam edecem diye...yazık... Neyse Subapları açıp görmeden karar veremezler...Benim suboplar yeni değişti serviste 992 tl tuttu tüm masrafı.... dışarıda yarı fiyatı olur...Ama inşallah subop değildir yinede... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 arkadaşlar çift yönlü klima nasıl oluyor ben bizim araçta var diye biliyordum ama sanırım yok iki koltuğa da ayrı derece yapan çift yönlü değil mi O klima 2006 ghia focuslarla başladı aslına. Her iki yöndede sıcaklık ayar düğmeleri var ve dijital ekran var. Bizimkinin görüntüsü ona benziyor ama bizimki çift yönlü klima değil. sanırım bu akşam kimse nete girmiyor ) Dün akşam eve geldiğimizde saat 8 di. Duş yemek dinlenme çay gasyeri konusu derken burayı gördüm ama yazamadım. Toplantısı konusuna dahi yazamadım doğru düzgün. Ya hayret insanlar arabalarına eşşek niyetine mi biniyor bu kadar özensiz bu kadar bu kadar berbat hale arabaları nasıl getiriyorlar..Alıp bir kuruş masraf yapmadan biniyorlar 2-3 yıl sonra patlayacağı zaman satıyorlar..Deli oluyorum...Anladığım birçok insan forumdakiler için konuşuyorum hasas ve titiz...Sonrada bizim gibi takıntılılar sanayide usta usta geziyoruz.Milletin kötüsünü adam edecem diye...yazık... Neyse Subapları açıp görmeden karar veremezler...Benim suboplar yeni değişti serviste 992 tl tuttu tüm masrafı.... dışarıda yarı fiyatı olur...Ama inşallah subop değildir yinede... Siz o arabay maraşa getirsenize bir kaç gün bana teslim edin Bilen bilir beni Serviste çok iyi fiyata yapmışlar. Ben dışarda benzer fiyata yaptırdım. Servis o zaman orjinal subap kullanmamıştır tanesi 40-50 diyorlardı biz takımını 180 tl almıştık subapların. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 2. el ver sıfır al kampanyası gibi olurdu Siz o arabay maraşa getirsenize bir kaç gün bana teslim edin Bilen bilir beni Yorum bağlantısı
Onur Yaman 25 Şubat 2013 Yazar Paylaş 25 Şubat 2013 Ya hayret insanlar arabalarına eşşek niyetine mi biniyor bu kadar özensiz bu kadar bu kadar berbat hale arabaları nasıl getiriyorlar..Alıp bir kuruş masraf yapmadan biniyorlar 2-3 yıl sonra patlayacağı zaman satıyorlar..Deli oluyorum...Anladığım birçok insan forumdakiler için konuşuyorum hasas ve titiz...Sonrada bizim gibi takıntılılar sanayide usta usta geziyoruz.Milletin kötüsünü adam edecem diye...yazık... Neyse Subapları açıp görmeden karar veremezler...Benim suboplar yeni değişti serviste 992 tl tuttu tüm masrafı.... dışarıda yarı fiyatı olur...Ama inşallah subop değildir yinede... hocam sen ne diyorsun ben aracı aldım park ettim geri geldim araç çalışmıyor şok geçiriyorum orasına bakıyorum burasına bakıyorum ve benzin sıfır çıkıyor satıyorum diye benzini bile sonuna kadar bitirmiş kırmızı bir bidonla benzin koydum sanırım 3-5 litre alıyordur içine üzerine benzinliğe gidip 277 liralık daha benzin aldım 2. el ver sıfır al kampanyası gibi olurdu ben usta ellere gideceğim karar kesin bu arada lpg eşanjörü değiştiğinden beri sarı ışık söndü klima da ne hikmetse üfleme yapmıyor artık kapalıda bıraksam açıkta bıraksam kontakla bir açılıyor (bu sefer klima göstergerleri çalışıyor.) genelde de bütün tuş ışıkları basılı halde çalışıyor acaba lpg esanjörü bu kadar etkiler mi elektrik aksamını yoksa tesadüf mü? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 hocam sen ne diyorsun ben aracı aldım park ettim geri geldim araç çalışmıyor şok geçiriyorum orasına bakıyorum burasına bakıyorum ve benzin sıfır çıkıyor satıyorum diye benzini bile sonuna kadar bitirmiş kırmızı bir bidonla benzin koydum sanırım 3-5 litre alıyordur içine üzerine benzinliğe gidip 277 liralık daha benzin aldım ben usta ellere gideceğim karar kesin bu arada lpg eşanjörü değiştiğinden beri sarı ışık söndü klima da ne hikmetse üfleme yapmıyor artık kapalıda bıraksam açıkta bıraksam kontakla bir açılıyor (bu sefer klima göstergerleri çalışıyor.) genelde de bütün tuş ışıkları basılı halde çalışıyor acaba lpg esanjörü bu kadar etkiler mi elektrik aksamını yoksa tesadüf mü? LPG tesisatındaki hatalar arabanı çalışmasına ciddi etkileri var. En basit bir örnek Benzin enjektörlerine gelen kablolar ilk önce LPG beynine giriş yapıyor sonra oradan çıkıp Benzin enjektörlerine giriyor. Buradan oluşabilecek sıkıntıları düşünün. Sorun LPG tesisatında mı yoksa benzinde mi anlamak için bazen Benzin enjektörlerine giden kablo LPG enjektörlerinden ayrılıp direk bağlama bile gerekebiliyor. Yani LPG tesisatındaki sorun,LPG kalibrasyon hatası aracın beyninden benzin haritasını bozduğu için benzinde de sorun oluşturur ve benzinde de düzensiz çalışır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts